Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest ursa81
Posted

Ojej jakie piękne fotki... :loveu: Dante taki śliczny kochany jest :) Trzymam mooocno kciuki za domek:kciuki:

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez trzymam kciuki, ja też. Oby mu sie w koncu udało....Mocno trzymam!
Niestety, na moje wysłane maile, nikt nie zareagował...:shake:

PS. Słuchajcie, a jak to jest z umiesczaniem psów do adpopcji w Moim PSIE??? Moze tam ktoś by go zauwazył?????

Guest Fiorka
Posted

Wiesz Gosiu ja bynajmniej napisałam na maila redakcji PIES jakieś pare miesięcy temu - to do dziś nikt nie odpowiedział ...

a w Mój Pies są bardzo drogie a ktoś już ode mnie pytał o darmowe to się nie udało namówić.

Guest Fiorka
Posted

Wiesz Gosiu ja bynajmniej napisałam na maila redakcji PIES jakieś pare miesięcy temu - to do dziś nikt nie odpowiedział ...

a w Mój Pies są bardzo drogie a ktoś już ode mnie pytał o darmowe to się nie udało namówić.

Aha, Dante nic nie tyje je sam ryż i piersi z kurczaka i 10% karmy suchej bo reszta nam przelatuje przez niego jak woda. Karmy tez nie zostaja, robi wtedy kupy do 6 dziennie. Jakieś rady, ludzie patrzą na mnie jak na sadystke ... która głodzi psa.

Posted

Dobrze by było zrobić mu biochemie. W jego wieku częste są problemy z wątrobą i trzustka. Gdyby wyszły jakieś nieprawidłowości trzeba by było przestawić go na specjalna karmę: Hepatika lub indestinala lub low feet

Guest Fiorka
Posted

A miał robione za nim trafił do mnie ? Problem jest od samego początku.

Niedawno robiłam (w styczniu) ale tylko mocz, krew i kupe. Tu mimo że gdzieniegdzie było ciut więcej lub mniej to wet nie zaliczył tego do stanu alarmującego.

Bynajmniej jak na ten wiek jest zdrowy.

Prześwietlenie stawów nie ma sensu - bardzo duża cena i duże ryzyko - to tyle z medycznych wieści.

Guest Fiorka
Posted

Ok, dla pewności postaram się przed wyjazdem do kolejnego DT odłożyć pieniążki i zrobić jeszcze biochemie.

Aha, jeśli ktoś chce zobaczyć ostatnie wyniki psa lub ma jakąś inną sprawę to dajcie znać na priva, wyśle.

Posted

[quote name='Fiorka']
a w Mój Pies są bardzo drogie a ktoś już ode mnie pytał o darmowe to się nie udało namówić..[/quote]

[B]Asiu, tzn, jak drogie???Ile kosztuje takie ogłoszenie? Trzeba chwytac sie kazdej mozliwosci. JA deklaruje sie umeiscic takie ogłoszenie i zapąłcic,ale nie wiem gdzie sie o to zwrócic:shake:[/B]
[B]Zaraz poszperam na ich stronce..[/B]
[B] W PSIE NA PEWNO nie umieszcza!!![/B]

Guest Fiorka
Posted

Ja już niepamiętam ... ale wiem że bardzo dużo wyszło.

[QUOTE][B]O, Boze oni chyba oszaleli!!!!!:crazyeye: Kogo na to stac????[/B][/QUOTE]

Ale widze że cenę już poznałaś ...

Guest ursa81
Posted

Niom, superfajnie, że w "Psie Myśliwskim" będziemy mogli zamieścić bezpłatnie. Mam przeczucie, że wtedy jakiś starszy myśliwy i wielki miłośnik wyżłów z sentymentem spojrzy w oczy Dantego przypominając sobie swoje psy...

Guest Fiorka
Posted

oj jakby fajnie było ... ja ciągle marze o takiej osobie. Osoba o której wspominałam niestety też zrezygnowała :-(

Posted

Dziwne, to naprawde dziwne, przeciez są ludzie, którzy maja sentyment do staruszków...wiem, ze TACY SĄ!!
A mnie ciągle ten MÓJ PIES nurtuje, ale ceny są kosmiczne. :shake:
Zaraz napisze maila z zapytaniem, w jaki inny sposób mozna by było go w tej gazetce umieścić.

Guest Fiorka
Posted

Dziwne, to naprawde dziwne, przeciez są ludzie, którzy maja sentyment do staruszków...wiem, ze TACY SĄ!!
No jak znajomi znajomych mieli do sprzedania labki - mieszańce za 200 zł to poszły w pare godzin - a ludzie mimo wszystko dzwonili jeszcze w nocy by tylko im sprzedać, więc ludzie są ... a jeśli są młode psiaki i jeszcze tanie ... to już wogole super.

8 szczeniat od godziny ogloszenia poszlo w 6h z minutami.

Swoją drogą jak napisałam na łowieckim o Dante to napisali mi że pomyliłam fora i że mam szukać ekologów i animalsów gdzie indziej ... mentalność polska mówi sama za siebie.

Guest ursa81
Posted

Fiorka napisał(a):
No jak znajomi znajomych mieli do sprzedania labki - mieszańce za 200 zł to poszły w pare godzin - a ludzie mimo wszystko dzwonili jeszcze w nocy by tylko im sprzedać, więc ludzie są ... ale jeśli są młode psiaki i jeszcze jak tanie ... to już wogole super.

No tak. Labki i w dodatku szczeniaczki.
Gdybym to ja decydowała w domu to wzięłabym Dantego. Już dawno, jak tylko się o nim dowiedziałam.

Posted

Fiorka napisał(a):
No jak znajomi znajomych mieli do sprzedania labki - mieszańce za 200 zł to poszły w pare godzin - a ludzie mimo wszystko dzwonili jeszcze w nocy by tylko im sprzedać, więc ludzie są ... a jeśli są młode psiaki i jeszcze tanie ... to już wogole super.

Swoją drogą jak napisałam na łowieckim o Dante to napisali mi że pomyliłam fora i że mam szukać ekologów i animalsów gdzie indziej ... mentalność polska mówi sama za siebie.

ręce opadają:-(:-(:-(miłośnicy kurna zwierząt:shake:

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:, kopiuję z wyzel.pl

A teraz coś na osłodę dla "dobrych duszek" pomagających w opiece nad emerytem.
Dante ma nowy, stały, dożywotni domek
Będzie mieszkał w towarzystwie innych wyżełków, u rodziny myśliwego 10 km ode mnie. Jego nowi znajomi to: 4 WNSZ, 2 WNK, 2 jamniki, 2 foksteriery a za domem Nadwarciański Park Krajobrazowy i sama Warta ze starymi korytami i bogactwem zwierzyny, której zapach będzie mobilizował staruszka do pracy intelektualnej i fizycznej
Jak tylko się dogadamy z Kesselową, będzie można umieścić Dante w stałym miejscu. Tak jak chciałyśmy będzie mieszkał na dworze w obejściu (kojce, budy, stodoła z mnóstwem sianka i słomy) i będzie jadł gotowane jedzonko - na pewno smaczne.