Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia jest w dobrej kondycji psychicznej.jest ufna, posłuszna.nie jest chuda tylko bardzo zaniedbana w sprawach zdrowotnych.

Koleżanka pójdzie z pieskiem po południu , bo tak przyjmuje wet. On wczoraj był żwawy, myślę ,że nie ma zagrożenia życia. Dostał jeść i pić.

Posted

Moja sunia nie słyszała przez 2 lata, teraz znowu słyszy. Może i tu będzie poprawa. Jednak "remont" będzie zapewne bardzo kosztowny - guzy, zęby... Ile ona może mieć lat, że tyle tych schorzeń zdążyła nazbierać?

Malutki piesio może był przy budzie i ma szyję wytartą od obroży. Nasza owczarka z łańcucha też tak miała - do końca życia nosiła ślad po obroży, sierść odrosła, ale krótsza, mimo, że zabieraliśmy ją z łańcucha, kiedy miała zaledwie 6 miesięcy.

Posted
29 minut temu, anica napisał:

W takich chwilach marzy mi się karabin!.. mały karabinekInvision-Board-France-364.gif

Basiu, wszystko wczoraj załatwiłaś jak chciałaś?

Tak Aniu:)

Posted
16 minut temu, Isiak napisał:

Moja sunia nie słyszała przez 2 lata, teraz znowu słyszy. Może i tu będzie poprawa. Jednak "remont" będzie zapewne bardzo kosztowny - guzy, zęby... Ile ona może mieć lat, że tyle tych schorzeń zdążyła nazbierać?

Malutki piesio może był przy budzie i ma szyję wytartą od obroży. Nasza owczarka z łańcucha też tak miała - do końca życia nosiła ślad po obroży, sierść odrosła, ale krótsza, mimo, że zabieraliśmy ją z łańcucha, kiedy miała zaledwie 6 miesięcy.

Ten jeden duży to może być przepuklina a te  pozostałe guzy to  może są tłuszczaki. Moja Kreciunia miała taką tendencję, wszystkie badałam i obserwowałam ale kilku wetów odradzało usuwanie . Nie miała z tym żadnych problemw poza estetyką. Ten jeden duży to może być przepuklina.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Sunia jest w dobrej kondycji psychicznej.jest ufna, posłuszna.nie jest chuda tylko bardzo zaniedbana w sprawach zdrowotnych.

Koleżanka pójdzie z pieskiem po południu , bo tak przyjmuje wet. On wczoraj był żwawy, myślę ,że nie ma zagrożenia życia. Dostał jeść i pić.

Strasznie  zaniedbane te psiny.

Posted

Dobrze, że trafiły w tak świetne ręce... mój pies (delikatny psychicznie) też początkowo w nowych miejscach sikał mało a często dla dodania sobie odwagi - dopiero jak popracowaliśmy nad zaufaniem do mnie, przestał znaczyć w nowych miejscach. Oby to było to, a nie na tle chorobowym...

Posted

Ja z pewnością zwariuję:( Dzisiaj przywieźli do schronu kopię maluszka , którego wczoraj zawiozłam do Poker ( jest u Koleżanki Poker).

Młodziutki , prawie identyczny, 3 kg nieszczęścia, jest w gorszym stanie jak tamten.

Posted
4 minuty temu, ewu napisał:

Ja z pewnością zwariuję:( Dzisiaj przywieźli do schronu kopię maluszka , którego wczoraj zawiozłam do Poker ( jest u Koleżanki Poker).

Młodziutki , prawie identyczny, 3 kg nieszczęścia, jest w gorszym stanie jak tamten.

O kurcze... jeżeli masz zdjęcia to prześlij...
Możliwe, że pochodzą z tego samego domu?

Posted
13 minut temu, ewu napisał:

No nie.Szlag mnie trafi.

Posted
8 minut temu, Tyś(ka) napisał:

O kurcze... jeżeli masz zdjęcia to prześlij...
Możliwe, że pochodzą z tego samego domu?

Nie są z innych miejscowości. 

Przed chwilą, Poker napisał:

No nie.Szlag mnie trafi.

Ja to z pewnością oszaleję:( 

Posted
34 minuty temu, ewu napisał:

No nie, to jest jakiś koszmar.............

Posted

On jednak inaczej wygląda. Pracownica napisała ,że jest prawie identyczny ale  jednak zdecydowanie się różni.

Jest bardzo malutki i chudziutki. Zarzuca doopką , wet ze schronu powiedział,że to z osłabienia.

Tysiu zdjęcia na mailu.

Posted

On zarzuca  lekko doopką. Był u weta schroniskowego ale ten niczego nie stwierdził tylko ,że to z osłabienia...

Na razie dwa dni posiedzi w szpitaliku ale potem do boksu...

Posted

Jest śliczny i malutki.

Żeby tylko  znaleźć jakieś dt za karmę i weta.

Ja weta i karmę wezmę na siebie ale na hotelik to już mnie nie stać:(

Posted
52 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

No ręce opadają....I nie tylko.....Czemu on ma taki wygięty ten kręgosłup????

...  kupka nieszczęścia! jeszcze takiego wygiętego kręgosłupa nie widziałam!... no i po radości :(

Posted
5 minut temu, anica napisał:

...  kupka nieszczęścia! jeszcze takiego wygiętego kręgosłupa nie widziałam!... no i po radości :(

Aniu on się tak zgarbił do zdjęcia. Troszkę zarzuca doopką.