Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Poniewaz na forum collie mam w podpisie link do Tosienkowej aukcji allegro, dostalam dzisiaj takiego priva z forum. Moze nie dla Tosi, ale dla innego buldozka w potrzebi byloby to dobry domek.

Ulka18, jest do oddania miź buldożka Zojka, skontaktuj się z Małpa4. To pilne!!!!

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie było mnie dwa dni, a tu taaakie zmiany :mdleje:

Oczywiście pozachwycałam się zdjęciami Tosi :loveu: Nic tylko ją miziać po pyszczysku :p

:Rose: :Rose: :Rose: :modla: :modla: :modla: dla opiekunki

I super, że jest domek na horyzoncie :multi:

Posted

akucha napisał(a):

Tosieńko, co u ciebie???

Ok. 20 rozmawiałam z Olą. Myślę, że nie obrazi się, jak wam napiszę, co u Tosieńki. Tosia dziś została po raz Iszy odrobaczona i niestety ma robaki. :cool1: A ponadto Tosieńka dziś w nocy rozprawiła się z poduszką, którą wczoraj od nas dostała. :cool3: Ona jest poduszkożerca jak moja Ambra. :evil_lol: Słodki Toś z niej... :loveu:

Posted

bo to wyraz milosci do cioteczek ta poduszka byla;)

tak nie skromnie zapytam czy jakies foteczki nowe to moze sa?ja wiem ze wczoraj byly ale no same wiecie jaka Tosia fotogeniczna i patrzec trzeba non stop:)

Posted

Hihihihi, Tosieńka ma się lepiej :lol:, pokazała, czyja podusia.
Robale są be, ale teraz pewnie się wyprowadzą i Toś będzie naprawiona.

Tak, chcemy fotki!!!

Posted

Ja będę miała możliwość (chyba :cool3:) obfotografować Tosię dopiero w poniedziałek, jak zawiozę jej kołdrę. A teraz to wypoczywamy z Amberkiem poza Katowicami. ;)

Posted

Niestety-czarny scenariusz się sprawdzil:placz::placz:

Po załatwieniu zawodowych spraw-wróciłam do domciu-zastałam Tosię w smutnym humorze(znowu)
Rano-na czczo podałam jej ANIPRANOL-który ma miec podawany przez 3dni-i juz wcześniej zakładałam że jest potwornie zarobaczona:(
Ale to co się zaczęło dziać-przeszło moje najsmiejsze wyobrażenia:(

Toska zaczęła się dusić,krzusić-pomyślałam w pierwszej chwili że to znowu serducho..
Ale po 10min-zaczęła wymiotować jakąś białą nitką---zaczęłam Toskę poklepywać(sama wpadłam w bezdech:()chwyciłam ją za tylnie nogi-i udało się wypluć ...cieńką -białą glistę-która natychmiast po znalezieniu się na ziemi-zwinęła się w spiralę:(

Za parę chwil był nawrót tej samej sytuacji:(

Koopa wieczorem była zarobaczona:(

Jutro-kolejna dawka--musiałam lecieć do apteki po środki ziołowe uspokajające..

Musimy niestety wszyscy wziąść środki odrobaczające:placz:

Jutro jedziemy do weta.

Posted

Paola06 napisał(a):

Toska zaczęła się dusić,krzusić-pomyślałam w pierwszej chwili że to znowu serducho..
Ale po 10min-zaczęła wymiotować jakąś białą nitką---zaczęłam Toskę poklepywać(sama wpadłam w bezdech:()chwyciłam ją za tylnie nogi-i udało się wypluć ...cieńką -białą glistę-która natychmiast po znalezieniu się na ziemi-zwinęła się w spiralę:(

Za parę chwil był nawrót tej samej sytuacji:(

Koopa wieczorem była zarobaczona:(

Musimy niestety wszyscy wziąść środki odrobaczające:placz:

.

no - to tak jak u Zuzinych dzieci ...

Paola - Ty się przygotuj na następnego Tośkowego koopala ... nie żartuję - ja jak zobaczyłam co i w jakiej ilości wychodzi z małych to myślałam że trupem padnę na miejscu ... nie piszę o innych atrakcjach związanych ze sprzątaniem ;)

a kolejna dawka "odrobaczacza" to jutro ??

a na pocieszenie - odrobaczyć to się musicie ale nie znaczy że musicie mieć robale ... u nas robali nie miał nikt oprócz Zuzinych dzieci a odrobaczaliśmy się wszyscy

Posted

Diana-bardzo dziękuje za pomoc dla p.Uli i jej psiaków(7sztuk)-jest emerytowana nauczycielka-która sama niedojada ale zwierząt nie da skrzywdzić.

Jesteśmy umówione w niedzielę na pl.Piłsuckiego pod Urzędem o godz.18:)
Dziekuje za wsparcie:calus:

Tosienka jutro dostanie nową kołderkę-ciocia Amikat przywiezie:calus:
Mu się żegnamy bo idziemy spać-jutro niestety dalej pewnie trzeba będzie łapać robale-ale Toska ma słabe serducho:placz:

Posted

one nie są chyba "małe kręcone" ... one są chyba "długie, cienkie i kęcone" i zwijają się w spiralkę ... no ... wyglądają jak "makaron" (tak się domyślam z opisu) ... :oops:

Posted

A najlepsze to jest to-że Toska wreszcie w normalnej pozie do spania(na boku,bez dławienia)śpi sobie jak aniołek nie martwiąc i nie mysląc o tych wszystkich okropieństwach.
I dobrze-ja przynajmniej schudnę--ale ją i tak podtuczę:mad:

Dobrej nocki-i z niektórymi --do dzisiaj:lol::lol::lol:

Posted

nawet nie miałam pojęcia, że te robale są takie okropne. zawsze mi się wydawało, że odrobaczanie, to czysta formalność. a tymczasem..... trzymam kciuki za Tosię i Olę, która dzielnie towarzyszy Tosi w jej robaczych udrękach. mam nadzieję, że obie mają już za sobą wszystko, co najgorsze. ściskam obu wszystkie łapki. do zobaczenia.