Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, Kasia pisz wcześniej o takich pominięciach. Bardzo przepraszam. Jutro zrobię przelew z uzupełnieniem.

Oj tam, teraz przynajmniej nie będziesz musiała płacić za trzy przelewy :) 

Naprawdę nic się nie dzieje i kto jak kto, ale ja wiem doskonale, że w natłoku obowiązków może coś umknąć. A suma taka wielka... :)

Posted

Oj tam, teraz przynajmniej nie będziesz musiała płacić za trzy przelewy :)

Naprawdę nic się nie dzieje i kto jak kto, ale ja wiem doskonale, że w natłoku obowiązków może coś umknąć. A suma taka wielka... :)

Poszło, ale pewnie w poniedziałek dojdzie przed kolejnym świętem - ciągle mi nie działają emotki, nie pojmuję bo innym działają i je widać.

Posted

Poszło, ale pewnie w poniedziałek dojdzie przed kolejnym świętem - ciągle mi nie działają emotki, nie pojmuję bo innym działają i je widać.

Mi też nie działają :(

Posted

Zgłosił się dzisiaj DS dla Milki, ale mam wątpliwości, czy to dobre miejsce akurat dla niej. Jeśli wizyta wypadnie ok (jest parę "ale"), to może jakiś inny pies skorzysta?

W każdym razie szukamy osoby do wizyty: Warszawa, Praga-Północ, ul. Józefa Szanajcy.

Posted

Dostalam widomosc z portalu olx.pl

""Witam, Mam pytania dotyczące Milki- czy lubi dzieci (mam syna 4l i starszego aktywnego psa) i czy spokojnie zostaje sama w domu czekając na powrót właściciela oraz co lubi jeść. Pozdrawiam, Monika"

Odpisalam po uzgodnieniu z Ewą, zeby Pani M. zadzwoniła do hoteliku.

Posted

Nie dzwoniła na razie... ale u Milki zostawanie samemu kuleje i to mocno. 

Właśnie dlatego wolę abyś Ty z ludźmi rozmawiała bo ja Milki na oczy nie widziałam przecież. To tak jak z Bafim - ten sam schemat, pies znalazł dom za pośrednictwem fundacji, a ja kozioł ofiarny podpisałam umowy i zorganizowałam wizyty pa i tak to się kończy. Z drugiej strony człowiek się uczy dzięki takim akcjom :-)

• Upvote 1
Posted

Zgłosił się dzisiaj DS dla Milki, ale mam wątpliwości, czy to dobre miejsce akurat dla niej. Jeśli wizyta wypadnie ok (jest parę "ale"), to może jakiś inny pies skorzysta?

W każdym razie szukamy osoby do wizyty: Warszawa, Praga-Północ, ul. Józefa Szanajcy.

Kasiu, wysłalam do Ciebie numer telefonu Renatki Z., prosi o kontakt dzisiaj po 13, wizyta jest umówiona na jutro o godz. 10

Posted

Już rozmawiałam i wszystko ustaliłyśmy :)

Trzeba pamiętać, że Milka z poprzedniej adopcji wróciła z powodu niszczenia podczas nieobecności pani. Także ma lęk separacyjny.

Posted

Właśnie dlatego wolę abyś Ty z ludźmi rozmawiała bo ja Milki na oczy nie widziałam przecież. To tak jak z Bafim - ten sam schemat, pies znalazł dom za pośrednictwem fundacji, a ja kozioł ofiarny podpisałam umowy i zorganizowałam wizyty pa i tak to się kończy. Z drugiej strony człowiek się uczy dzięki takim akcjom :smile:

Ja też niestety się o tym przekonałam :( i teraz przynajmniej gdy podpisuję umowę, nawet jeśli jest na org., to wiem, że to JA jestem odpowiedzialna.

Trzymam kciuki za domek, jeśli nie dla Milki to może okaże się odpowiedni dla innego psiaka :)

Posted

Już rozmawiałam i wszystko ustaliłyśmy :)

Trzeba pamiętać, że Milka z poprzedniej adopcji wróciła z powodu niszczenia podczas nieobecności pani. Także ma lęk separacyjny.

Juz po wizycie, dziekujemy Renatce za przeprowadzenie wizyty, wiecej napisze Murka .

Posted

Wizyta wypadła trochę tak jak przypuszczałam... Pani ma dobre chęci i chciałaby, aby dzieci wychowywały się z psem, ale przyznaje, że pies to głównie pomysł jej męża, którego całymi dniami nie ma w domu. Ona sama nie za bardzo zdaje sobie sprawę co to znaczy pies w mieszkaniu, w dodatku przy dwójce malutkich dzieci... Ma jeszcze porozmawiać z mężem i przemyśleć sprawę. Być może odłożą adopcję psa na co najmniej rok.

Ja również dziękuję p.Renatce, że mimo moich wątpliwości co do tego domu fatygowała się, aby tam podejść :)

Posted

U nas pierwszy był pies, ale bez złej przeszłości i doświadczeń traumatycznych, nie wymagający szczególnej uwagi,

że tak powiem, "socjalizacyjnej"

później pojawiły się dzieciaki (wymagające socjalizacji przez psa :)),

.... nie ma zmiłuj - tu potrzebna dobrze przemyślana i mądra decyzja

Miluchna, będzie dobrze tylko nieco się ogarnij - dom jest do mieszkania i, niestety dla Ogonków,

najczęściej do czekania na Dużego.

Szkoda, że tyle czasu w twoim tymczasowym DS, poszło się bujać na nie wiem co,

miast nauczyć czego należy

Posted

Ja rozmawiałam z Renatką na FB i jestem tego samego zdania - pani powinna poczekać minimum rok - MINIMUM! Gdyby to był jeden maluch, ale dwójka - NO, NO, NO. Kobieta się wykończy, będzie ciągle zła, sfrustrowana i znienawidzi Miluchnę za sam fakt, że musi z nią iść na spacer, a tu dwójka niemowlaków i co? Z dwójką niemowlaków i psem za każdym razem. 

Posted

Ja rozmawiałam z Renatką na FB i jestem tego samego zdania - pani powinna poczekać minimum rok - MINIMUM! Gdyby to był jeden maluch, ale dwójka - NO, NO, NO. Kobieta się wykończy, będzie ciągle zła, sfrustrowana i znienawidzi Miluchnę za sam fakt, że musi z nią iść na spacer, a tu dwójka niemowlaków i co? Z dwójką niemowlaków i psem za każdym razem. 

Pani z relacji Renatki wyglada na osobe rozsadna , a wizyta u niej Renaty dala jej tylko do myslenia, sama powiedziala,ze moze warto jeszcze co najmniej rok poczekać za nim zaadoptuja psa. Teraz chcialaby powoli oswajac dzieci z zachowaniem wobec psow. Poprosila o mozliwosc wychodzenia razem z psem i jego wlascicielem na spacery. Renatka bedzie szukala takiej mozliwosci w poblizu domu Panstwa z ul. Szanajcy.
Po za tym dom sie Renatce bardzo podobal, tylko Pani ma za duzo obowiazkow.

Co nalezy napisac w ogloszeniach o Milce? Jakiego domu jej szukac?

Statystyki:
  Wyświetleń: 1508
  Tel: 47