Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam do kolejnego już psiaka któremu spróbuję pomóc . Chciałabym za jakiś czas móc odpowiedzieć na pytanie w tytule , że Dorka ma wspaniały dom i kochających opiekunów. Czy to się uda...? Będę bardzo [SIZE=4]się starała ...

Jakieś 2 miesiące temu zobaczyłam Dorkę w polach przy wiejskiej drodze .
Była razem z dwoma maluchami i z jakimś czarnym psiakiem , być może ojcem szczeniąt.
Dorka była bardzo wystraszona i nieufna ale widać było że bardzo chce kontaktu z człowiekiem . Napoiłam i nakarmiłam całe towarzystwo i poszłam wypytywać ludzi o tą psią rodzinkę . Ludzie we wsi patrzyli na mnie jak na kosmitę i nie wiedzieli o co mi chodzi...no bo chyba
nie o jakies tam psy ...!!!??? Niestety potwierdzili moje obawy , że psiaki są niczyje i koczują w polach . Maluchy były juz trochę zdziczałe i to był ostatni moment żeby je zabrać . Maleńkiej suni udało się znaleźć tymczas i już jest w domu stałym , natomiast losy szczeniaczka są mi nieznane. Ludzie z sąsiedztwa pola coś kręcą na jego temat ...szkoda ... pewnie malucha już nie ma ... . Psa przygarnąl jeden gospodarz ze wsi a sunia sama została w polu . Udało mi się ja wysterylizować ( przetrzymał ją ten gospodarz w komórce).

Pomimo ogłoszeń w internecie Dorka dalej nie ma domu. Żyje sama w polach , jest przerażona i coraz bardziej nieufna . Niektórzy ludzie we wsi widząc moje zainteresowanie sunią stali się w stosunku do niej bardzo agresywni . Przeganiają ją, rzucają kamieniami , złorzeczą ...
Nie widzę dla Dorki innego ratunku jak tylko sprawdzone Cioteczki z dogomanii... Błagam pomóżcie , poradźcie...nie wyobrażam sobie że Dorka spędzi zimę sama w polu ...

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mdk8 napisał(a):
jestem u małej , jeżeli jej nie zabierzecie to czarno to widzę.

Ja niestety nie dam rady jej wziąc ...jak na razie do niedzieli mam jeszcze Stopika i praktycznie nieprzespany tydzień ...moje sunie nienawidzą nowych psiaków a juz suni na pewno nie zaakceptuja . Niestety nie mam jak ich rozdzielić ...pieniędzy na hotelik też nie dam rady wyskrobac ... Może jakieś deklaracje ...???

Dorka jest taka ...przed kolano

Posted

agusiazet napisał(a):
Dla takiej wystraszonej suni ciężko będzie o tymczas:( Może jakiś PDT lub hotel by ją przyjął?

Bardzo by się przydało ...sunia by była bezpieczna ...ale u mnie finanse w dramatycznym stanie ...:(

Posted

Mortes napisał(a):
Bardzo by się przydało ...sunia by była bezpieczna ...ale u mnie finanse w dramatycznym stanie ...:(

Tak jaki u większości z nas:( Ale jeśli coś się uda dla suni znaleźć deklaruję przez rok 30 zł.

Posted

Mortes napisał(a):
Agusiazet, Ania68, bardzo dziękuję za deklaracje. Może jeszcze ktoś się dorzuci to wtedy znalazłabym Dorci hotelik.

Iza 10 zł stałej dorzucę, skromnie ale mam masę deklaracji.
Na początek wpłacę 100 zł, daj konto.