Jump to content
Dogomania

Sonia znalazła swoje miejsce na ziemi !!!:):):):) Powodzenia Sonieczko kochana :*

Recommended Posts

Posted

Widzę, że już do przodu z malutką. Super, to naprawdę szczęśliwy splot okoliczności. A malutka przyzwyczai się, i do miejsca i do Pani i do Nerusia. W stresie malutka. Właśnie została porzucona,ma nowe lokum, jest zdezorientowana i przestraszona. Będzie dobrze :) Martika, jesteś niesamowita z cioteczkami :)

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, trzeba więc pisać na wątku sterylkowym ;)
[B]Na już potrzebuję:
* koszt zabiegu
* namiar na lecznicę, gdzie będzie wykonywany
[/B]

Zresztą przeklejam Wam zasady dofinansowania i co potem, trzeba się ich trzymać ;)

"Procedura zwrotu pieniędzy za sterylizację:
[I]Zgłąszając sunię do akcji sterylizacji podaj na wątku AS podaj:[/I]
• koszt
• miejsce zabiegu
• link do wątku

[I][U]Po dofinansowaniu:
[/U]• umieść banerak akcji na wątku suni (do pobrania poniższym poście) – jeśli nie umiesz – poproś moderatora
• na wątku AS wstaw zdjęcie suni po sterylizacji, najlepiej w kubraku/kołnierzu

[U][I]Procedura sterylkowo fakturowa:[/I]
[/U]1. Faktura – weterynarz wystawia fakturę na Fundację Ostatnia Szansa (dane do faktury – w załączniku)
(niezależnie czy płacisz gotówką czy weterynarz czeka na przelew – faktura zawsze na Ostatnią Szansę)
2. Wysyłasz listem fakturę i ksero faktury wraz z uzupełnionym załącznikiem (do pobrania poniżej) do Fundacji Ostatnia Szansa (dane do wysyłki jak dane do faktury)
3. Jeśli płacisz za zabieg gotówką i zwrot pieniążków ma być na Twoje konto – w załączniku w odpowiednim miejscu wpisujesz dane konta, na które mają być zwrócone pieniążki
4. Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki, wystawia fakturę przelewową na Ostatnią Szansę i wówczas wysyłasz fakturę i jej ksero z załącznikiem do OS i wówczas OS płaci bezpośrednio na konto firmowe lecznicy, nr konta weta jest na fakturze, więc już nie wypełniasz numeru konta w załączniku
5. Jeśli nie jesteś deklarowiczem i masz przyznany zwrot w wysokości 50% zabiegu to:
a) Płacisz za całość weterynarzowi gotówką (patrz pkt 3). Fundacja dokonuje zwrotu 100 % na Twoje konto, a Ty niezwłocznie po otrzymaniu przelewu, oddajesz 50 % na konto AS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki ... od nick”
b) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – OS przelewa 100 % na konto lecznicy a Ty niezwłocznie po opłaceniu przez OS faktury oddajesz 50 % na konto OS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki.... od nick”
c) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – możesz poprosić weterynarza, aby wystawił fakturę od razu na 50 %, wówczas OS przelewa wysokość tych 50 % na konto lecznicy, drugie 50% dopłacasz weterynarzowi gotówką. Mile widziana jest wówczas jeszcze kartka z inf. od weta (pieczątka, podpis) że całość zabiegu sterylizacji suki ... kosztowała tyle i tyle, nie żaden oficjalny druk, ot kartka z inf. o całkowitych kosztach sterylizacji suni.
6. Dodatkowe kosztu ujęte na fakturze
Akcja Sterylizacja [U]nie zwraca[/U] kosztów dodatkowych rzeczy/usług ujętych na fakturze np. kubraczków posterylkowych, kołnierzy, obcinania pazurów itp. AS refunduje tylko koszty zabiegu sterylizacji. Jeśli na Twojej fakturze ujęte zostaną dodatkowe koszty – wysokość tych kosztów zwracasz na konto AS z dopiskiem „zwrot za kubraczek, kołnierz itp. suni ... od nick” lub „zwrot kosztów dodatkowych za sterylizację suni .... od nick”[/I]

Posted

[quote name='brzośka']Dobrze, trzeba więc pisać na wątku sterylkowym ;)
[B]Na już potrzebuję:
* koszt zabiegu
* namiar na lecznicę, gdzie będzie wykonywany
[/B]

Zresztą przeklejam Wam zasady dofinansowania i co potem, trzeba się ich trzymać ;)

"Procedura zwrotu pieniędzy za sterylizację:
[I]Zgłąszając sunię do akcji sterylizacji podaj na wątku AS podaj:[/I]
• koszt
• miejsce zabiegu
• link do wątku

[I][U]Po dofinansowaniu:
[/U]• umieść banerak akcji na wątku suni (do pobrania poniższym poście) – jeśli nie umiesz – poproś moderatora
• na wątku AS wstaw zdjęcie suni po sterylizacji, najlepiej w kubraku/kołnierzu

[U][I]Procedura sterylkowo fakturowa:[/I]
[/U]1. Faktura – weterynarz wystawia fakturę na Fundację Ostatnia Szansa (dane do faktury – w załączniku)
(niezależnie czy płacisz gotówką czy weterynarz czeka na przelew – faktura zawsze na Ostatnią Szansę)
2. Wysyłasz listem fakturę i ksero faktury wraz z uzupełnionym załącznikiem (do pobrania poniżej) do Fundacji Ostatnia Szansa (dane do wysyłki jak dane do faktury)
3. Jeśli płacisz za zabieg gotówką i zwrot pieniążków ma być na Twoje konto – w załączniku w odpowiednim miejscu wpisujesz dane konta, na które mają być zwrócone pieniążki
4. Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki, wystawia fakturę przelewową na Ostatnią Szansę i wówczas wysyłasz fakturę i jej ksero z załącznikiem do OS i wówczas OS płaci bezpośrednio na konto firmowe lecznicy, nr konta weta jest na fakturze, więc już nie wypełniasz numeru konta w załączniku
5. Jeśli nie jesteś deklarowiczem i masz przyznany zwrot w wysokości 50% zabiegu to:
a) Płacisz za całość weterynarzowi gotówką (patrz pkt 3). Fundacja dokonuje zwrotu 100 % na Twoje konto, a Ty niezwłocznie po otrzymaniu przelewu, oddajesz 50 % na konto AS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki ... od nick”
b) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – OS przelewa 100 % na konto lecznicy a Ty niezwłocznie po opłaceniu przez OS faktury oddajesz 50 % na konto OS z dopiskiem „zwrot 50 % za sterylizację suki.... od nick”
c) Jeśli weterynarz zgadza się poczekać na pieniążki (patrz pkt 4) – możesz poprosić weterynarza, aby wystawił fakturę od razu na 50 %, wówczas OS przelewa wysokość tych 50 % na konto lecznicy, drugie 50% dopłacasz weterynarzowi gotówką. Mile widziana jest wówczas jeszcze kartka z inf. od weta (pieczątka, podpis) że całość zabiegu sterylizacji suki ... kosztowała tyle i tyle, nie żaden oficjalny druk, ot kartka z inf. o całkowitych kosztach sterylizacji suni.
6. Dodatkowe kosztu ujęte na fakturze
Akcja Sterylizacja [U]nie zwraca[/U] kosztów dodatkowych rzeczy/usług ujętych na fakturze np. kubraczków posterylkowych, kołnierzy, obcinania pazurów itp. AS refunduje tylko koszty zabiegu sterylizacji. Jeśli na Twojej fakturze ujęte zostaną dodatkowe koszty – wysokość tych kosztów zwracasz na konto AS z dopiskiem „zwrot za kubraczek, kołnierz itp. suni ... od nick” lub „zwrot kosztów dodatkowych za sterylizację suni .... od nick”[/I][/QUOTE]

Jutro umówię maleńką na sterylkę i podam koszt zabiegu :) postaram się coś wynegocjowac ;) Sterylka odbędzie się w Lecznicy Weterynaryjnej u Wróblewskich w Dąbrowie Górniczej :)

Posted

Wczoraj nie mogłam przeczytać wieści, bo dogo cały czas mnie wyrzucało:shake:
Bardzo cieszę się, że Sonia trafiła do takiej wrażliwej na jej los osoby. Nawet gdyby Pani Ania miała zostać "tylko" domem tymczasowym, to byłoby wspaniale :)
Trzeba Soni dać czas, ona jest przestraszona, zdezorientowana, nie wie co się dzieje i pewnie dlatego reaguje tak na rezydenta Pani Ani...:(

Posted

[quote name='paula_t']Wczoraj nie mogłam przeczytać wieści, bo dogo cały czas mnie wyrzucało:shake:
Bardzo cieszę się, że Sonia trafiła do takiej wrażliwej na jej los osoby. Nawet gdyby Pani Ania miała zostać "tylko" domem tymczasowym, to byłoby wspaniale :)
Trzeba Soni dać czas, ona jest przestraszona, zdezorientowana, nie wie co się dzieje i pewnie dlatego reaguje tak na rezydenta Pani Ani...:([/QUOTE]
Neruś całe szczęście schodzi Soni z drogi. Nie zaczepia i omija szerokim łukiem. Jak się zapomni zaprasza Sonię do zabawy i wtedy pojawia się ząb. Wierzę że będzie dobrze. Jutro Pani Ania zostawi psiaki na 5 godzin same bo musi iśc do pracy. Oby tylko nic się nie wydarzyło.

Posted

[quote name='Anula']A jak wygląda relacja psiaków na spacerku.Sonia też warczy na Nerusia?[/QUOTE]

nie :) na spacerku psi ideał :) pięknie chodzi na smyczy i pilnuje się Pani Ani :) oczywiście jest zabezpieczona szeleczkami i Pani Ania wie że nie może jej spuścic ani ze smyczy ani z oka nawet na minutkę ;)

Posted

Myślę, że dużą przeszkodą będzie tu tęsknota suczki za niewartą tego właścicielką :(
Ale mam nadzieję, że wszystko się super ułoży!!! :)

Mam zgodę skarpety na sfinansowanie sterylki ;)

Posted

Dziewczynki dziś już nie męczyłam Pani Ani ale zapowiedziałam że jak by cokolwiek się działo to oczywiście ma natychmiast mnie powiadomic. Chocby puścic sygnał a natychmiast oddzwonie :) Cisza to chyba dobry znak ;) Jutro oczywiście po południu do nich zadzwonię i wypytam jak sobie radzą :)

Posted

[quote name='brzośka']Myślę, że dużą przeszkodą będzie tu tęsknota suczki za niewartą tego właścicielką :(
Ale mam nadzieję, że wszystko się super ułoży!!! :)

Mam zgodę skarpety na sfinansowanie sterylki ;)[/QUOTE]
super :) bardzo bardzo się cieszę i dziękuję :loveu:

Posted

Wybaczcie ale tyle tu dobrej energii a ja szukam ratunku dla szczeniaczków....
[B]Zajrzyjcie proszę do okruszków:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247706-Nie-chcemy-umrze%C4%87-w-schronisku-Szczeniaczki-z-Siedlec-b%C5%82agaj%C4%85-o-ratunek?p=21391183#post21391183[/url][/B]

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Dziewczynki dziś już nie męczyłam Pani Ani ale zapowiedziałam że jak by cokolwiek się działo to oczywiście ma natychmiast mnie powiadomic. Chocby puścic sygnał a natychmiast oddzwonie :) Cisza to chyba dobry znak ;) Jutro oczywiście po południu do nich zadzwonię i wypytam jak sobie radzą :)[/QUOTE]
Dokładnie,to też na pewno wszystko zmierza ku dobremu ;)

Posted

Zajrzałam na wątek, ale widzę,że wszystko zmierza w dobrym kierunku :)

A za tą nic nie wartą byłą właścicielką sunia w końcu przestanie tęsknić - i bardzo dobrze.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Dziewczynki dziś już nie męczyłam Pani Ani ale zapowiedziałam że jak by cokolwiek się działo to oczywiście ma natychmiast mnie powiadomic. Chocby puścic sygnał a natychmiast oddzwonie :) Cisza to chyba dobry znak ;) Jutro oczywiście po południu do nich zadzwonię i wypytam jak sobie radzą :)[/QUOTE]
.... tak masz rację ,też uważam że trzeba im dać chwilkę ;)

Posted

[quote name='Anula']Paczuszka z karmą już poszła do Pani Ani (priorytet).Pamiętajmy,że to jest 2 kg karmy.Dorzuciłam jeszcze dwa opakowania smaczków.[/QUOTE]
Aneczko nie wiem jak Ci dziękować :calus: jak tylko paczuszka doleci dam znać :lol: