b-b Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 ... ale takie nie ogłoszeniowe, tylko z życia wzięte, ... :( Z tym kolanem to zależy jaki kto wysoki ;) Napisałem, że w kłębie ma 33 cm. Przeróbka super:) Niestety pierwsze zdjęcie się nie wyświetla. Czyli jakie to są? Jeśli widać twarze a zdjęcie psiaka super zawsze można albo jeśli się uda postać usunąć albo twarz zamalować :) Ja bym napisała, że głową sięga do kolana bo ludzie jak czytają, że "sięga do kolana" to zaraz widzą psiaka wielkości wilczura :D Url podawałam bezpośrednio ze strony i pewnie zdjęcie usunęli i przez to go nie widać. Stronek do przerabiania w sieci jest dużo :) Tu kolejnych kilka przykładów Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Stronek do przerabiania w sieci jest dużo :) Tu kolejnych kilka przykładów Padłam po prostu :-D . "b-b", ale poleciałaś - Charlie w Playboyu :mdleje: :cool2: :-D. No, Charlie, teraz to już musisz znaleźć dom :). Quote
inka33 Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 W kwestii zdjęć trzeba zrobić rewolucję, to fakt :roll: OLX jest zrobiony na Poznań. Jeśli mam podać jakieś najbliższe większe miasto to musiałbym podać Berlin bo tam najbliżej :mdrmed: Z resztą w opisie można wszystko zamieścić. Byle tylko kliknęli w ogłoszenie :modla: M szło o to, że ludzie często nie patrzą, że ogłoszenie na Poznań, więc jak Tomyśl ma coż wspólnego okolicami z Poznaniem, to napisać, że w Nowym Tomyślu pod Poznaniem albo tylko pod Poznaniem, a nie koło Tomyśla pod Berlinem. ;) Montaż jesienny cuuuudny :loveu: , a Charlie w Playboy'u - powalający. :mdleje: Quote
b-b Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Padłam po prostu :-D . "b-b", ale poleciałaś - Charlie w Playboyu :mdleje: :cool2: :-D. No, Charlie, teraz to już musisz znaleźć dom :). może takie zdjęcie zwróci kogoś uwagę? :siara: Jak to mówią - wszystkie chwyty dozwolone :evil_lol: Quote
inka33 Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 może takie zdjęcie zwróci kogoś uwagę? :siara: Jak to mówią - wszystkie chwyty dozwolone :evil_lol: Może... :kciuki: Za to to w sepiowych zdjęciach inaczej zgoła mi się kojarzy... :sad: I to z napisem na plakacie Delete też jakoś tak... :roll: Playboy i jesień rządzą! :D Quote
Maciek777 Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 A może taki tekst? Charlie niewielki, młody kudłaczek szuka kochającego domu Charlie to niewielki ok. 2 letni piesek, który tułał się po okolicznych wioskach, głodny, przeganiany i usiłujący zwrócić na siebie uwagę człowieka. Zaopiekował się nim człowiek wrażliwy na niedolę innych stworzeń. Teraz czeka na swój kochający dom, taki który już nigdy nie skaże go na poniewierkę. Charlie to pies idealny, umie chodzić na smyczy, zachowuje czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i kotami. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Jeśli chcesz i możesz pokochać Charliego i dać mu dom na zawsze, zdzwoń lub napisz. Nie pisałabym o umowach, wizytach itp. bo ludzka natura jest taka, że ma się za nieomylną a tu z góry zakładasz, że czegoś nie wie, nie umie To powiesz jak zadzwoni To oczywiście tylko moje zdanie. Dobra propozycja tekstu, dziękuję:) Tylko nie chciałbym się sam tak zachwalać ;) Trochę bym też nakłamał gdybym wszystko przepisał bo Charlie uwielbia się włóczyć :-x Czasowo trochę nie wyrabiam, ale najdalej w weekend zrobię nowe ogłoszenie na OLXie. Myślę, że chyba tam najwięcej ludzi jednak wchodzi. To w tekście napiszę, że jest do adopcji, a najwyżej przez telefon rozwinę tę myśl:) Czyli jakie to są? Jeśli widać twarze a zdjęcie psiaka super zawsze można albo jeśli się uda postać usunąć albo twarz zamalować Ja bym napisała, że głową sięga do kolana bo ludzie jak czytają, że "sięga do kolana" to zaraz widzą psiaka wielkości wilczura Url podawałam bezpośrednio ze strony i pewnie zdjęcie usunęli i przez to go nie widać. Stronek do przerabiania w sieci jest dużo Tu kolejnych kilka przykładów Miałem na myśli, że fotki takie nie pozowane i bardziej skupiające się na zachowaniu, a nie wyglądzie. Pozwolicie, że jutro je wkleję bo dzisiaj już nie daje rady... No właśnie, to magiczne kolano oznacza wszystko:) Jakoś nigdy nie korzystałem z takich przerabiających stron :roll: Świetne:) W Playboyu mnie zaskoczył, ale jednak najbardziej pasują mu chyba te stare zdjęcia:) Charlie no i gdzie ten Twój dom:( Może u króliczka...Playboy'a :evil_lol: No, Charlie, teraz to już musisz znaleźć dom . On szuka i szuka. Na własną łapę niestety. Jest po prostu niemożliwy. przedłużyłem już mu nawet tę listewkę i obroże z nią dopinam do normalnej dopasowanej obroży by jej nie ściągnął, a on i tak w jakiś sposób ucieka. Leci wtedy do psa dalszych sąsiadów, ale psy bliższych sąsiadów go nie lubią i przeganiają. Tak się akurat złożyło, ze te wszystkie psy po sąsiedzku luzem latają. Tylko moje porządne:) Tylko, że pewnie sąsiedzi myślą, że Charlie też mój i u nich przesiaduje itd. Jestem za niego odpowiedzialny przed nimi, oczywiście przed Wami też oraz przed samym sobą, dlatego tak bardzo nie chcę by uciekał, czym w sumie może nie robi nikomu krzywdy, ale jednak nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć... M szło o to, że ludzie często nie patrzą, że ogłoszenie na Poznań, więc jak Tomyśl ma coż wspólnego okolicami z Poznaniem, to napisać, że w Nowym Tomyślu pod Poznaniem albo tylko pod Poznaniem, a nie koło Tomyśla pod Berlinem. Zapamiętam cenne wskazówki bardziej doświadczonej :siara: może takie zdjęcie zwróci kogoś uwagę? Jak to mówią - wszystkie chwyty dozwolone Na pierwszą fotkę jak najbardziej :lol: tylko nie wiem co z prawami autorskimi. Może to tylko na użytek własny :roll: Quote
Maciek777 Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 To fotki z soboty. Nieogłoszeniowe, ale te zrobię do końca tygodnia. Niestety późno do domu wracam ostatnio, a nie chcę mu błyskać lampą. I bez tego w domu jest zestresowany. O wiele lepiej czuje się na dworze, co nie znaczy, że jego cienka sierść nadaje się do życia w kojcu. W domu to on chwilę ocenia sytuacje (wyglądając jak zbity pies) i leci się gdzieś położyć lub kieruje w stronę wyjścia. To może słów kilka o tych fotkach. Podczas gdy zabierałem moje psy na spacery po lesie to (jakże by inaczej?) Charliego już nie było i dołączył do nas podczas spaceru. On jest trochę nieodgadniony bo czasem na zawołanie potrafi przybiec z tak daleka, że ani go nie widać, a czasem boi się przyjść z kilku metrów :roll: Quote
b-b Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Mam nadzieję że kiedy będziesz robił foty do ogłoszenia zaświeci słonko bo zdjęcia wtedy nabierają same w sobie dużo radości. Czy ten mały cwaniak potrafi aportować? Moje potfffffory niestety ;) Myślę o zdjęciu żeby coś miał w paszczaku bo minki na zdjęciach robi bardzo smutne. może w zabawie z innymi psiakami się zmienia? Co do praw autorskich. Stronki są ogólnodostępne i zdjęć używa się swoich a nie z sieci więc nie powinno być z tym kłopotu. Tak myślę ale może ktoś nas bardziej oświeci? ;) Quote
Gusiaczek Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Czarlie, ależ Ciocia zrobiła zaoczną sesję ! :klacz: Quote
Maciek777 Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Mam nadzieję że kiedy będziesz robił foty do ogłoszenia zaświeci słonko bo zdjęcia wtedy nabierają same w sobie dużo radości. Czy ten mały cwaniak potrafi aportować? Moje potfffffory niestety ;) Myślę o zdjęciu żeby coś miał w paszczaku bo minki na zdjęciach robi bardzo smutne. może w zabawie z innymi psiakami się zmienia? Co do praw autorskich. Stronki są ogólnodostępne i zdjęć używa się swoich a nie z sieci więc nie powinno być z tym kłopotu. Tak myślę ale może ktoś nas bardziej oświeci? ;) Na pierwszym zdjęciu trochę wystraszony bo tyle co do nas przyleciał i (mam nadzieję) wiedział, że źle robi uciekając. Ale prawda jest taka,że jak się celuje do niego z aparatu ;) to nie jest za szczęśliwy. Najszczęśliwszy jest z innymi psami lub gdy może poskakać komuś po nogach :evil_lol: Nie chcę się chwalić, ale minęły już chyba 2 dni od kiedy ostatni raz uciekł :D Czyżby jakiś postęp czy może tylko próby zakończone klęską? :diabloti: Ogólnie źle to wygląda, że mały pies lata z jakąś poprzeczką pod szyją. Jak ktoś tego nie rozumie i nie wie jakie to jest lekkie to pewnie zaczyna podejrzewać jakieś znęcanie lub kto wie co. W każdym razie jeśli ma u mnie mieszkać to nie może uciekać. W przeciwnym razie hotel...na który nie ma kasy i zarazem szkoda kasy :roll: Prawa autorskie mogą dotyczyć "efektów specjalnych" :roll: Quote
b-b Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Czyli musimy mieć nadzieję że w weekend zaświeci słonko a Charlie będzie fajnie bawił się z innymi psiakami a na Ciebie nie będzie zwracał uwagi kiedy będziesz w niego celował obiektywem :D Co do praw autorskich - wydaje mi się, że nie ale poproszę syna aby powchodził na te stronki i poczytał czy coś tam takiego n ie pisze - zna angielski lepiej niż polski :D - to jemu będzie łatwiej czegoś się dopatrzeć. Quote
Maciek777 Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Czyli musimy mieć nadzieję że w weekend zaświeci słonko a Charlie będzie fajnie bawił się z innymi psiakami a na Ciebie nie będzie zwracał uwagi kiedy będziesz w niego celował obiektywem :D Co do praw autorskich - wydaje mi się, że nie ale poproszę syna aby powchodził na te stronki i poczytał czy coś tam takiego n ie pisze - zna angielski lepiej niż polski :D - to jemu będzie łatwiej czegoś się dopatrzeć. Zatem musimy mieć wielkie nadzieje na to wszystko ;) Jeśli możesz to poproszę o chociaż jeden link to sprawdzę sam :) Quote
b-b Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 http://pho.to/ Niestety doczytał się, że nie do celów komercyjnych. Co prawda my Charliego nie chcemy sprzedać ale ... Podobne zdjęcie jak w ramce z liści mogę sama zrobić - czytaj pomęczyć się w gimpie. Nie wiem czy wyjdzie tak fajnie ale z warstwami umiem pracować więc jeśli będzie taka wola postaram się stworzyć podobną ramkę :) Quote
Maciek777 Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 http://pho.to/ Niestety doczytał się, że nie do celów komercyjnych. Co prawda my Charliego nie chcemy sprzedać ale ... Podobne zdjęcie jak w ramce z liści mogę sama zrobić - czytaj pomęczyć się w gimpie. Nie wiem czy wyjdzie tak fajnie ale z warstwami umiem pracować więc jeśli będzie taka wola postaram się stworzyć podobną ramkę :) Dzięki za link:) W takim razie te strony raczej odpadają :roll: Wszelkie programy graficzne też mogą mieć pretensje za wykorzystanie ich elementów w tego typu celach :evil_lol: Quote
PeLala Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 To fotki z soboty. Nieogłoszeniowe, ale te zrobię do końca tygodnia. Niestety późno do domu wracam ostatnio, a nie chcę mu błyskać lampą. I bez tego w domu jest zestresowany. O wiele lepiej czuje się na dworze, co nie znaczy, że jego cienka sierść nadaje się do życia w kojcu. W domu to on chwilę ocenia sytuacje (wyglądając jak zbity pies) i leci się gdzieś położyć lub kieruje w stronę wyjścia. To może słów kilka o tych fotkach. Podczas gdy zabierałem moje psy na spacery po lesie to (jakże by inaczej?) Charliego już nie było i dołączył do nas podczas spaceru. On jest trochę nieodgadniony bo czasem na zawołanie potrafi przybiec z tak daleka, że ani go nie widać, a czasem boi się przyjść z kilku metrów :roll: myslałam ze to wilczur biegnie :megagrin: Quote
inka33 Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 myslałam ze to wilczur biegnie :megagrin: A to biegnie... wilk! :D Quote
Mysza2 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 No rzeczywiście, na kawał psa wygląda w biegu:):) Quote
Maciek777 Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 I przez Was sobie pomyślałem by ogłaszać go jako (prawie) miniaturkę DONka :evil_lol: Quote
inka33 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 I przez Was sobie pomyślałem by ogłaszać go jako (prawie) miniaturkę DONka :evil_lol: No przecież to oczywiste, że Charlie to DONeczek! :D Quote
b-b Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Wszelkie programy graficzne też mogą mieć pretensje za wykorzystanie ich elementów w tego typu celach :evil_lol: To tak jakby producent farb miał prawo do dzieł malarza :D Myślę że tu już nic nikomu do tego nie będzie :) Będziecie próbowali coś jutro zdziałać? Będę trzymać za słonko w Waszych stronach :) Quote
Maciek777 Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 No przecież to oczywiste, że Charlie to DONeczek! :D Chyba DanONek ;) To tak jakby producent farb miał prawo do dzieł malarza :D Myślę że tu już nic nikomu do tego nie będzie :) Będziecie próbowali coś jutro zdziałać? Będę trzymać za słonko w Waszych stronach :) Jeśli masz zamiar namalować liście to OK, ale jeśli użyć ich gotowych grafik to już może być problem :) Z resztą nie znam się :D Tak, jutro czeka go sesja :) Dzięki za kciuki, ale martwię się bo dzisiaj miał być deszcz, a jutro słońce, a przecież dzisiaj jest słońce więc co będzie jutro? :nonono2: Quote
Maciek777 Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Miałem dzisiaj zrobić ogłoszenie, ale nie uda mi się. Mam nieprzewidziany najazd rodzinny :evil_lol: Wstawię tylko dzisiejsze fotki: Quote
Recommended Posts