Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki nie dojechały -bo duży dzisiaj był upał-przełożyłyśmy spotkanko.

A upał Tosi też dzisiaj doskwierał-krótkie spacerki,obwąchanie znajomych miejsc-i do domku-na ukochaną kołderkę:)

Ale samopoczucie Tosi dopisuje-to juz nie ta sama wycofana i obojetna panna:)

Lgnie do czlowieka-ufna i stale złakniona pieszczot.
Uszka pielęgnuję,leki podaję.

Jutro jedziemy do weta na kontrole i zakupy.

Tak jak powiedział doktor -po okolo 3tyg.gdy zzzzzacznie zmniejszać się opuchnięcie po skróceniu podniebienia miękkiego-bedzie Tosia lepiej oddychać,mniej łapczywie łapać powietrze i ciszej podchrapywać. I tak JEST!!!

Ponadto Tosia zaczęła gruchać z zadowolenia.Naprawdę.Jak gołąbek:lol::lol:

Mam nadzieję że już nic nas nie zaskoczy nieprzyjemnie.

Kontrola serducha 26.05.- w Dzień Matki.Inne badania również.

Posted

Tosia szczęściara - jeden dom w którym jest kochana już ma, a i drugi już na nią czeka.....

szkoda, że wszystkie psiaki na tym forum tak nie mają.....

Posted

Tak, Tosia jest szcząśliwa. i trafiła w ręce i serca najlepsze z możliwych. ale ja już za nią bardzo tesknię. i Zoya chyba także. tak na mnie patrzy, jakby rozumiała, kiedy do niej mówię, że wkrótce zamieszka z nami jej siostra przyrodnia, Tosieńka śliczna. i jestem pewna, że będą żyć zgodnie, i na jednej kanapie sypiać łapa w łapę.

Posted

remi333 napisał(a):
Tak, Tosia jest szcząśliwa. i trafiła w ręce i serca najlepsze z możliwych. ale ja już za nią bardzo tesknię. i Zoya chyba także. tak na mnie patrzy, jakby rozumiała, kiedy do niej mówię, że wkrótce zamieszka z nami jej siostra przyrodnia, Tosieńka śliczna. i jestem pewna, że będą żyć zgodnie, i na jednej kanapie sypiać łapa w łapę.

Trzymam kciuki, żeby tak było... :kciuki:

Posted

_beatka_ napisał(a):
ależ się tosi udalo:loveu:
remi ale musisz obiecać że bedziesz brala tosie na zloty buldogowe żebym mogla ją poznać osobiscie:cool3:

ja jutro idę do Tosi - wezmę aparat... :cool3:

Posted

Beatko my chyba Tośce jakąś fetę na powitanie musimy zrobić myślę, że do zlotu na jesieni nie będziemy czekać jak tylko pojawi się w W-wie to przynajmniej ja i moja banda chcemy ją przywitać.
Oj te upały nie wiem jak to będzie jakoś Zuza lepiej je znosi niz Gacek
Pozdrawiam
Anka

Posted

No Cioteczki nie wiem,nie wiem:diabloti:

Tosieńka zdała dzisiaj egzamin na psa stróżującego-obszczekując kogoś na klatce schodowej-i tego mi brakowało....:lol::lol:
Wersja mini-ale jaka czujna:lol::lol:

Posted

Paola06 napisał(a):
No Cioteczki nie wiem,nie wiem:diabloti:

Tosieńka zdała dzisiaj egzamin na psa stróżującego-obszczekując kogoś na klatce schodowej-i tego mi brakowało....:lol::lol:
Wersja mini-ale jaka czujna:lol::lol:

Olu do zobaczenia dziś o 18... :cool3:

Posted

dzielna Tosia, stróżująca. będe teraz miała przy sobie dwa obronne psy, a nawet suki. bardzo się cieszę, że mała czuje się lepiej coraz. a co do zlotów, to byłam z Zoyą na trzech. i na kolejny również się wybieram, tym razem z dwiema już pannami.

Posted

Mówię,mówię-pewnie dlatego tak szybciutko zdrowieje:lol::lol::lol:

Humorek dopisuje,leczymy uchole i serducho.Już te upały nie są dla niej aż takie nie wytrzymania jak przedtem.No i chętnie wychodzi na spacerki:multi::multi:

Naprawdę będąc tak blisko przy tej przemianie na lepsze-serce sie raduje ale również pozostaje niesmak na myśl że CAŁE DOTYCHCZASOWE ŻYCIE Tosi to była tylko męka,ból i cierpienie.:placz:

A dzisiaj wieczorkiem będą nowe zdjęciuszka-leczonego uszka:lol::lol:

Posted

a to numer !!!!!

Lavinia razem z Maupą i Pauliną ( potomstwo Maupy ) dziś zwiedzała Polskę, bardzo ładny kawałek kraju, pełno tam było kwiatków i jeszcze jakichś badyli, które tylko Maupa wie jak sie nazywają. I zgubiłysmy sie tylko dwa razy ( bo była z nami w samochodzie szatynka !!!! ) Gdybyśmy były same z Maupą, to pewnie jeszcze by nas w domu nie było :diabloti:

A jak Tosia dziś ? Moje bulwy pochowane w cieniu, ani myslą na spacery chodzić...

Posted

Ma mniejszy apetyt bo michy jeszcze nie ruszyła-ale rozrabia już na maxa.
Tzn.moge ją gonic po mieszkaniu-wie że to zabawa i daje się w nią wciągać.
Kiedy z rozpędu wpada na koldrunię,zatapia się w niej-to ja podbiegam -daje klacka w tyłek(oczywiście taki piórkowy)na co ona się odwraca i normalnie -podgryza mnie palce:lol::lol::lol:Podaje też pięknie łapkę-a ja udaję że ją całuję i wtedy wprawiam ją w głupawkę bo zaczyna się wcierać w leżanko:lol::lol:

I bardzo lubi jak dla niej tańczę-siedzi i mnie obserwuje-i co jakiś podbiega-pokręci się w kółko zadowolona-pochrumka-znowu się pokręci i tak w kółko.

Teraz to pewnie myślicie że troszke mam luzu pod kopułką:lol::lol:

O 18 Tosia spotka się z ciocią Dianą i ciocią Akitką i ich TZ.

Posted

Paola06 napisał(a):
Teraz to pewnie myślicie że troszke mam luzu pod kopułką:lol::lol:

ależ skąd :evil_lol:

my tu w większości na dogo tak samo "wyluzowani ":evil_lol:

Posted

Ola jak czytam o tej sielance to pomyślałam sobie, że jeszcze trochę i Tosiny nie oddasz bo już tak ją pokochałaś i dobrze Tosce u Ciebie.
Magda musiała sobie bardzo wmawiać że Zuzy nie kocha i że musi iść do nowego domku ta z każdym dniem kochała Maupę bardziej. Dobrze, ze Tosia oddycha lepiej po operacji podniebienia dobrze, że pomogło bo niekiedy jeszcze z tchawicą mogą być u BF kłopoty ale wspaniale, że u Tosi ich nie ma no i przełyk ważny jest ok że nie zwraca.
Pozdrawiam
Anka