justynavege Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 szajbus okrucieństwo ludzi nie zna granic........ dzis pod sklepem zobaczylam psiaka ... niestary biały.............. zaniedabny.... wypytałąm Panią ze sklepu...... psa porzucono pod sklepem Pani go dokarmia daje mu wodę w upal......... ma na imie Jacuś.................. niewyobrażalnie cudownie merdal nie tylko ogonem ale całym sobą jak ta pani zawołala Go po imieniu........ :placz: Quote
szajbus Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Skąd ja to znam? W moim mieście taki widok to normalka. Samochód się zatrzymuje, pies ląduje na jezdni, samochód rusza z piskiem opon , pies za nim z wielkim jazgotem, ale nie dogoni, bo samochód jest szybszy. Dla mnie to nie są ludzie! Nie ma gatunku, pod który można by zaliczyć te istoty obdarte z wszelkich uczuć! Quote
Donvitow Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Nie uzalajmy się . Róbmy swoje. Nasze dzieci pójdą za tym. Wspominajmy znajomym. My nie damy rady wszystkim problemom ale za ileś lat. " Niedawno "w USA było niewolnictwo i znieśli. Quote
justynavege Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Donvitow sami nie damy rady uratujemy ileś tam psich istnień a co z resztą?? konieczne są regulacje prawne: zakaz rozmnażania psów bez rodowodu obowiazek czipowania no i kary wysokie z samych pseudohodowli powstaje przerazająca ilośc niechcianych kundelków do tego dochodzą ludzie ktorzy z nieswaidomosci nie sterylizują , nie kastruja ani nie zapobiegają niechcianym psim ciążom.......... suka ma np sześć szczeniaków z tego powstają kolejne.......... Quote
Izunia86 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Czytam czytam i serce sciska mi sie coraz bardziej :-( Biedny pies, tyle biednych psow, kotow , Boze czemu sie tak dzieje.Czemu cierpia te istoty ,ktore niczym nigdy nie zawinily ,ktore zasluguja na zycie w dostatku do konca swoich dni , za niewinnosc , dobroc , ufnosc - zwierzeta . Zgadzam sie z Wami co do prawa. Mysle ,ze trzeba dazyc do tego by prawo ochrony zwierzat zmienilo sie w duzej mierze . I jeszcze cos. Jezeli mamy do czynienia z typowymi bezmozgami , niedorobkami (ludzmi) trzeba straszyc ich przepisamy, grzywna , postepowaniem karnym . Niektorzy ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ,ze zwierzeta wogole maja jakies prawa. Czasami takie straszenie daje dobre rezultaty. Ciolki zaczynaja sie bac o wlasne dupsko. Przepraszam ,ze tak ostro ale krew sie w czlowieku gotuje ! :angryy: Quote
Donvitow Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 justynavege napisał(a):Donvitow sami nie damy rady uratujemy ileś tam psich istnień a co z resztą?? konieczne są regulacje prawne: zakaz rozmnażania psów bez rodowodu obowiazek czipowania no i kary wysokie z samych pseudohodowli powstaje przerazająca ilośc niechcianych kundelków do tego dochodzą ludzie ktorzy z nieswaidomosci nie sterylizują , nie kastruja ani nie zapobiegają niechcianym psim ciążom.......... suka ma np sześć szczeniaków z tego powstają kolejne.......... To wszysko prawda. Ale przy aktualnych władzach odpada/ mają teczki/. Kościól ma dziwne dla mnie podejście do tego problemu. Ale oczywiście że normy prawnę będą podstawą poprawy. W cywilizowanych krajach nie ma domów dziecka. Quote
justynavege Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Moze posypią się gromy na mą głowę ale Polski nei uważam za kraj cywilizowany........:mad: Tylko co trzeba zrobić by zmienić prawo?? czy takie pojedyncze "świry" jak my mają na to wpływ? Quote
Izunia86 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='justynavege']Moze posypią się gromy na mą głowę ale Polski nei uważam za kraj cywilizowany........:mad: [/quote] Ja rowniez , zgadzam sie z Toba w zupelnosci :roll: Quote
Donvitow Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Jezu ja uważam Polskę za Bantustan. I tacy jak my gupole mają to zmienić. Quote
dziuba Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 W dzisiejszym słowie polskim jest artykuł o staruszku - jeśli ktoś nie widział to zapraszam :) Quote
dziuba Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 [quote name='justynavege']dziuba a skan da się załątwić ? :loveu: narazie dojscia do skanera nie mam, ale w sieci jest wydanie online (mozna poogladac kazda strone z gazety, artykul jest na str 1 i 4): http://e.gazeta.wroc.pl/ a tu dla odmiany dzisiejsze wydanie Olesniczanina :) http://e-olesnica.pl/ Quote
Recommended Posts