MagYa^^ Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Edi100 napisał(a):Na dzień dziesiejszy wiem, że najlepiej ( najskuteczniej ) było by gdyby jakaś organizacja napisała pismo w tej sprawie do Gminy.Pismo w sprawie powstania azylu. "azylu" ? :-o - ktorego? u starej? toz to mordownia a nie azyl! Ja pomimo wszystko blagalabym Wroc. SdZ... A jak nie to napiszmy wspolnie tutaj pismo i kazdy mailem i listownie bedzie mogl wyslac do Gminy.. Jak ich zbmombardujemy to moze rusza doopy! Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 MagYa^^ napisał(a):"azylu" ? :-o - ktorego? u starej? toz to mordownia a nie azyl! Ja pomimo wszystko blagalabym Wroc. SdZ... A jak nie to napiszmy wspolnie tutaj pismo i kazdy mailem i listownie bedzie mogl wyslac do Gminy.. Jak ich zbmombardujemy to moze rusza doopy! Nie, nie u starej! Wogle na terenie Gminy Quote
MagYa^^ Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Edi100 napisał(a):Nie, nie u starej! Wogle na terenie Gminy Ale na terenie gminy jest, czy ma powstac.. Przepraszam, ze blyskam niewiedza :| Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 MagYa^^ napisał(a):Ale na terenie gminy jest, czy ma powstac.. Przepraszam, ze blyskam niewiedza :| Nie ma. Nic tu nie ma. Tylko umęczone psy u starej:angryy: Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 MagYa^^ napisał(a):a dokad zabieraja "wasze przybledy"? Nie zabieraja:( Nikt się nimi nie interesuje:placz:Tylko ja:( Quote
ulvhedinn Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Żeby było "śmieszniej", to kiedyś zabierali do Legnicy- absurd, raz, że to była wyjątkowej klasy mordownia (teraz tez dobrze nie jestm ale już AŻ tak masowo nie usypiają), dwa, kto ze Żmigrodu będzie szukał zaginionego psa w Legnicy? :shake: Własnego przytuliska gmina nie ma a od podpisania umowy miga się jak może... Quote
MagYa^^ Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 ..tak na dobra sprawe nawet nie wiem czy moja gmina ma podpisana umowe z kimkolwiek (ale pracowalam tam jakis czas i z tego co sie orientuje to chyba nie..). W mojej gminie mieszka Niman i doszly mnie sluchy, ze kiedys on zajmowal sie "przygarnianiem" bezpanskich psow... ale nawet nie chce myslec, bo on z tymi psami robi :shake: Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 MagYa^^ napisał(a):..tak na dobra sprawe nawet nie wiem czy moja gmina ma podpisana umowe z kimkolwiek (ale pracowalam tam jakis czas i z tego co sie orientuje to chyba nie..). W mojej gminie mieszka Niman i doszly mnie sluchy, ze kiedys on zajmowal sie "przygarnianiem" bezpanskich psow... ale nawet nie chce myslec, bo on z tymi psami robi :shake: Dr Nieman brrrr To On chciał kroić Aksę na Kościuszki:mad:Aksa jest u Ulv. Wiem że Nieman ( znam go osobiscie, bo tam w lecznicy były "moje" koty na Dt. Wiem tez że Nieman przygfarniał psy, które przyprowadzono do lecznicy do uspienia. Ale doszły mnie słuchy że robił na Nich doświadczenia.... Od afery z Kraksą ( Aksą) niestety nie wiem co dalej się dzieje:( Quote
MagYa^^ Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 tjaa... tez o tym slyszalam! Mieszka w Krzykowie... i nikt ze znajomych wetow nie ma dobrej opinii o nim... Quote
ulvhedinn Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Pewnie, jak ktoś sie zajmował hodowlą cieląt na mięso, a potem robi sobie wygodną emeryture przy leczeniu małych zwierzat... :shake: A KrA to mu nie moge darować do dziś :mad: 10 dni bez pomocy, to przez niego mamy do teraz takie problemy w okolicy odleżyny :mad: Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Jest jeszcze jeden wet, który doświadcza na psach:( Mogę podac nazwisko na pw. Wracając do Zmigrodzkich bureczków to dziś po pracy spotkałam jednego. Chyba dzieciak, wyżełkowaty czarny z białym krawatem.Widziałam go kilka dni temu ale tak szybko przebiegł że nie zauwazyłam obrozy. A dziś go widziałam jak bachory go straszyły. Zapytał czy ich, a oni że nie:( Miałam zakupy i brak wolnej ręki by go złapać. Zawlokłam siaty, smycz w łape i pojechałam ( z KropkaKropka, moją córką) Objechałaysmy i obeszlysmy okolice. Nic:( popytałam i jedna Pani powiedziała mi że on tak ok południa lata na tyłach jednego sklepu. Jutro idę Go łapać.Potem będę się martwiła. Z Dziewczynką nie zdążyłam:placz: Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 U Niemana sa moje dwie podwójne budy. Zostały zawiezione bo miał wziąc psy od baby na tymczas. Chwała że nie pojechały:angryy:Moze jakies biedy je zamieszkuja:shake: Quote
MagYa^^ Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 ..ja sie nawet boje tam jechac..zeby zobaczyc co sie dzieje wokol jego chalupy.. a ten mlody, wyzelkowaty to moze czyjs??? i ten ktos wypuszcza psa zeby sie wybiegal..? ludzie czesto tak robia.. - jak poszedl to i wroci..! ostatnio we wrocku znajomy w parku kolo polnocy znalazl psa, ktory przyblakal sie do niego.. poszedl za nim do domu. Wiec ten za smycz i spowrotem do parku - bo moze ktos psa szuka.. Poniewaz bylo ok -10 stopni po 30 min. wrocil do domu z psem.. Kolezanka wyszla pare minut pozniej - sposcila psa ze smyczy a ten hops do ktorejs klatki i pod drzwi. Czlowieczek otworzyl drzwi, a ta pyta - to pana pies..? Gosciu, ze TAK.. Okazalo sie,z e "pan" wypuszcza swojego pupila na sioo Przyczym ludzie sie martwia, ze przybleda... ehsz... Zeby chociaz tabliczke z nr tel mial! (ten pies of course! nie pan :P) Quote
Edi100 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Oczywiście, zrobię wywiad co do psiaka! Jeśli ma dom to "uswiadomię" napewno. To jeszcze szczenior, a biegał na gł ulicy Żmigrodu:shake: Quote
basia0607 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 http://www.glospasleka.pl/news.php?id=4351&PHPSESSID=8108a7c09f86cbdbaa34724ad14c5cb3 Edii , jest to możliwe ! Umowa wolontariacka zawarta ze mną jest do czasu przeprowadzenia konkursu dla Stowarzyszeń . Inaczej sie nie dało ale poszli mi na rękę. Też rok temu watpilam we wszystko a w pomoc władz najbardziej ! Quote
Edi100 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Edi100 napisał(a):Oczywiście, zrobię wywiad co do psiaka! Jeśli ma dom to "uswiadomię" napewno. To jeszcze szczenior, a biegał na gł ulicy Żmigrodu:shake: Nie ma psiaka:( Obszukałam wszystko. Wypytała i nic:( Od dziś znów noszę smycz i obrózkę w torebce Quote
Edi100 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 basia0607 napisał(a):http://www.glospasleka.pl/news.php?id=4351&PHPSESSID=8108a7c09f86cbdbaa34724ad14c5cb3 Edii , jest to możliwe ! Umowa wolontariacka zawarta ze mną jest do czasu przeprowadzenia konkursu dla Stowarzyszeń . Inaczej sie nie dało ale poszli mi na rękę. Też rok temu watpilam we wszystko a w pomoc władz najbardziej ! Gratuluję Basiu!:multi: Quote
MagYa^^ Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Edii byc moze jest to jednak czyjś psiak... Ktos nieodpowiedzialny wypuszcza go - bo pies musi sie wybiegac. Quote
Edi100 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Nic:( Jest chyba juzbeznadziejnie. Pan o którym myslałam i myslałam ze razem cos zdziałamy... No nic, dowiedziałam sie że Pan do Biznesmen, raczej bez serca dla Psiów: ( Co do Psiaka to zawiadomiłam Policję, zapytując jednocześnie czy Ktos nie zgłaszał zaginięcia. Psiaka nie widać, dlatego myśle że jesli miał właściciela to domek dostał reprymendę. Quote
Edi100 Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Po wyborach, ruszam z "propozycjami" do gminy. Bede walczyć:diabloti: Quote
basia0607 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Edii, ja tu ciagle zaglądam a watek upadl. Poddalas się ? Quote
Dinka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 wlasnie:mad::mad::mad: Ja tez patrzylam alem potem przestalam... Co sie dzieje? Quote
Edi100 Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Dinka napisał(a):wlasnie:mad::mad::mad: Ja tez patrzylam alem potem przestalam... Co sie dzieje? Działam cichaczem:diabloti:Za kilka dni są tu wybory na nowego burmistrza a ja ostrzę ząbki... Quote
Recommended Posts