Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Artemida mi napisała smsa, że Bond jej bardzo broni przed wszystkimi... Tylko u Mamy na kolanach zasnął, a tak cały czas czuwa, czy się Pańci krzywda nie dzieje i warczy na Dziadków...

Posted

Bond wzial na siebie role obroncy , trzeba zmienic zachowanie. Tylko Pancia , ktora Bondzik broni moze to zrobic. Jest to kilka prostych cwiczen. Napewno znajdziesz ifo na necie. To naprawde mozna oduczyc na zawsze.

Posted

Nawet jeżeli, to i tak bym się nie odważyła próbować metod Milana, zresztą facet działa mi na nerwy...
Rozmawiałam z Artemidą, napisała do znajomej behawiorystki i czeka na odpowiedź.

U Artemidy jestem zazwyczaj w weekendy i nigdy nie było problemu, by Bond ją pilnował, czy tam kanapy. Dlatego jego zachowanie mnie nawet zaskoczyło :shake:

Posted

Wczoraj i dziś jest juz o wiele lepiej...Wczoraj zostali beze mnie na cały wieczór i poł nocy sami z moją mamą i dziadkami i było zupełnie ok, zero spiny.
Myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Moja siostra mu wybaczyła i jest wszystko ok, Bond ją lubi i przychodzi sam od siebie. Następnym razem będzie lepiej, muszę częściej z nim jeździć i go uczyć.
Zauważyłam że on na otwieranie drzwi reaguje bardzo gwałtownie. Trzeba otwierać je pomału żeby on zobaczył kto wchodzi wtedy jest ok.