Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Największym świństwem jest porzucenie leciwego psa. Psi kumpel na starość okazuje się zbędnym gratem. Przyszla wiosna - a wraz z nią generalne porządki. Pozostaje się cieszyć, że ta mania czystości nie dopada ludzi w środku zimy.

Ten psiak od miesiąca mieszka na ulicy w Oleśnicy koło Wrocławia. Nie oddala się z podwórka, na którym "pan" kazał mu czekać. Przecież powiedział, że wróci. Kłamal.
Psiak każdą osobę wita merdając ogonem. Dzieci na nim jeżdżą i biją łopatkami, a on z pokorą znosi zabawy tych "małych ludzików". Taki wielki misiek.

Mieszkańcy okolicznych domów polubili swojego nowego sąsiada. Kto może, podrzuca mu codziennie jakieś smakołyki. Niestety psi emeryt nie jest tam bezpieczny. Jednemu facetowi przeszkadza obecność czarnego olbrzyma. Już go ganiał z cegłówką po podwórku. Już raz pies został pobity.

W każdym momencie pies może zostać ponownie zaatakowany przez agresywnego mieszkańca lub zabrany przez hycla. W okolicy nie ma schroniska. Podzieli wtedy los tysięcy psów, które "zapadają się pod ziemię".

Pies jest przemiły i bardzo łagodny. Ciężko mi określić jego wiek, zęby ma w komplecie, myślę, że może mieć ok 8 lat. Jego króciutka sierść jest bardzo gęsta, na szyi miał na początku odciśnięty ślad po obroży - być może był więc psem łańcuchowym. widać, że dokuczają mu już leciwe, wysłużone kości i stawy. Tym bardziej na starość należy mu się odrobina ciepła. On tak kocha się przytulać :(

[SIZE=4]
Wierzę w cuda. Wierzę w ludzi.

Kto da mu dom ? :(

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Problem jest jeden - pies jest na prawde spory. Gdyby nie ten okoliczny swir, to moglby sobie tam siedziec i w spokoju czekac, az ktos sie zakocha.

Juz raz podobno byla po niego policja, ale nasz misiek odmowil wejscia do radiowozu :) A na szczescie owi policjanci chyba nie maja wielkiego pojecia o psach i odpuscicli. Niestety to znaczy, ze jednak komus przeszkadza, skoro zglosil to na policje.

Gdyby to bylo we Wroclawiu - zostalby zabrany do schronu, tam mialby przynajmniej bezpiecznych 14 dni. Niestety w Olesnicy ani w okolicy nie ma schroniska, psy wczesniej byly wywozone do Ligoty, a teraz, kiedy w Ligocie drzwi zamkniete.... nawet nie wiadomo, gdzie go szukac jesli go zabiora. Pewnie trafimy na odpowiedz, ze "znalazl nowy dom"...

Posted

a moze jest w poblizu jakas hurtownia albo cos z ogrodzonym terenem i on by tam sobie u nich mogl poczekac na nowy dom? kolo mnie tak jedni ochroniarze przetrzymali pieska troche...

Posted

Pies jest na prawdę świetny, ma w sobie tę mądrość starszego pana. Ludzi darzy dużym zaufaniem, od razu do nas podszedł i liczyło się tylko jedno - przytulańce i głaskańce!!! Wrocław pomocy! Wymyślmy jakiś kącik dla niego. Na tym deszczu muszą go bardzo boleć kosteczki.

Posted

zmieniłam tak, że chyba jest ok, sama sprawdź
kurcze, nie spytałam z pośpiechu, czy mogę wykorzystać Twój tekst :oops:, przepraszam, nie masz nic przeciwko?

Posted

Jest OK :) Mam nadzieję, ze nas nikt za to nie będzie ganiał z cegłówką :)

W dowód wdzięzności jeszcze jeden portrecik naszego niedźwiedzia

Posted

W dowód wdzięzności jeszcze jeden portrecik naszego niedźwiedzia

cudny! tez dodałam do aukcji
on mi przypomina żmigrodzkiego Dżekiego, ulv, jeśli tu jesteś, prawda - to ten typ psa, wielki, kochany, muchy nie skrzywdzi, nawet z wyglądu są podobni?

Posted

proszę bardzo[quote name='zdrojka']Lupe, a czy ja mogę taki "niższy" banerek? Plisss... Taki na 70 pikseli.
Bo mi się podpis za wysoki zrobił...

Ależ, proszę bardzo ;)

Posted

czy ktos niemoglby go podrzucic do wroclawskiego schroniska na krzykach?
moze pociagiem daloby rade?i potem tramwajem?kurcze teraz jestem w katowicach ale gdybym byla w moim mieszkaniu na krzykach to bym po niego pojechala...
boze ten wariat z ceglowka jeszcze go otruje albo cos!
to okropne