ewu Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Mam parę groszy dla Rysia z bazarku z fantami edek, prosiłabym o numer konta :) Marysiu nie jestem w stanie wysłać pw. Odezwij się na maila [email protected] Quote
Martika&Aischa Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 a ja uprzejmię donoszę że nasz Leoś ma się bardzooooo dobrze i rozrabia jak pijany zając co bardzo cieszy jego opiekunów :) Leoś jest po prostu kochanym psiakiem i o dawnej nieśmiałości nie ma ani śladu ;) :) Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Katalogu ciąg dalszy 43 i 44. Dwa pieski zabrane ze schroniska ............W hoteliku u Makila Od lewej 43. Filek i 44. Rudzik w schronie. 45. Szczeniaczek Szeryf/Misiu - zabrany ze schroniska 9.12.2014 r. ......DS od 9.12.2014 r. Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 To sunia Dafi, od której zaczęła się "przygoda" Basi z tamtym schroniskiem. Basia znalazła jej DS zanim założyła ten wątek, poprzez ogłoszenia, nie zabierając jej ze schroniska. To zdjęcie już w DS. 1 Quote
Nutusia Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 O, i oby taka passa ze znalezieniem DS jeszcze przed założeniem wątku trwała wciąż! :) Aszka też pozdrawia z DS. Teraz jest bardzo zajęta, bo pilnuje kota Juliana, którego ktoś postrzelił z wiatrówki w łapkę i biedna kocina musi siedzieć w klatce, żeby nie było konieczności zakładania gipsu. Aszka dzielnie leży przy klateczce i pilnuje, żeby kotek się za bardzo nie ruszał. A gdy kotem przyśnie, pędzi poganiać z swoją "siostrzyczką" Zulką :) Mam fotkę, ale wsawioną do Worda i nie umiem jej "wyjąć" :( Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 O, i oby taka passa ze znalezieniem DS jeszcze przed założeniem wątku trwała wciąż! :) Dafi to nie jedyna sunia, której Basia znalazła DS zanim założyła ten wątek. Jest jeszcze Suzi, którą Basia zabrała ze schronu także przed założeniem wątku i ta sunia także ma już swój wymarzony DS. Suzi jeszcze w schronie A tu już w DS Aszka też pozdrawia z DS. Teraz jest bardzo zajęta, bo pilnuje kota Juliana, którego ktoś postrzelił z wiatrówki w łapkę i biedna kocina musi siedzieć w klatce, żeby nie było konieczności zakładania gipsu. Aszka dzielnie leży przy klateczce i pilnuje, żeby kotek się za bardzo nie ruszał. A gdy kotem przyśnie, pędzi poganiać z swoją "siostrzyczką" Zulką :) Mam fotkę, ale wsawioną do Worda i nie umiem jej "wyjąć" :( Ale się dziewczynce udał DS :) Jeśli dobrze wiem, to z pliku tekstoweogo nie można wkleić fotki na stronę internetową. Musi być plik z rozszerzeniem JPG Quote
Nutusia Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Wiem, ale można jakoś tę fotkę "wyjąć", gdzieś inaczej zapisać i się da, bo już raz się udało. Ale muszę prosić o pomoc mądrzejszego ;) Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Wiem, ale można jakoś tę fotkę "wyjąć", gdzieś inaczej zapisać i się da, bo już raz się udało. Ale muszę prosić o pomoc mądrzejszego ;) Nie uważam się za mądrzejszą, ale może spróbuj czy da się zmienić rozszerzenie pliku z txt, na JPG. Nie jestem tego pewna, ale może się uda :) Metoda prób i błędów czasem daje pozytywne wyniki. Quote
agat21 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Kota ktoś postrzelił z wiatrówki? Strach już wypuszczać zwierzaka z domu, bo a nuż jakiś psychol się trafi :pissed: Ja chyba sobie też wiatrówkę sprawię, ale nie będę z niej strzelać do kotów.... Aszka, pilnuj kotka, pilnuj Quote
Nutusia Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Tak. I to ponoć nie pierwszy taki przypadek! Państwo zgłosili sprawę na policji i do straży dla zwierząt, ale czy ktokolwiek zechce się tym zająć skutecznie?... A biedna kocina cierpi - śrut utkwił w kości i są odpryski. Łapy w gips się nie dało wsadzić, bo była otwarta rana. Stąd ograniczenie ruchu w klatce, antybiotyki i obserwacja. No i Aszka na straży ;) Nasza kotka też została postrzelona z wiatrówki, przez naszego sąsiada zwyrodnialca (na szczęście byłego już sąsiada). Tylko my o tym nie wiedzieliśmy - sądziliśmy, że zraniła się o jakąś gałąź. Dopiero po paru latach, przy okazji prześwietlenia wyszło na zdjęciu, że w mięśniu tkwi śrut :( Odczłowieczonych ludzi wciąż więcej i więcej wokół nas :( Quote
dorcia01 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Wiem, ale można jakoś tę fotkę "wyjąć", gdzieś inaczej zapisać i się da, bo już raz się udało. Ale muszę prosić o pomoc mądrzejszego ;) Jeśli wyślesz mi plik worda na maila wstawię fotkę ;). Maila wysyłam na pw Aszka na straży kota :D Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Jeśli wyślesz mi plik worda na maila wstawię fotkę ;). Maila wysyłam na pw Aszka na straży kota :D Nie można marzyć o lepszym strażniku :) Czy zdradzisz jak "przerobisz" plik wordowski na JPG ? Quote
dorcia01 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Nie można marzyć o lepszym strażniku :) Czy zdradzisz jak "przerobisz" plik wordowski na JPG ? Pewnie - tylko ja nie przerabiam pliku wordowskiego na jpg. Kopiuję zdjęcie w wordzie - prawy przycisk myszy i wklejam do programu graficznego np. darmowy phoXo i wtedy zapisuję jako jpg. Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Pewnie - tylko ja nie przerabiam pliku wordowskiego na jpg. Kopiuję zdjęcie w wordzie - prawy przycisk myszy i wklejam do programu graficznego np. darmowy phoXo i wtedy zapisuję jako jpg. Wydawało mi się, że do serwerów graficznych można wklejać tylko pliki JPG. Najwyraźniej byłam w błędzie. Dzięki za wyprowadzenie :) Mam kilka zdjęć właśnie w Wordzie i nie wiedziałam jak je przerobić na JPG, a okazuje się, że wcale nie trzeba przerabiać. Człek uczy się do śmierci i głupi umiera :mdrmed: Quote
magenka1 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 zapiszę wątek bo inaczej nie mogę sobie go dadać do poczytania :) Quote
elik Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Witamy :) Im nas więcej, tym więcej szans dla maluszków. Quote
malagos Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Mnie sie trafiło większe zwierzątko, niz maluszek, ale bardzo potrzebujące pomocy: .http://www.dogomania.com/forum/topic/143084-wiejski-owczarek-belgijski-cudowny-szczeniak-rzepek-u-nas-w-bdt/.... Quote
Rudzia-Bianca Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Cioteczki zaglądnijcie proszę do moich maluchów 4 tygodniowe szczeniaki wywalone jak śmieci :( http://www.dogomania.com/forum/topic/143098-franka-i-hela-4-tyg-szczeniaki-wyrzucone-jak-%C5%9Bmieci-potrzebny-dt-pomocy/ i 3 - 7 tygodniowe ledwo odratowane kociaki Psiej Szkoły :( Quote
Poker Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Wpłaciłam 3 dyszki na różne potrzeby. Quote
kcd Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Oj trochę się pogubiłam... które maluszki zostały bez DS poza Rysiem? Fanta właśnie przeprowadziła się z Martą już do swojego własnego domu stałego :) coraz lepiej jej idzie zachowanie czystości. A my z Tobisiem już tęsknimy. No może ja trochę bardziej niż Tobi... Fanta go absolutnie zdominowała - łapała go za łapy, uszy, ogon, wskakiwała na głowę a on biedny stał I cierpliwie wszystko znosił. Zastanawiamy się z Tobim nad nowym tymczasem, ale najpierw musimy uporać się z guzem odbytu u Hery :( Quote
elik Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Oj trochę się pogubiłam... które maluszki zostały bez DS poza Rysiem? Fanta właśnie przeprowadziła się z Martą już do swojego własnego domu stałego :) coraz lepiej jej idzie zachowanie czystości. A my z Tobisiem już tęsknimy. No może ja trochę bardziej niż Tobi... Fanta go absolutnie zdominowała - łapała go za łapy, uszy, ogon, wskakiwała na głowę a on biedny stał I cierpliwie wszystko znosił. Zastanawiamy się z Tobim nad nowym tymczasem, ale najpierw musimy uporać się z guzem odbytu u Hery :( Biedna Herunia, życzę szybkiego powrotu do pełni zdrowia i sił :calus: :glaszcze: W katalogu psiaczków znajdziesz odpowiedź, który jest jeszcze w DT, a który już w DS. Linki do katalogu. http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-maleństwa-ze-schronu-błagają-o-ratunek/?p=15749918 http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-maleństwa-ze-schronu-błagają-o-ratunek/?p=15802506 Quote
Recommended Posts