elik Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Biedna Nadziejka :( Moja tymczaska też jest tak strasznie bojaźliwa, że nawet zylkene niewiele pomaga, ale przynajmniej mnie zaufała i do mnie ucieka w chwilach wydumanego zagrożenia. Biedactwo, jak okropnie musi się czuć taka samotna :( Nie mam pomysłu jak można byłoby ją podejść :( Quote
ewu Posted August 8, 2017 Author Posted August 8, 2017 2 godziny temu, ewu napisał: Celik wraca z adopcji!!! Testy potwierdziły alergię u dziecka. Załatwiłam mu na Śląsku domowy hotelik ale dopiero od 1 -go września. On jest malutki. Czy na te 3 tygodnie ktoś zechce go przygarnąć? Błagam o pomoc, ile ta psina ma jeszcze przeżyć:( Quote
Kulfoniasty Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Jak duży jest Celik ? Jest łagodny dla innych piesków ? Od kiedy zostaje bez domu ? Quote
ewu Posted August 9, 2017 Author Posted August 9, 2017 4 godziny temu, Kulfoniasty napisał: Jak duży jest Celik ? Jest łagodny dla innych piesków ? Od kiedy zostaje bez domu ? Celik już został zwrócony. Ubłagałam ,żeby go właściciel schroniska potrzymał chociaż do soboty u siebie , zgodził się. Mały , niekonfliktowy , miły psiaczek. Quote
ewu Posted August 9, 2017 Author Posted August 9, 2017 Mam wspaniałe wieści Fgunia weźmie Celika na dt. Mam go dostarczyć do Wrocławia w sobotę albo niedzielę. Mam nie dziękować ale napiszę ,że kamień spadła mi z serca:):):) Przed chwilą rozmawiałyśmy i mam zgodę Figuni na napisanie o tym na dogo . Cieszę się jak dziecko:) 4 Quote
elik Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 2 godziny temu, ewu napisał: Mam wspaniałe wieści Fgunia weźmie Celika na dt. Mam go dostarczyć do Wrocławia w sobotę albo niedzielę. Mam nie dziękować ale napiszę ,że kamień spadła mi z serca:):):) Przed chwilą rozmawiałyśmy i mam zgodę Figuni na napisanie o tym na dogo . Cieszę się jak dziecko:) Ja też Basiu :) Figunia zuch Dziewunia !!! Quote
Figunia Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Dziewczyny kochane, przecież to oczywiste, że się pomaga (jeśli to tylko mozliwe). Proszę jeno o mocne kciuki, bo oprócz Celika, zawita do mnie Bezunia, młoda sunieczka, niestety jeszcze wciąż nieufna do człowieka. Nadal jestem w domu Opiekunów Misi, którzy pojechali na urlop. A Misiaczkowa tak sie już czuje pewnie, ze żadnemu psu nie przepusci. Prawie do wszystkich sie rzuca, szczeka, atakuje. Toleruje jedynie maluchy, takie jak np. yorki. No i panow tez nie lubi, choc sa wyjatki. Nigdy nie wiem, jak sie zachowa. Pani Kasia wybiera się z nią na szkolenie, jak tylko wrócą z urlopu. 2 Quote
elik Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 1 godzinę temu, ewu napisał: Figuniu kciuki zaciskam z całych sił. Podpinam się z kciukami - u rąk i nóg :) Quote
Poker Posted August 9, 2017 Posted August 9, 2017 Dzielna Figunia. Trzymam kciuki za Celika i Bezunię . Quote
Ewa Marta Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 11 godzin temu, ewu napisał: Celik już został zwrócony. Ubłagałam ,żeby go właściciel schroniska potrzymał chociaż do soboty u siebie , zgodził się. Mały , niekonfliktowy , miły psiaczek. Nie mieści mi się w głowie jak można psiaka, który miał stać się członkiem rodziny oddać z powrotem do schroniska:( Mogli chociaż opłacić jakiś hotelik:( Załamka:( Quote
ewu Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Nie mieści mi się w głowie jak można psiaka, który miał stać się członkiem rodziny oddać z powrotem do schroniska:( Mogli chociaż opłacić jakiś hotelik:( Załamka:( Ewciu byłam taka szczęśliwa jak ten domek się zgłosił. Państwo bardzo mili, na poziomie, jak widać pozornie... Zaraz pisali , że są z nim w górach, zdjęcia, smsy, no miodzio... Nagle sms o alergii, zadzwoniłam , prosiłam żeby mi dali znać, rozmawiałam. Czekałam na wieści po wizycie u lekarza , nie dali znać tego dnia. Myślałam ,że lekarz dopiero skierował syna na testy ale nazajutrz był sms ze schroniska ,że zawiadomili ,że go oddają. Ze mną się nie raczyli skontaktować. Ubłagałam właściciela schronu żeby przynajmniej do soboty go przetrzymał w domu i zaczęłam szukać ratunku. Celik już u tego Pana , Figunia uratowała malucha przed powrotem do schronu. Jak nie kochać Dogomaniaczek:) 1 Quote
anica Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Tyle się tutaj dzieje, że trudno nadążyć :) 13 godzin temu, ewu napisał: Mam wspaniałe wieści Fgunia weźmie Celika na dt. Mam go dostarczyć do Wrocławia w sobotę albo niedzielę. Mam nie dziękować ale napiszę ,że kamień spadła mi z serca:):):) Przed chwilą rozmawiałyśmy i mam zgodę Figuni na napisanie o tym na dogo . Cieszę się jak dziecko:) Figunia, to jeden z naszych dogomaniackich Aniołów, jeśli tylko może to pomoże! 21 minut temu, ewu napisał: Ewciu byłam taka szczęśliwa jak ten domek się zgłosił. Państwo bardzo mili, na poziomie, jak widać pozornie... Zaraz pisali , że są z nim w górach, zdjęcia, smsy, no miodzio... Nagle sms o alergii, zadzwoniłam , prosiłam żeby mi dali znać, rozmawiałam. Czekałam na wieści po wizycie u lekarza , nie dali znać tego dnia. Myślałam ,że lekarz dopiero skierował syna na testy ale nazajutrz był sms ze schroniska ,że zawiadomili ,że go oddają. Ze mną się nie raczyli skontaktować. Ubłagałam właściciela schronu żeby przynajmniej do soboty go przetrzymał w domu i zaczęłam szukać ratunku. Celik już u tego Pana , Figunia uratowała malucha przed powrotem do schronu. Jak nie kochać Dogomaniaczek:) ... Basiu, jak czytam to... to nie był TEN domek!!!... a o 'poziomie' państwa, nie będę pisała z szacunku dla osób, które odwiedzają ten wątek :( i powiem tylko ,że nie jestem tutaj przekonana do alergii??? ... tak szybko, wszystko wiadomo??? mój wnusiu był odczulany i jeździłam z nim na testy skórne, z krwi.. a później odczulanie, które wprawdzie trwa kilka lat, ale można liczyć na pełne wyleczenie... nie pasują mi te wyjaśnienia Dnia 8.08.2017 o 00:28, Poker napisał: Wątek MONY ... lecę :) Quote
Ewa Marta Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Najważniejsze, że dzięki Figuni maluszek uniknie powrotu do schronu. najsmutniejsze jest to, że po takich nieudanych adopcjach przestajemy ufać potencjalnym domkom i własnej intuicji:( Quote
Tyśka) Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Ufff... dobrze, że Celik nie wróci do schronu! Figunia... wspaniale... Ruszę z ogłoszeniami na nowo, ale to już jak będzie wiadomo, jak się zachowuje w domu. Co do alergii, wręcz niemożliwe, że tego samego dnia mieli testy i wszystko było jasne - nawet prywatnie są kolejki, a na wyniki z krwi się czeka... a może ja mam po prostu pecha i się nie znam... przykre to wszystko... Quote
ewu Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 Przed chwilą wróciłam ze spotkania z Państwem , którzy chcą Majlo. Boję się cieszyć ale jestem zachwycona. Majlo dzisiaj ma opuścić schron. Trzymajcie kciuki. Dom z ogrodem, Państwo bardzo aktywni, młodzi ale dzieci już dorosłe, uroczy , fajni, psiolubni. Quote
anica Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ufff... dobrze, że Celik nie wróci do schronu! Figunia... wspaniale... Ruszę z ogłoszeniami na nowo, ale to już jak będzie wiadomo, jak się zachowuje w domu. Co do alergii, wręcz niemożliwe, że tego samego dnia mieli testy i wszystko było jasne - nawet prywatnie są kolejki, a na wyniki z krwi się czeka... a może ja mam po prostu pecha i się nie znam... przykre to wszystko... .. noo , o tym mówiłam! coś nie zaiskrzyło!?... szkoda sobie nimi głowę zaprzątać! :( 1 godzinę temu, ewu napisał: Przed chwilą wróciłam ze spotkania z Państwem , którzy chcą Majlo. Boję się cieszyć ale jestem zachwycona. Majlo dzisiaj ma opuścić schron. Trzymajcie kciuki. Dom z ogrodem, Państwo bardzo aktywni, młodzi ale dzieci już dorosłe, uroczy , fajni, psiolubni. .. no to zaciskamy! dobrze ,że są tacy!.. to daje nam siłę!!! Quote
ewu Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 20 godzin temu, Poker napisał: Dzielna Figunia. Trzymam kciuki za Celika i Bezunię . Ja też z całych sił. Quote
ewu Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ufff... dobrze, że Celik nie wróci do schronu! Figunia... wspaniale... Ruszę z ogłoszeniami na nowo, ale to już jak będzie wiadomo, jak się zachowuje w domu. Co do alergii, wręcz niemożliwe, że tego samego dnia mieli testy i wszystko było jasne - nawet prywatnie są kolejki, a na wyniki z krwi się czeka... a może ja mam po prostu pecha i się nie znam... przykre to wszystko... Ja też byłam zszokowana tempem diagnozy. Quote
ewu Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 Nowy , cudny młodziutki , mały Alik. Ma góra 1,5 roku, ruchliwy, przemiły, piękny psiak. Niestety trudno mu zrobić zdjęcie bo straszny z niego wiercipięta. Quote
Recommended Posts