Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

żuraw napisał(a):
Witaj hop! myślałam że też się gdzieś wypuściłaś.
Dzięki za kasę jeszcze nie sprawdzałam. Ja cosik nabyłam na bazarku.
Ja byłam w okolicach Krynicy Morskiej ale tam gdzie ja jeżdzę właściciele siedzą na miejscu tylko do końca sierpnia bo mieszkają w Elblągu.

Ja to się ostatnio wypuszczam najwyżej na drugi koniec Wawy...
Wiem co nabyłaś na bazarku! Chińskiego lwa - też takiego mam.:eviltong: Prześlij tamb swój adres.

• Replies 873
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:oops: :oops: :oops:
myślę że jest tutaj wiele dużo Większych ode mnie. Ale i tak miło mi:oops: ;)
Teraz niestety szara rzeczywistość - praca, dom, spacerki pomiędzy ulewami.
Mała nie lubi się kąpać w wodzie ale kałuże - uwielbia, łazi po nich, najlepiej jak są błotniste a czasami nawet sika do nich!!!:crazyeye: :evil_lol: .
Ale jest słodka, przytulaśna, przymilna. Jak się przekona do kogoś to kupuje go sobie tymi swoimi babskimi sztuczkami;) :evil_lol: .
No i żarłok strrrraszny z niej. Żebrze o jedzenie zawsze. A jak zobaczy na ulicy kogoś z lodem np. nie popuści nie chce iść tylko patrzy się i oblizuje. Mówie Wam wstyd. Muszę ją tego oduczyć szybko. Tak samo zjadania na dworze wszystkiego co znajdzie:crazyeye: . Ale to pewnie pozostałość bo pobycie w lesie kiedy musiała najeść się jak tylko coś znalazła.

Posted

Tofik (też z Ostrowca) też na początku miał nawyk obwąchiwania dłoni przechodniów zwłaszcza rano jak był przed śniadaniem - dostawał jeść dopiero w pracy, ale z czasem mu to przeszło.
Tyle że on to był wzór posłuszeństwa :roll:
A co z tym słuchem? bo nie daje mi to spokoju...

Posted

Ale ona szuka jedzenia zawsze i wszędzie. Śniadanko rano dla pieska najpierw (Gun nie je śniadań). Ale to też na nic.
A z posłuszeństwem to panienka lubi być bardzo niezależna czasami, ale pracujemy nad tym (smakołyki działają cuda:evil_lol: :evil_lol: )

A ze słuchem to już sama nie wiem podejzewam 1 ucho no chyba że czasami po prostu "nie słychać" co się mówi do psa:diabloti: .

Posted

Z Lulu też jest straszny łakomczuch! Jej ulubione miejsce to kuchnia. Nieważne czy ktoś je banana, pomidora, kapustę kiszoną, zupę jarzynową czy też żuje gumę, bo Lulu i tak piszczy, szczeka,"tańczy", przytupuje i skacze.
Na obcych ludzi, którzy jedzą nie zwraca uwagi. Dożywianie na spacerach zdarza się sporadycznie, chociaż trawniki w naszej okolicy są naprawdę dobrze zaopatrzone.;)
A ze słuchem to Lulu i Nika chyba też mają problemy.:evil_lol:

Posted

to widzę że to jakaś zaraza z tym słuchem u piesków:evil_lol:
Mała je wszystko , dosłownie może być kredka, szminka, kasztan cokolwiek:diabloti: . No i to rozglądanie się na ulicy czy ktoś może coś je. WSZYSTKO znajdzie :shake: :diabloti: .
O jedzonko żebrze, ale nie piszczy, nie tańczy - Mała się przytula, wskakuje na kolanka, przymila jak tylko może. Ale owocki czy warzywka są be ale dopiero po wzięciu tego czegoś do pyszczka:evil_lol: .

Posted

"Mój" Bono który trafił do mnie ze schroniska też tak wypatruje wszędzie jedzonka. Każdą ilość jest w stanie wchłonąć. A najlepsze jest nie to, co w miseczce, tylko to, co domownicy akurat przeżuwają:lol:

Posted

AMIGA napisał(a):
"Mój" Bono który trafił do mnie ze schroniska też tak wypatruje wszędzie jedzonka. Każdą ilość jest w stanie wchłonąć. A najlepsze jest nie to, co w miseczce, tylko to, co domownicy akurat przeżuwają:lol:

oooo tak to jest najlepsiejsze;) , ale dla Małej WSZYSTKO jest najlepsze (chociaż czasami się natnie jak wyżebrze owocka, najpierw łapie w pyszczydło, a potem "niechcący" upuszcza:evil_lol: )

Posted

Witaj!
u nas wszystko ok. Mala wymaga cirpliwości ale robi postępy:evil_lol: . Umie już usiąść, dać łapkę, siad i czasami :evil_lol: komendę stoj. Więc chyba ten słuch jest ok tylko baaaaardzo wybiórczy. Czasami zdarza jej się z ujadaniem rzucic na rowerzystę i co gorsze motocylkistę:diabloti: , ale pracujemy nad tym.
Ogólnie to przyjazna suńka, świetnie dogadała się suczką mojej siostry (myślałam że będzie awantura:shake: ) super się bawiły. Moja siostra zakochała się w |Małej mimo że ma już tylko znacznie większą psinkę.

A jak tam Twoje słodkie suczydełka:loveu: ? Bardzo rozrabiają:diabloti: , czy jedna już poszła do Twojej Mamy? Bo spacery z 3 psami oddzielnie to chyba niezłe wyzwanie??

Pozdrawiam serdecznie:loveu:

Posted

żuraw napisał(a):
Witaj!
u nas wszystko ok. Mala wymaga cirpliwości ale robi postępy:evil_lol: . Umie już usiąść, dać łapkę, siad i czasami :evil_lol: komendę stoj. Więc chyba ten słuch jest ok tylko baaaaardzo wybiórczy. Czasami zdarza jej się z ujadaniem rzucic na rowerzystę i co gorsze motocylkistę:diabloti: , ale pracujemy nad tym.
Ogólnie to przyjazna suńka, świetnie dogadała się suczką mojej siostry (myślałam że będzie awantura:shake: ) super się bawiły. Moja siostra zakochała się w |Małej mimo że ma już tylko znacznie większą psinkę.

A jak tam Twoje słodkie suczydełka:loveu: ? Bardzo rozrabiają:diabloti: , czy jedna już poszła do Twojej Mamy? Bo spacery z 3 psami oddzielnie to chyba niezłe wyzwanie??

Pozdrawiam serdecznie:loveu:

Tak długo się nie odzywałaś... Już się zaczynałam martwić.
Świetnie, że Mała robi postępy i jestem pewna, że niedługo stanie się sunią idealną. O moich potworkach nie będę się tu rozpisywać, bo to w końcu wątek Małej ale powiem, że jest lepiej a nawet dużo lepiej. A jak chcesz wiedzieć więcej to zajrzyj na odpowiedni wątek.
Serdecznie pozdrawiam! Uściskaj ode mnie swoje futrzaki! :loveu:

Posted

Mała to ostatecznie Mala - tak zdecydowały moje córki - to po hiszpańsku oznacza "zła". Mala jest zła bo: szczeka na rowerzystów, dzieci, rzuca się:evil_lol: na ludzi coś jedzących lub niosących jedzenie (cokolwiek co nadaje się do zjedzenia:evil_lol: ), ale tak naprawdę to jest pieszczotliwe bo ona jest przekochana:loveu: , a w domu to nawet przylepa:loveu: , słodka, przytulaśna i co tam jeszcze chcecie;) .
Burzy się nie boi, trwaka mokra jest oczywiście "be" ale kałuże to żywioł Malej, brodzi w nich i w błotku jak małe dziecko. A że futrko odrasta i na łapkach jest go już całkiem sporo - to po ostatnich spacerkach mycie, wycieranie łapek i brzuszka:lol: . ALe nie protestuje tylko grzecznie czeka na koniec zabiegów.

Posted

no jasne. poproszę córkę to porobi trochę zdjęć teraz a jak nie to w weekend napewno zrobię i wkleję.
Teraz ma takie fajne grubiutkie, puszyste łapki (a nie takie patyczki jak po strzyżeniu) i karakułki na grzbiecie:loveu:

Posted

Mala - Zła!:evil_lol: A Gun - Pistolet? Groźne imiona.;)
Na zabiegi z suniami jestem umówiona na początku września ale najpierw zrobię badania. :p

Posted

hop! napisał(a):
Mala - Zła!:evil_lol: A Gun - Pistolet? Groźne imiona.;)
Na zabiegi z suniami jestem umówiona na początku września ale najpierw zrobię badania. :p

jakoś musimy nadrabiać naszą strachliwość;)

na jakie badania jeszcze idziecie?