betka Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 Ona jest prześliczna :)! W naturze, chociaż chudzinka, jest ładniejsza niż na zdjęciach, prawda Wolf? Po prostu, taka z niej piękna Pani Owczarka, starej rasy. Krótki, bardzo błyszczący włos, dość twardy, chociaż przyjemny przy głaskaniu,:loveu: z typu takich, co po deszczu otrzepują się i są suche :p. Ps. Tęsknię za takim futrem :(, tylko było ciemniejsze, prawie czarne. Teraz mam rudawe, długie, cienkie, z tendencją do kołtunów, takie, które nie chce włazić w odkurzacz, które trzeba wycierać do sucha po deszczu i wciąż pozostaje mokre... ale też je polubiłam ;). Quote
madziakato Posted May 29, 2014 Author Posted May 29, 2014 Jak tam Kapri? Po wekendzie będzie PA dla Niej. Trzymajcie proszę kciuki! Quote
bela51 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Portret Kapri w zieleni przy czeresni, przepiękny :loveu: Tak jak modelka:lol: Quote
wolf122 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Jak tam Kapri? Po wekendzie będzie PA dla Niej. Trzymajcie proszę kciuki! -Trzymamy :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Gusiaczek Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Rzecz jasną, że trzymamy! Kapri jest zjawiskowa :loveu: Quote
egradska Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Wrocilam, kochani, ogarniam sie powoli:) Trzymam kciuki za wizyte i baaaaaaaardzo pozdrawiam:) Quote
bela51 Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Kapri spodobała sie pewnemu domkowi, ktory sprawdzałam pare dni temu. NIe był sprawdzany pod katem Kapri, po prostu Panstwo chca Oneczke. Dom z ogrodem w ładnej okolicy pod lasem.( woj. slaskie ). Ale ciagle mamy mieszane uczucia, bo choc dom sprawił pozytywne wrazenie, to jednak piesek musiałby mieszkac na zewnątrz. Madziakato i Wolf beda miec decydujacy glos w tej materii. Quote
wolf122 Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Kapri spodobała sie pewnemu domkowi, ktory sprawdzałam pare dni temu. NIe był sprawdzany pod katem Kapri, po prostu Panstwo chca Oneczke. Dom z ogrodem w ładnej okolicy pod lasem.( woj. slaskie ). Ale ciagle mamy mieszane uczucia, bo choc dom sprawił pozytywne wrazenie, to jednak piesek musiałby mieszkac na zewnątrz. Madziakato i Wolf beda miec decydujacy glos w tej materii. Kapri jest drobniutką oneczką,delikatną sunią i wymaga jednak zimą cieplego miejsca.Moje smoki (Marycha :lol:) są długowlose a i tak chronią się w cieplym i suchym pomieszczeniu na kocach.Nie wyobrażam sobie Kapri przy minus 30 w budzie,choć wiele psiakow tak egzystuje.Druga sprawa to kwestia jaką państwo chcą oneczkę? Wygląd,charakter,wiek,kondycja.Takie obawy mialem przy Kanisku ,na szczęście Ludzie Kaniska chcieli go takim,jakim był.Kanis na zdjęciach wyglądal wspaniale,w rzeczywistości nie jest aż tak reprezentacyjny (bez urazy) ;).Tak samo ma się rzecz z Kapri.Kapri ładniej wygląda na zdjęciach niż na żywo,niczego jej nie ujmując.Fakt jest faktem,że nie jest piękną,dorodną,pełną wigoru owczarką i nie chcialbym by ludzie byli np. zawiedzeni.Dla mnie Kapri jest super ale ja już patrzę na owczarki nie tylko przez pryzmat wyglądu.Chyba macie to samo ? :loveu: A "normalni" ludzie jednak dużą uwagę zwracają na wygląd.Tu mam pewne obawy.Ale zobaczymy jak się spodoba nasze sreberko :loveu: Quote
Malgoska Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 piękne towarzystwo, cudne fotki Kapri - księżniczka chyba do budy się nie nadaje .............. Quote
DONnka Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) STAN FINANSÓW KAPRI na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 06.06.2014r Wpłaty yolanovi - 30 zł dor_cia - 50 zł panibuzza - 50 zł zozola77 - 20 zł bazarek Ewy Gonzales (ika136) - 30 zł bazarek Ewy Gonzales (markofix1) - 10 zł bazarek Ewy Gonzales (milagros) - 5 zł bazarek Ewy Gonzales - 6 zł bazarek Ewy Gonzales (jadrann) - 10 zł bazarek Ewy Gonzales (dorcia2) - 10 zł bazarek Ewy Gonzales (barb) - 5 zł bazarek Ewy Gonzales (asiuniab) - 5 zł Anna G-R - 50 zł Agnieszka K-O - 50 zł Joanna F. - 100 zł Mirosława P. - 10 zł bazarek Ewy Gonzales (madziakato) - 5 zł Ewa Gonzales - 20 zł (cegiełka 5 zł + deklaracja jednorazowa 15 zł) RAZEM: +466 zł Dziękujemy pięknie :loveu: Wydatki: - fakturka od weta - 205 zł - puszki ANIMONDY - 155,71 zł Na koncie Kapri pozostaje kwota: 105,29 zł I oczywiście + 200 zł od SKARPETY OWCZARKOWEJ :cool3: Czy Kapri zostanie wysterylizowana przed adopcją ??? Edited June 7, 2014 by DONnka Quote
madziakato Posted June 9, 2014 Author Posted June 9, 2014 (edited) Przepraszam za ciszę...Już wszystko opowiadam:-) Państwo byli u Kapri wczoraj. Poznali sunię, spodobała się na pewno, ale... To dom, gdzie psiak ma mieszkać na dworze- owszem, jak będzie zimno, może spać w przedpokoju, ale jednak większość czasu byłaby sama(Państwo oboje pracują, są dzieci). A Kapri to towarzyska, łagodna, bardzo proludzka sunieczka i mamy obawy, czy będzie w 100% szczęśliwa. Miałam nadzieję, że spotkanie(bo to zawsze co innego niż rozmowa przez telefon)spowoduje, że Państwo "poczują" te nasze wątpliwości, ale myślę, że niestety nie... W tym tygodniu mamy jeszcze 2 PA dla Niej- Warszawa, Tychy- tam mieszkałaby w domu , więc chyba warto poczekać i być pewnym...Jak sądzicie? Wpłaty i wydatki uzupełniam w 1 poście, mam nadzieję, ze mi się tym razem uda. Przepraszam raz jeszcze za zwłokę. Jestem beznadziejnym księgowym...Proszę, sprawdźcie wpłaty. DONka- Kapri będzie wysterylizowana przed adopcją(ewentualnie może zrobić to DS przy odpowiednim zapisie w Umowie Adopcyjnej ) W tym tygodniu z pomocą Betki(dzięki!) Kapri odwiedzi jeszcze weta, dostanie wirusówki i trzeba sprawdzić co z łapką, bo ta maść z antybiotykiem nie pomogła). Kapri pięknieje w oczach:loveu: Edited June 9, 2014 by madziakato Quote
betka Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 (edited) [SIZE=2]Byliśmy z Kapri u wetów. Waży 30,3 kg :multi:. Klusia nasza ;). Wolf z Małżonką - dobra robota! Lekarz i tak powiedział, ze jest chuda :(. Ze sterylką trzeba będzie poczekać, aż jeszcze troszeczkę przytyje. Kapri ma zapalone spojówki, zwłaszcza jednego oka, dostała dicortinef oraz zastrzyk przeciwzapalny i przeciwświądowy. Na rankę na nodze - żel, i... zalecenie by nie lizała. Pani Wolf uszyje opatrunek ze skarpety, by ograniczyć Kapri możliwość lizania. Zobaczymy, jeśli nie pomoże, to chyba trzeba będzie zrobić wymaz, ale to po jakimś czasie bez maści i leków. Powiedział, że to ewidentna sprawa powierzchowna, wynikająca z "lizania". Oczko do obserwacji, jak się nie poprawi to do kontroli w sobotę. Pan dr powiedział, że skoro Kapri tyje, ma apetyt, nie wymiotuje, tzn. że pasożyty musiały zostać usunięte. A z resztą "sublokatorów" powinny poradzić sobie leki, które dostała tydzień temu, jutro (Cazitel Plus XL) i jeszcze za 2 tygodnie. Na obcojęzycznych stronach znalazłam, że mają szerokie spektrum działania. Miejmy nadzieję, że wszystko wytępimy. Duże powyciągane sutki wskazują na to, że często rodziła.... Kapri jest tak łagodna, cierpliwa i wdzięczna. Wszystko pozwala ze sobą zrobić. U lekarza były małe pieski, to się przywitała, ogonek w ruch :loveu:. Polizała mnie po ręce :loveu: i łapkę podała. Kochane psiątko. Edited June 9, 2014 by betka Quote
egradska Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Super wiesci, chudzielec przytyl prawie 8 kg:multi: Inne dolegliwosci nie brzmia strasznie, bedzie dobrze. Pozdrawiam wszystkim Kaprilubnych:loveu: Quote
epe Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Same cudne wieści:lol: To teraz jeszcze cudny domek dla ślicznej!! Quote
wolf122 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Kaprinka po wczorajszym zakropieniu kilkakrotnym oczka ,dziś już nie ma śladu po chorobie :multi: Momentalnie lek zadziałał :cool3: Oczywiście dalej będziemy podawać kropelki tak,jak wet zalecił.Tabletkę dostala rano na robale (dodatkowa) a skarpeta na rankę jest w trakcie montażu :lol: Waga Kapri nas bardzo zaskoczyła.Trochę dziwne bylo,że tyle pochlania a nie przybiera zadowalająco.Na oko nie widać ale waga u weterynarza chyba nie kłamie? :cool3: Wizualnie nie robi wrażenia klusi ale jednak już swoją masę mięśniową nadrobiła.Natomiast do zaokrąglenia jeszcze sporo jej brakuje.No i te robale jednak trochę "przeszkadzały" :razz:. Dziękuję bardzo Betce za pomoc i wszystkie prezenty-mięsko i smakole :loveu: Pozdrawiamy Wszystkich :loveu:. Quote
egradska Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 aaa, maxio moj tez dicortineff do oczat dostaje, trzeba uwazac, zeby kropelek nie dawac, jak na slonku jest, przynajmniej tak twiedzi nasz p. doktor. Quote
Gusiaczek Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Super wieści, bardzo się cieszę :) a kilka swoich kilogramów oddam Kapri natychmiast, bez wpisywania w rozliczenia ;) Serdeczności dla Onkowej Krainy :) Quote
zozola77 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 no to KAprunia wraca do formy..:multi:zaraz będzie zdrowiutka jak rydz..i mzoe z ds -ikiem którymś sie uda ... głaski dla wszystkich owczarów u Wolfa :) p.s. dla Wolfa i jego TŻ tyż...:eviltong::evil_lol: zeby nie byli zazdrosni ..:p lepiej stad uciekam :scared::scared::scared: Quote
madziakato Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 wolf122 napisał(a):Kaprinka po wczorajszym zakropieniu kilkakrotnym oczka ,dziś już nie ma śladu po chorobie :multi: Momentalnie lek zadziałał :cool3: Oczywiście dalej będziemy podawać kropelki tak,jak wet zalecił.Tabletkę dostala rano na robale (dodatkowa) a skarpeta na rankę jest w trakcie montażu :lol: Waga Kapri nas bardzo zaskoczyła.Trochę dziwne bylo,że tyle pochlania a nie przybiera zadowalająco.Na oko nie widać ale waga u weterynarza chyba nie kłamie? :cool3: Wizualnie nie robi wrażenia klusi ale jednak już swoją masę mięśniową nadrobiła.Natomiast do zaokrąglenia jeszcze sporo jej brakuje.No i te robale jednak trochę "przeszkadzały" :razz:. Dziękuję bardzo Betce za pomoc i wszystkie prezenty-mięsko i smakole :loveu: Pozdrawiamy Wszystkich :loveu:. Fajnie, że oczko lepiej:-) Dziękujemy bardzo bardzo :-) Oj Kaprinko, z Olkusza do raju(wolfów):loveu: Quote
madziakato Posted June 11, 2014 Author Posted June 11, 2014 Karma w puchach już zamówiona dla Kaprinki . DONka zamówiła, dziękuję. Quote
Recommended Posts