Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Fajna sunia.Ludzie faktycznie lubią białaski.Ciekawe czy będziemy mieli kłopot z adopcją Neski ze względu na kolor.
Blansz chyba przerobię na Blaszkę :eviltong:
malagos , nie podchodź z psami za blisko , bo Ci się zapchlą od niej.

Posted

Na razie to nie ma obawy, bo Blaszka uparcie siedzi w tej budce i tylko wodzi oczami za moimi suczkami. One nic sobie nie robią z jej obecności, przechodzą do sadu, wracają, ledwie na nią patrząc. Miska pusta! :)

Posted

Miska nr 2 poszła ze mną ok. 16.00 - patrzę, a suni nie ma! Postawiłam miseczkę przy budce, pogadałam, poszczebiotałam, nic...Tylko słoma z budki trochę się poruszyła. Mądra psinka po prostu weszła do budy głęboko, a nie tam w przedsionku. Postałam z boku chwilkę, pyszczek się wychylił i zaczął jeść.

Posted

Nie, przy mnie nie wychyliła czubka nosa, jak odeszłam i patrzyłam z daleka, to jadła.
Mamy czas, nic na siłę.
Ale śmieszny ma ten ryjek, nie? Labek jak złoto!

Posted

[quote name='Gosiapk']Może jest 1/2 labkiem :)Będzie można ją ogłaszać jako labrador mix, albo w typie małego labradora :)[/QUOTE]

Przypodłogowy labrador? labrador niskopienny/niskopodwoziowy?Labrador dla Pań/Panów Niewysokich?
W każdym razie piękna Blanche - po mieczu? po kądzieli? Labrador i już :)

Posted

[quote name='konfirm13']Przypodłogowy labrador? labrador niskopienny/niskopodwoziowy?Labrador dla Pań/Panów Niewysokich?
W każdym razie piękna Blanche - po mieczu? po kądzieli? Labrador i już :)[/QUOTE] :roflt: "labrador dla niewysokich" super! :roflt:

Posted

[quote name='Gosiapk']:roflt: "labrador dla niewysokich" super! :roflt:[/QUOTE]

Super! :)
Ciekawa jestem, jak ona wygląda w całości, na razie tylko ten brązowy nosek widzę i śliczne piwne oczka.

Posted

[quote name='Ewanka']Dzień dobry pięknooka :)
a może jak się troszkę rozluźni to łapki się wydłużą?
może ona w tym stresie porusza się w półprzysiadzie cały czas?[/QUOTE] Hmmm... myślisz, że ta metoda wydłużania nóg działa także na ludzi? Ja bym skorzystała ;)

Posted

[quote name='Gosiapk']Hmmm... myślisz, że ta metoda wydłużania nóg działa także na ludzi? Ja bym skorzystała ;)[/QUOTE]

to się musisz rozluźnić :)

Jak ją widziałam na ulicy i w lesie o zmroku, to w ogóle wydawała mi się mniejsza. Nawet pisałam na wątkach o małej białej suni. Gdyby jej przedłużyć łapy, to wielkość rzeczywiście zgrabnej labrador.
Dobrze, ze ma dach nad głową i nie moknie gdzieś na polu.

Posted

Malagos cmokała zza winkla? :crazyeye:
Blanche Le Chien Labrador - super :)
I nawet na krótkich łapkach, może być taka mądra i...francuska ;)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=FmDcI7ote48[/url]

Posted

Te nasze bezdomne wiejskie psy są ogólnie znane, dokarmiane, nazywane- tak jak w Makowie. Niby bezdomny, a trochę zadbany, nakarmiony itp. I rozmawiam teraz z p. Wiesią, która wystawiała miskę na drogę (i goniła niedawno sunię po polu z ciepłym mielonym kotletem, by ją złapać na moją prośbę :diabloti:), że sunia u mnie, a ta się ucieszyła! bo od soboty jej nie ma, czy jej się coś stało, i takie tam wątpliwości. A suczydło do niej już trochę ogonkiem merdało, ale zawsze w bezpiecznej odległości czekało na drodze, aż Wiesia wystawi jedzenie i odejdzie, wtedy jadła. I popołudniu Wiesia z córką chcę odwiedzić sunię, przynieść jakieś jedzenie w puszce, a ja jestem ciekawa, czy Biała wystawi dziób ze słomy :lol:

Posted

Oj, to o wiele lepsza ta Wasza wieś niż nasza, gdzie nikt nic nie wie, nie widział i generalnie (jak ja nie cierpię tego słowa!!!!) - problem bezdomności zwierząt nie istnieje :(

No, ciekawe czy się karmelkowy nonio pokaże :) Tak na otwartej przestrzeni to sobie można było ludzisków unikać - teraz powinna się jednak poskrobać w łepetynkę i zacząć oswajać ;)

Posted

[quote name='konfirm13']Malagos cmokała zza winkla? :crazyeye:
[B]Blanche Le Chien Labrador [/B]- super :)
I nawet na krótkich łapkach, może być taka mądra i...francuska ;)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=FmDcI7ote48[/URL][/QUOTE] :roflt: to musi być w tytule ogłoszenia o adopcji! :roflt: