Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edi, ja bym spotkala sie z radnym albo przewodniczacym rady i z nim obgadała sprawę. Tylko trzeba trafić na "człowieka", kogoś lubiacego zwierzęta i czującego problem. Na małą skalę, bo u mnie jest mała wiejska gmina, mam ten sam problem. I nikt z dogo nie bardzo mi umiał podpowiedzieć, jak sie zabrać.
Ja na razie urabiam radnego, on ma problem schroniska podnieść na sesji i to musi był uchwała rady Gminy. Ja przygotować mam różne materiały i zabrać głos (jako lekarz wet. i ew. wolontariusz w tym azylu czy jak to się będzie zywało). Łącznie z korzysciami materialnumi dla gminy, kosztami obsługi, pracownikami itp.

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Edi, ja bym spotkala sie z radnym albo przewodniczacym rady i z nim obgadała sprawę. Tylko trzeba trafić na "człowieka", kogoś lubiacego zwierzęta i czującego problem. Na małą skalę, bo u mnie jest mała wiejska gmina, mam ten sam problem. I nikt z dogo nie bardzo mi umiał podpowiedzieć, jak sie zabrać.
Ja na razie urabiam radnego, on ma problem schroniska podnieść na sesji i to musi był uchwała rady Gminy. Ja przygotować mam różne materiały i zabrać głos (jako lekarz wet. i ew. wolontariusz w tym azylu czy jak to się będzie zywało). Łącznie z korzysciami materialnumi dla gminy, kosztami obsługi, pracownikami itp.

No to jak to zależy od radnych to raczej klops:( Znam tych ludzi. Chociaz może jedna Pani, hm...Pogadam z Nią prywatnie i zobaczymy co z tego wyjdzie:roll:

Posted

Edi, mam nadzieję, że się coś wyjaśni i że sunia żyje, że radni zrobią porządek z tą starą jędzą i że wszystko skończy się dobrze. Trzymam kciuki i życzę jak najwięcej siły w walce ze starą i administracją. Powodzenia!

PS - Tak bym chciała, aby mała wychudzona sunieczka była jeszcze wśród żywych.

Posted

Dinka napisał(a):
Edi100 mam nadzieję, że to co mówi stara nie jest prawdą, bo to by było straszne... Trzymam kciuki...

A gdyby wyslać kogoś do starej ,że chce malą psinke zaadoptować za pare groszy? wpuści?

Posted

Edii, ja zalozylam Stowarzyszenie , jestem jego prezesem, dzialamy od marca 2007. Doprowadzilam do zaangażowania wladz w problem bezpańskich zwierzat i w tym roku mamy już agwarantowane na ten cel pieniądze. Przytulisko już dziala a Rybcia nazwala je "Psi raj "
Moje gg 3328814, slużę pomocą !
Opieka nad bezdomnymi zwierzętami jest jednym z zadań gmin i są na to zagwarantowane fundusze, tylko niechetnie dzielą sie nimi .

Posted

basia0607 napisał(a):
Edii, ja zalozylam Stowarzyszenie , jestem jego prezesem, dzialamy od marca 2007. Doprowadzilam do zaangażowania wladz w problem bezpańskich zwierzat i w tym roku mamy już agwarantowane na ten cel pieniądze. Przytulisko już dziala a Rybcia nazwala je "Psi raj "
Moje gg 3328814, slużę pomocą !
Opieka nad bezdomnymi zwierzętami jest jednym z zadań gmin i są na to zagwarantowane fundusze, tylko niechetnie dzielą sie nimi .

Odezwe się chętnie na gg. Dziekuję za wsparcie.
Dzis dowiedziałam się że narazie nie ma komisarza i tak naprawdę to nie wiem kto wykonuje władzę za Burmistrza, ale dowiem sie na dniach co i jak. Dowiedziałam się że nasz były Burmistrz ( czyli teraz vice wojewoda odwołał wrocławskich wetów?) Tylko nie wiem co to dokładnie znaczy? Szkoda że nie odwołał Powiatowego z Trzebnicy bo on nic poza pijaństwem nie robi:mad:
Jednym z Radnych jest mój były instruktor jazdy i mam nadzieję z nim mocno pogadać!:diabloti:

Posted

enia napisał(a):
A gdyby wyslać kogoś do starej ,że chce malą psinke zaadoptować za pare groszy? wpuści?

Powie że nie ma i nie wpuści. Stara juz wie że węszę.....

Guest Elżbieta481
Posted

To ten biedny dzieciak nie żyje???????????
Dzieciaku:-(
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
To ten biedny dzieciak nie żyje???????????
Dzieciaku:-(
Elżbieta

Niestety prawdopodobnie tak:placz:
I zapewne pochowa Go dopiero na wiosnę a teraz lezy gdzies tam w worku po paszy dla kur...
Wiem co pisze bo juz u starej to widziałam i sama zakopywałam w zamrozonej ziemi:(

Posted

samoglow napisał(a):
moze podeslac jakiegos znajomego, ze niby chce kupic mlodego psa/suke o takim wygladzie (podasz Mu jak wygladala) i jakby kupil, to wtedy mozna organizowac lekarzy i DT.

O Taak! :multi::multi: gdyby się udało to mogłabym pomoc...

Posted

Goldek napisał(a):
Jejku, przeczytałam cały temat...
Może stara kłamie?
Temu psiaczkowi należy się dom... Trzymam kciuki w każdym razie...

Może uda mi się jednego chłopaka tam wysłać. Jutro jest sobota więc nie ma szkoły.
Takich psiaczków jest tam z piętnascie....
:placz:

Posted

Dinka napisał(a):
o taaaaaaaaak!!!!! :multi::multi::multi::multi: Jutro... Mogę się dołożyć do jej leczenia...

Jesli zyje to ja pokryje koszty leczenia u Mojej wetki Uli, będzie po kosztach.Jesli zyje, to będe dalej szukała bezpiecznego lokum:roll:
Oby tylko zyła:shake:

Posted

Ale Edi ja chcę się dołożyć... !!! nie mam na co kasy wydawać :evil_lol::evil_lol:, a szczerze to trzymam pieniądze specialnie dla zwierząt, a nie na pierdoły... Proszę tylko podaj konto i się dołoże... Oby tylko żyła.. To pójdzie ktoś do tej sarej? Proszę, ona na pewno nie jest osobą inteligentną... Mam nadzieję... Może nawet załatwie jej domek, popytam przyjaciół tylko ona musi żyć!!!!:-(

Posted

Zobaczylam post Dinki z emotkami i serce zawalilo mi z radości, myslalam , że malutka sie odnalazła. Trzeba koniecznie wejść na działkę starej jędzy, nawet jak nie ma już maleńkiej to prawdopodobnie są tam inne psy, na pewno też cierpiące, może siostrzyczki albo braciszkowie malutkiej !
Trzymam kciuki. Edi pomoge Ci pokonać wszystkie zawilości zalożenia Stowarzyszenia, a jeżeli masz siłę przebicia , możesz zrobic duzo dobrego dla biednych zwierząt. Zaczynaj zbierac 15 osób do zalożenia Stowarzyszenia w tym kilkoro z pasją abyś wszystkiego nie robila sama !

Posted

basia0607 napisał(a):
Zobaczylam post Dinki z emotkami i serce zawalilo mi z radości, myslalam , że malutka sie odnalazła. Trzeba koniecznie wejść na działkę starej jędzy, nawet jak nie ma już maleńkiej to prawdopodobnie są tam inne psy, na pewno też cierpiące, może siostrzyczki albo braciszkowie malutkiej !
Trzymam kciuki. Edi pomoge Ci pokonać wszystkie zawilości zalożenia Stowarzyszenia, a jeżeli masz siłę przebicia , możesz zrobic duzo dobrego dla biednych zwierząt. Zaczynaj zbierac 15 osób do zalożenia Stowarzyszenia w tym kilkoro z pasją abyś wszystkiego nie robila sama !

Tak się cieszyłam, że może ktoś pójdzie do starej... Ja poprostu zakochałam się w małej psiuni...Ja wierzę, że mała żyje, ja to wiem...

Posted

Mała psiulka musi żyć! Przecież jest młodziutka, powinna być silna... Trzymam kciuki za malutką... I za Ciebie Edi żebyś sobie dała radę z tą jędzą....:cool3:

Posted

Tak jak wczesniej pisałam, jutro pójdzie tam jeden chłopak celem kupna psa. jesli stara Go wpuści to zobaczy ile ich jest i w jakim są stanie.
Co do Azylu, to tutaj raczej nie przejdzie:( Nie ma chętnych....:angryy: Muszę poszukać na dogo ludzi z Trzebnicy, Obornik śląskich, Prusic, Wołowa, Wińska i wtedy w grupie łatwiej zadziałać. Tu jestem sama a moja pojedyńcza walka to walka z wiatrakami:placz:
Już trzy lata temu chciałam zebrać grupę i uzbierałam jedną osobę, która teraz siedzi za granicą:(

Posted

Edi100 napisał(a):
Tak jak wczesniej pisałam, jutro pójdzie tam jeden chłopak celem kupna psa. jesli stara Go wpuści to zobaczy ile ich jest i w jakim są stanie.
Co do Azylu, to tutaj raczej nie przejdzie:( Nie ma chętnych....:angryy: Muszę poszukać na dogo ludzi z Trzebnicy, Obornik śląskich, Prusic, Wołowa, Wińska i wtedy w grupie łatwiej zadziałać. Tu jestem sama a moja pojedyńcza walka to walka z wiatrakami:placz:
Już trzy lata temu chciałam zebrać grupę i uzbierałam jedną osobę, która teraz siedzi za granicą:(

To wspaniale... :lol::lol: przynajmniej coś się ruszy z miejsca... a jak wygląda sunia... ??