Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to nie ze mną takie numery niestety:diabloti:
Ja nie dzielę się z pieskami jedzonkiem a jeżeli to i tak zawsze wkładam smakołyki do psiej miseczki. Nie uznaje żebrzących psów nawet tych najkochańszych:razz: . No i nigdy nie nadskakuję z jedzinkiem - nie chcesz jeść to nie jedz, trudno:diabloti: .
A suńka należy do tych pojętniejszych na szczęście. Widzę że na razie próbuje co jej wolno a co nie.
Jak pieseczek nie chce przyjść do pani - Pani zaciska zęby i cierpliwie czeka lub robi cuda ale piesek wcześniej czy później przyjdzie (a z czasem wcześniej).
Do windy najpierw pani jest wpuszczana:multi:
A z tą bierną dominacją i wylegiwaniem się na kanapie, i braku chęci zejścia z niej ..... no cóż Gun też tak ma - gdy go przyłapię w nocy śpiącego na kanapie udaje tak wystraszonego, zdrętwiałego ze strachu że nie może z tego przerażenia zejść:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a ja no cóż .. tutaj w tej 1 kwestii jestem niekonsekwentna:oops: .
Ale ogólnie uważam że moje psiaki zawsze były i są i mam nadzieję będą dobrze wychowane ale nigdy przestraszone, czy zestersowane, one czują że są kochane :loveu: (z wzajemnością).

• Replies 873
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

żuraw napisał(a):
Ale ogólnie uważam że moje psiaki zawsze były i są i mam nadzieję będą dobrze wychowane ale nigdy przestraszone, czy zestersowane, one czują że są kochane :loveu: (z wzajemnością).

:happy1: Zazdroszczę Ci Fiony a Fionie zazdroszczę pańci:loveu:

Posted

żuraw napisał(a):
no to nie ze mną takie numery niestety

O widzę że doświadczenie w wychowywaniu dzieci owocuje konsekwencją :evil_lol: A drobne ustępstwa przydają się choćby dla własnego, dobrego samopoczucia - że tacy dobrzy z nas opiekunowie:lol:

Posted

Sonata78 napisał(a):
O widzę że doświadczenie w wychowywaniu dzieci owocuje konsekwencją :evil_lol: A drobne ustępstwa przydają się choćby dla własnego, dobrego samopoczucia - że tacy dobrzy z nas opiekunowie:lol:

jakoś trzeba sobie dodawać powagi, :mad: :evil_lol:

ale ja to głównie robię z wyrachowania, żeby mi "potwory" :diabloti: po głowie dosłownie i w przenośni nie biegały. Chociaż zauważyłam że z wiekiem jest coraz więcej ustępstw a mniej konsekwencji:oops:
Suczydło jest kochane przymilne. Kotka coraz śmielej wychyla się z pokoju odosobnienia ale oddycha pełną piersią jak psiska wychodzą na spacerek, wtedy mruczy, przymila się łasi.
A śuńka śpi na łóżeczku całe noce nawet nie wiercąc się za bardzo.
Tylko ten deszcz ostatnio zniechęca ją do spacerków bo mokrego :księżniczka" nie lubi:diabloti:

Posted

żuraw napisał(a):
jTylko ten deszcz ostatnio zniechęca ją do spacerków bo mokrego :księżniczka" nie lubi:diabloti:

Dziwisz się? Ona w tym lesie już miała mokrej trawy po dziurki w nosie albo wyżej...:shake:

Posted

[quote name='JoSi']Czy możesz pokazać Fionę, najlepiej w duecie z Gunem?
bardzo chętnie ale nie mogę zrobić wyraźnego zdjęcia gdy są razem - bo wtedy szaleją. A jak są spokojne, leżą to Suńka na kanapie, na łóżku a Gun na podłodze ale cały czas pracuję nad tym.
mam tylko takie (na razie) wtedy Panienki było więcej troszkę :P

Posted

A ja się cieszę, że kotka już ma się lepiej. Dziękuję za zdjęcie na którym nie widać proporcji obu psów razem, tzn. dysproporcji. Liczę na następne. Wiem jak trudno się robi gdy wszyscy obywatele są w ruchu. Trzymajcie się.

Posted

Gun w listopadzie skończy 6 lat.
Zachwycony jest Panienką, szczególnie że ona taka malutka bo on z tych "wrażliwych" - boi się po prostu.
Pięknie się bawią ale tylko w domu bo na spacerkach Gunek widzi (dosłownie) tylko i wyłącznie patyczki, piłeczki itp.
Za to w domu dzikie szaleństwo dopóki Pann się tak nie rozbryka że Gun najpierw próbuje się schować na kanapie pod poduszkami :evil_lol: a gdy to nie pomoże zdobywa się na upomnienie Małej 1 warknięciem i to wystarcza:diabloti:
Kotka coraz śmielsza juz nie ucieka w panice ale "dostojnie" z godnością wychodzi .
Suńka pięknie śpi całą noc w łóżeczku, nie wierci się nie chrapie:evil_lol: aż do samego rana.
Dzisiaj idziemy na szczepienie i z tej okazji dostała śliczną elegancką obróżkę czarną ze srebrnymi ozdóbkami:p
A zdjęcie faktycznie ciężko zrobić:shake:

Posted

żuraw napisał(a):
A zdjęcie faktycznie ciężko zrobić:shake:

Może spróbuj na spacerze jak nie szaleją ;) A w świetle dziennym to nawet ładniejsze wychodzą.

Czyżby Fiona nazywała się Pann ?

Posted

Nie suńka nazywa się Debi lub Sunia lub Monita - decyzja ostateczna zapadnie jak córki wrócą z wakacji ale najprawdopodobniej będzie Leila - bo to diablica:diabloti: prawdziwa:evil_lol: . Ale przkochana.
Na razie tylko z Dziadkiem nie przypadli sobie do gustu i Sunia okazała swoją niechęć dobitnie - gdy byliśmy z wizytą u Dziadka ona poszła do pokoju obok i zrobiła tam co .... k...ę:-o :mad: . Ale Dziadek wyrozumiały dla zwierząt jest na szczęście:diabloti:
a tak pieseczki zabawiają się najczęściej:

a tu wspólna kolacyjka

tutaj dobrze widać różnicę we wzroście:evil_lol:

Posted

Czy Twoje córki czytały książkę "Ronia, córka zbójnika" Astrid Lindgren? Jeśli nie to polecam, wtedy suczka zostanie Ronią. Zdjęcia bardzo dobre tylko kici jeszcze początkowe, przestraszona. Mam nadzieję, że tak teraz często nie wygląda.

Posted

JoSi napisał(a):
Czy Twoje córki czytały książkę "Ronia, córka zbójnika" Astrid Lindgren? Jeśli nie to polecam, wtedy suczka zostanie Ronią. Zdjęcia bardzo dobre tylko kici jeszcze początkowe, przestraszona. Mam nadzieję, że tak teraz często nie wygląda.

tak wiem że poczatkowe ale niestety tak jej chyba zostało:(
nadal jest wystraszona - wpradzie próbuje już wychodzić z pokoju ale tak żeby jej "nie było widać" no i napuszona została (może tak dodaje sobie odwagi? :)
Ale widzę światełko w tunelu tylko jeszcze jest daleeeeeeko, ale jest:)