Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dipsy4.jpg

To jest Dipsy, ja jej nie widziałam na żywo.

Gosia , która ma prawo tam robić fotki napisała ,że to mała, nieco przestraszona sunia.

Ale , które tam nie są przestraszone....

Posted

Malika przywiozła już Tunię do mnie, za co wielkie dzięki dla Niej :)

Chciałam pokazać mojego nowego tymczaska, ale kocurek prychnął kilka razy, zrobił koci grzbiet i zwiał za firankę. Ciekawa jestem jak to będzie, bo mają dzielić pokój dopóki na znajdą się dla nich domki. Mam nadzieję, że się wzajemnie zaakceptują :) Z moimi psami się skumplował, to i z Tunią pewnie też :)

Wyprowadziłam ją na spacerek - bardzo grzecznie chodzi na smyczy. Załatwiła swoje potrzeby i szybciutko wróciłyśmy do domu, bo pada deszcz :( Włożyłam Tuni do klateczki dodatkowe wyściółki, postawiłam obok miseczkę z wodą, zgasiłam światło i zamknęłam drzwi. Niech sobie odpocznie. Dość stresów miała dzisiaj. Zapoznanie z moimi psiurkami i kocurkiem pozostawimy na jutro.

Będą zdjęcia, ale dopiero jak Tunia się zadomowi. Na razie jest nieco spięta i nie chcę stresować jej dodatkowo robieniem zdjęć.

Na razie moje psiaki nie wiedzą nic o nowej koleżance :)

Posted

Tunia powitała dzisiejszy dzień kooopką na dywanie ;) Szybciutko ubraliśmy się i biegusiem na spacerek, żeby i sio nie wylądowało w domu. Tak, jak mówiła Basia, Tunia bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest jeszcze mega wystraszona i na każdy głośniejszy odgłos przywiera do ziemi, ale zaraz sie zbiera w sobie i podąża za opiekunem.

Klatka, którą przywiozła Makila jest na tyle duża, że na połowie zmieściło się posłanie, a druga połowa klateczki jest wolna i mogłam tam włożyć pojemnik z wodą. Gdy Tunia sie ośmieli, to pewnie będzie korzystała z pojemnika moich psiaków. 

Tunia jest maleńka i lękliwa. Gdy mój około 2 miesięczny kociak tymczasik prycha na nią, to Tunia ucieka :(

Jest ciekawska. Gdy dłużej nie wchodzimy do pokoju, to Tunia wychodzi z klatki (cały czas jest otwarta) i obwąchuje teren. Jednak zaraz chowa się w klatce, gdy ktoś wejdzie do pokoju. Moje psiaki nie napadły na Tunię. Zapoznanie odbyło sie na spacerku. Najpierw wyszedł mąż z naszymi psiakami, a potem dołączyłam ja. Bingo koniecznie chciał powąchać Tunię, ale ta uciekała. Do domu weszły już razem i obyło się bez awantur. Wszystko wskazuje na to, że zawrą pakt o nieagresji :)

Posted

Najlepsze schronisko to-puste schronisko,więc  każdemu ,kto kocha zwierzęta powinno na tym zależeć,aby  jak najwięcej zwierzątek  znajdywało domy,a nie utrudniać  adopcje.

Posted

Jak wygląda adopcja w tym schronisku,czy personel ,może poszczególne psiaczki  jakoś scharakteryzować?gdy  się tam przyjedzie?

Róża odezwij się proszę do mnie na [email protected]

Tam jest dziewczyna , która zna te psiaki, wiadomo,powierzchownie ale lepiej niż my.

Można pooglądać pieski, poprosić żeby wyprowadziła z boksu, tyle pracownik może zrobić.

Posted

Mój DT jest zupełnie pusty po szczęśliwej adopcji Kofiego także sama się zastanawiam jak ten mój nowy tymczas wygląda ;) i coś mi się wydaje, że zupełnie jak Dandi ;) tylko nie wiem co Dandi na to? Czy będzie chciał poczekać na domek u nas?

Posted

Mój DT jest zupełnie pusty po szczęśliwej adopcji Kofiego także sama się zastanawiam jak ten mój nowy tymczas wygląda ;) i coś mi się wydaje, że zupełnie jak Dandi ;) tylko nie wiem co Dandi na to? Czy będzie chciał poczekać na domek u nas?

Kasia kocham Cię :calus:  Dandi bardzo potrzebuje pomocy:)

Posted

Najlepsze schronisko to-puste schronisko,więc  każdemu ,kto kocha zwierzęta powinno na tym zależeć,aby  jak najwięcej zwierzątek  znajdywało domy,a nie utrudniać  adopcje.

Święte słowa ale puste schronisko to pusta kasa , gminy nie płacą za nieobecnych....

Posted

....tylko ,że zawsze w schronach są psiaki,więc na miejsce adoptowanych  są następne,a  też przy mniejszej liczbie zwierzaków  ich opieka wydaje się więcej dostępna :można więcej czasu poświęcić poszczególnemu czterołapowi:)

Niestety, niektóre schroniska wydają psiaki tylko ludziom zmotoryzowanym ,oczywiście w trosce o bezpieczeństwo zwierzaka ...

Mój meil:[email protected]

Posted

Dostaję smsy i zdjęcia cały czas :) za kilka tygodni będzie wizyta poadopcyjna, ale póki co wszystko wygląda super :)

Jeszcze raz dziękuję za szybką akcję przedadopcyjną Poker! :)

Posted

No to ustalone :) Jak się nie znajdzie coś lepszego niż ja to czekamy na transport :)

Cudownie, już go rezerwuję.

Zarezerwowałam jeszcze 2 pieski i one też mogłyby jechać razem do Warszawy.

Transport na cito potrzebny bo pociągiem z 3 psami nie da rady.

Posted

Basiu, od kiedy z Ewunią  zobaczyłyśmy Łatkę to jednoczesnie pomyslalyśmy,ze jak tylko Wiki znajdzie dom, to "zabieramy" Łatkę.
Wiki jest juz w DS :)

Łatka moze przyjechac do naszego DT :)

• Upvote 1