Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam napisać że wczoraj przesłałam Państwu umowę adopcyjną mailem. Dzwoni po jakimś czasie pani Kasia i okazuje się że 9 lat mieszkaliśmy w tym samym budynku:-) 5 lat temu Państwo wyprowadzili się do Powsinka:-) To się nazywa zbieg okoliczności;-)

Zapomniałysmy tez napisać ,ze reszka schudla w DT :) Przez dwa tygodnie zgubila 0,5 kg! Hura!
Nie ma to jak ruch na swiezym powietrzu, sunia jadla sucha karmę tyle ile potrzeba dla jamnika w jej wieku i widać rezultaty.

Reszka dostala n po 50 zł od Matiego i Filipa G., dziekuję chłopaki :)
Posted

Chyba wiem o kogo chodzi :) Pani kupuje u mnie pelargonie i widząc moje jamniki opowiedziała mi historie swojego jamnisia poleciłam jej stronę SOS i widać ,że tam zagladała ::) Pani mieszka w Powsinie strasznie miła mloda kobieta .

• Upvote 1
Posted

Pewnie, ze mały, a do tego dogomaniacy są wszędzie, gdzie nie spojrzysz :)

Taaak, wiem. :)

Pojechałam z Bombą do Bonsai na fotosesję. Robimy z jej dwoma ogonami rudnkę po osiedlu w celach psiozapoznawczych, a tu nagle wychyla się zza winkla wesoła kobitka również dwuogoniasta i po powitaniu z Bonsai (no, wiadomo, sąsiadka psiara) wypala: "O, a to jest Bomba!" Na co ja: "Yyyy, ale skąd Pani... yyyy...?" W odpowiedzi słyszę: "No bo ja jestem Podmcent!". :D

Posted

Chyba wiem o kogo chodzi :) Pani kupuje u mnie pelargonie i widząc moje jamniki opowiedziała mi historie swojego jamnisia poleciłam jej stronę SOS i widać ,że tam zagladała : :) Pani mieszka w Powsinie strasznie miła mloda kobieta .

Możliwe, że to właśnie ta Pani:-) Super, że podałaś Jej stronę SOS dla Jamników:-)

Taaak, wiem. :)

Pojechałam z Bombą do Bonsai na fotosesję. Robimy z jej dwoma ogonami rudnkę po osiedlu w celach psiozapoznawczych, a tu nagle wychyla się zza winkla wesoła kobitka również dwuogoniasta i po powitaniu z Bonsai (no, wiadomo, sąsiadka psiara) wypala: "O, a to jest Bomba!" Na co ja: "Yyyy, ale skąd Pani... yyyy...?" W odpowiedzi słyszę: "No bo ja jestem Podmcent!". :D

No nie mów!!! Zazdroszczę Ci, bo ja Ciocię Podmcent też bym chętnie poznała:-) Zaganiana, zapracowana, ale znajduje czas, żeby wpaść do naszych podopiecznych i poratować groszem:-)

Posted

No nie mów!!! Zazdroszczę Ci, bo ja Ciocię Podmcent też bym chętnie poznała:-) Zaganiana, zapracowana, ale znajduje czas, żeby wpaść do naszych podopiecznych i poratować groszem:-)

Nooo, że poznałam, to może ciut za dużo powiedziane... ledwie się przywitałam, bo oczywiście - jak mówisz - była zaganiana i pędziła z powrotem do domu tysiąz spraw załatwiać... :painting:

Posted

Mam wiadomości z DS:-) Reszka ma się znakomicie. Jest wesolutka, niczego się nie boi, ma apetyt i dobrze śpi:-) Kotka ją obserwuje, a nasz łobuziak warczy na nią jeszcze. Pewnie dlatego, że koteczka trzyma się w pewnej odległości. Pani Kasia pisze, że jest dobrze:-)

Posted

Mam wiadomości z DS:-) Reszka ma się znakomicie. Jest wesolutka, niczego się nie boi, ma apetyt i dobrze śpi:-) Kotka ją obserwuje, a nasz łobuziak warczy na nią jeszcze. Pewnie dlatego, że koteczka trzyma się w pewnej odległości. Pani Kasia pisze, że jest dobrze:-)

Miód na moje zaganiane serce! Koteczka musi poznać Reszkę, a to na pewno jeszcze chwilkę potrwa, trzeba czasu i już, w rytmie koteczki, żeby nie było wątpliwości :) bo Resia sobie spokojnie poradzi, przy Jej temperamencie i miłości Państwa :) 

Serdeczne podziękowania dla Pani Kasi za adopcję "żywego srebra" Resi :Rose:  :Rose:

Posted

Elunia zabroniła mi o tym pisać, tylko uzupełnić wątek rozliczeniowy, ale ja mam ogromną potrzebę napsiania, że dzisiaj przelala mi na konto 300 zł dla naszych suniek:-) Postanowiłyśmy wyzerować tą wpłatą konto Reszki, a pozostała kwotę przelać na Wiki i Milkę:-)

W związku z tym Reszka otrzymała od Ellig 161,53 zł, a Wiki i Milka otrzymały od niej 138,47 zł!!!

Posted

Oj, Ewa... oberwie Ci się od Ellig... :loveu:

Już się zastanawiam nad "karą" :siara: podwójną za te ogromne  i "wytluszczone"  litery!