Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Multicytowanie znowu mi działa:) Ciekawe na jak długo :mad:

Charlie nie jest burek! 

Charlie to bandziorkowaty słodziak! 

Pomyślę nad tym tytułem ;)

Maciek to spróbuj ogłaszać na lubuskie, może a nuż  ;)

Najpierw gazeta, później zmiana województwa:)

ja też z Dolnego Śląska, a w adopcjach od wakacji zastój straszliwy, za to w domu tłok, psiaków przybyło sporo 

ale moje pieski do ślicznego Charliego nie podobne - może on się spodoba i domek znajdzie 

zależnie od rejonu - któraś z nas wizytę zrobi 

Chyba to faktycznie nie od miejsca, a od szczęścia zależy :roll: Bo nawet nie od samego psa bo z tego co czasem widzę to super psy potrafią czekać bardzo długo, a takie "mniej fajne i mniej ładne" czasem idą szybko :)

Widzę, że już wizytę PA organizujesz :)

http://i61.tinypic.com/ak8gp4.jpg on tu wygląda jak aniołek a jak czytam swoje za uszami mały terroryzator ma  

Ma, ale już na szczęście coraz mniej:) Dom bez zwierząt w podeszłym wieku czy schorowanych i powinno być OK...

Bo to jest aniołek, ale czasem różki mu wyrastają

Spiłować! :knuje:

Posted

Multicytowanie znowu mi działa:) Ciekawe na jak długo :mad:

Niestety nie wierzę w jakieś "uzdrowienie". 

Będziemy się pewnie jeszcze nie raz borykać z różnymi kłopotami. 

Najgorsze jest to, że się nas olewa...

Posted

Niestety nie wierzę w jakieś "uzdrowienie". 

Będziemy się pewnie jeszcze nie raz borykać z różnymi kłopotami. 

Najgorsze jest to, że się nas olewa...

A kiedy na dogo liczono się ze zwykłymi szarakami? :nonono2:

Powinien powstać jakiś konkurencyjny portal to może oczy by im się otworzyły. Chociaż i tak przez tę "modernizację" odeszło może nawet 30% użytkowników, z tego co widzę.

Posted

Powinien powstać jakiś konkurencyjny portal to może oczy by im się otworzyły. Chociaż i tak przez tę "modernizację" odeszło może nawet 30% użytkowników, z tego co widzę.

Reklamodawcy się liczą, a my - szara masa niech się kotłuje.

Tzn bez szarej masy reklamodawcy by nie płacili, ale czy nas będzie 100 000 czy 70 000 to dla nich niewielka różnica.

A psie bidy to wiecie gdzie oni mają.

Charlie do chaty marsz...

Posted

Ludziska naprawdę mają sporo problemów z nową formą dogo. Niektórzy nie mogą pisać postów, a jedynie pw. Z kolei inni nie mogą pisać pw. Innych buforuje co sekundę...Szału można dostać, a przecież nie chodzi o pogaduszki i small talk, bo psie losy się decydują :pissed:

Charlie. łobuzie na Boże Narodzenie masz przemówić ludzkim głosem i opowiedzieć nowej rodzince jaki Maciek był niedobry... :megagrin:

Posted

Charlie. łobuzie na Boże Narodzenie masz przemówić ludzkim głosem i opowiedzieć nowej rodzince jaki Maciek był niedobry... :megagrin:

No no no :nono:

Dogo jest niesamowite i chyba nie ma wątku by na nie nie narzekano :diabloti:

A ja miałem przed chwilą telefon!!! Taka była rozmowa:

Pan: Dzień dobry, dzwonię w sprawie psa. Czy pan ma więcej sztuk?

Ja: Dzień dobry. Nie, mam tylko tego jednego.

Pan: A to szkoda bo myślałem, ze ma pan może jakieś schronisko koło Nowego Tomyśla. Bo ja potrzebuję jakiegoś większego na gospodarstwo. Biegałby luzem, ale ten jest za mały.

Ja: Ale i tak mogę panu pomóc bo...

I SIĘ ROZŁĄCZYŁ :chaos:

Więc SMSem wysłałem mu to czego nie dokończyłem, czyli skierowałem do nowotomyskiej "Łapy".

Charlie, kogo Ty przyciągasz? :evil_lol:

Posted

W południe byłem też w naszej redakcji i zamówiłem ogłoszenie:) Wyjdzie z kolejnym numerem tygodnika czyli 28.10.2014.

Dziwnym trafem niedosłyszałem, że pani powiedziała mi cenę netto i dopiero przy zapłacie nagle powiedziała samo brutto :pissed: Trudno, nie ma wyboru Pokryję to listopadowym bazarkiem fantowym, na który już teraz zapraszam:)

W każdym razie tu jest rachunek za dwumodułowe ogłoszenie. Znaczy taki podwójny standardowy prostokącik z ogłoszeniem:

1r6io7.jpg

Będzie ta fotka:

9t1liq.jpg

A miejsca jest tylko na bardzo króciutki tekst, czyli taki, o ile zmieszczą:

Charlie do adopcji.

Charlie to trzyletni, spokojny pies, ważący ok 10 kg i mierzący 33 cm w kłębie. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem – chce być głaskany, przytulany. Akceptuje też suczki, psy i koty. 
Potrafi zachować się w domu - nie niszczy ani nie brudzi. 
Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.
Kontakt: tra la la la

Nie dzwońcie czasem pod ten nr ;)

Posted

Własnie klecę od wczoraj bazarek i ... zacytuję Siwego "kiedyś (czyt. na starym dogo) jak robiłaś bazarek to AŻ TAK nie klęłaś"

I się pytam dla kogo jest to miejsce i po co? Miast ułatwiać nam możliwość pomocy, utrudnia nam i niestety zniechęca :( 

Posted

matko tyle kasy za takie ogłoszenie, mogliby zrobić za darmo, przecież niczego nie sprzedajesz a mogliby pomóc i zrobić dobry uczynek ehhhh

oj Charlie uciekaj do domu, bo Maciek zbankrutuje przez Ciebie ;)

Posted

matko tyle kasy za takie ogłoszenie, mogliby zrobić za darmo, przecież niczego nie sprzedajesz a mogliby pomóc i zrobić dobry uczynek ehhhh

I żeby chociaż odzew był.

Rozbój w biały dzień z tymi cenami za ogłoszenie.

Charlie, Charlie gdzie Twój dom?

Posted

Własnie klecę od wczoraj bazarek i ... zacytuję Siwego "kiedyś (czyt. na starym dogo) jak robiłaś bazarek to AŻ TAK nie klęłaś"

I się pytam dla kogo jest to miejsce i po co? Miast ułatwiać nam możliwość pomocy, utrudnia nam i niestety zniechęca

Nie liczy się, że nie działa. Liczy się, że jest ładnie ;)

Jak można kląć przy tych biednych stworzeniach? :nonono2:  :jumpie:

"Kontakt: tra la la la"

Mi się ten kontakt bardzo podoba tylko nie wiem czy ewentualnym zainteresowanym też będzie

Na pewno :laugh2_2:

Oni robią czasem za darmo, jeśli mają miejsce. Nie mogą wszystkim bo gazeta przypominałaby "przygarnij psa" ;) Ale na tego typu ogłoszenia jednak mogłoby być taniej...

Licznik cały czas bije i na końcu nowy dom dostanie paragon za "hotelowanie" :lol:

I żeby chociaż odzew był.

Rozbój w biały dzień z tymi cenami za ogłoszenie.

Charlie, Charlie gdzie Twój dom?

Właśnie liczę na powodzenie inwestycji.

O tyle w tym dobrze, że przed chwilą dostałem mailem projekt ogłoszenia do akceptacji. Zaskoczyli mnie bo myślałem, że będzie to zwykłe zdjęcie, a obok lub pod spodem tekst, a tu NIE! Ogłoszenie przypomina nasze kolorowe banerki z dogo :) Są dwie czcionki, a tytuł jest wielki i różowy :D Niestety nie mogę tego tu wkleić bo od razu tam była informacja, że nie można tego publikować bez zgody redakcji.

Mam nadziej, że przyszły dom Charliego czyta gazety :)

Posted

Na pewno :laugh2_2:

Oni robią czasem za darmo, jeśli mają miejsce. Nie mogą wszystkim bo gazeta przypominałaby "przygarnij psa" ;) Ale na tego typu ogłoszenia jednak mogłoby być taniej...

Licznik cały czas bije i na końcu nowy dom dostanie paragon za "hotelowanie" :lol:

Właśnie liczę na powodzenie inwestycji.

O tyle w tym dobrze, że przed chwilą dostałem mailem projekt ogłoszenia do akceptacji. Zaskoczyli mnie bo myślałem, że będzie to zwykłe zdjęcie, a obok lub pod spodem tekst, a tu NIE! Ogłoszenie przypomina nasze kolorowe banerki z dogo :) Są dwie czcionki, a tytuł jest wielki i różowy :D Niestety nie mogę tego tu wkleić bo od razu tam była informacja, że nie można tego publikować bez zgody redakcji.

Mam nadziej, że przyszły dom Charliego czyta gazety :)

Ale jak się ukaże już ogłoszenie to chyba zdjęcie z gazety będziesz mógł tu wkleić :siara:

Posted

Ale jak się ukaże już ogłoszenie to chyba zdjęcie z gazety będziesz mógł tu wkleić :siara:

Myślę, że to na jedno wychodzi :evil_lol: Chyba, że będzie całe zakratkowane ;)

Posted

Właśnie dlatego można :eviltong: :roflt:

Znasz kawał kończący się :  "pięknie q...a, pięknie!!!" no !  ;)

Posted

Myślę, że to na jedno wychodzi :evil_lol: Chyba, że będzie całe zakratkowane ;)

Myślisz ? 

Rozumiem "rozpowszechnianie " przed drukiem ale po?

Czyli figa z makiem. Gazety nie kupię bo nie wybieram się teraz w Twoje strony :D

Posted

No no no :nono:

Dogo jest niesamowite i chyba nie ma wątku by na nie nie narzekano :diabloti:

A ja miałem przed chwilą telefon!!! Taka była rozmowa:

Pan: Dzień dobry, dzwonię w sprawie psa. Czy pan ma więcej sztuk?

Ja: Dzień dobry. Nie, mam tylko tego jednego.

Pan: A to szkoda bo myślałem, ze ma pan może jakieś schronisko koło Nowego Tomyśla. Bo ja potrzebuję jakiegoś większego na gospodarstwo. Biegałby luzem, ale ten jest za mały.

Ja: Ale i tak mogę panu pomóc bo...

I SIĘ ROZŁĄCZYŁ :chaos:

Więc SMSem wysłałem mu to czego nie dokończyłem, czyli skierowałem do nowotomyskiej "Łapy".

Charlie, kogo Ty przyciągasz? :evil_lol:

oj, telefony bywają "ciekawe"...

ja miałam taki:

pan - dzień dobry, ja w sprawie ogłoszenia yorka - ile piesek kosztuje?

ja- Riko nie jest na sprzedaż, jest do adopcji.

- pan - aha...

i rozłączył się....

Posted

ja miałam taki:

- pan - aha...

i rozłączył się....

Hihihihi, bo yorka wypada mieć i koniecznie za ciężkie pieniądze z hodowli (jaka by nie była )

aha ;)

Posted

Hihihihi, bo yorka wypada mieć i koniecznie za ciężkie pieniądze z hodowli (jaka by nie była )

aha ;)

no tak, york gratis....  przecież  sąsiadom nie będzie sie czym pochwalić, musi być "rodowodowy", jaki rodowód to już nie ważne...

Posted

Właśnie dlatego można 

Znasz kawał kończący się :  "pięknie q...a, pięknie!!!" no !  

Od tej strony Cię nie znałem :siara:

Myślisz ? 

Rozumiem "rozpowszechnianie " przed drukiem ale po?

Czyli figa z makiem. Gazety nie kupię bo nie wybieram się teraz w Twoje strony 

Ale nie wiem co prawo mówi na temat przesłania skanu na PW :evil_lol:

ja miałam taki:

- pan - aha...

i rozłączył się....

A może po prostu pan nie rozumie co to adopcja ;)

Jednak myślę, że tu chodziło o konieczność wizyty PA...

I chyba nie liczy się też jakość, tylko ilość  ... reklam, tak dokładnie   .

Charlie, ogłoszenia już ma, teraz pozostaje czekać na odzew .

Reklamy się rozprzestrzeniają między posty :roll:

Jakiś odzew jednak jest. Dzisiaj dostałem zapytanie z Lento.pl - jak reaguje na dzieci? Odpisałem, że OK i zobaczymy czy coś z tego będzie...

no tak, york gratis....  przecież  sąsiadom nie będzie sie czym pochwalić, musi być "rodowodowy", jaki rodowód to już nie ważne...

Bo jak to już (pewnie nie raz) zostało napisane na dogo "bez rodowodu to kundel" :splat: Nie ważny pies, tylko papier.Może niech rodowód na smyczy wyprowadzają ;)