maarit Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='jolam'] Jak można się nabawić takiego porażenia nerwu twarzowego ?[/QUOTE] Mnie akurat zawiało - cały dzień byłam na wietrze. Na 4 dzień nie mogłam ruszyć połową twarzy, mrugałam ale słabo... Rehabilitacja, masaże, zastrzyki i przeszło, chociaż zdarza się, że to się nie wycofa w całości. Quote
Hope2 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='maarit']Mnie akurat zawiało - cały dzień byłam na wietrze. Na 4 dzień nie mogłam ruszyć połową twarzy, mrugałam ale słabo... Rehabilitacja, masaże, zastrzyki i przeszło, chociaż zdarza się, że to się nie wycofa w całości.[/QUOTE] mi trochę zostało-widać jak sie uśmiecham... zastrzyki bolały jak diabli :( mnie dopadło dawno temu-jeszcze w podstawówce, koniec 8 klasy...stres przed egzaminem do liceum :( lekarze mówili,że to ze stresu-też nie mogłam ruszyć połową twarzy, woda z ust wyciekała, oko się nie zamykało...szpital... Za to znajomemu twarz sparaliżowało od...zęba (dziura, zapalenie okostnej...) Quote
stzw Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='Hope2']mi trochę zostało-widać jak sie uśmiecham... zastrzyki bolały jak diabli :( mnie dopadło dawno temu-jeszcze w podstawówce, koniec 8 klasy...stres przed egzaminem do liceum :( lekarze mówili,że to ze stresu-też nie mogłam ruszyć połową twarzy, woda z ust wyciekała, oko się nie zamykało...szpital... Za to znajomemu twarz sparaliżowało od...zęba (dziura, zapalenie okostnej...)[/QUOTE] Moja córka miała. To był wirus. leżała w szpitalu i dostawała jakieś leki w kroplówkach. Tam wtedy było pełno dzieci z tym wirusem - najgorzej miały niemowlaki - sparaliżowało im pół ciała. Podobno świetnym przykładem nieleczonego zapalenia jest Jean Seymour Quote
milagros19853201 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 hooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooop Quote
milagros19853201 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 hopa watek Jantarka wysoko:-) Quote
jolam Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 Chłopak ma szanse na DT. I byłby pod opieką Fundacji Pomocy labradorom Prima. Jednak Prima ma pod opieką tzw. dożywotnią kilka psów, są to psy mało adopcyjne. Dowiadują się o koszty leczenia Jantara. Rozmawiają z Fundacją Dar Serca. Podejmą decyzję czy Jantarek trafi pod ich skrzydła. Quote
piescofajnyjest Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 to trzymamy za to kciuki!!!!! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 [quote name='jolam']Chłopak ma szanse na DT. I byłby pod opieką Fundacji Pomocy labradorom Prima. Jednak Prima ma pod opieką tzw. dożywotnią kilka psów, są to psy mało adopcyjne. Dowiadują się o koszty leczenia Jantara. Rozmawiają z Fundacją Dar Serca. Podejmą decyzję czy Jantarek trafi pod ich skrzydła.[/QUOTE] To czekamy na dobre wieści :lol:. Quote
dineh Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 trzymamy kciuki mocno mocno!! Jolam jest na dogo juz wątek tego labka z nużycą który ma czas do jutra?? Quote
jolam Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 [quote name='dineh']trzymamy kciuki mocno mocno!! Jolam jest na dogo juz wątek tego labka z nużycą który ma czas do jutra??[/QUOTE] Nie wiem o którego chodzi. Chyba o tego czarnego ze schroniska z okolic Warszawy ? ;-) Nie wiem czy przeżył noc. Ale jestem dobrej myśli. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/248843-CHORY-czarny-labrador-z-NU%C5%BBYC%C4%84-w-hoteliku?p=21558067#post21558067"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248843-CHORY-czarny-labrador-z-NU%C5%BBYC%C4%84-w-hoteliku?p=21558067#post21558067[/URL] Quote
dineh Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 kiedy bedzie coś wiadomo odnośnie dt :-)? Quote
jolam Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Z tego co czytałam na Primie to Prima dowiaduje się u źródła czyli od Daru Serca ile wynoszą koszty leczenia i wtedy podejmą decyzję czy dadzą radę finansowo ;-) Quote
missiaa Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 ooo!! miałam przyjemność przypadkiem poznać chłopaka :) Fajny z niego facet:) Quote
jolam Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 [quote name='missiaa']ooo!! miałam przyjemność przypadkiem poznać chłopaka :) Fajny z niego facet:)[/QUOTE] To zazdroszczę :-) też chciałabym go poznać osobiście ;-) Quote
paula_t Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 I ja przyłączam się do trzymania kciuków! Byłoby fantastycznie, gdyby się udało.... Quote
teacher Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 A może ktoś przyłączy się do akcji pomocowej dla Jantara? [URL]http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?t=3952&postdays=0&postorder=asc&start=0[/URL] Quote
dineh Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 [quote name='teacher']A może ktoś przyłączy się do akcji pomocowej dla Jantara? [URL]http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?t=3952&postdays=0&postorder=asc&start=0[/URL][/QUOTE] ja niestety beztalencie w tej kwestji ;( ale jak będzie bazarek można zapraszać ;) Quote
jolam Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Jantar potrzebuje głównie opieki i DT. I chętny DT się pojawił.I najpierw wg mnie trzeba by zabrać chłopaka do DT. A dziergać będziemy później. Sorki ale wkurza mnie takie podejście, że jest chętny DT a zaczynamy zajmować się dzierganiem. Quote
dineh Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 jolam ale chyba teraz wiele zrobić nie możemy jak czekać ? czy jednak mozna coś zrobić? transportu szukać albo coś w ten deseń ?? Quote
jolam Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 dineh, tu chodzi o decyzję fundacji czy go wezmą pod swoją opiekę czy nie.... chodzi jak zwykle o kasę. którą wg mnie zawsze jakoś można zorganizować. ale to tylko jest moje myślenie bo jak ja mam psa pod opieką to robię bazarek za bazarkiem. Quote
dineh Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 [quote name='jolam']dineh, tu chodzi o decyzję fundacji czy go wezmą pod swoją opiekę czy nie.... chodzi jak zwykle o kasę. którą wg mnie zawsze jakoś można zorganizować. ale to tylko jest moje myślenie bo jak ja mam psa pod opieką to robię bazarek za bazarkiem.[/QUOTE] ale przecież dt to chyba najtańsze z wyjści - ktoś przecież płaci za ten hotelik. Poza tym trzeba brać pod uwagę że jeśli zostanie na dworze mogą wzrosnąć drastycznie koszta leczenia. Quote
jolam Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 [quote name='dineh']ale przecież dt to chyba najtańsze z wyjści - ktoś przecież płaci za ten hotelik. Poza tym trzeba brać pod uwagę że jeśli zostanie na dworze mogą wzrosnąć drastycznie koszta leczenia.[/QUOTE] Teraz Jantar jest pod opieką Daru Serca. DT byłby darmowy. Więc pozostaje karma i leczenie które tak jak piszesz może więcej kosztować bo chory pies siedzi w budzie. Pisałam na Primie ze może ten potencjalny DT zostałby DT dla Daru Serca pod opieką której jest Jantar. Ale chyba też źle zaproponowałam... nie wiem o co chodzi. Dla mnie liczy się dobro psa. Quote
Recommended Posts