elik Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 27 minut temu, b-b napisał: Elu zrobiłam maleńki bazarek dla niej Mam nadzieję, ze Dobre Dusze przyjdą pomóc małej aby już dłużej nie musiała cierpieć. Bardzo serdecznie dziękuję Boguniu, bardzo, bardzo :) Podrzuć link do bazarku. Boguniu, pozwolę sobie jeszcze poprosić Cię o zrobienie pięknego, jak zwykle, banerku dla tej biednej suni. Przepraszam, wiem, że nie masz czasu, ale to wyjątkowa sytuacja Quote
Ewa Marta Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Basiu, czy Ty wiesz o zbiórce na pomagam na psiaki z parwowirozą w schronisku? https://pomagam.pl/8smyxrdj?fbclid=IwAR3klv-tlApHOFhyk6xpaFq0KqqEuQM7PW_VfOIzS9aTAmyXhsb3ZknIkI0 Quote
guccio Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 18 godzin temu, elik napisał: Zamierzam zaopiekować się sunią z wielkim guzem, którą na prośbę Basi wkleiłam na ten wątek kilka dni temu. Nie mogę przestać o niej myśleć :( To ta bidulka :( Mam kłopot ze znalezieniem dla niej miejsca. Może ktoś z Was pomoże mi znaleźć dla niej miejsce. Proszę Was także o pomoc finansową dla tej suni. Z pewnością będą potrzebne spore środki na operację (może przy okazji i sterylizację), na hotel, szczepienia, ale przecież nie możemy zostawić ja w takim stanie w schronisku :( Proszę pomóżcie. Wierzę, że widok tej biednej suni wzruszy Wasze serca. Z pysia sunia podobna do mojego Bulinka od Ewu.Biedulka.Strasznie wielki guz.Gdzie przelewać?Po niedzieli wspomogę groszem Quote
MALWA Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 1 godzinę temu, guccio napisał: Z pysia sunia podobna do mojego Bulinka od Ewu.Biedulka.Strasznie wielki guz.Gdzie przelewać?Po niedzieli wspomogę groszem Wejdz prosze w link w moim podpisie - on przekieruje Cie na watek suni z guzem. Napisz prosze, ze chcesz pomoc. Eliczek na pewno przesle konto :) Quote
ewu Posted January 7, 2019 Author Posted January 7, 2019 7 godzin temu, Ewa Marta napisał: Basiu, czy Ty wiesz o zbiórce na pomagam na psiaki z parwowirozą w schronisku? https://pomagam.pl/8smyxrdj?fbclid=IwAR3klv-tlApHOFhyk6xpaFq0KqqEuQM7PW_VfOIzS9aTAmyXhsb3ZknIkI0 Ewciu to jest na zapłacenie weta. To nie ma związku z surowicą. Nie prosiłabym tu nikogo o pomoc gdybym miała nazbierane czy była zbiórka na Pomagam. Na zdjęciu jest czarny piesek , który przeżył i ten drugi, który zmarł w Wigilię na rękach Kasi. Do czarnego jeździłam w pierwszy dzień Świąt i podawałam mu leki bo lecznica była zmknięta. Dziewczyny z Fundacji podały mój numer na zbiórce bo pewnie uważały ,że jak ktoś będzie chciał spytać o stan piesków to ja odpowiem. Nie dały mi znać,że tam jest mój numer a ja nie śledziłam zbiórki ale to bez znaczenia bo nikt nie dzwonił. W tej chwili pierwsza faktura opiewa na kwotę 2905, 45 zł a to jeszcze nie wszystko. We czwartek będzie kolejna:( W tej jest ujęta sunia z nowotworem ale ona będzie musiała mieć swoją zbiórkę bo koszty leczenia się robią ogromne. Diana dzisiaj miała krwotok z pęcherza:( W tej fakturze na 2905, 45 zł nie jest ujęte leczenie białego psiaka , który wyzdrowiał i nie policzono środków wzmacniających i surowicy podanej dwóm małym psiaczkom, które miały kontakt z pieskiem z krzywymi łapkami.Trzeba było im podać surowicę a nie miałam wtedy nic i dostały ją u weterynarza ( niestety dużo drożej). Niestety tym chorym też trzeba było opłacić część surowicy bo kupionej wcześniej nie starczyło. To były duże psy. 0,4 ml na 1 kg psa. 20-sto kilowy pies potrzebował półtorej fiolki dziennie przez minimum 5 dni. Nawet ta zebrana kwota nie wystarczy na pokrycie tych ogromnych kosztów leczenia psiaków z parwo. Posłałam Ci tą fakturę z prośbą o wklejenie. Dziękuję za pomoc , ja niestety nie umiem wklejać zdjęć (jedynie z albumu). Quote
ewu Posted January 7, 2019 Author Posted January 7, 2019 Na konto na surowicę wpłynęło: Poker -zbiórka 240 zł agat21 50 zł Dziękuję:) Quote
ewu Posted January 7, 2019 Author Posted January 7, 2019 Maleństwa otrzymały 10 zł od Agnieszki103 A sunia z guzem 30 zł od Niesiowatej. Elik wyślę ci te 30 zł podaj proszę konto. Dziękuję:):):) Quote
ewu Posted January 7, 2019 Author Posted January 7, 2019 Kupiłam też szczeniakom podkłady , 15 sztuk musiałam w aptece, resztę na allegro (100 sztuk). Kupiłam też obróżkę, szeleczki i smycz dla szczeniaczka , który jest w dt 48,20 zł Podkłady chłonne higieniczne 60x90 100szt ZARYS (7170889046) 1 komplet 73,98 zł razem z dostawą82,97 zł Quote
Isiak Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Do mojego bazarku dla psów z wątku ewu dołożyłam dwa fanty podarowane przez themagda: ręcznie przez nią robiony cudny miedziany wisior i rower męski - przeznaczone na pomoc dla suni z guzem. Zapraszam tutaj. Quote
ewu Posted January 7, 2019 Author Posted January 7, 2019 8 minut temu, Isiak napisał: Do mojego bazarku dla psów z wątku ewu dołożyłam dwa fanty podarowane przez themagda: ręcznie przez nią robiony cudny miedziany wisior i rower męski - przeznaczone na pomoc dla suni z guzem. Zapraszam tutaj. Dziękuję:) Quote
MALWA Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Basiu - koszty leczenia i zakupu surowicy sa porazajace. Ile w koncu psow przezylo ? Quote
elik Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 2 godziny temu, ewu napisał: Elik dziękuję za sunię z guzem:) Basiu, gdy ją ujrzałam, to wiedziałam, że muszę ją zabrać ze schroniska. Była tylko kwestia, gdzie ? Zgadzając się na przyjęcie suni na DT, Kasia wybawiła mnie z wielkiego doła. Dziękuję Ci Kasiu 2 godziny temu, ewu napisał: . . . A sunia z guzem 30 zł od Niesiowatej. Elik wyślę ci te 30 zł podaj proszę konto. Dziękuję:):):) Bardzo dziękuję 1 godzinę temu, Isiak napisał: Do mojego bazarku dla psów z wątku ewu dołożyłam dwa fanty podarowane przez themagda: ręcznie przez nią robiony cudny miedziany wisior i rower męski - przeznaczone na pomoc dla suni z guzem. Zapraszam tutaj. Isiak, themagda bardzo serdecznie Wam dziękuję Musimy jakoś nazwać sunię bidunię, bo przecież nie będziemy ciągle mówić o niej sunia z guzem. Na razie nie ma nic więc niech chociaż ma swoje imie. Może ktoś mógłby zrobić dla suni bazarek imieninowy. Mogę przeznaczyć coś na nagrodę dla osoby, której imie zostanie wybrane dla suni, albo dla osoby, która najwięcej wpłaci :) Quote
b-b Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 10 godzin temu, elik napisał: Bardzo serdecznie dziękuję Boguniu, bardzo, bardzo :) Podrzuć link do bazarku. Boguniu, pozwolę sobie jeszcze poprosić Cię o zrobienie pięknego, jak zwykle, banerku dla tej biednej suni. Przepraszam, wiem, że nie masz czasu, ale to wyjątkowa sytuacja Bazarek dla suni a o banerku już pomyślałam i się robi ;) Quote
elik Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 20 minut temu, b-b napisał: Bazarek dla suni a o banerku już pomyślałam i się robi ;) Quote
elik Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Dostałam kolejne zdjęcia od Basi :( Masakra :( Komentarz Basi: To jest Diana. Jest po ciężkiej operacji. Ma nowotwór :( Za nią potwornie złe życie ( łańcuch i buda). Sunia jest chodzącą dobrocią. Dzisiaj miała krwotok z pęcherza. Boimy się, że są przerzuty. Chcemy jej zapewnić ciepło i bezpieczeństwo w końcówce życia. Quote
b-b Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 9 godzin temu, elik napisał: Dostałam kolejne zdjęcia od Basi :( Masakra :( Komentarz Basi: To jest Diana. Jest po ciężkiej operacji. Ma nowotwór :( Za nią potwornie złe życie ( łańcuch i buda). Sunia jest chodzącą dobrocią. Dzisiaj miała krwotok z pęcherza. Boimy się, że są przerzuty. Chcemy jej zapewnić ciepło i bezpieczeństwo w końcówce życia. Serce się kraje :(((( Może by na zrzutka.pl albo się pomaga zrobić jej wydarzenie i uzbierać pieniądze na jakiś ciepły kąt na te ostatnie jej dni i weta? żeby jeszcze mogła poznać, że życie to nie tylko łańcuch ale też i ciepły kąt z kochającym człowiekiem.... Quote
seramarias Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Jestem całkiem za! Dołożę od siebie grosika. Mam nadzieję, że to jednak nie przerzuty... Quote
elik Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 1 godzinę temu, b-b napisał: Serce się kraje :(((( Może by na zrzutka.pl albo się pomaga zrobić jej wydarzenie i uzbierać pieniądze na jakiś ciepły kąt na te ostatnie jej dni i weta? żeby jeszcze mogła poznać, że życie to nie tylko łańcuch ale też i ciepły kąt z kochającym człowiekiem.... 1 godzinę temu, seramarias napisał: Jestem całkiem za! Dołożę od siebie grosika. Mam nadzieję, że to jednak nie przerzuty... Jestem z Wami. Serce boli gdy patrzę na to biedactwo. Zanim zaczniemy zbiórkę trzeba byłoby znaleźć dla suni miejsce. Quote
Ewa Marta Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Na prośbą Basi wklejam jedną z faktur za leczenie chorych na parwowirozę psiaków i suni chorej na nowotwór (to jest napisane na dole faktury). To na te faktury zbiera fundacja na pomagam.pl. Surowice Basia kupuje z własnych i uzbieranych tutaj pieniędzy: Quote
guccio Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Jak wygląda sytuacja z kosztami surowicy,którą Basia kupiła za swoją kasę?Ratuje jak może biedaków,zakłada ze swoich pieniędzy.Ryzykuje.nie ma żadnej gwarancji,że je odzyska.Ale jak postąpić gdy widzi się psinki takie jak ogląda Basia?.. Quote
guccio Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Przed chwilą, guccio napisał: Jak wygląda sytuacja z kosztami surowicy,którą Basia kupiła za swoją kasę?Ratuje jak może biedaków,zakłada ze swoich pieniędzy.Ryzykuje.nie ma żadnej gwarancji,że je odzyska.Ale jak postąpić gdy widzi się psinki takie jak ogląda Basia?.. Pytam bo myślę ,że Ewu sama nie da rady.Ja cos wyskrobię.Tyle pilnych psich nieszczęść. Quote
ewu Posted January 8, 2019 Author Posted January 8, 2019 Przepraszam,że dzisiaj nie odpowiem na każdy post. W nocy wstało się coś bardzo złego . Córeczka Wolontariuszki, która była na codzień w schronisku trafiła do szpitala. Strasznie się marwimy. Nie ma nikogo kto teraz będzie czuwał na psiakami. Jesteśmy załamane. Proszę o dobre myśli dla Córeczki Madzi. Quote
elik Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Basiu, ciepłe myśli i modlitwy. Trzeba mieć nadzieję, że to nic poważnego, że szybko wróci do pełni zdrowia. Uściskaj Madzię ode mnie, pociesz ją. Będzie dobrze. Quote
Recommended Posts