Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poza sinym dziurawym palcem nic się nie stało.
Bond niestety wcisnął mi się w nocy do łóżka..ale np już w dzień jak się poruszam po mieszkaniu to wie ze nie może wejść i śpi w kojcu, mam nadzieję że załapie o co chodzi. Jestem ciekawa jak go oduczyć tego agresywnego zachowania, bo jego ataków nie da się przewidzieć bo on nie warczy, nie odsuwa się tylko z wejścia kłapie.

Posted

Poziomka napisał(a):
To faktycznie jest trudne do przewidzenia. Ciekawe czy da się z Nim popracować.

Z każdym psem się da.
Tylko trzeba wiedzieć jak.

Na razie musi nauczyć się na jedno słowo opuszczać kanapę i przenosić się do legowiska.
Jeszcze coś- odczulanie.
Czyli napieranie na psa, przesuwanie i nagradzanie za dobre zachowanie. Musi to kojarzyć z czymś miłym- napierając na psa trzeba mu dawać smakołyki i chwalić. Robić to często w krótkich sesjach, niespodziewanie dla psa. O tak między codziennymi czynnościami.

Posted

[quote name='Artemida']Na razie to ja widzę maturę próbną </3
Bond cały dzień spał w kojcu..nawet jak leżałam w łóżku to nie wskoczył, jestem z niego dumna.[/QUOTE]

I ja jestem myślami, bo to ważny rok dla Ciebie Artemido :)
Jak widać z Bondzika psiak, który po pierwsze potrzebuje twardo wyznaczonych zasad, a po drugie psiak, który ciężko znosi wszelakie zmiany...

Posted

A Bondziu z Gają i z Artemidą nas wczoraj odwiedzili! No i niedawno pojechali do domu.
Mimo tłumu ludzi w domu (gdy przyjechali ja jeszcze miałam gości) byli grzeczni :) Nikt nie ucierpiał :lol:
Mamy zdjęcia z szaleństw w ogrodzie, ale mój laptop się psuje, więc nie wiem, czy uda mi się je dodać, kilka zabrała Artemida, to może ona je tu wrzuci :)

Posted

[quote name='asiuniab']Bond jak widać ma coś z border collie;)[/QUOTE]

Raczej nie szybkość i zwinność :lol:

Wszystkie piesy szalały, Arni latał za frisbee, Jetsu gonił Gaję, potem dorwali kości i każdy coś sobie poobgryzał :evil_lol: