Jump to content
Dogomania

~ Wiejski "owczarek belgijski" - cudowny szczeniak Rzepek znalazł domek :)

Recommended Posts

Posted

I jeszcze zdjęcia wkleiłam do 3 postu na pierwszej stronie.

Dziś rano aktywowałam ogłoszenia Ziutki, a po południu był telefon w sprawia psiaka. Państwo z Warszawy, mają ochotę przyjechać, zobaczyć psa, porozmawiać. Nie powiedzieli, ze 90 km to za daleko  - jestem w szoku! :mdrmed: :question:

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jeszcze zdjęcia wkleiłam do 3 postu na pierwszej stronie.

Dziś rano aktywowałam ogłoszenia Ziutki, a po południu był telefon w sprawia psiaka. Państwo z Warszawy, mają ochotę przyjechać, zobaczyć psa, porozmawiać. Nie powiedzieli, ze 90 km to za daleko  - jestem w szoku! :mdrmed: :question:

Nie szokuj się, tylko się ciesz :). Rzepik prześliczny, więc i odzew natychmiastowy :). Jak chcą przyjechać i oglądać, to dobrze rokuje :)

Posted

Tylko koniecznie poproś tych państwa o zdjęcia dorosłego już Rzepka. Strasznie jestem ciekawa, co z niego wyrośnie. Pewno cudo, jeśli tylko będzie w dobrych warunkach. A na razie jest straszny jeszcze maleńtas i sama słodycz!

Posted

Żeby tylko głupol dał się wyczesać - ale skąd!  wszystko jest zabawą, tarmoszeniem, i szczotka, i moja ręka, i rękaw swetra :)

Dałam mu wczoraj zabawkę, taki długie coś z materiału i gumy (jeszcze chyba jakiś spadek po innych psach, od Ziutki?...), szalał z nią po całym placu. Z resztą uwielbia takie sprawy, jak koc z budy, koszyk z tarasu - trzeba chować, bo się dzieciak nudzi :megagrin:

Ineczko, banerek byłby suuuper, bo ja tam w "pierwszy telefon" nie wierzę :)

Posted

No tak te słynne kilometry hi

Kilometry jak kilometry - tu ważniejsze są słynne właściwości wiedźmy Ziuty ;) :)

Ineczko, banerek byłby suuuper, bo ja tam w "pierwszy telefon" nie wierzę :)

Halo, to podobno Tomasze są niewierne - o Małgorzatach nie słyszałam!!! :) A wiara czyni cuda, góry przenosi, myślenie pozytywne to podstawa!

Posted

Boziuuu ,jaki on jest cudny.

Od początku podczytuję i skradł moje serducho.

Podpiwiem.....ja swoją szaloną niufeczkę mogłam wyczesać jak jej kość dałam.

Ona kością zajęta nawet na boki pozwalała się przekręcać.

Później tylko podgardle zostało do wyczesania :megagrin:

Posted

Grażyna, dobry pomysł z tą kością, dziś spróbuję. Bo przede wszystkim te udka ma takie kosmato-skołtunione, ze aż przykro patrzeć.

kochane, ja nie przekreślam państwa, tylko tak sobie gadam, by nie myśleć, nie czekać, nie wpatrywać się w telefon... No, wiecie, jak to jest ... Niby pracuję, piszę na komputerze, niby rozmawiam z ludźmi w gminie, a ciągle w głowie myśl "czy zadzwonią, czy przyjadą, a jak przyjadą to może szybki obiad zrobić"....

Ale rzeczywiście, na tyle lat bycia domem tymczasowym i na tyle wydanych psów, ten pierwszy telefon ZAWSZE był niewypałem. Ale oczywiście są wyjątki od reguły :haha:

Posted

Kiedyś musi być ten pierwszy raz :) U mnie często pierwszy telefon był TYM, a zdarzało się, że w ogóle nie było kolejnych ;) A to dziś się Państwo ewentualnie zapowiadali?...

Posted

Trzymam kciuki :kciuki: A na kiedy Państwo zapowiedzieli swoją wizytę?

Na dziś:)

I nie uwiierzycie, co sie stało.

Ledwie napisałam poprzedni post, zamknęłam laptop i zabrałam sie za papierkową robotę, jak zadzwonił telefon, "wyjeżdżamy za 10 minut, będziemy u państwa o 15.30".

Poleciałam po pracy do domu, kupłiam coś na szybki obiad i rzeczywiscie przed szesnastą zajechał wypasiony mitsubichi, czy jak to się tam pisze.

Państwo  - okazało się, ze to dwie panie, tylko jedna miała przez telefon taki męski głos :oops2:  - cholera, nie dam głowy, czy nie mówiłam "Pan to, pan tamto"... Trochę starsze ode mnie. Obie przeurocze, ciepłe, kociary pomagajace bedomniakom, i psiary. Pół roku mieszkają na Mokotowie, pół na działce w Nadarzynie. Przegadaliśmy na tarasie 2 godziny, potem panie wzięły Rzepika na smycz (swoją, o zakupioną obróżkę) i razem poszlismy na spacer. Trochę pies ciągnął, trochę obszczekał innego psa, ale nienajgorzej się zaprezentował. Panie już myślą o szkółce (Na Polach Mokotowskich, albo w Powsinie), o kastracji za kilka miesiecy, jak poradziłam, no  ogólniei bardzo się Rzepik spodobał.

Spisałyśmy umowę, mam obiecane zdjecia i donosy o zachowaniu. Tylko jedna sprawa moze być problemem - 14-letnia kotka rezydentka. Ale jak panie opowiadały, jak wprowadzały przez 3 miesiace drugiego kota "do stada",  to jestem dobrej mysli . Oczywiscie zobaczymy, jak to będzie.

Odszczekuję to co powiedziałam o pierwszym telefonie! I to pod stołem!

Posted

Ale cudne wieści.

Czasami dobrze jest mieć niezbyt dobre przeczucia a rzeczywistość okaże się dobra.

Taki figielek losu.

Mam nadzieję,że kochany piesio zachowa się kulturalnie i przynajmniej nie zje rezydentki.

Co ja wypisuję jakieś bzdury.Oni od pierwszego wejrzenia polubią się /mam taką nadzieję/

Posted

Kciuki trzymane zespołowo - pomogły :). Rzepik ma dom i będzie w nim szczęśliwy. Nawet tego kota pokocha - z wzajemnością :). Jeśli będzie się kształcił na Polach Mokotowskich, to może w Psorbonie, jak Bliss i Max (tyle, że oni zaliczali kursy wyjazdowe ;)).  Malagosku, chyba to jedna z najszybszych adopcji na dogo. Ale taki  młody i piękny, to co się dziwić, że ma branie ;)

Posted

Na pewno będzie dobrze :)

Z opisu Panie są w porządku. Tylko niech zdjęcia podsyłają, bo jestem ciekawa jakie to cudo z niego wyrośnie.

Moja Lilka tez poszła do domu po pierwszym (i ostatnim zarazem) telefonie do domu.

Posted

Po dwudziestej miałam sms; Jestesmy na miejscu. psiak w samochodzie ok, trwa obecnie sesja zapoznawcza z kotem. Odpisałam, ze trzymam kciuki za niezjedzenie kotki przez Rzepika, na to sms: Jest dokładnie odwrotnie. Kotka go śledzi złym wzrokiem i powarkuje.

To nic innego nie pozostaje, jak dac zwierzynie czas na dotarcie.

W spawie Rzepika był dziś 2 telefony. Jeden to chyba jakiś dzieciak, drugi - pan szuka psa do jednorodzinnego domku, trochę na dwór, ale i do domu. Telefon z kierunkowym 22,  warszawskim. Jutro ma zadzwonić, może  coś polecić? Moze przytulisko Znajdki?

Dziękuję Wam serdecznie za sekundowanie, kciuki nadal wskazane, aż do skutku! :)

Ziutka, kocham Cię za te ogloszenia!!