malawaszka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 (edited) zaczynam trzymać kciuki za czwartek :kciuki: a mamy teraz chłopaka bardzo podobnego tylko może ciut większego od Buffi - jest z Białogardu i obecnie w hotelu w Warszawie więc jakby był nadmiar wątków to :modla: http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/746 dopiero doczytałam post AlfaLS :( bardzo współczuję ... ['] Edited February 3, 2014 by malawaszka Quote
malawaszka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 no tak :splat: domków nie wątków :oops: Quote
yumanji Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='konfirm13']A wiesz, jak ja się czułam, kiedy zamknęłam mu za soba przed nosem drzwi na klatkę :([/QUOTE] Na ostatnich dwoch zdjeciach wrecz nalega,zebys go zabrala.Piekny,ladnie zbudowany ,fajne futro i cudowny kolor oczu. Quote
yumanji Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='malagos']Ma do mnie przyjechać na dt sunia z Kozienic- ale nie mam jak jej przywieźć. Stąd pytanie ineczki, szukamy osoby, która może pomóc chociażby w łączonym transporcie...[/QUOTE] Moge zrobic trase Pulawy-Warszawa jesli to mogloby pomoc. Quote
inka33 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='yumanji']Moge zrobic trase Pulawy-Warszawa jesli to mogloby pomoc. Ale chyba Puławy nijak się mają zarówno do okolic Warki, jak i kierunku na Ostrołękę... :hmmmm: Edit: Pokręciłam... Co mi ta Warka tu wlazła...?! Lepiej już się nie wcinam... :oops: Quote
yumanji Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Wlasciwie nie Pulawy,a Deblin.To rzut beretem do Kozienic,a stamtad,jak zrozumialam ,jest pies.Ja ja moge zawiezc na polnoc wwy,a stamtad moze kogos znajdziecie do Ostroleki.Taka propozycja tylko. Quote
inka33 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='yumanji']Wlasciwie nie Pulawy,a Deblin.To rzut beretem do Kozienic,a stamtad,jak zrozumialam ,jest pies.Ja ja moge zawiezc na polnoc wwy,a stamtad moze kogos znajdziecie do Ostroleki.Taka propozycja tylko.[/QUOTE] Ok, ok, bardzo dobrze. :) Ciągle zapominam, że w kwestiach geograficznych powinnam milczeć, chyba, ze wczesniej sobie na mapie ołówkiem wyrysuję... ;) Jeżeli Targówek jest wg Ciebie wystarczająco na północ Warszawy, to można do mnie. Tylko jakoś trzeba najpierw znaleźć kogoś z W-wy do okol. Makowa Mazowieckiego i jeszcze zgrać w miarę terminy... Zwłaszcza, że psiaki by jechały dwa albo może i trzy... :cool3: Z domu by mnie wyrzucili, gdyby takie towarzystwo było u nas dłużej niż kilka godzin... :oops: Ale w pierwszej kolejności, to z mestudio i Malagos trzeba podogadywać: Czy w ogóle dla Ciebie do przewozu wchodzi w grę więcej niż jeden zwierz...? I jeszcze - jakie koszty? Terminy? Quote
yumanji Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='inka33']Ok, ok, bardzo dobrze. :) Ciągle zapominam, że w kwestiach geograficznych powinnam milczeć, chyba, ze wczesniej sobie na mapie ołówkiem wyrysuję... ;) Jeżeli Targówek jest wg Ciebie wystarczająco na północ Warszawy, to można do mnie. Tylko jakoś trzeba najpierw znaleźć kogoś z W-wy do okol. Makowa Mazowieckiego i jeszcze zgrać w miarę terminy... Zwłaszcza, że psiaki by jechały dwa albo może i trzy... :cool3: Z domu by mnie wyrzucili, gdyby takie towarzystwo było u nas dłużej niż kilka godzin... :oops: Ale w pierwszej kolejności, to z mestudio i Malagos trzeba podogadywać: Czy w ogóle dla Ciebie do przewozu wchodzi w grę więcej niż jeden zwierz...? I jeszcze - jakie koszty? Terminy?[/QUOTE] Targowek jest ok,wpadne do Mamy na herbate. Termin do dogadania,to nie jest jakis problem. Samochod jest spory.Mam jedna duza klatke,psow moze byc kilka. Minus jest taki ,ze na rope,wiec 100 km to ok 50 z,ale jak bedzie kilka psow to moze jakos dacie rade. Quote
JankaBezZiemii Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='yumanji']Targowek jest ok,wpadne do Mamy na herbate. Termin do dogadania,to nie jest jakis problem. Samochod jest spory.Mam jedna duza klatke,psow moze byc kilka. Minus jest taki ,ze na rope,wiec 100 km to ok 50 z,ale jak bedzie kilka psow to moze jakos dacie rade.[/QUOTE] [quote name='yumanji']Tez sprawdzalam mape przed chwila.[/QUOTE] j amogę odwieźć psa do malagos z wawy tudziez ode mnie (południe wawy) ale wyłącznie w weekend - nie ogarniam się w tygodniu Quote
inka33 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='yumanji']Targowek jest ok,wpadne do Mamy na herbate. Termin do dogadania,to nie jest jakis problem. Samochod jest spory.Mam jedna duza klatke,psow moze byc kilka. Minus jest taki ,ze na rope,wiec 100 km to ok 50 z,ale jak bedzie kilka psow to moze jakos dacie rade.[/QUOTE] Czyli Dęblin-Kozienice-Targowek i Targówek-Dęblin wyjdzie ok. 250km, czyli ok. 125zł...? [quote name='JankaBezZiemii']j amogę odwieźć psa do malagos z wawy tudziez ode mnie (południe wawy) ale wyłącznie w weekend - nie ogarniam się w tygodniu[/QUOTE] Też fajnie. :) A jaki koszt? Quote
JankaBezZiemii Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='inka33']Czyli Dęblin-Kozienice-Targowek i Targówek-Dęblin wyjdzie ok. 250km, czyli ok. 125zł...? Też fajnie. :) A jaki koszt?[/QUOTE] jak wyżej - tez na ropie ;) Quote
konfirm13 Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='AlfaLS']Mam jakąś komórkę do Cypsek. Tylko nie dam głowy czy jest aktualna :shake:. Brałąm kiedyś od niej kociaka na tymczas... Mogę ją komuś podesłać żeby zadzwonił i podpytał. Sama tego nie zrobię bo właśnie zmarł mi Tata i nie bardzo mogę się teraz skupić na psich sprawach :-( ...[/QUOTE] O Boże - :(. Bardzo Ci współczuję. Jesteś bardzo dzielna, że w takiej chwili, jakąś cząstką Siebie nadal potrafisz mysleć Zwierzakach..... Pochowałam oboje rodziców, już dawno temu, ale tęsknota i ból pozostają w sercu - Przytulam. Jak dasz radę, prześlij mi nr komórki na pw Krystyna Quote
konfirm13 Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='malawaszka']zaczynam trzymać kciuki za czwartek :kciuki: a mamy teraz chłopaka bardzo podobnego tylko może ciut większego od Buffi - jest z Białogardu i obecnie w hotelu w Warszawie więc jakby był nadmiar wątków to :modla: http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/746 dopiero doczytałam post AlfaLS :( bardzo współczuję ... ['] [quote name='malawaszka']no tak :splat: domków nie wątków :oops: Witaj :) . Będę pamiętać, ale jest jeszcze sznupek yumanji. Ale..... może jeszcze jakiś domek zadzwoni? Póki co, to bym oddała Wam wszystkie domki, a zatrzymała Bafi :(. Jak ja sie z nia rozstanę:shake: [quote name='yumanji']Moge zrobic trase Pulawy-Warszawa jesli to mogloby pomoc. Kochana jesteś :) W dodatku - z transportem :) Buziaki przesyłam :) [quote name='yumanji']Na ostatnich dwoch zdjeciach wrecz nalega,zebys go zabrala.Piekny,ladnie zbudowany ,fajne futro i cudowny kolor oczu. No właśnie. ZZamykając te drzwi, czułam sie jak ostatnia świnia(przepraszam Świnie). A on - ani owczarek niemiecki, ani nie sznupek......... ************************************* JankaBez Ziemii - super, że i Ty - transportowa :) . Widzisz Inka, będzie dobrze :) Jestem jak na wirówce. Termin operacji znowu się zmienił, bo Pan Doktór, ma w czwartek wyjazd w teren. Cóż, lek.wet. , to zawód na wisi/małym miasteczku hmmm....mobilny......Zrozumiałe. Wracamy do planu pierwszego - z małą poprawką. Sterylka we środę(jutro!!!) o godz 11.00(wcześniej - podróż taryfą). Wszystko przygotowałam, ale...serce w trzepocie ;( Napisałam @ do EVA2406 z prośbą o kontakt do cypiska - odpisała, że będzie starała się pomóc - dzięki EVA :) Napisałam pw też na fejsa do Pani, która przeprowadza wizyty PA w zachodniopomorskim i czekam na ew. odpowiedź. A Bafulec, śpi na blissowej kanapie i pochrapuje........ Quote
ania0112 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Nie martw się sterylką będzie dobrze! najgorsza jest pierwsza noc a i tak ona nie jest taka zła. drugiego dnia będzie już normalnie. ubranka nie ściągaj i pilnuj by nie gmerała przy brzuszku i będzie dobrze. Quote
malawaszka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 A co to za sznupek od Jumanji? mogę umieścić na sznaucerach do adopcji tylko dajcie jakieś info i zdjecia - może ma wątek? Quote
konfirm13 Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 No, to ja w zastępstwie jumanji - mam nadzieję, że mnie w tej roli zaakceptuje ;). Chodzi o Filutka http://tablica.pl/oferta/mlodziutki-zywiolowy-filutek-kto-go-przytuli-CID103-ID4iXKB.html Ma wspaniały dt u jumanji, ma ogłoszenia, ale - szuka domu. A ja pokochałam dzięki Bafi sznupki, więc mu życzę z całego serca wspaniałego własnego domku :). A jumanji - jest doszczętnie zapsiona :shake: Quote
ania0112 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 piesek śliczny:loveu: ale ze sznupkiem to on wiele nie ma wspólnego ;) Quote
yumanji Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='ania0112']piesek śliczny:loveu: ale ze sznupkiem to on wiele nie ma wspólnego ;)[/QUOTE] Ja to wiem,ale entuzjazm Konfirm jest powalajacy,nie mialam serca wyprowadzac Jej z bledu:evil_lol:Konfirm ,kochana...jestes kochana,ale ta Buffi ....strzyge psy,glownie sznaucery,wiem jak wygladaja;)i jakie miewaja,podkreslam miewaja,charaktery. Quote
yumanji Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='konfirm13']No, to ja w zastępstwie jumanji - mam nadzieję, że mnie w tej roli zaakceptuje ;). Chodzi o Filutka http://tablica.pl/oferta/mlodziutki-zywiolowy-filutek-kto-go-przytuli-CID103-ID4iXKB.html Ma wspaniały dt u jumanji, ma ogłoszenia, ale - szuka domu. A ja pokochałam dzięki Bafi sznupki, więc mu życzę z całego serca wspaniałego własnego domku :). A jumanji - jest doszczętnie zapsiona :shake: Dziekuje kochana,ze ogarniasz sytuacje ,kiedy mnie nie ma:lol: Quote
ania0112 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 znaczy mówiąc ze nie wiele ma ze sznaucera to miałam na myśli filutka.. a buffi no cóz ;) kudłata, czarna jakby ją dobrze obciąc to podobienstwo jakies by było... juz mniej sznupkowe na sznupy przerabialiśmy :evil_lol: ona pewnie gdzies sznauca miała w rodzinie.. moze jakis dziadek?;) Quote
yumanji Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='inka33']Czyli Dęblin-Kozienice-Targowek i Targówek-Dęblin wyjdzie ok. 250km, czyli ok. 125zł...? Też fajnie. :) A jaki koszt?[/QUOTE] Troche namieszalam:lol:Mieszkam k Garwolina,to jest na wys Warki,tylko po drugiej stronie Wisly.Przejechac przez Wisle moge w Deblinie,czyli cofam sie o 40 km na pld ,albo w Gorze Kalwarii.Tr naokolo d...ale pomyslalam,ze jak nic innego nie znajdziecie.W Wwie mam co robic i tak jezdze .Musze pokombinowac,zeby to wyszlo madrze. Quote
yumanji Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='ania0112']znaczy mówiąc ze nie wiele ma ze sznaucera to miałam na myśli filutka.. a buffi no cóz ;) kudłata, czarna jakby ją dobrze obciąc to podobienstwo jakies by było... juz mniej sznupkowe na sznupy przerabialiśmy :evil_lol: ona pewnie gdzies sznauca miała w rodzinie.. moze jakis dziadek?;)[/QUOTE] Ja tez mialam na mysli Filutka,bo u Buffi w rodzinie z pewnoscia jakis byl. Quote
yumanji Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Dobra,juz wiem,jak z tym transportem,tylko nie wiem,czemu ta Warka wyszla. Ode mnie do Deblina jest 45 km plus 20 do Kozienic plus z Kozienic do W-wy -80 km?=145 km okolo.I tak sobie naookolo pojade do Wwy,weekend chetnie,jesli wszystkim pasuje,taka wycieczka krajoznawcza.:lol:Drogi powrotnej W-wa za Garwolin nie policze,bo wpadniemy do Mamy,wiec i tak wyjdzie dobrze.Czyli ok 145 km,w zaleznosci czy na Targowek czy do Janki na pol Wwy. W Deblinie mam wyadoptowanego psa,jeszcze nie bylam na wizycie poadopcyjnej. Quote
Recommended Posts