justynavege Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Anka super galeria :) Fjoleczko złapałam za blachę z piekarnika zamiast reką w rekawicy to tą golą :evil_lol: ale juz pecherze pekly i sie prawie zagoilo :lol: człek stary a durny ze szok :evil_lol: wiecie......... staram sie dzinie nie dawac zadnych wedlin bo ponoć tam wiecej chemii niz w tablicy mendelejewa ale dzis jakos to byl impuls dałam jej plasterkow , no chyba ze dwa i za chwilę padalam ze smiechu i prawie wiłam się po kuchni bo dziniak przyzwyczajony do suchej karmy ( czesem mieso twarozki i jajka) dostał wędline do pycha zlapała zrobiła przy tym mine pt " nie wierzę " i pognala na dywanik w przedpokoju skonsumować to swinstwo Quote
Molkas Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Justyna od dwóch plaserków jeszcze nic nikomu się nie stało. Daj dziewczynie od czasu do czasu posmakować świata. Mój Doggi też od święta dostanie plasterek :) Choć on raz dziennie oprócz suchego dostaje ryż z korpusem i z dodatkami :) Szkoda mi go tylko na suchym trzymać :) Quote
AnkaG Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ja też karmię dwa razy: raz gotowane i raz sucha karma. Quote
Molkas Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 AnkaG napisał(a):Ja też karmię dwa razy: raz gotowane i raz sucha karma. Ja to nawet karmię 3x dziennie dwa razy suche i raz gotowane. Ale mój musi jeść częściej a mniej ze względu na gabaryty i tendencję do skrętów żołądka. Quote
justynavege Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Molkas napisał(a):Justyna od dwóch plaserków jeszcze nic nikomu się nie stało. Daj dziewczynie od czasu do czasu posmakować świata. Mój Doggi też od święta dostanie plasterek :) Choć on raz dziennie oprócz suchego dostaje ryż z korpusem i z dodatkami :) Szkoda mi go tylko na suchym trzymać :) Mola obawiam sie tych wedlin ( a konkretnie dodatkow ) bo ktorys z wetow powiedzial ze tylko czowiek jest w stanie strawić to swinstwo co dodają do nich Quote
Molkas Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 No tak ale to jak pies wcina w zatrważających ilościach, a tak okazjonalnie nie sądzę, żeby coś się stało Quote
zdrojka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Psy nie powinny jeść przyprawianych rzeczy i tyle, a wszystkie wędliny są tym nafaszerowane. Ale ja też mojej daję raz na jakiś czas kabanosa, uwielbia je, albo suchą kiełbasę, mmmm, to tygryski lubią najbardziej :p Z tych przypraw potem wychodzą chore nerki, sunia mojego taty w ciężkich męczarniach odchodziła za TM, więc róbmy to jak najrzadziej... Quote
justynavege Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 koo była do zniesienia :evil_lol: wolalabym zeby lubila np marchewki :evil_lol: z bardziej czystym sumieniem bym jej dała Quote
Radek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Moja kochana Norcia [*] przepadała za marchewkami, to był jeden z jej największych przysmaków. Quote
yewcia1 Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 A Tygrysek - Borsek podjada marchwewki Ale nasz Apuś(*) zjadał dzinnie 3 marchewki i dwa jabłka i był okazem zdrowia - wiedział chłopak co dobre:loveu: Quote
zdrojka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Mój Migacz ['] też kochał marchewki... Wynosił je do ogrodu i zajadał się nimi jak kością, chował się z nimi, żeby ktoś mu nie zabrał... Quote
Radek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Jabłka też Nora [*] lubiła, trzeba jej było kroić na ćwiartki. A małpiszonek żadnych jabłek czy marchewek nie uznaje (marchewkę przemycam jej startą w jedzeniu). Quote
justynavege Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Apuś ( moj wspolny z yewcia z czasow dziecinstwa )jabłuszka tez uwielbiał zaczynal od trzymania w łapkach , wyrywał zębam ogonek i zajadał:) Quote
uxmal Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Mój Dyzio lubi jabłka i mleko. Gacek też jabłka i kury:) Oj biegał kiedyś za kurami:) Quote
justynavege Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 ux a po mleku Dyzio nie ma rewolucji ? :) Quote
justynavege Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 skoro od swieta to moze dziniakowi zapodam na 1 listopada :evil_lol: tez swięto ;) oby sr.....i nie dostala bo 2 listopada wyjazd nas czeka :razz: Quote
AnkaG Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Justynko mieszaj mleko z wodą (rada wetów) to nie będzie sensacji. Ja tak daję adoptowanej Nuce bo ona samej wody nie pije WOGÓLE. Ale ona nawet tego nie bardzo. Quote
justynavege Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Aniu sprobuje ale juz jak minie okres wyjazdowy bo by podorz stała sie koszmarem w razie jakby jej nie posluzylo :) Quote
zdrojka Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 A biały serek dostaje? Jak tak, to nie powinno być zbyt dużych sensacji... Ale faktycznie lepiej nie próbuj przed wyjazdem :evil_lol: Quote
yewcia1 Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Moj Bor ma świra na punkcie mleka , śmietany i śmietanki jak tylko wyczuje kawę z mlekiem zawsze wkłada jęzor do kubka ale mu nie pozwalam pić bo kawusia to nie jest zdrowa:shake: Quote
Radek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 A ja nigdy nie dawałem psiakom mleka, ale to pewnie dlatego, że sam mleka nigdy nie spożywam i w lodówce go brak :evil_lol: Za to kefirek, mniam, mniam. Quote
fjolka Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 AnkaG napisał(a):No przecież mamy galeryjkę - tylko mało ostatnio fotek bo synuś posiał aparat. :oops: aniu wieczorkiem chetnie sobie w niej pobuszuje;) Quote
fjolka Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 moj seziasty gdyby nie suche to pewnie zostalby wege :evil_lol: warzywka i owoce bardzo bardzo, szczegolnie z zupki, za gotowana marchewke i kalafiora to po prostu oddalby zycie :lol: uwielbia tez arbuza, kiedys nawet skubaniec nie wytrzymal czekania i sam postanowil sie poczestowac:cool3: normalnie rozgryzl sobie skorupe i wyzarl srodek, na balkonie istny sajgon, siersciuch caly w arbuzowej papce, ale jaki dumny i szczesliwy, ze mu sie udalo:evil_lol: potem sikal jak szalony, a zamiast q byly pestki:cool1: ale milosc do arbuzow przetrwala:evil_lol: i trzeba je teraz przed nim chowac Quote
Recommended Posts