Jump to content
Dogomania

Mini zlocik dogomaniaków 15-18.08 w Sulejowie "Tylko dla biedoty"

Recommended Posts

Posted (edited)

Co do zakupów, to ja mogę zrobić, mam najbliżej z Was, więc nie będę musiała się tłuc przez pół Polski z pełnym bagażnikiem ;) Grilla też mogę przywieźć, tylko musiałabym go kupić, bo mój już się nadaje do utylizacji. Chyba, że Amber się będzie chciało z tym jechać, skoro mówi, że jej jest hamerykański :D
Jakby kundle potrzebowały jakiś zakupów na zlot, to też mogę ogarnąć. Mama mojego TZ ma zoologa, to bym się u niej zaopatrzyła.

Kwestia dogadania czy wolimy wspólne zakupy czy każdy sobie ;)

Dołączyłam na fejsiku :loveu:

edit.
Mogę też zgarnąć kogoś z Łodzi.

Edited by A&L
  • Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja biorę aparat i będę robić kompromitujące zdjęcia. Potem będę wysyłać PW z szantażem - pewna sumka na konto albo publikacja na dogo... Wybór jest :evil_lol: :eviltong:

Posted

Amber napisał(a):
Ja biorę aparat i będę robić kompromitujące zdjęcia. Potem będę wysyłać PW z szantażem - pewna sumka na konto albo publikacja na dogo... Wybór jest :evil_lol: :eviltong:

Z tego co wiem to mi już za takie płacą :evil_lol: Ja właśnie myślę jakie obiektywy wziąć :niewiem:

Posted

Jeszcze w gwoli ścisłości zanim zadeklaruje się, że będę muszę poinformować szanowne grono o czymś :D.
Jasna rzecz, że jedziemy tam żeby miło spędzić czas ze sobą i naszymi psami. Jasne jest też, że psy nie muszą się polubić, mogą być jakieś spiny itd. Ja mam ten problem, że mój pies jest dość aspołeczny. Obawiam się jej spotkania z dużymi psami, bo takich się boi. Ogólnie nie lubi obcych ludzi i psów do póki się nie przekona, że są ok. Tylko nie wiem jak sprawa będzie się miała z większymi psami, a tych trochę jedzie. Nie jest typem podbiegacza, jak szczeka to z daleka, ale szczerze nie wiem co będzie, kiedy jakiś duży pies podbiegnie do niej. Jej dwa spotkania z dużymi psami skończyły się tak, że została zaatakowana. Ludzie z którymi wychodzę na spacery mają małe albo średnie psy i nie miałam okazji sprawdzić jak się zachowa w obecności czegoś większego.
Generalnie chodzi o to, że nie jestem w stanie przewidzieć jej zachowania w takiej sytuacji i wolę powiedzieć to od razu, żeby później nie było między nami zgrzytów. Jak ktoś widzi w tym problem, to chciałabym to wiedzieć teraz ;)

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Jak to jakie?! Najlepsze! :lol:

Mam TYLKO takie :eviltong:
Amber napisał(a):
Fszystkie najlepiej. Tak, żeby 20 kg co najmniej ważyły :eviltong:

Jeżeli będziesz je nosić to spoko :evil_lol:

A tak serio ma ktoś canona? Jak tak to jakie szkła bierze? :evil_lol:

A&L - Jak bym czytała o mojej Neluni :loveu: Dlatego Kaśkę ogarnęłam aby Młoda się z Polą chociaż skumała by łatwiej jej było ;)

Posted

Jeżeli będziesz je nosić to spoko :evil_lol:

Nie mam najmniejszego zamiaru... :eviltong: Moje wszystkie szkła mieszczą się do 1 plecaka :loveu:

Posted

Amber napisał(a):
Nie mam najmniejszego zamiaru... :eviltong: Moje wszystkie szkła mieszczą się do 1 plecaka :loveu:

ja mam ich za dużo :shake: Stałek nie biorę oprócz fiszki :eviltong:

BTW ja jeszcze nie dostałam od nikogo CV ani listu motywacyjnego! o badaniach lekarskich nie wspomnę :mad:

Posted

Też bym chętnie tak zrobiła, ale nie mam z kim niestety :/ Nawet jak chciałam z byle kim się ustawić, kto ma większego psa, to nie było z kim. Nikt ogarnięty kogo znam nie ma dużego psa :mdleje:
Tak mi się teraz przypomniało, że miała jedynie fajny kontakt z ONkiem rodziców, ale to było przed tymi wszystkimi akcjami z dużymi psami, ONka już nie ma :/

Posted

Mój pieseczek nie ma żadnego problemu z innymi psami... za to sporo psów ma problem z nim :diabloti: W sensie, wkurzający jest dla innych psów :D

Posted

Amber napisał(a):
Ja wykupuję polisę w PZU dla Jariego, więc nie martwcie się - dostaniecie odszkodowanko przynajmniej :diabloti:

Jak Jari zeżre rasowego pieska to dostanie ta osoba 2000 zł? :cool3:

Posted

Ja powiem tak, specjalnie jadę na mały zlot z ludźmi którzy nie będą odstawiać cyrku (mam nadzieję) na drobne spiny, bo nie przewidzę wszystkiego. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak Jari zareaguje na taką ilość psów (małych i dużych) wiem tylko, ze jest pop..... zdrowo :eviltong:

Na pewno będę go trzymać na wodzy, kaganiec 24h na dobę ale, że się ze wszystkimi będzie bawił i na nikogo nie wystraszy, tego nie mogę zagwarantować na pewno. Małe psy radziłabym trzymać z daleeeka, z uwagi na jego totalną niedelikatność... Żadnych gwałtownych ruchów przy mnie czy TŻ, tak samo wrzasków bo Jari ma słabe nerwy w takich przypadkach :eviltong: Dlatego między innymi jadę tylko na weekend bo więcej dni pewnie by z nim nie wydoliła :evil_lol:

Jak Jari zeżre rasowego pieska to dostanie ta osoba 2000 zł? :cool3:

Tak, ale tylko jak ma rodowód. Za kundla jest 10 zł :p :eviltong:

Posted

Pola z pieskami nie ma problemów, ale bawi się średnio delikatnie. Chociaż jak piesek jej pokaże, że nie akceptuje takich akcji to ładnie odpuszcza. Natomiast w takiej dużej grupie obcych psów na raz nie była, na dłużej. Wiec jestem ciekawa jak się menda zachowa. W kazdym razie jak bedzie niefajnie to się pieska będzie miało przy dupie. I tyle

Każdy jest dorosły. Psa pilnuje i nie pozwala na mordobicia. Ma być miło, fajnie i przyjemnie. Wiadomo, że w takiej grupie psów, bedą się zdarzały jakies akcje, no ale od tego jestesmy my, co by przerwać. I uprzedzam, że nie bede się certolić, jak jakiś pies bedzie mi chciał pole zeżreć dostanie w ryja :eviltong: I w drugą stronę tak samo, jak się Pola komuś narazi nie bede płakać jak dostanie zjębkę-ewentualnie po łbie (klik-smakołyk:diabloti:)

Także ten tego. Byle do połowy sierpnia robaczki :cool3:

Posted

ja 24 sierpnia mam siostry wesele ;) i wtedy zdecydowanie nie mogę. Pozostałe dni chyba git.

w każdym razie dzisiaj wyjeżdżam i będę w następny poniedziałek dopiero jakoś, wtedy ogarnę wszystko, jak mówiłam raczej nie piszę się na mniej niż tydzień

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja 24 sierpnia mam siostry wesele ;) i wtedy zdecydowanie nie mogę. Pozostałe dni chyba git.

w każdym razie dzisiaj wyjeżdżam i będę w następny poniedziałek dopiero jakoś, wtedy ogarnę wszystko, jak mówiłam raczej nie piszę się na mniej niż tydzień

To będziecie sobie ciupciać z Oleczkiem i dog przez tydzień w jednym domku :evil_lol: