Poker Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 Biedna sunia I Dunaj też. Obawiam się , że jest guz w obrębie głowy. Na to wskazują wszystkie objawy. A nie wystarczy zdjęcie rtg? Musi być od razu kosztowny rezonans? Quote
ewu Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 5 minut temu, Poker napisał: Biedna sunia I Dunaj też. Obawiam się , że jest guz w obrębie głowy. Na to wskazują wszystkie objawy. A nie wystarczy zdjęcie rtg? Musi być od razu kosztowny rezonans? Nie mam pojęcia, dopytam. Quote
ewu Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 Dunaj otrzymał 100 zł na badani od Annny G-R Dziękuję:) Quote
ewu Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 Sunia ma zszty brzuszek, jedna tylna łapka amputowana, druga na razie nie ale może będzie taka konieczność. Boże ,żeby przeżyła i żeby drugiej łapki nie trzeba było amputować.. Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 Limonka80 wpłaciła 150 zł czyli w sumie 300 zł na rezonans Dunaja Dziękuję:) W sumie mamy 480 zł Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 Dr Olender i dr Sidorska ( dwie różne lecznice) stwierdziły ,że musi być rezonans bo RTG nie wystarczy. Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 Dunaj jeździ do dr Olender i dodatkowo był badany w Zabrzu u dr Sidorskiej. Quote
Nesiowata Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 A czy Ares ma już wyznaczony termin operacji? Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 1 minutę temu, Nesiowata napisał: A czy Ares ma już wyznaczony termin operacji? Po Świętach będzie operowany. Pani dr umówi termin bo chirurg przyjeżdża z zewnątrz. Ja zaraz we wtorek będę dzwoniła żeby wszystko ustalić. Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 Przed świętami lepiej nie robić operacji bo nie daj Boże coś się po zabiegu wydarzy i nie ma dokąd się zgłosić. Umówimy go najszybciej jak się da. Quote
Nesiowata Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 3 minuty temu, ewu napisał: Po Świętach będzie operowany. Pani dr umówi termin bo chirurg przyjeżdża z zewnątrz. Ja zaraz we wtorek będę dzwoniła żeby wszystko ustalić. Dziękuję za informację. Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 1 minutę temu, Nesiowata napisał: Dziękuję za informację. To ja dziękuję za cierpliwość i zrozumienie:) Quote
elik Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 15 godzin temu, ewu napisał: Sunia ma zszty brzuszek, jedna tylna łapka amputowana, druga na razie nie ale może będzie taka konieczność. Boże ,żeby przeżyła i żeby drugiej łapki nie trzeba było amputować.. Coś strasznego spotkało to biedactwo :( Bardzo głęboko wgryzła się w moje serducho. 52 minuty temu, ewu napisał: Przed świętami lepiej nie robić operacji bo nie daj Boże coś się po zabiegu wydarzy i nie ma dokąd się zgłosić. Umówimy go najszybciej jak się da. Bardzo słusznie. W czasie świąt i bezpośrednio po świętach lepiej nie liczyć na pomoc czy to lekarza, czy weterynarza. Lepiej, jeśli jest to możliwe, operować po świętach, gdy wszystko wróci do normy. 1 Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 Dnia 31.03.2021 o 09:59, Tyśka) napisał: Mikuś na Wrocław: https://www.olx.pl/d/oferta/drobniutki-mikus-cudny-dzieciak-w-malym-ciele-duzy-duch-CID103-IDJeWRn.html Jako numer kontaktowy podałam ewu. Mam nadzieję, że znajdzie DS jak najszybciej. Leży mi na sercu. Miki ma dom:) Dzisiaj pojechał:) 1 Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 Dziewczyny z Fundacji Człowiek i Pies zgodziły się wziąć sunię pod opiekę finansową. Trwa zbiorka bo koszty ratowania sunieczki będą ogromne. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/suczkazoderwanalapa Quote
Tyśka) Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 7 minut temu, ewu napisał: Miki ma dom:) Dzisiaj pojechał:) Alez rewelacyjne wieści!!! :) 1 Quote
ewu Posted April 1, 2021 Author Posted April 1, 2021 5 minut temu, ewu napisał: Dziewczyny z Fundacji Człowiek i Pies zgodziły się wziąć sunię pod opiekę finansową. Trwa zbiorka bo koszty ratowania sunieczki będą ogromne. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/suczkazoderwanalapa Boże nie mogę przestać o niej myśleć. Okruszek kochany :( Quote
elik Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 4 godziny temu, ewu napisał: Boże nie mogę przestać o niej myśleć. Okruszek kochany :( Basiu, ja też. Na myśl co ta sunia przeszła, jaki potworny ból cierpiała, robi mi się mdło :( Widok jej poranionego ciałka jest straszny :( :( Mam nadzieję, że teraz dostaje środki uśmierzające ból i chociaż tak bardzo nie cierpi :( Myślę o niej ciągle. 2 Quote
limonka80 Posted April 2, 2021 Posted April 2, 2021 16 godzin temu, ewu napisał: Boże nie mogę przestać o niej myśleć. Okruszek kochany 😞 Przeszła coś strasznego, ale już jest pod opieką, nie cierpi w samotności, ma pomoc. Podjęto się operacji, czyli jest dla suni nadzieja. Trzymaj się, sunia się wykaraska, zobaczysz. 2 Quote
Jaaga Posted April 2, 2021 Posted April 2, 2021 Dnia 31.03.2021 o 17:10, ewu napisał: Dunaj będzie miał rezonans głowy, niestety jest coraz gorzej. Katar zamienił się w ropny wyciek z krwią, dziwnie przesunęły się oczy, pojawiły niepokojące tiki. Boimy się,że coś się dzieje w mózgu Dunaja. Nie róbcie MRI byle gdzie. najlepiej napisac maila do prof. Wrzoska z prośba o konsultacje wskazanie miejsca, gdzie radzi zbadać. Dr Olender wysyła do najbliższego ośrodka, ale widziałam stamtąd tak beznadziejny opis, że nijak nie miał się do rzeczywistości. Nie liczy się sam sprzet, ale osoba która odczytuje badanie. Ja nie mam tu żadnego zaufania. U skatowanego szczeniaka, któremu porobiły się krwiaki w mózgu objawem był wypływ ropy wkoło gałek ocznych, więc tez myslę, że w sytuacji Dunaja takie badanie to koniecznosć. 1 Quote
ewu Posted April 2, 2021 Author Posted April 2, 2021 2 godziny temu, Jaaga napisał: Nie róbcie MRI byle gdzie. najlepiej napisac maila do prof. Wrzoska z prośba o konsultacje wskazanie miejsca, gdzie radzi zbadać. Dr Olender wysyła do najbliższego ośrodka, ale widziałam stamtąd tak beznadziejny opis, że nijak nie miał się do rzeczywistości. Nie liczy się sam sprzet, ale osoba która odczytuje badanie. Ja nie mam tu żadnego zaufania. U skatowanego szczeniaka, któremu porobiły się krwiaki w mózgu objawem był wypływ ropy wkoło gałek ocznych, więc tez myslę, że w sytuacji Dunaja takie badanie to koniecznosć. Powiem dziewczynom. Quote
Recommended Posts