Jump to content
Dogomania

JANTAR - chory labrador w hoteliku - okolice Krakowa. Jantar za TM ...

Recommended Posts

Posted

[quote name='jolam'] Jak można się nabawić takiego porażenia nerwu twarzowego ?[/QUOTE]
Mnie akurat zawiało - cały dzień byłam na wietrze. Na 4 dzień nie mogłam ruszyć połową twarzy, mrugałam ale słabo... Rehabilitacja, masaże, zastrzyki i przeszło, chociaż zdarza się, że to się nie wycofa w całości.

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maarit']Mnie akurat zawiało - cały dzień byłam na wietrze. Na 4 dzień nie mogłam ruszyć połową twarzy, mrugałam ale słabo... Rehabilitacja, masaże, zastrzyki i przeszło, chociaż zdarza się, że to się nie wycofa w całości.[/QUOTE]
mi trochę zostało-widać jak sie uśmiecham...
zastrzyki bolały jak diabli :( mnie dopadło dawno temu-jeszcze w podstawówce, koniec 8 klasy...stres przed egzaminem do liceum :( lekarze mówili,że to ze stresu-też nie mogłam ruszyć połową twarzy, woda z ust wyciekała, oko się nie zamykało...szpital...
Za to znajomemu twarz sparaliżowało od...zęba (dziura, zapalenie okostnej...)

Posted

[quote name='Hope2']mi trochę zostało-widać jak sie uśmiecham...
zastrzyki bolały jak diabli :( mnie dopadło dawno temu-jeszcze w podstawówce, koniec 8 klasy...stres przed egzaminem do liceum :( lekarze mówili,że to ze stresu-też nie mogłam ruszyć połową twarzy, woda z ust wyciekała, oko się nie zamykało...szpital...
Za to znajomemu twarz sparaliżowało od...zęba (dziura, zapalenie okostnej...)[/QUOTE]
Moja córka miała. To był wirus. leżała w szpitalu i dostawała jakieś leki w kroplówkach. Tam wtedy było pełno dzieci z tym wirusem - najgorzej miały niemowlaki - sparaliżowało im pół ciała.
Podobno świetnym przykładem nieleczonego zapalenia jest Jean Seymour

Posted

Chłopak ma szanse na DT. I byłby pod opieką Fundacji Pomocy labradorom Prima.
Jednak Prima ma pod opieką tzw. dożywotnią kilka psów, są to psy mało adopcyjne.
Dowiadują się o koszty leczenia Jantara. Rozmawiają z Fundacją Dar Serca. Podejmą decyzję czy Jantarek trafi pod ich skrzydła.

Posted

[quote name='jolam']Chłopak ma szanse na DT. I byłby pod opieką Fundacji Pomocy labradorom Prima.
Jednak Prima ma pod opieką tzw. dożywotnią kilka psów, są to psy mało adopcyjne.
Dowiadują się o koszty leczenia Jantara. Rozmawiają z Fundacją Dar Serca. Podejmą decyzję czy Jantarek trafi pod ich skrzydła.[/QUOTE]

To czekamy na dobre wieści :lol:.

Posted

[quote name='dineh']trzymamy kciuki mocno mocno!!
Jolam jest na dogo juz wątek tego labka z nużycą który ma czas do jutra??[/QUOTE]

Nie wiem o którego chodzi.
Chyba o tego czarnego ze schroniska z okolic Warszawy ? ;-)
Nie wiem czy przeżył noc. Ale jestem dobrej myśli.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/248843-CHORY-czarny-labrador-z-NU%C5%BBYC%C4%84-w-hoteliku?p=21558067#post21558067"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248843-CHORY-czarny-labrador-z-NU%C5%BBYC%C4%84-w-hoteliku?p=21558067#post21558067[/URL]

Posted

Z tego co czytałam na Primie to Prima dowiaduje się u źródła czyli od Daru Serca ile wynoszą koszty leczenia i wtedy podejmą decyzję czy dadzą radę finansowo ;-)

Posted

[quote name='missiaa']ooo!! miałam przyjemność przypadkiem poznać chłopaka :) Fajny z niego facet:)[/QUOTE]
To zazdroszczę :-) też chciałabym go poznać osobiście ;-)

Posted

[quote name='teacher']A może ktoś przyłączy się do akcji pomocowej dla Jantara?
[URL]http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?t=3952&postdays=0&postorder=asc&start=0[/URL][/QUOTE]

ja niestety beztalencie w tej kwestji ;(
ale jak będzie bazarek można zapraszać ;)

Posted

Jantar potrzebuje głównie opieki i DT. I chętny DT się pojawił.I najpierw wg mnie trzeba by zabrać chłopaka do DT. A dziergać będziemy później.
Sorki ale wkurza mnie takie podejście, że jest chętny DT a zaczynamy zajmować się dzierganiem.

Posted

dineh, tu chodzi o decyzję fundacji czy go wezmą pod swoją opiekę czy nie.... chodzi jak zwykle o kasę. którą wg mnie zawsze jakoś można zorganizować. ale to tylko jest moje myślenie bo jak ja mam psa pod opieką to robię bazarek za bazarkiem.

Posted

[quote name='jolam']dineh, tu chodzi o decyzję fundacji czy go wezmą pod swoją opiekę czy nie.... chodzi jak zwykle o kasę. którą wg mnie zawsze jakoś można zorganizować. ale to tylko jest moje myślenie bo jak ja mam psa pod opieką to robię bazarek za bazarkiem.[/QUOTE]

ale przecież dt to chyba najtańsze z wyjści - ktoś przecież płaci za ten hotelik. Poza tym trzeba brać pod uwagę że jeśli zostanie na dworze mogą wzrosnąć drastycznie koszta leczenia.

Posted

[quote name='dineh']ale przecież dt to chyba najtańsze z wyjści - ktoś przecież płaci za ten hotelik. Poza tym trzeba brać pod uwagę że jeśli zostanie na dworze mogą wzrosnąć drastycznie koszta leczenia.[/QUOTE]

Teraz Jantar jest pod opieką Daru Serca. DT byłby darmowy. Więc pozostaje karma i leczenie które tak jak piszesz może więcej kosztować bo chory pies siedzi w budzie.
Pisałam na Primie ze może ten potencjalny DT zostałby DT dla Daru Serca pod opieką której jest Jantar. Ale chyba też źle zaproponowałam... nie wiem o co chodzi.
Dla mnie liczy się dobro psa.