Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

W nocy pozwoliłam sobie ogłosić na olxie:
Sajmona (na Lublin): http://olx.pl/oferta/lagodny-sajmon-mlody-sliczny-i-niepewne-jutro-CID103-IDgCRiL.html

Na Warszawę z kolei ogłosiłam:
Marę (od razu wyróżniłam):http://olx.pl/oferta/malinois-mara-dziewczyna-jak-cud-malina-CID103-IDgCQT5.html
Piracika: http://olx.pl/oferta/malinois-mara-dziewczyna-jak-cud-malina-CID103-IDgCQT5.html

Z kolei Sarze podmieniłam zdjęcia, opis oraz rejon Warszawy: http://olx.pl/oferta/sara-owczarek-wersja-smart-CID103-IDga6TR.html

Mogę ogłosić resztę Waszych podopiecznych, ale potrzebuję informacji. Np. o charakterze Wyciorka - do tej pory czerpałam z ogłoszeń kudlataja. Z nich też "kradłam" zdjęcia. Dlatego opisy napisałam "na czuja", nie wiem czy czasem nie mijają się z prawdą.

Sprawdźcie Ciocie czy wszystko się w opisie zgadza, zwłaszcza numer telefonu.

Posted
2 godziny temu, kolejna kobietka napisał:

Bazarek już jest, serdecznie zapraszam, podrzucanie bardzo cenne! :)

Niestety zanikła mi opcja dodawania większej ilości osób do wiadomości :( nie dam rady na razie wysyłać zaproszeń, gdyby ktoś mógłby mi pomóc byłabym niezmiernie wdzięczna! 

Posted
1 godzinę temu, kolejna kobietka napisał:

Niestety zanikła mi opcja dodawania większej ilości osób do wiadomości :( nie dam rady na razie wysyłać zaproszeń, gdyby ktoś mógłby mi pomóc byłabym niezmiernie wdzięczna! 

Udało mi się w inny sposób :)

Posted
45 minut temu, Tyś napisał:

Mam nadzieję, że teraz będą jej jeszcze bardziej pilnować.

Na pewno... druga suczka odkąd Zoja zginęła nie chciała nic jeść, tak tęskniła...

Tekst dla Malwiny (można oczywiście modyfikować):

Malwina jest mieszańcem rhodesiana (jej matka była rhodesianką), jest dużo mniejsza niż psy tej rasy (sięga do kolana, waży 15-20 kg).

Sunia jest wesoła, świetnie dogaduje się z innymi psami (lubi się z nimi bawić/biegać) i może być świetnym towarzyszem dla innego czworonoga. Umie chodzić na smyczy i potrafi zachować czystość. Wobec opiekunów jest oddana i przyjacielska, ale zawsze trochę ostrożna i lękliwa, płoszą ją np. głośne dźwięki i gwałtowne ruchy (z tego względu nie nadaje się do domu z małymi dziećmi). Wobec obcych ludzi jest nieufna, potrzebuje czasu, aby zaufać. Jest czujnym stróżem.

Malwina szuka wyrozumiałego domu, który da jej czas na aklimatyzację w nowym miejscu.

Sunia ma ok. 6 lat, jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zabezpieczona p. pchłom (posiada książeczkę zdrowia).

Sunia przebywa w psim hotelu pod Janowem Lubelskim, istnieje możliwość transportu.

Posted

Opis bardzo mi się podoba :)
Dziękuję Ci Murko.

Czy możemy podać w ogłoszeniach kontakt do Ciebie? Malwina jest psem wymagającym i myślę, że najlepiej będzie jak od razu ludzie będą o nią pytać właśnie Ciebie.

Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Na pewno... druga suczka odkąd Zoja zginęła nie chciała nic jeść, tak tęskniła...

. . .

Jak te zwierzaki potrafią kochać ! Niejeden człowiek mógłby się od nich uczyć !

Posted

Rozmawiałam z domem Zoi, suczka prawdopodobnie została ukradziona z posesji, wcześniej przydarzyło się to już tej drugiej suczce dwa miesiące temu; która dzięki policji wróciła do domu. Wiadomo kto to zrobił, ale nie ma świadków, nikt nie złapał złodziei na gorącym uczynku, tak jak i  w tym przypadku..

Posted
O 12.07.2016 o 17:26, Murka napisał:

Bardzo ładny psiak!

Zakupiłam dla Mary maść (Lorinden N) na końcówkę ogonka. Wet mówił, że można by jej podawać Karsivan, ale to ogromne koszty (opakowanie kosztuje 76 zł i suni starczyłoby na 10 dni), więc ciężko będzie pewnie udźwignąć.

Rachunek z apteki za maść (koszt 28,30 zł):

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cb303cb17f43d9e9

Sara już wygojona po sterylizacji, na dniach zrobię jej ładne fotki pod ogłoszenia.

O tekście dla Malwiny pamiętam.

Jestem u Mary :).  Murko,  Karsivan  można zastąpić  ludzkim zamiennikiem  Polfilin Prolongatum,  który  jest nieporównanie tańszy,  nawet na recepcie  weterynaryjnej,  tj na 100%. Moja ONka Buka(już za TM),  brała go z dobrym skutkiem  przez kilka lat  i było to na zlecenie naszego weta.  Również  Złoty Doktor  Nutusi,  też ją zapisuje swoim pacjentom.  Dawkowania nie pamiętam dokładnie,  ale chyba 10-25 mg/kg.  Tabletka ma 400mg i ona chyba dostawała 1 tab. /doba,  przy wadze między 30 a 40 kg. To jest ta sama grupa leków i tak samo działają.  Pogadaj może z wetem? 

• Upvote 1
Posted

Ja, po uzgodnieniu z moim wetem, Karsivan zastępowałam ludzkim Covintonem / czy jakoś tak, mogę sprawdzić jak będzie trzeba/, dawka na moją 15 kg suczkę to było pół tabletki dziennie. Za opakowanie 60 sz. płaciłam ok. 16-18 zł., na receptę od weta czyli 100 % odpłatności.  

Posted

Karsivan nie zawsze można zamienić ludzkim lekiem (zależy od tego na co ma działać). Dokładnego odpowiednika Karsivanu nie ma w ludzkich lekach. 

Zapytam weta czy w przypadku Mary można zastosować Polfilin (kiedyś u jakichś psiaków stosowaliśmy ten lek). Być może, że tak, bo tu chodzi tylko o poprawę krążenia chyba.

Posted
7 godzin temu, Murka napisał:

Karsivan nie zawsze można zamienić ludzkim lekiem (zależy od tego na co ma działać). Dokładnego odpowiednika Karsivanu nie ma w ludzkich lekach. 

Zapytam weta czy w przypadku Mary można zastosować Polfilin (kiedyś u jakichś psiaków stosowaliśmy ten lek). Być może, że tak, bo tu chodzi tylko o poprawę krążenia chyba.

Popytaj,  bo może  będzie można.  Przy takiej różnicy cenowej,  warto :).  Zdrówka dla pięknej Mary:)) 

Posted
17 godzin temu, Murka napisał:

Tekst dla Malwiny (można oczywiście modyfikować):

Malwina jest mieszańcem rhodesiana (jej matka była rhodesianką), jest dużo mniejsza niż psy tej rasy (sięga do kolana, waży 15-20 kg).

Sunia jest wesoła, świetnie dogaduje się z innymi psami (lubi się z nimi bawić/biegać) i może być świetnym towarzyszem dla innego czworonoga. Umie chodzić na smyczy i potrafi zachować czystość. Wobec opiekunów jest oddana i przyjacielska, ale zawsze trochę ostrożna i lękliwa, płoszą ją np. głośne dźwięki i gwałtowne ruchy (z tego względu nie nadaje się do domu z małymi dziećmi). Wobec obcych ludzi jest nieufna, potrzebuje czasu, aby zaufać. Jest czujnym stróżem.

Malwina szuka wyrozumiałego domu, który da jej czas na aklimatyzację w nowym miejscu.

Sunia ma ok. 6 lat, jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zabezpieczona p. pchłom (posiada książeczkę zdrowia).

Sunia przebywa w psim hotelu pod Janowem Lubelskim, istnieje możliwość transportu.

Dzięki super tekst :) ja też u siebie zmienię.