Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.12.2025 o 00:14, agat21 napisał:

Co z sunieczką i transportem? Udało się coś znaleźć?

Udało się na szczęście przekonać DT do przedłużenia pobytu do soboty. Dzięki temu transport nie musi być płatny ani tak na łapu-capu. Ale nawet na łapu-capu udało się ogarnąć dzięki Poker (!). To było niesamowite i poczułam się ja za starych dobrych czasów jak organizowaliśmy „sztafety” transportowe na 4 raty przez całą Polskę 🙂 Poker jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie 🙂

A przelew ode mnie poszedł dziś rano - 175 zł.

• Like 1
Posted
Dnia 30.12.2025 o 00:14, agat21 napisał:

Co z sunieczką i transportem? Udało się coś znaleźć?

Mayaha już napisała.

"mój" transport  w razie potrzeby jest do dyspozycji.

Posted
Dnia 30.12.2025 o 09:01, Mayaha napisał:

Udało się na szczęście przekonać DT do przedłużenia pobytu do soboty. Dzięki temu transport nie musi być płatny ani tak na łapu-capu. Ale nawet na łapu-capu udało się ogarnąć dzięki Poker (!). To było niesamowite i poczułam się ja za starych dobrych czasów jak organizowaliśmy „sztafety” transportowe na 4 raty przez całą Polskę 🙂 Poker jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie 🙂

A przelew ode mnie poszedł dziś rano - 175 zł.

Dnia 30.12.2025 o 09:51, Poker napisał:

I tak i nie. Ten, który znalazłam jest za 700 zł . Opiekunki szukają czegoś bardziej okazyjnego. 

Świetnie, że coś dobrego się dzieje. W razie "w" dawajcie znać, to jak nie znajdzie się nic innego, w sobotę będę mogła zabrać sunię z dt i podjechać kawałek w stronę ds (tak do 200 kilosów w jedną stronę).

• Like 1
Posted
Dnia 30.12.2025 o 10:46, Poker napisał:

Agat21, do którego miejsca jesteś w stanie podwieźć sunię? 

Im krótsza trasa tym lepiej, ale tak maksymalnie w okolice zjazdu na Radomsko (jadąc A1 oczywiście)

Posted

Trasa by mogła wyglądać następująco:

Grodzisk- Radomsko  - 160 km  agat21   ,

Radomsko - Katowice 125 km - transport płatny

Katowice - Bielsko Biała 62 km - DS

Posted
Dnia 30.12.2025 o 11:11, agat21 napisał:

Im krótsza trasa tym lepiej, ale tak maksymalnie w okolice zjazdu na Radomsko (jadąc A1 oczywiście)

Cudownie, dziękuję! Na ten moment wydaje się, że chyba mamy darmowy transport na całą trasę, ale wiadomo jak to bywa - jakby co będziemy w kontakcie 🙂

Posted

Właśnie rozmawiam z wolontariuszami ze schroniska dla zwierząt (!), którzy chcą wydać ludziom do DS yorka bez sterylizacji 😞 próbuję ich przekonać, że przyjadę po nią i ogarnę sterylkę przed adopcją i przetrzymam zanim nie znajdziemy dobrego domu, ale oni wolą od razu DS, bo jest tylu chętnych. Wyobrażacie sobie?? 😳

Posted

Zgodzili się, jedziemy po nią 3.5 h w jedną stronę i śnieżyca! 😬 zbieram na namiary na dobrego (i taniego…) weterynarza w Warszawie, żeby zrobić sterylkę

• Like 1
Posted

Ja deklaruję miesięcznie 30 zł  dla LOLI.

Wskazaną kwotę będę przesyłać od stycznia 2026 r. bezpośrednio na konto krakowskiego dt.

Znam i odwiedzam to wspaniałe dt od wielu lat.

I Lolę też widziałam - ona tam jest bezpieczna i szczęśliwa.

• Like 2
Posted
Dnia 30.12.2025 o 21:27, Monika z Katowic napisał:

Wskazaną kwotę będę przesyłać od stycznia 2026 r. bezpośrednio na konto krakowskiego dt.

Bardzo dziękuję  za wsparcie Loli.

Tak, Lola lepiej trafić nie mogła.

• Like 1
Posted

Czy Lola jest w tym DT co Jadzia?