Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Katalogu ciąg dalszy

43 i 44. Dwa pieski zabrane ze schroniska

............W hoteliku u Makila

Od lewej 43. Filek i 44. Rudzik w schronie.

DSC_0365.JPG

45. Szczeniaczek Szeryf/Misiu - zabrany ze schroniska 9.12.2014 r.

......DS od 9.12.2014 r.

34935706559983656386.jpg

Posted
To sunia Dafi, od której zaczęła się "przygoda" Basi z tamtym schroniskiem.
Basia znalazła jej DS zanim założyła ten wątek, poprzez ogłoszenia, nie zabierając jej ze schroniska.

To zdjęcie już w DS.

Dafi.jpg

• Upvote 1
Posted

O, i oby taka passa ze znalezieniem DS jeszcze przed założeniem wątku trwała wciąż! :)

Aszka też pozdrawia z DS. Teraz jest bardzo zajęta, bo pilnuje kota Juliana, którego ktoś postrzelił z wiatrówki w łapkę i biedna kocina musi siedzieć w klatce, żeby nie było konieczności zakładania gipsu. Aszka dzielnie leży przy klateczce i pilnuje, żeby kotek się za bardzo nie ruszał. A gdy kotem przyśnie, pędzi poganiać z swoją "siostrzyczką" Zulką :) Mam fotkę, ale wsawioną do Worda i nie umiem jej "wyjąć" :(

Posted

O, i oby taka passa ze znalezieniem DS jeszcze przed założeniem wątku trwała wciąż! :)

Dafi to nie jedyna sunia, której Basia znalazła DS zanim założyła ten wątek.  Jest jeszcze Suzi, którą Basia zabrała ze schronu także przed założeniem wątku i ta sunia także ma już swój wymarzony DS.

Suzi jeszcze w schronie

Suzi%2520w%2520schronie.JPG

A tu już w DS
20140812_151654.jpg

20140812_151749.jpg

20140812_154010.jpg

Aszka też pozdrawia z DS. Teraz jest bardzo zajęta, bo pilnuje kota Juliana, którego ktoś postrzelił z wiatrówki w łapkę i biedna kocina musi siedzieć w klatce, żeby nie było konieczności zakładania gipsu. Aszka dzielnie leży przy klateczce i pilnuje, żeby kotek się za bardzo nie ruszał. A gdy kotem przyśnie, pędzi poganiać z swoją "siostrzyczką" Zulką :) Mam fotkę, ale wsawioną do Worda i nie umiem jej "wyjąć" :(

Ale się dziewczynce udał DS :)

Jeśli dobrze wiem, to z pliku tekstoweogo nie można wkleić fotki na stronę internetową. Musi być plik z rozszerzeniem JPG

Posted

Wiem, ale można jakoś tę fotkę "wyjąć", gdzieś inaczej zapisać i się da, bo już raz się udało. Ale muszę prosić o pomoc mądrzejszego ;)

Nie uważam się za mądrzejszą, ale może spróbuj czy da się zmienić rozszerzenie pliku z txt, na JPG. Nie jestem tego pewna, ale może się uda :)

Metoda prób i błędów czasem daje pozytywne wyniki.

Posted

Kota ktoś postrzelił z wiatrówki? Strach już wypuszczać zwierzaka z domu, bo a nuż jakiś psychol się trafi  :pissed: Ja chyba sobie też wiatrówkę sprawię, ale nie będę z niej strzelać do kotów....

Aszka, pilnuj kotka, pilnuj

Posted

Tak. I to ponoć nie pierwszy taki przypadek! Państwo zgłosili sprawę na policji i do straży dla zwierząt, ale czy ktokolwiek zechce się tym zająć skutecznie?... A biedna kocina cierpi - śrut utkwił w kości i są odpryski. Łapy w gips się nie dało wsadzić, bo była otwarta rana. Stąd ograniczenie ruchu w klatce, antybiotyki i obserwacja. No i Aszka na straży ;)

Nasza kotka też została postrzelona z wiatrówki, przez naszego sąsiada zwyrodnialca (na szczęście byłego już sąsiada). Tylko my o tym nie wiedzieliśmy - sądziliśmy, że zraniła się o jakąś gałąź. Dopiero po paru latach, przy okazji prześwietlenia wyszło na zdjęciu, że w mięśniu tkwi śrut :(

Odczłowieczonych ludzi wciąż więcej i więcej wokół nas :(

Posted

Wiem, ale można jakoś tę fotkę "wyjąć", gdzieś inaczej zapisać i się da, bo już raz się udało. Ale muszę prosić o pomoc mądrzejszego ;)

Jeśli wyślesz mi plik worda na maila wstawię fotkę  ;). Maila wysyłam na pw

Aszka_zps32f020d8.jpg

Aszka na straży kota  :D

Posted

Jeśli wyślesz mi plik worda na maila wstawię fotkę  ;). Maila wysyłam na pw

Aszka_zps32f020d8.jpg

Aszka na straży kota  :D

Nie można marzyć o lepszym strażniku :)

Czy zdradzisz jak "przerobisz" plik wordowski na JPG ?

Posted

Nie można marzyć o lepszym strażniku :)

Czy zdradzisz jak "przerobisz" plik wordowski na JPG ?

Pewnie - tylko ja nie przerabiam pliku wordowskiego na jpg. Kopiuję zdjęcie w wordzie - prawy przycisk myszy i wklejam do programu graficznego np. darmowy phoXo i wtedy zapisuję jako jpg.

Posted

Pewnie - tylko ja nie przerabiam pliku wordowskiego na jpg. Kopiuję zdjęcie w wordzie - prawy przycisk myszy i wklejam do programu graficznego np. darmowy phoXo i wtedy zapisuję jako jpg.

Wydawało mi się, że do serwerów graficznych można wklejać tylko pliki JPG. Najwyraźniej byłam w błędzie. Dzięki za wyprowadzenie :) Mam kilka zdjęć właśnie w Wordzie i nie wiedziałam jak je przerobić na JPG, a okazuje się, że wcale nie trzeba przerabiać.

Człek uczy się do śmierci i głupi umiera  :mdrmed:

Posted

Oj trochę się pogubiłam... które maluszki zostały bez DS poza Rysiem? Fanta właśnie przeprowadziła się z Martą już do swojego własnego domu stałego :) coraz lepiej jej idzie zachowanie czystości. A my z Tobisiem już tęsknimy. No może ja trochę bardziej niż Tobi... Fanta go absolutnie zdominowała - łapała go za łapy, uszy, ogon, wskakiwała na głowę a on biedny stał I cierpliwie wszystko znosił. Zastanawiamy się z Tobim nad nowym tymczasem, ale najpierw musimy uporać się z guzem odbytu u Hery :(

Posted

Oj trochę się pogubiłam... które maluszki zostały bez DS poza Rysiem? Fanta właśnie przeprowadziła się z Martą już do swojego własnego domu stałego :) coraz lepiej jej idzie zachowanie czystości. A my z Tobisiem już tęsknimy. No może ja trochę bardziej niż Tobi... Fanta go absolutnie zdominowała - łapała go za łapy, uszy, ogon, wskakiwała na głowę a on biedny stał I cierpliwie wszystko znosił. Zastanawiamy się z Tobim nad nowym tymczasem, ale najpierw musimy uporać się z guzem odbytu u Hery :(

Biedna Herunia, życzę szybkiego powrotu do pełni zdrowia i sił :calus: :glaszcze:

W katalogu psiaczków znajdziesz odpowiedź, który jest jeszcze w DT, a który już w DS.

Linki do katalogu.

http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-maleństwa-ze-schronu-błagają-o-ratunek/?p=15749918

http://www.dogomania.com/forum/topic/142458-maleństwa-ze-schronu-błagają-o-ratunek/?p=15802506