Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejne pytanie OLX:

Witam!

Jak duża jest Miłka ile mnie więcej waży. Czy można ją jakoś odwiedzić?

Serdecznie Pozdrawiam

Agata B.

Odpisywanie ,ze pies wazy pomiedzy 15 a 20 kg nie sprawdzilo się, blizej 15 czy 20?

Co mam odpisać?

Posted

Ovka waży 11, a Milka jest zdecydowanie większa .... może ok. 16-17 napisać?

tak tylko piszę, poczekamy co powie Murka

Odpisałam,ze wszelkich informacji na temat Milki udziela Kasia.Podałam namiary.

Posted

Niestety nigdy nie widziałam Milki i nie umiem pomóc, w każdym razie jeśli ważymy psa u siebie to TZ bierze psa na ręce i wchodzi na wagę łazienkową no i odejmuje swoje kilogramy i wtedy wiemy dokładnie ile psiak waży.

Posted

Mam ogromną prośbę, aby w ogłoszeniu napisać gdzie sunia przebywa (pod Janowem Lubelskim), bo dzisiaj miałam trzy telefony o Milkę - wszystkie z Warszawy i wszyscy rozczarowani, że Milka tak daleko.

Posted

Mam ogromną prośbę, aby w ogłoszeniu napisać gdzie sunia przebywa (pod Janowem Lubelskim), bo dzisiaj miałam trzy telefony o Milkę - wszystkie z Warszawy i wszyscy rozczarowani, że Milka tak daleko.

No tak, ale do mnie jak dzwonią to też są zdziwieni, że pies jest 100 km od Warszawy, ale tłumaczę ludziom jak wygląda sprawa transportowa. Gdybym ogłaszała na Warszawę - a tylko na Warszawę ogłaszam - i pisała, że pies jest w Kozienicach, to nikt by nie zadzwonił. Niektórzy z dzwoniących nie mają nawet pojęcia gdzie sa Kozienice.

Gusiaczku, bardzo dziękujemy, pieniążki dla Milki dotarły i wyszły też oczywiście pieniążki za marzec w drugą stronę.

Posted

magiczne "100 km" ......

Murko, jeśli chodzi o finanse transportu wybazarkuję, nie ma sprawy

najważniejsze, by Miluchna znalazła dobry, kochający DS

Posted

Gusiaczku, bardzo dziękujemy, pieniążki dla Milki dotarły i wyszły też oczywiście pieniążki za marzec w drugą stronę.

Najważniejsze, że Milka na +

Oczywiście stała jest od Jagody i ode mnie

Posted

Ja zawsze mówię, że z transportem nie ma problemu, ale ludzie chcą psa poznać na żywo, zobaczyć go przed podjęciem decyzji o adopcji.

A od Warszawy do nas jest 250 km.

Posted

Ja zawsze mówię, że z transportem nie ma problemu, ale ludzie chcą psa poznać na żywo, zobaczyć go przed podjęciem decyzji o adopcji.

no tak .... to jest odległość

Posted

Więc jaki jest sens ogłaszania psa na Warszawę, albo jaki jest sens abym ja była dt skoro mieszkam 100 km od Warszawy? Ja sensu tu nie widzę.

Posted

Zawsze jest sens.

Są ludzie ,którzy chcą psa poznać osobiście przed adopcją.Są i tacy, którzy zakochują się w psie ze zdjęcie i są gotowi pokonać i 500 km.

Posted

Owszem, ale napisanie w ogłoszeniu danym na Warszawę, że pies przebywa kawał za Lublinem, zmniejsza bardzo szansę na dom bo zaraz się zapala lampka, że to bardzo daleko i nie ma co dzwonić. Ale to moje prywatne zdanie, możliwe że spowodowane koszmarną niemocą. 

Posted

Ale jest to uczciwość wobec ludzi, napisać gdzie pies jest. Bo dzwoniąc ludzie się tylko denerwują i mają pretensje, bo pisze że pies jest w Warszawie. I ja ich rozumiem.

Jak pisze, że jest pomoc w transporcie i komuś pies się spodoba to zadzwoni zapytać jakby to wyglądało itd. Do mnie tak ludzie bardzo często dzwonią jak ogłaszam psy na Lublin (piszę gdzie jest pies i że możemy pomóc w transporcie). Od razu jest inna rozmowa z ludźmi, nie ma rozczarowania. Bardzo dużo psów pojechało w ten sposób do Lublina i okolic (od nas 90 km).

Posted

Nigdy w żadnym ogłoszeniu nie jest napisane, że pies jest w Warszawie, tylko ogłoszenia są na Warszawę i dodatkowo informacja, że piesek może być dowieziony z hotelu gdzie obecnie przebywa. Więc nie wiem gdzie tu jest nieuczciwość.

Posted

Nie zajmuję się ogłoszeniami, bo nie mam pojęcia, z czym to się je.

Ellig ogłasza Milkę, czy nie można się skontaktować i poprosić o ew. zmianę

"terytorium" ?

Czy tylko Ela ogłasza sunię? bo nie wiem

Posted

Ja ogłaszam Milkę na Warszawę i nie zmienię tego, mogę ewentualnie zmienić telefon na swój aby nie robić kłopotu więc tak zrobię, Zawsze ogłaszam psy na Warszawę bo tam łatwiej nam dojechać i łatwiej zrobić wizytę pa.

Ela też ogłasza na Warszawę i napisała już gdzie jest pies.