malagos Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Na watku schroniska elbląskiego zapytałam o wizytę p/a: http://www.dogomania.pl/forum/threads/77385-SCHRONISKO-ELBL%C4%84G-Psy-do-adopcji-POST-NR-1-NR-4-Miejsca-na-80-a-ps%C3%B3w-220!-Pomocy!?p=21845913#post21845913 Quote
wilczy zew Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Ale ma suczka branie :) A jak była po śmietnikiem to nikomu nie wpadła w oko :diabloti:[/QUOTE] Zwlaszcza tym z Elbląga :evil_lol: Quote
inka33 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Nie nadążam za ilością tych domków dla Bafi... :huh: :kciuki: Quote
konfirm13 Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 [quote name='malagos']Na watku schroniska elbląskiego zapytałam o wizytę p/a: http://www.dogomania.pl/forum/threads/77385-SCHRONISKO-ELBLĄG-Psy-do-adopcji-POST-NR-1-NR-4-Miejsca-na-80-a-psów-220!-Pomocy!?p=21845913#post21845913 Dzięki, malagosku :calus::calus: , ja też tam za Tobą pobiegłam [quote name='wilczy zew']Zwlaszcza tym z Elbląga :evil_lol: A tym ze Świnoujścia ;) [quote name='inka33']Nie nadążam za ilością tych domków dla Bafi... :huh: :kciuki: Będą dla innych piesków :). Od przybytku sprawdzonych domków - głowa nie boli ;). Witam. Bafi głodna i nawet na mnie naszczekała, że co ja sobie myślę nie dając psu jeść. Wyprowadziłam ją na chwilę do miłego sąsiada i nakarmiłam głodną i nieszczekającą Bliss. Teraz obie psice śpią - ta głodna i ta najedzona :) Trzymajcie kciuki:) Quote
Cantadorra Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Będzie wszystko dobrze, nie martw się konfirm..... Quote
JankaBezZiemii Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 trzymamy - bedzie na pewno ok ;) Quote
konfirm13 Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Dzięki, dziewczyny :). Ona śpi, a ja sie denerwuję ;). Przy okazji sterylizacji, poproszę pana Doktora o obcięcie pazurków i przepisanie świadectwa szczepienia Bafi p. wściekliźnie - z Pani Opiekunki - na mnie. Żeby była całkowita zgodność w papierach adopcyjnych :) Quote
JankaBezZiemii Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='konfirm13']Dzięki, dziewczyny :). Ona śpi, a ja sie denerwuję ;). Przy okazji sterylizacji, poproszę pana Doktora o obcięcie pazurków i przepisanie świadectwa szczepienia Bafi p. wściekliźnie - z Pani Opiekunki - na mnie. Żeby była całkowita zgodność w papierach adopcyjnych :)[/QUOTE] a jak u niej z zębami? nie trzebqa czyścić? Quote
malagos Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 W wolnej chwili, dziewczyny kochane, zajrzyjcie na watek Chrcynna..... http://www.dogomania.pl/forum/threads/250810-UMIERALNIA-Kto-pomo%C5%BCe-ratowa%C4%87-te-i-inne-sieroty?p=21846866#post21846866 Quote
ania0112 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']a jak u niej z zębami? nie trzebqa czyścić?[/QUOTE] miejmy nadzieje, ze nie to młoda 2 letnia sunia... Kciuki za sterylkę! Quote
konfirm13 Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Oznajmiam, że już jesteśmy w domu. Bafi śpi ubrana w zielony fartuszek z lecznicy, a ten kupiony przeze mnie na allegro - został dla innej potrzebującej, bo był zbyt mały. Mąż został zatrzymany(przez Pania Doktór) w Stolicy na 10 dni , więcokres pooperacyjny będziemy spędzć samotnie - przy ew. pomocy Pań Opiekunek. Bafi ma przycięte pazurki(ogromnie się boi robienia cokolwiek przy przednich łapkach - były początkowo kłopoty z wycieraniem. No, to ja nie wiem, co by było gdybym chciała obcinać pazury bez narkozy ! Wg Pana Dr wet, Bafi ma 5 lat(tak stoi na zaświadczeniu o szczepieniu,wystawionemu w sierpniu ub.r.) ale mam co do tego pewne wątpliwości. Bafi ma złamany jeden dolny kieł(odłamany czubek) i poprzzestawiane dolne siekacze. Jak dojdzie do tego nadłamany(zgięty koniec ogonka) - to niewesołe przypuszczenia co do jej poprzednich losów - nasuwaja się same :( A brzydkie, nadmiernie starte, nadłamane i autentycznie brązowe ząbki, miała nasza Bliss ze Schroniska i na tej podstawie, ocenioną ja na ponad 2 lata, chociaż pewnie miała niewiele więcej, niż rok(zachowanie szczenięce) . Po krótkim czsie, ząbki zbielały(chrupki, kostki). MaXowi, przy okazji narkozy, czyściłam zęby. U Bafi, jest to całkiem zbyteczne. Już są bielutkie, tyle, że starte w nietypowy sposób:(. Dzwoniłam do cypiska z Miau. Wspaniała dziewczyna, dzieki za telefon do Niej :). Zrobi wizytę PA. Ten domek w Świnoujściu - daleko, ale jeśli dobry, to powinien mieć psa. Psów ci u nas dostatek. Panie są sznupkowe :) Do Chrycynazaraz zajrzę i.......pewnie się zdenerwuję ;( Quote
Mazowszanka13 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Będzie dobrze, nie martw się :) 10 dni szybko minie. To na jakie województwa ja ogłaszałaś, że z tak różnych stron Polski dzwonią ? Quote
malagos Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Uf, już jesteście w domku - i po strachu. Quote
Nutusia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Wypuszczam powietrze z balonika... Stan zębów nie może świadczyć jednoznacznie o wieku psa, bo zbyt dużo czynników się może złożyć na ich marny stan. Ponoć najlepiej wiek oceniać po kościach, ale żeby robić RTG tylko po to? Bez sensu ;) Quote
Cantadorra Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 No to cudnie, że już jesteście dziewczynki w domku. Teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) Quote
ania0112 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Jezeli domki ktore nie dostaną bafi dalej będą chciały psa to polecajcie jakiegos a jak będa typowo sznupowe i będą chciały sznupy to i tych jest pod dostatkiem na stronie http://sznaucery.eadopcje.org/ ewentualnie mozna podac mail do małejwaszki, na pewno takiemu domkowi pomoze znaleźć pupila.. szkoda marnowac dobre sprawdzone domki. Super, ze już po - teraz będzie z górki... Quote
konfirm13 Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 (edited) [quote name='Mazowszanka2']Będzie dobrze, nie martw się :) 10 dni szybko minie. To na jakie województwa ja ogłaszałaś, że z tak różnych stron Polski dzwonią ? Warszawa, mazowieckie, łódzkie. Ludzie widać niekoniecznie szukają psów w sposób planowany :) [quote name='Nutusia']Wypuszczam powietrze z balonika... Stan zębów nie może świadczyć jednoznacznie o wieku psa, bo zbyt dużo czynników się może złożyć na ich marny stan. Ponoć najlepiej wiek oceniać po kościach, ale żeby robić RTG tylko po to? Bez sensu ;) Też tak myślę. Zupełnie nie ONkowa, i ....coraz bardziej sznupkowa ;) Bafi, poleca swoją osobe Kochanym Cioteczkom :) -psim, kocim, szczurzastym itp. Niech żyje Królestwo Zwierząt - my do niego, tez sie zaliczamy (biologicznie). Jak psica się całkiem wybudzi (już podnosi łepek i stuka lekko ogonkiem o podłogę), będę obdzwaniać domki, że juz PO. Nawet fotkę prześlę :) Obiadek kurczaczkowy na jutro - ugotowany, zmiksowany, zawekowany. Dopiero potem mi przyszło do głowy, że trzeba było kupić kilka słoiczków gerbera :(. Ach, ta moja nienowoczesność :shake: . Głupiego robota lubi ;) Edytuję: [quote name='ania0112']Jezeli domki ktore nie dostaną bafi dalej będą chciały psa to polecajcie jakiegos a jak będa typowo sznupowe i będą chciały sznupy to i tych jest pod dostatkiem na stronie http://sznaucery.eadopcje.org/ ewentualnie mozna podac mail do małejwaszki, na pewno takiemu domkowi pomoze znaleźć pupila.. szkoda marnowac dobre sprawdzone domki. Super, ze już po - teraz będzie z górki... Tak z pewnością zrobię :), dlatego chcę "sprawdzić" wszystkie chętne domki :) A o sznupkoteriera/terierosznupka(tak może byc ;)) u jumanji - też popytam :) I o Polę od EVAzcyferkami http://www.dogomania.pl/forum/threads/223008-POLA-straciła-pana-i-dom-teraz-w-hotelu-prosi-o-pomoc-w-utrzymaniu-i-poszukiwaniu-DS - ale to juz inna bajka ;) Edited February 5, 2014 by konfirm13 Quote
Nutusia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 (edited) A wiecie, że baffi to po włosku ... wąsy?! ;) Edited February 5, 2014 by Nutusia Quote
danyww Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Szybkiego powrotu do zdrowia dla Bafi :lol: Quote
konfirm13 Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 [quote name='Nutusia']A wiecie, że baffi to po włosku ... wąsy?! ;)[/QUOTE] Nie wiedziałam :) Dla mnie, to była tylko ta od wampirów (Buffy), tyle, że spolszczona i ufarbowana na czarno ;). Bafi ma i wąsy i bródkę i kosmate brwi.Kiedyś(miałam 10-11 lat;)) próbowałam się uczyć włoskiego z samouczka, który mój Tata "dostał" w Armii Andersa. Niewiele się nauczyłam, do wąsów - nie doszłam ;) Właśnie odwiedziła nas jedna z Pań Opiekunek Bafi - jej ulubiona. Bafi wstała, porzygała się, zamerdała ogonkiem i położyła. Jak Pani wyszła, zauważyłam, że Bafulec całkiem obficie zmoczył posłanko,....i dywan w trzech miejscach. Znaczy - siusiu było :). Dywan z sisiek czyszcze i suszę, posłanko - zmienione. Idę puścić pralkę. Z wychodzeniem na spacer z Bafi - nie muszę się spieszyć ;) Quote
Recommended Posts