Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na Skarbowców na pewno nie pojechał - oni nie obsługują Oleśnicy. Spróbuję się dowiedzieć, z kim miasto ma podpisaną umowę na wyłapywanie bezdomnych psów.

Najnowsza informacja - przed chwilą dzwoniła w jego sprawie Pani z forum molosów - w Oleśnicy czeka na niego stały domek.... a dziadzia ni ma :-(

Posted

Naszła mnie taka myśl... ostatnio każdy pies, jakim się "zajmuję", w którymś momencie gdzieś znika. Większość się po jakimś czasie odnajduje. Maken - który dał nogę na tymczasie znalazł się na drugi dzień w okolicznych krzakach... Skorek - mały stary pierdziel, który zniknął u Ulv z zamkniętego mieszkania znalazł się po 2 dniach w schronie... Zosia zapana w klatkę-łapkę na polu kukurydzy zaginęła w Uciechowie, ona się nie odnalazła :(
A teraz ten dziadek.... cholera mnie bierze :angryy:

Posted

może trzeba się dowiedzieć kto wylauje psy w Olesnicy i dokąd są wożone?może urząd miejski albo straż miejska będzie coś wiedzieć co się z nim stało

Posted

sluchajcie.
dzwonilam na policje i powiedziano mi, ze nie mieli ani wczoraj ani dzisiaj zgloszenia o duzym czarnym psie.
facet, ktory wylapuje zwiarzaki to Pan Lipiec i to jego nr tel: 0 692 492 160 i stacjonarny 0 71 398 86 90.
mozna zadzwonic dowiedziec sie czy go nie zabral.
jestem z katowic wiec inaczej niestety pomoc nie moge:o(

Posted

o moj boze!
dodzwonilam sie tego pana!

jezeli ten psiak byl na ul.KALISZA....
to zostal uspiony!!!!!!!!!!!!!!!!

pan twierdzi, ze zabral psiaka i wet stwierdzil, ze jest stary13/14 lat i go uspili......chyba sie poplacze!

ludzie!trzeba ustalic czy to na pewno on?

moze dziubda powinna zadzwnic do pana lipca?

pies podobno nie mial zebow?czy to na pewno on?

poza tym psy z olesnicy beda w najblizszym czasie wywozone do kalisza.
na razie wylapywane sa tylko chore psy i niestety usypiane.

Posted

moze to jednak nie on!

przeczytalam w pierwszym poscie ze mial komplet zebow!

dziubda dzwon do tego hycla i dogadaj sie z nim ze jak zlapie zeby go nie usypial bo jest dom!

blagam!

Posted

moze to nie ten pisak!
w pierwszym poscie pisze ze mial kompelt zebow

Dziubda pilnie potrzebna!

trzeba sie skontaktowac z tym panem i dogadac zeby go nie usypial!
miejmy nadzieje ze jeszcze tego nie zrobil!!!

Posted

o ile mi sie wydaje to nie wolno uspic psa tylko dlatego ze jest stary, ale sprawdze to jeszcze w ustawie...

DZWONCIE DO NIEGO SZYBKO !!

oby to nie byl on.....

:placz::placz:

Posted

o ile mi sie wydaje to nie wolno uspic psa tylko dlatego ze jest stary, ale sprawdze to jeszcze w ustawie...

np. we Wrocławiu usypiają starsze psy, tylko dlatego...

Posted

mi sie zdaje,ze na szkoleniu TOZu mowili mi, ze mozna uspic tylko psa bardzo agresywnego ( o ile byl na obserwacji i "komisja" stwerdzila, ze jest zbyt agresywny) oraz przypadki wyjatkowo beznadziejne czyli nie do odratowania ..
ale widac rzeczywistosc jak zwykle okazuje sie gorsza :-(

Posted

LittleMy napisał(a):

:placz::placz:

W tym cholernym kraju na nic nie patrzą..teoria to jedno a praktyka to drugie :cry:

Posted

Dzisiaj jedziemy do Oleśnicy. Będziemy się dowiedywać u źródła. Narazie nie piszę o szczegółach, wieczorkiem opowiem dokładniej.

Nadal nie wiadomo, czy to ten pies. Nasz dziadek miał komplet zębów, jeden kieł był zlamany - mam nadzieję, że to nie ten "brak zębów", o którym mówił hycel. Trzymajcie kciuki.

Jak by nie było - jakiś pies został uśpiony bezpośrednio po wyłapaniu. Tylko z powodu starości. Tak nie może być :angryy: