Cantadorra Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Widzę, że już do przodu z malutką. Super, to naprawdę szczęśliwy splot okoliczności. A malutka przyzwyczai się, i do miejsca i do Pani i do Nerusia. W stresie malutka. Właśnie została porzucona,ma nowe lokum, jest zdezorientowana i przestraszona. Będzie dobrze :) Martika, jesteś niesamowita z cioteczkami :) Quote
brzośka Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Dobrze, trzeba więc pisać na wątku sterylkowym ;) [B]Na już potrzebuję: * koszt zabiegu * namiar na lecznicę, gdzie będzie wykonywany [/B] Zresztą przeklejam Wam zasady dofinansowania i co potem, trzeba się ich trzymać ;) "Procedura zwrotu pieniędzy za sterylizację: [I]Zgłąszając sunię do akcji sterylizacji podaj na wątku AS podaj:[/I] • koszt • miejsce zabiegu • link do wątku [I][U]Po dofinansowaniu: [/U]• umieść banerak akcji na wątku suni (do pobrania poniższym poście) – jeśli nie umiesz – poproś moderatora • na wątku AS wstaw zdjęcie suni po sterylizacji, najlepiej w kubraku/kołnierzu [U][I]Procedura sterylkowo fakturowa:[/I] [/U]1. Faktura – weterynarz wystawia fakturę na Fundację Ostatnia Szansa (dane do faktury – w załączniku) (niezależnie czy płacisz gotówką czy weterynarz czeka na przelew – faktura zawsze na Ostatnią Szansę) 2. Wysyłasz listem fakturę i ksero faktury wraz z uzupełnionym załącznikiem (do pobrania poniżej) do Fundacji Ostatnia Szansa (dane do wysyłki jak dane do faktury) 3. Jeśli płacisz za zabieg gotówką i zwrot pieniążków ma być na Twoje konto – w załączniku w odpowiednim miejscu wpisujesz dane konta, na które mają być zwrócone pieniążki 4. Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki, wystawia fakturę przelewową na Ostatnią Szansę i wówczas wysyłasz fakturę i jej ksero z załącznikiem do OS i wówczas OS płaci bezpośrednio na konto firmowe lecznicy, nr konta weta jest na fakturze, więc już nie wypełniasz numeru konta w załączniku 5. Jeśli nie jesteś deklarowiczem i masz przyznany zwrot w wysokości 50% zabiegu to: a) Płacisz za całość weterynarzowi gotówką (patrz pkt 3). Fundacja dokonuje zwrotu 100 % na Twoje konto, a Ty niezwłocznie po otrzymaniu przelewu, oddajesz 50 % na konto AS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki ... od nick” b) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – OS przelewa 100 % na konto lecznicy a Ty niezwłocznie po opłaceniu przez OS faktury oddajesz 50 % na konto OS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki.... od nick” c) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – możesz poprosić weterynarza, aby wystawił fakturę od razu na 50 %, wówczas OS przelewa wysokość tych 50 % na konto lecznicy, drugie 50% dopłacasz weterynarzowi gotówką. Mile widziana jest wówczas jeszcze kartka z inf. od weta (pieczątka, podpis) że całość zabiegu sterylizacji suki ... kosztowała tyle i tyle, nie żaden oficjalny druk, ot kartka z inf. o całkowitych kosztach sterylizacji suni. 6. Dodatkowe kosztu ujęte na fakturze Akcja Sterylizacja [U]nie zwraca[/U] kosztów dodatkowych rzeczy/usług ujętych na fakturze np. kubraczków posterylkowych, kołnierzy, obcinania pazurów itp. AS refunduje tylko koszty zabiegu sterylizacji. Jeśli na Twojej fakturze ujęte zostaną dodatkowe koszty – wysokość tych kosztów zwracasz na konto AS z dopiskiem „zwrot za kubraczek, kołnierz itp. suni ... od nick” lub „zwrot kosztów dodatkowych za sterylizację suni .... od nick”[/I] Quote
wiewoira Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Mysle ze i po sterylce powinna Sinia troche stonowac ;) Gdyby mialo byc zle to ta nocka by pokazała a tak jest na plus :) Quote
Martika&Aischa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='brzośka']Dobrze, trzeba więc pisać na wątku sterylkowym ;) [B]Na już potrzebuję: * koszt zabiegu * namiar na lecznicę, gdzie będzie wykonywany [/B] Zresztą przeklejam Wam zasady dofinansowania i co potem, trzeba się ich trzymać ;) "Procedura zwrotu pieniędzy za sterylizację: [I]Zgłąszając sunię do akcji sterylizacji podaj na wątku AS podaj:[/I] • koszt • miejsce zabiegu • link do wątku [I][U]Po dofinansowaniu: [/U]• umieść banerak akcji na wątku suni (do pobrania poniższym poście) – jeśli nie umiesz – poproś moderatora • na wątku AS wstaw zdjęcie suni po sterylizacji, najlepiej w kubraku/kołnierzu [U][I]Procedura sterylkowo fakturowa:[/I] [/U]1. Faktura – weterynarz wystawia fakturę na Fundację Ostatnia Szansa (dane do faktury – w załączniku) (niezależnie czy płacisz gotówką czy weterynarz czeka na przelew – faktura zawsze na Ostatnią Szansę) 2. Wysyłasz listem fakturę i ksero faktury wraz z uzupełnionym załącznikiem (do pobrania poniżej) do Fundacji Ostatnia Szansa (dane do wysyłki jak dane do faktury) 3. Jeśli płacisz za zabieg gotówką i zwrot pieniążków ma być na Twoje konto – w załączniku w odpowiednim miejscu wpisujesz dane konta, na które mają być zwrócone pieniążki 4. Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki, wystawia fakturę przelewową na Ostatnią Szansę i wówczas wysyłasz fakturę i jej ksero z załącznikiem do OS i wówczas OS płaci bezpośrednio na konto firmowe lecznicy, nr konta weta jest na fakturze, więc już nie wypełniasz numeru konta w załączniku 5. Jeśli nie jesteś deklarowiczem i masz przyznany zwrot w wysokości 50% zabiegu to: a) Płacisz za całość weterynarzowi gotówką (patrz pkt 3). Fundacja dokonuje zwrotu 100 % na Twoje konto, a Ty niezwłocznie po otrzymaniu przelewu, oddajesz 50 % na konto AS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki ... od nick” b) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – OS przelewa 100 % na konto lecznicy a Ty niezwłocznie po opłaceniu przez OS faktury oddajesz 50 % na konto OS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki.... od nick” c) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – możesz poprosić weterynarza, aby wystawił fakturę od razu na 50 %, wówczas OS przelewa wysokość tych 50 % na konto lecznicy, drugie 50% dopłacasz weterynarzowi gotówką. Mile widziana jest wówczas jeszcze kartka z inf. od weta (pieczątka, podpis) że całość zabiegu sterylizacji suki ... kosztowała tyle i tyle, nie żaden oficjalny druk, ot kartka z inf. o całkowitych kosztach sterylizacji suni. 6. Dodatkowe kosztu ujęte na fakturze Akcja Sterylizacja [U]nie zwraca[/U] kosztów dodatkowych rzeczy/usług ujętych na fakturze np. kubraczków posterylkowych, kołnierzy, obcinania pazurów itp. AS refunduje tylko koszty zabiegu sterylizacji. Jeśli na Twojej fakturze ujęte zostaną dodatkowe koszty – wysokość tych kosztów zwracasz na konto AS z dopiskiem „zwrot za kubraczek, kołnierz itp. suni ... od nick” lub „zwrot kosztów dodatkowych za sterylizację suni .... od nick”[/I][/QUOTE] Jutro umówię maleńką na sterylkę i podam koszt zabiegu :) postaram się coś wynegocjowac ;) Sterylka odbędzie się w Lecznicy Weterynaryjnej u Wróblewskich w Dąbrowie Górniczej :) Quote
brzośka Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Ok :) to czekam na wieści - kiedy zabieg i jaki koszt :) Quote
paula_t Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Wczoraj nie mogłam przeczytać wieści, bo dogo cały czas mnie wyrzucało:shake: Bardzo cieszę się, że Sonia trafiła do takiej wrażliwej na jej los osoby. Nawet gdyby Pani Ania miała zostać "tylko" domem tymczasowym, to byłoby wspaniale :) Trzeba Soni dać czas, ona jest przestraszona, zdezorientowana, nie wie co się dzieje i pewnie dlatego reaguje tak na rezydenta Pani Ani...:( Quote
Martika&Aischa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='paula_t']Wczoraj nie mogłam przeczytać wieści, bo dogo cały czas mnie wyrzucało:shake: Bardzo cieszę się, że Sonia trafiła do takiej wrażliwej na jej los osoby. Nawet gdyby Pani Ania miała zostać "tylko" domem tymczasowym, to byłoby wspaniale :) Trzeba Soni dać czas, ona jest przestraszona, zdezorientowana, nie wie co się dzieje i pewnie dlatego reaguje tak na rezydenta Pani Ani...:([/QUOTE] Neruś całe szczęście schodzi Soni z drogi. Nie zaczepia i omija szerokim łukiem. Jak się zapomni zaprasza Sonię do zabawy i wtedy pojawia się ząb. Wierzę że będzie dobrze. Jutro Pani Ania zostawi psiaki na 5 godzin same bo musi iśc do pracy. Oby tylko nic się nie wydarzyło. Quote
Anula Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 A jak wygląda relacja psiaków na spacerku.Sonia też warczy na Nerusia? Quote
Martika&Aischa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='Anula']A jak wygląda relacja psiaków na spacerku.Sonia też warczy na Nerusia?[/QUOTE] nie :) na spacerku psi ideał :) pięknie chodzi na smyczy i pilnuje się Pani Ani :) oczywiście jest zabezpieczona szeleczkami i Pani Ania wie że nie może jej spuścic ani ze smyczy ani z oka nawet na minutkę ;) Quote
Marycha35 Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Ale pycha wieści:):):):):):):) Się dogadają gałganki:) Ach ta psia wierność... to jest prawdziwa wierność właśnie:roll: Quote
inka33 Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Ściskam Sonieczko! :glaszcze: Tylko schowaj zębiska! :mad: Quote
joanka40 Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Trzymam strasznie mocno kciuki, żeby psiaki się dogadały. Neruś z opisu to miłośnik zwierząt. Quote
brzośka Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Myślę, że dużą przeszkodą będzie tu tęsknota suczki za niewartą tego właścicielką :( Ale mam nadzieję, że wszystko się super ułoży!!! :) Mam zgodę skarpety na sfinansowanie sterylki ;) Quote
Martika&Aischa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Dziewczynki dziś już nie męczyłam Pani Ani ale zapowiedziałam że jak by cokolwiek się działo to oczywiście ma natychmiast mnie powiadomic. Chocby puścic sygnał a natychmiast oddzwonie :) Cisza to chyba dobry znak ;) Jutro oczywiście po południu do nich zadzwonię i wypytam jak sobie radzą :) Quote
Martika&Aischa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='brzośka']Myślę, że dużą przeszkodą będzie tu tęsknota suczki za niewartą tego właścicielką :( Ale mam nadzieję, że wszystko się super ułoży!!! :) Mam zgodę skarpety na sfinansowanie sterylki ;)[/QUOTE] super :) bardzo bardzo się cieszę i dziękuję :loveu: Quote
ewu Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Wybaczcie ale tyle tu dobrej energii a ja szukam ratunku dla szczeniaczków.... [B]Zajrzyjcie proszę do okruszków: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247706-Nie-chcemy-umrze%C4%87-w-schronisku-Szczeniaczki-z-Siedlec-b%C5%82agaj%C4%85-o-ratunek?p=21391183#post21391183[/url][/B] Quote
Cantadorra Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Dobry znak Martika, dobry. Jakby Pani Ania miała dosyć to by zadzwoniła ;) Quote
wiewoira Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Dziewczynki dziś już nie męczyłam Pani Ani ale zapowiedziałam że jak by cokolwiek się działo to oczywiście ma natychmiast mnie powiadomic. Chocby puścic sygnał a natychmiast oddzwonie :) Cisza to chyba dobry znak ;) Jutro oczywiście po południu do nich zadzwonię i wypytam jak sobie radzą :)[/QUOTE] Dokładnie,to też na pewno wszystko zmierza ku dobremu ;) Quote
Ada-Vebby Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ciekawe jak minęła druga nocka ;) Na pewno powolutku zacznie się układać między psiakami tylko ,żeby P. Ani wystarczyło cierpliwości ;) Quote
__Lara Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Zajrzałam na wątek, ale widzę,że wszystko zmierza w dobrym kierunku :) A za tą nic nie wartą byłą właścicielką sunia w końcu przestanie tęsknić - i bardzo dobrze. Quote
anica Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Dziewczynki dziś już nie męczyłam Pani Ani ale zapowiedziałam że jak by cokolwiek się działo to oczywiście ma natychmiast mnie powiadomic. Chocby puścic sygnał a natychmiast oddzwonie :) Cisza to chyba dobry znak ;) Jutro oczywiście po południu do nich zadzwonię i wypytam jak sobie radzą :)[/QUOTE] .... tak masz rację ,też uważam że trzeba im dać chwilkę ;) Quote
Anula Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Paczuszka z karmą już poszła do Pani Ani (priorytet).Pamiętajmy,że to jest 2 kg karmy.Dorzuciłam jeszcze dwa opakowania smaczków. Quote
Martika&Aischa Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [quote name='Anula']Paczuszka z karmą już poszła do Pani Ani (priorytet).Pamiętajmy,że to jest 2 kg karmy.Dorzuciłam jeszcze dwa opakowania smaczków.[/QUOTE] Aneczko nie wiem jak Ci dziękować :calus: jak tylko paczuszka doleci dam znać :lol: Quote
Recommended Posts