ewu Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Jak elik dotrze to wstawi fotki. Od fryzjera też jest zdjęcie. Quote
Anecik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Zdjęcia robiła Dziewczyna, która przyjechała z ewu - tak jak ewu pisała będą wstawione na wątku. Moje zdjęcia będą później bo nie będę jej stresować . Musicie się uzbroić w cierpliwość . Pcheł nie zaobserwowałam :) więc dziś odrobaczę i zakupię szelki a jutro pojedziemy do weta i zaszczepimy. Może Poker załóż Kikuni wątek i tam będziemy robić rozliczenia. Z kasą jak uważasz. Dzięki Anula za wsparcie finansowe :) Muszę jej zakupić puszki bo ona z tych co trzeba dawać jeść ze 4 razy dziennie. Quote
Poker Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Teraz wychodzę na pogrzeb. Wieczorem zrobię przelew na 100 zł .Co do założenia wątku już teraz , mam wątpliwości.Pomyślę do wieczora. Quote
Aśka Belkowska Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Przypuszczam, że dziewczynka szybko znajdzie domek. Wszystkie, które wpadają mi w oko znajduja sie na Śląsku, Dafi też do Was pojechała, bo mój mąż był taki .... rozsądny. W niedzielę jedziemy z Fidkiem do ewentualnej psiapsiółki aż pod Opoczno. Quote
elik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 5 godzin temu, ewu napisał: Jak elik dotrze to wstawi fotki. Od fryzjera też jest zdjęcie. No i dotarła po odbytej wizycie u lekarza i w aptece. Od kilku dni czułam się słaba, bolało mnie gardło, mięśnie, głowa, miałam katar i okropny kaszel. Zmotywowana przez TZta udała się dzisiaj do lekarza i okazało się, że mam zapalenie oskrzeli :( Antybiotyk, probiotyk , syrop, inhalacje i łóżeczko. Wpadłam na chwile na dogo, żeby pozałatwiać to i owo i położę się do łóżka, bo czuję się zdupiesiała :) Przez najbliższe dni mało będę bywać na dogo. Quote
Poker Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Ale goła chudzinka. - dupinka. Chyba kubraczek by się jej przydał. Ciekawe ile ma kłębie, bo wygląda na dość wysoką. Quote
Anula Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Ło matko a nie dało się troszeczkę pozostawić sierści? Tak krótko obcięta przy skórze jest.Czy była kąpana w SPA bo sierść ma matową.Kubrak chyba na bank potrzebny bo się przeziębi gdy wyjdzie na ogród. Quote
ewu Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Zawiozłam Kikę razem z kubrakiem ale okazał się za duży, anecik coś ma i jej ubiera. Kika nie była kąpana tylko strzyżona. Pan ze schroniska zawiózł ją do fryzjera i przywiózł do mnie, poinformował ,że nie było już czasu na kąpiel bo Kika była nadprogramowa pomiędzy klientami salonu a strzyżenie trwało bardzo długo. Quote
Poker Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Przeleję kasę na konto anecik. Co do założenia wątku przeze mnie, to zrobię to po powrocie z wyjazdu. Quote
elik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 2 godziny temu, ewu napisał: Elik dziękuję i kuruj się:) Kuruję się - zażywam stertę leków :( Quote
Aśka Belkowska Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 O matko o córko, jaka ona wymęczona. Jest matowa, bo skóra nie oddychała pod tymi kołtunami. Fidel długo odbudowywał włos. Tak naprawdę pomogły mu żółtka. Zdrówka życzę. Zapalenie oskrzeli nic przyjemnego. Quote
malagos Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 To ja pozdrawiam "zdupiesiałą" elik - co za określenie!! :) Quote
ewu Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 9 minut temu, malagos napisał: To ja pozdrawiam "zdupiesiałą" elik - co za określenie!! :) Ja też :) Quote
elik Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 2 godziny temu, Aśka Belkowska napisał: O matko o córko, jaka ona wymęczona. Jest matowa, bo skóra nie oddychała pod tymi kołtunami. Fidel długo odbudowywał włos. Tak naprawdę pomogły mu żółtka. Zdrówka życzę. Zapalenie oskrzeli nic przyjemnego. 1 godzinę temu, malagos napisał: To ja pozdrawiam "zdupiesiałą" elik - co za określenie!! :) 1 godzinę temu, ewu napisał: Ja też :) Wielkie dzięki za troskę o zdrowie A zdupiesiała to znaczy mniej więcej tyle samo co dd, czyli - do du. . :) Quote
ewu Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 Trzeba założyć Matisiowi wątek. Spróbuję ale w nowej wersji dogo nigdy tego nie robiłam. Quote
ewu Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 35 minut temu, elik napisał: Wielkie dzięki za troskę o zdrowie A zdupiesiała to znaczy mniej więcej tyle samo co dd, czyli - do du. . . :) :) Quote
malagos Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 34 minuty temu, ewu napisał: Trzeba założyć Matisiowi wątek. Spróbuję ale w nowej wersji dogo nigdy tego nie robiłam. Niczym się nie różni zakladanie wątku, dałam radę bez problemu :) Quote
Anula Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Dnia 9.03.2017 o 10:22, Poker napisał: Cieszę się ,że Kikunia taka kochana. Może znajdzie DS zanim przyjedzie do mnie. Poker,raczej po tym cudownym SPA to Kika nie znajdzie szybko domku.Może wystarczyło ją porządnie tylko wykąpać aby gu... zmyć i wyczesać stopniowo. 17 godzin temu, ewu napisał: Zawiozłam Kikę razem z kubrakiem ale okazał się za duży, anecik coś ma i jej ubiera. Kika nie była kąpana tylko strzyżona. Pan ze schroniska zawiózł ją do fryzjera i przywiózł do mnie, poinformował ,że nie było już czasu na kąpiel bo Kika była nadprogramowa pomiędzy klientami salonu a strzyżenie trwało bardzo długo. Trzeba koniecznie Kikę wykąpać i to w dobrym szamponie i czekać aż sierść nabierze połysku.Sądziłam,że to bardziej jest profesjonalny fryzjer.Maszynką ogolić do skóry to każdy raczej potrafi. Quote
ewu Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 Nie jestem fachowcem , widziałam stan Kiki przed ogoleniem. Była zalepiona , skołtuniona w sposób straszny. Quote
Poker Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Trudno stało się. Czasu nie cofniemy, sierść kiedyś odrośnie. Ja też żałuję ,że została tak opitolona , bo straciła na urodzie. Do mnie wielokrotnie trafiały psy w takim stanie jak Kika. Strzygłam kilka godzin ,żeby uratować jak najwięcej sierści. W ogłoszeniu trzeba będzie wklejać zdjęcia sprzed strzyżenia i po nim. Quote
Aśka Belkowska Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Na pewno będzie wyglądała lepiej, gdy trochę odrośnie futerko, ale gdyby została stara sierśc i tak pewnie byłaby matowa i wystrzępiona. 1 Quote
ewu Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 Z dobrych wieści to do domu pojechał we wtorek Grafit, uroczy Państwo , na dodatek okazało się,że znamy się z Panią:) Przedwczoraj do ds pojechał też przepiękny Atos Quote
ewu Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 Atosa Państwo adoptowali bezpośrednio ze schronu. Na szczęście byłam w schronisku jak przyjechali więc wiem dokąd psiak trafił. Mam z nimi kontakt, bardzo fajna rodzina. Atos jest bardzo grzeczny, jedynie nie cierpi kąpieli, wyskoczył z wannny i zalał całe mieszkanie:) Bardzo to wszystkich rozbawiło:) 1 Quote
Recommended Posts