Mortes Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Zapraszam do kolejnego już psiaka któremu spróbuję pomóc . Chciałabym za jakiś czas móc odpowiedzieć na pytanie w tytule , że Dorka ma wspaniały dom i kochających opiekunów. Czy to się uda...? Będę bardzo [SIZE=4]się starała ... Jakieś 2 miesiące temu zobaczyłam Dorkę w polach przy wiejskiej drodze . Była razem z dwoma maluchami i z jakimś czarnym psiakiem , być może ojcem szczeniąt. Dorka była bardzo wystraszona i nieufna ale widać było że bardzo chce kontaktu z człowiekiem . Napoiłam i nakarmiłam całe towarzystwo i poszłam wypytywać ludzi o tą psią rodzinkę . Ludzie we wsi patrzyli na mnie jak na kosmitę i nie wiedzieli o co mi chodzi...no bo chyba nie o jakies tam psy ...!!!??? Niestety potwierdzili moje obawy , że psiaki są niczyje i koczują w polach . Maluchy były juz trochę zdziczałe i to był ostatni moment żeby je zabrać . Maleńkiej suni udało się znaleźć tymczas i już jest w domu stałym , natomiast losy szczeniaczka są mi nieznane. Ludzie z sąsiedztwa pola coś kręcą na jego temat ...szkoda ... pewnie malucha już nie ma ... . Psa przygarnąl jeden gospodarz ze wsi a sunia sama została w polu . Udało mi się ja wysterylizować ( przetrzymał ją ten gospodarz w komórce). Pomimo ogłoszeń w internecie Dorka dalej nie ma domu. Żyje sama w polach , jest przerażona i coraz bardziej nieufna . Niektórzy ludzie we wsi widząc moje zainteresowanie sunią stali się w stosunku do niej bardzo agresywni . Przeganiają ją, rzucają kamieniami , złorzeczą ... Nie widzę dla Dorki innego ratunku jak tylko sprawdzone Cioteczki z dogomanii... Błagam pomóżcie , poradźcie...nie wyobrażam sobie że Dorka spędzi zimę sama w polu ... Quote
andzia69 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 myślałam, ze ona ma klapniete uszka - a ona ma stojące radarki! :p Quote
andzia69 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 ewab napisał(a):Ja duża jest Dorka? chyba przed kolano Quote
mdk8 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 jestem u małej , jeżeli jej nie zabierzecie to czarno to widzę. Quote
Mortes Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 mdk8 napisał(a):jestem u małej , jeżeli jej nie zabierzecie to czarno to widzę. Ja niestety nie dam rady jej wziąc ...jak na razie do niedzieli mam jeszcze Stopika i praktycznie nieprzespany tydzień ...moje sunie nienawidzą nowych psiaków a juz suni na pewno nie zaakceptuja . Niestety nie mam jak ich rozdzielić ...pieniędzy na hotelik też nie dam rady wyskrobac ... Może jakieś deklaracje ...??? Dorka jest taka ...przed kolano Quote
beataczl Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 malutka pokazuj sie!.. ja bez pracy nic nie wyskrobie a jeszcze mam na 2 psy w hotelikach dekl. stale i ledwo ciagne... cale szczescie ze juz po sterylce ale co dalej Quote
mdk8 Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Mortes napisz do iwoniam z tego wątku , może pomoże - http://www.dogomania.pl/forum/threads/216999-Krak%C3%B3w-Nasz-zwierzyniec-ma%C5%82e-wielkie-ZOO-Czynne-24-7 Quote
Mortes Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 [quote name='mdk8']Mortes napisz do iwoniam z tego wątku , może pomoże - http://www.dogomania.pl/forum/threads/216999-Kraków-Nasz-zwierzyniec-małe-wielkie-ZOO-Czynne-24-7 Z Iwoniam rozmawiałam już na temat Arge i niewiele z tego nie wynikło... Quote
mdk8 Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 szkoda , a może napisz do fundacji Przytul psa [email protected] . Wiem, że u nich krucho z kasą ale może będą wstanie pomóc. Już sama nie wiem co wymyślić. Quote
agusiazet Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Dla takiej wystraszonej suni ciężko będzie o tymczas:( Może jakiś PDT lub hotel by ją przyjął? Quote
Mortes Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 agusiazet napisał(a):Dla takiej wystraszonej suni ciężko będzie o tymczas:( Może jakiś PDT lub hotel by ją przyjął? Bardzo by się przydało ...sunia by była bezpieczna ...ale u mnie finanse w dramatycznym stanie ...:( Quote
agusiazet Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Mortes napisał(a):Bardzo by się przydało ...sunia by była bezpieczna ...ale u mnie finanse w dramatycznym stanie ...:( Tak jaki u większości z nas:( Ale jeśli coś się uda dla suni znaleźć deklaruję przez rok 30 zł. Quote
ania68 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Ja deklaruję 10 zł co miesiąc, nie mogę więcej bo mam suczkę na bdt. Quote
Mortes Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Agusiazet, Ania68, bardzo dziękuję za deklaracje. Może jeszcze ktoś się dorzuci to wtedy znalazłabym Dorci hotelik. Quote
Ladymonia0610 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Czy Dorka ma wydarzenie na facebooku? Koniecznie trzeba założyc...I szukamy deklaracji. Daje 5 zł miesięcznie .Przepraszam nie mogę wiecej . Quote
auraa Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Ona jest trochę podobna do Myszki , która jest u mnie na tymczasie. Quote
ewu Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 [h=2][/h] Uwaga kolejna oszustka na dogo... http://www.dogomania.pl/forum/thread...%98TA%21/page3 Quote
ewu Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Mortes napisał(a):Agusiazet, Ania68, bardzo dziękuję za deklaracje. Może jeszcze ktoś się dorzuci to wtedy znalazłabym Dorci hotelik. Iza 10 zł stałej dorzucę, skromnie ale mam masę deklaracji. Na początek wpłacę 100 zł, daj konto. Quote
Recommended Posts