Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam !

Dantuś jest obecnie u nas.
Miewa się doskonale i rozrabia za 40 ;).

Miałam napisać Wam jak wygląda cała sytuacja ...

Otóż sam Dante miewa się w 100 % doskonale (tymbardziej potwierdziły to robione niedawno ponowne badania).
Schody naszemu Dante stanowczo nie służą często po długim wylegiwaniu się w łóżeczku i zastygnięciu mięsni Dante liczy na pomoc przy wchodzeniu i schodzeniu na schody. I ma on również ogromny problem z załatwianiem potrzeb fizjologicznych - bardzo często po przekroczeniu progu drzwi i trudnościach związanych ze zejściem ze schodów załatwia się po zejściu z jednego piętra- w tym wypadku na klatce schodowej.
W bardzo dużym stopniu odpowiednie karmienie, wyliczony czas co do minuty powoduje że możemy walczyć z tym problemem. Podejrzewamy że Dante mieszkał uprzednio w domku z ogrodem i to może być dodatkowym powodem. Uwielbia spędzać czas na dworze - najchętniej siedział by tam godzinami.

Niestety ale muszę i ostrzec i napisać że szansą dla Dante jest tylko domek z ogrodem, niestety ale uważam że w mieszkaniu, w bloku, na schodach może wystąpić zbyt duży problem dla psiaka, a ciągłe awantury z sąsiadami mogą podłamać największego pasjonatę. Przy systemie ogrodowym rozwiązałyby się wszelkie problemy.

Z przyjaciółmi wywalczymy choćby siłą dom i ogród i o taki sam zapał i nastawienie proszę Was.

Posted

Mamy ogłosznie na stronach allegro.pl, ale.gratka.pl, dmoz.org, swistak.pl, polskastrefa.eu, psy.com, ogloszenia.aleokazja.pl, kynologia.pl.

Jeszcze jakby ktoś chciał na www pozamieszczać z nowymi zdjęciami i tesktem to prosze o kon.

2 osoby obsewrują ... i 400 wyswietlen na allegro, 300 na ale.gratka i po kilkadziesiat na innych.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Patrząc na zapał wkładany przy znalezieniu domu dla psa to raczej nie bardzo.
Odkąd pies jest u mnie tu ucichło, pomoc znikła , zainteresowanie psem jeszcze bardziej ...

Wszyscy się zdeklarowali pomagać, a tymczasem sama rozklejam ogłoszenia, sama opłacam je w internecie, sama pytam ludzi i szukam domu tymczasowego - więc z tych deklaracji zostałam tylko ja, a w momencie za nim dostałam psa było full e- mail , ogłoszeń, chęci pomocy co do psa i znalezienia mu domu.

Pies nadal szuka domu - wystarczy mu ogród i miska z jedzeniem i nie bedzie sprawiał i człowiekowi i sobie problemu.

Posted

Ja mam od paru tygodni nie ciekawą sytuację z sąsiadami, którzy napisali skargę do administracji gdyż mimo sprzątania klatki schodowej odrazu - to mocz psa już ma na tyle zmieniony skład że zostawia ślady nawet po zmyciu, a sąsiedzi chcą żyć w czystości i nie mieć śladów na klatce.
Choć znosze to cierpliwie to pies nie może zostać w bloku na stałe - bowiem niedługo będzie potrzebny dom i dla mnie i dla 2 psa.

Odezwało się do mnie pare osób 3 stwierdziły odrazu że pies jest za stary,
2 że być może to pies z miotu ich psa który zdechł i chcieliby wziąść z sentymentu, ale szybko się rozmyślili i wzieli szczeniaka za nim odpisałam. Jedna osoba która ma w podobnym wieku psa i też uważa że mogł to być pies z tego samego miotu, ale ona też nie może wziąć Dante.

Posted

jestem gotowa Ci pomóc w wystawianiu Dantego na allegro i przejęciu kosztów z tym związanych. Jeśli potrzebujesz wsparcia finansowego to też pomogę.
W tej chwili tylko tak mogę pomóc.

Posted

Na poście wcześniej wstawiłam gdzie my umieściliśmy - może jeszcze na innych forach psich i portalach?

I jak możecie proście kogo się da by wziął do siebie na www ogłoszenia ja przygotuje w formie jpg.

Postaram się dziś zrobić jakieś nowe zdjęcia.

Dziękuje ...

Posted

[quote name='Fiorka']Mamy ogłosznie na stronach allegro.pl, ale.gratka.pl, dmoz.org, swistak.pl, polskastrefa.eu, psy.com, ogloszenia.aleokazja.pl, kynologia.pl.

Jeszcze jakby ktoś chciał na www pozamieszczać z nowymi zdjęciami i tesktem to prosze o kon.

2 osoby obsewrują ... i 400 wyswietlen na allegro, 300 na ale.gratka i po kilkadziesiat na innych.

Ogłoszenia...

Swoje podam również, kto moze jeszcze pomóc, prosimy.

Posted

a czy on ma alegratkę ?? Bo ostatnio mam szczęśliwą rękę

Ma ale spróbuj też - może źle formułuje ogłoszenia ? Może coś lepszego wymyślisz ...

Jeżeli sąsiedzi się zaprą i Dante będzie musiał opuścić swój dom tymczasowy zabiorę Go tam gdzie obecnie przebywa doberman Roki. Niestety mogę mu zaoferować jedynie kojec z ciepłą budą i kojec.

Na razie szukajmy intensywnie domu - ale tylko z ogrodem (z bloku napewno zwrócą psa bo problem będzie tylko narastać)