Poker Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Maluch jest w strasznym stanie. Kręgosłup ma wygięty z niedożywienia, bo mięśnie są w zaniku. Miałam w DT 3 razy sunie w podobnym stanie. Quote
elik Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 1 godzinę temu, ewu napisał: Błagam pomóżcie mu znaleźć dt. Czy tam gdzie jest teraz to nie DT ? Quote
elik Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 3 minuty temu, Poker napisał: Maluch jest w strasznym stanie. Kręgosłup ma wygięty z niedożywienia, bo mięśnie są w zaniku. Miałam w DT 3 razy sunie w podobnym stanie. Czyli nie jest to ustawienie do zdjęcia, a stałe wygięcie. Biedactwo A przecież takiemu małemu psiakowi nie trzeba wiele, żeby zaspokoił głód :( Czy te sunie też miały zniekształcenia spowodowane niedożywieniem i czy z czasem ustąpiły ? Quote
ewu Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 22 minuty temu, elik napisał: Czy tam gdzie jest teraz to nie DT ? Elu to szpitalik w schronie . W piątek go wyrzucą do boksu do innych psów. Quote
ewu Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 21 minut temu, elik napisał: Czyli nie jest to ustawienie do zdjęcia, a stałe wygięcie. Biedactwo A przecież takiemu małemu psiakowi nie trzeba wiele, żeby zaspokoił głód :( Czy te sunie też miały zniekształcenia spowodowane niedożywieniem i czy z czasem ustąpiły ? Elu on się wyprostowuje. Quote
ewu Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 Byłam dzisiaj specjalnie w lecznicy żeby porozmawiać o piesku.Panie są zaniepokojone i jutro będę żebrać żeby mi go wydali na kosultację weterynaryjną. Boję się o niego.Nie wiem co będzie od piątku jak go wrzucą do innych psów do boksu ale uważam ,że trzeba go przebadać. Oby mi się jutro udało. Umówiłam się w lecznicy. Strasznie się martwię i zastanawiam kiedy mnie odwiozą do psychiatryka bo w końcu oszaleję:( Każdego dnia płaczę, staram się być silna i skupiać na działaniu ale coraz mi trudniej. Wybaczcie mi te żale ale znowu ryczę i jak to piszę to mi lżej. Quote
helli Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Trzeba chyba jakoś na zimno podchodzić, nie wiem, ja żyję poza PL, taki niby cywilizowany Zachód, nie widać żadnych bezdomnych zwierząt, potrafią w radio powiedzieć, że na jakiejś drodze błąka się pies, żeby kierowcy uwazali, ale, ale: co roku schroniska usypiają 35% stworzeń Quote
anica Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 18 minut temu, ewu napisał: Byłam dzisiaj specjalnie w lecznicy żeby porozmawiać o piesku.Panie są zaniepokojone i jutro będę żebrać żeby mi go wydali na kosultację weterynaryjną. Boję się o niego.Nie wiem co będzie od piątku jak go wrzucą do innych psów do boksu ale uważam ,że trzeba go przebadać. Oby mi się jutro udało. Umówiłam się w lecznicy. Strasznie się martwię i zastanawiam kiedy mnie odwiozą do psychiatryka bo w końcu oszaleję:( Każdego dnia płaczę, staram się być silna i skupiać na działaniu ale coraz mi trudniej. Wybaczcie mi te żale ale znowu ryczę i jak to piszę to mi lżej. Basia, Basieńka Quote
elik Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 1 godzinę temu, ewu napisał: Elu on się wyprostowuje. Bogu dzięki! Basiu, ja powędruje do psychiatryka zaraz za Tobą. Wyżalaj się ile zechcesz, jeśli Ci to pomoże. Nie trudno sobie wyobrazić co przeżywasz, widząc ten koszmar tam na miejscu :( Patrząc na zdjęcia tych biedactw człowiek przeżywa katusze, a co dopiero widząc je na żywo :( Nic dziwnego, że jakoś musisz rozładować stres. Quote
ewu Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 Dziękuję Wam za dobre słowa i wsparcie. Quote
Isiak Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Ta bezsilność wykańcza człowieka... Jaka bida :((( Quote
anica Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 16 godzin temu, ewu napisał: Błagam pomóżcie mu znaleźć dt. .. i co odezwał się ktoś? 13 godzin temu, elik napisał: Bogu dzięki! Basiu, ja powędruje do psychiatryka zaraz za Tobą. Wyżalaj się ile zechcesz, jeśli Ci to pomoże. Nie trudno sobie wyobrazić co przeżywasz, widząc ten koszmar tam na miejscu :( Patrząc na zdjęcia tych biedactw człowiek przeżywa katusze, a co dopiero widząc je na żywo :( Nic dziwnego, że jakoś musisz rozładować stres. .. ja też bym się nadawała! zresztą już parę razy to usłyszałam / zwłaszcza przy obronie zwierząt/ Basi się nie da sklonować!.. więc musi być twarda!!! Nie daj się Baśka!!!... nikt Ciebie nie zastąpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............ Quote
ewu Posted January 31, 2018 Author Posted January 31, 2018 Schronisko się w porządku zachowało bo dzisiaj mogę go zabrać. Quote
ewu Posted January 31, 2018 Author Posted January 31, 2018 11 minut temu, anica napisał: .. i co odezwał się ktoś? .. ja też bym się nadawała! zresztą już parę razy to usłyszałam / zwłaszcza przy obronie zwierząt/ Basi się nie da sklonować!.. więc musi być twarda!!! Nie daj się Baśka!!!... nikt Ciebie nie zastąpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............ Aniu ja i twarda.... Quote
anica Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 6 minut temu, ewu napisał: Aniu ja i twarda.... Jesteś! tylko jeszcze tego nie wiesz ... a co z piesiem? Quote
Tyśka) Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Wiem, że to może kiepskie pocieszenie... ale jak traficie do psychiatryka to wstrzymajcie się z tym aż załapię się tam do pracy... będę mogła się Wami zajmować;) A tak poważnie... wiem, że mocno przeżywacie - ja też przeżywam każdego bezdomniaka jak własnego... ale ktoś wyżej napisał, że czasem trzeba się zdystansować - zgadzam się. Dla zdrowia psychicznego... Wierzę, że znajdzie się DT... a nie da rady przesunąć termin trafienia do boksów ogólnych na trochę dalej? tak, by mieć więcej czasu na przemyślenie, gdzie by go dać? Quote
anica Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 41 minut temu, Tyś(ka) napisał: Wiem, że to może kiepskie pocieszenie... ale jak traficie do psychiatryka to wstrzymajcie się z tym aż załapię się tam do pracy... będę mogła się Wami zajmować;) A tak poważnie... wiem, że mocno przeżywacie - ja też przeżywam każdego bezdomniaka jak własnego... ale ktoś wyżej napisał, że czasem trzeba się zdystansować - zgadzam się. Dla zdrowia psychicznego... Wierzę, że znajdzie się DT... a nie da rady przesunąć termin trafienia do boksów ogólnych na trochę dalej? tak, by mieć więcej czasu na przemyślenie, gdzie by go dać? ... na pewno, Ewu będzie próbowała coś ugrac! ...to jest prawda co piszesz...ta pomoc nas, czasem zżera? niszczy? tylko jak tu się... zdystansować?? to jest trudne... dla mnie tak Quote
Tyśka) Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 11 minut temu, anica napisał: ... na pewno, Ewu będzie próbowała coś ugrac! ...to jest prawda co piszesz...ta pomoc nas, czasem zżera? niszczy? tylko jak tu się... zdystansować?? to jest trudne... dla mnie tak Myślę, że niejednej z nas przydałyby się warsztaty z dystansowania się.... Quote
Tyśka) Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 1 godzinę temu, ewu napisał: Zabieram go na badania. Daj znać jak po badaniach... trzymam kciuki... Zrobiłam psiakowi ogłoszenie, udostępniajcie proszę... ewu, sprawdź czy numer się zgadza... i w ogóle jak mam psiaka nazwać... czy będziesz wiedzieć o jakiego psiaka chodzi?https://www.olx.pl/oferta/pomoz-mi-zanim-umre-jestem-mlodziutki-i-malenki-CID103-IDrnqsp.html Quote
Tyśka) Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Psiaka dodałam też na grupę wrocławskiej społeczności - największa taka wrocławska grupa na FB, może ktoś zaoferuje DT... Quote
Gabi79 Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Daj znać jak po badaniach... trzymam kciuki... Zrobiłam psiakowi ogłoszenie, udostępniajcie proszę... ewu, sprawdź czy numer się zgadza... i w ogóle jak mam psiaka nazwać... czy będziesz wiedzieć o jakiego psiaka chodzi?https://www.olx.pl/oferta/pomoz-mi-zanim-umre-jestem-mlodziutki-i-malenki-CID103-IDrnqsp.html Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Psiaka dodałam też na grupę wrocławskiej społeczności - największa taka wrocławska grupa na FB, może ktoś zaoferuje DT... Tysiu, super. Tekst chwyta za serce, foty też Oby się ktoś zlitował nad maluszkiem Quote
Tyśka) Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 43 minuty temu, Gabi79 napisał: Tysiu, super. Tekst chwyta za serce, foty też Oby się ktoś zlitował nad maluszkiem Ojjj oby :( Może zmienić rejon Katowic na inny? Jak myslicie? Quote
ewu Posted January 31, 2018 Author Posted January 31, 2018 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Ojjj oby :( Może zmienić rejon Katowic na inny? Jak myslicie? Tysiu jadę zaraz sprawdzać dt. Trzymajcie kciuki. Piesio cudny. Później wszystko napiszę. Jest już z nami , bezpieczny. 1 Quote
Recommended Posts