Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fotografem mialam byc ja :eviltong: ale zycie, w pracy mlyn i by mnie nie puscili:placz:

Idzie im bardzo dobrze, nie bede za duzo pisac zeby nie odbierac przyjemnosci gops, ale jestem dumna z bialego prosiaka!

Posted (edited)

Agutka pojawilo sie wiecej fot na fb? bo ja znalazlam tylko 1 album w wydarzeniu PBS

edit: widzialam 2 albumy, ale foto claya jedno ;)

Edited by Agnes
Posted

Właśnie wróciliśmy :)
Jestem prze dumna i prze szczęśliwa .
Mój pies jest dla mnie mistrzem .
Wróciliśmy bez trofeów ,ale z takim kopem do dalszej pracy , że za rok na pewno poprawimy wyniki !
Już się o to postaramy :P

Pies dał z siebie wszystko , jednak mi zabrakło obycia i doświadczenia , tak niestety podejżewałam że będzie .
Jednak teraz jestem bogatsza o to doświadczenie i za rok się poprawie .
Pierwszy był Drag czyli ciągnięcie ciężarka (swoją wage) czyli jak się okazało na ważeniu psów 17 kg ! ( dla przypomnienia 3 miesiące temu było 18,5kg ) .
Startował jako trzeci już bo szło zgodnie z wagą a były 2 samce lżejsze od niego (pit bulle) .
Pierwsza próba pies usiadł w połowie drogi :evil_lol: bo za daleko odeszłam z zabawką więc stwerdził że i tak jej już nie złapie , musiałam się cofnąć żeby dokończył trase (moja wina za daleko odbiegłam , ale skąd miałam wiedieć jak biec kurde) .
Za drugą próbą (są dwie i biorą pod uwage lepszy wynik) nauczona już po pierwszym raziem biegłam dużo bliżej z zabawką i pięknie robił całą trase jednak nie mogłam biec szybko bo bałam się że znowu oddale się za daleko .
Nie wiem jaki mamy czas ten lepszy bo jeszcze nie podawali .

Drugie było główne WP i znowu dałam ciała a jak ..
To są takie emocje szczególnie właśnie pierwszy raz , że podobno zdarza się każdemu :lol:
Dawałam go od małych wag bo bałam się że wystraszy się wózka , sporo psów tak ma za pierwszym razem .
Na 500 poszedł jak piorun , na 700 super , na 900 fajnie , na 1100kg też jakoś poszło chociaż już z lekkim oporem .
Przy 700 zaliczyłam dwa faule .. a trzy faule to koniec .
Także przy 1300 spaliła mi się zabawka , z często ją miał i przestała być na tyle atrakcyjna , nie miałam drugiej ! mój błąd..
Próbowałam nadal na tą co mam i zrobiłam trzeci faul więc aut .
Jestem pewna i dam se palca uciąć że z 1500 by poszedł spokojnie gdybym miała zabawke inną w zanadrzu a najlepiej boomera .
Druga sprawa bał sie troche wózka bo szedł bokami ciągle(chyba bał się że w dupe mu wjedzie) a nie środkiem jak wszystkie , taki dziwka mój :)
Kolejna sprawa mam wrażenie że bardo mocno dekoncetrowały go krzyki i szczekanie , dopingowali nas ale to niestety zadziało na odwrót .
Za rok chyba poporszę o cisze jak będziemy startować , żeby się skupił .

Trzeci był sprint i co znowu zrobiłam ? Dałam klape .
Poszedł jak burza, przysięgam jak mały motorek nasze treningi z ciąganiem roweru dały świetne efekty .
Niestety miałam zabawke na długim sznurku , przeleciałam przez mete , pies też więc zwolniłam i pies złapał zabawke zanim wózek przejechał mete dosłownie 5 cm !! FAUL .
W sprincie nie ma poprawek , ale spytałam o czas bo wiedziałam że ma dobry 14,16 sekundy jestem mega dumna!
Jak on to zrobił na tych krótkich łapkach nie wiem :evil_lol:
Za rok jedziemy walczyć o pudło bo wiem że ma zapał i szanse .

Po sprincie dosłownie kilka minut dostałam propozycje prywatnego TUGA z młodym pit bullem ( tuga nam odwołali więc chętnie skorzystałam żeby psa sprawdzić )nie mam wcale takich okazji bo nie mam w Elblągu z kim trenować tego , ostatnio miał TUGA rok temu z dużo większym psem .
Poszliśmy na boczek i walczyły na prawde długo !
Byłam zaskoczona z jaką intesywnością to się działo , ktoś nagrywał filmik może go zdobęde .
Clayek wygrał , no ale to już kwestia była nie doświadczenia bo ma zerowe a wieku poprostu głównie , mój jest dorosły i bardzo zacięty już a tamten to był młody pies .

Zdjęć nie zrobiłam żadnych :evil_lol:
Za to nam robili co rusz także na pewno jakieś wrzuce jak tylko coś ładnego wrzucą bo póki co średnio ładne :eviltong:
Filimiki też ktoś kręcił , postaram się zdobyć .

Także podsumowując mam zajebistego psa , musze pracować głównie nad sobą .. powiedziały mi to dwie bardzo doświadczone osoby .
Pierwsze zawody udane , tylko on był z psów debiutantem i taki pitek młody 9miesięcy dla mnie totalna patologia wystawiać psie dziecko i pozwalać mu ciągać takie ciężary no , ale nie moja sprawa .
Reszta to stare wygi doświadczone psy z wieloma zaliczonymi nagrodami także co się oszukiwać nie mogło być innych wyników .

Jeszcze tylko się pochwale , że Clayek był ulubieńcem wielu osób nie tylko polaków :)
Ciągle ktoś sobie z nim robił zdjęcia , podchodził , zagadywał , chwalił , usłyszłam z 10 razy " to mój ulubieniec/pupil" od różnych ludzi także obrosłam w piórka :lol:

I jedno foto o tylko ono mi się podoba póki co :lol:
To jest skupienie na piłke
[IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/440479_10415607_722440471153324_8535117783467162411_n.jpg[/IMG]

Posted

Świetnie, że jesteś zadowolona!
Najbardziej wkurzające jest, kiedy człowiek wie, że to tylko jego wina i przez niego pies nie dał z siebie wszystkiego. Ale! Debiutowaliście, więc oboje nieobyci, za rok będzie lepiej, bo już wiesz co robić ;)
Co to TUG? Walki psów? :lol:

Posted

Gops gratuluję debiutu ;) Teraz mniej więcej wiesz co masz dalej robić aby sięgnąć złota :)
Rashelek- jakie walki psów?:grin:
Taka oto konkurencja ;) [IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLmZcQhFkJges6pN384-8deQYMF73l8yY8_H1KvXaPZZrUWxpHVQ[/IMG]

Posted

[quote name='rashelek']Świetnie, że jesteś zadowolona!
Najbardziej wkurzające jest, kiedy człowiek wie, że to tylko jego wina i przez niego pies nie dał z siebie wszystkiego. Ale! Debiutowaliście, więc oboje nieobyci, za rok będzie lepiej, bo już wiesz co robić ;)
Co to TUG? Walki psów? :lol:[/QUOTE]
Pewnie że będzie lepiej , za rok jadę poprawiać wyniki :)
Jedno jest pewne Clayek przez swoje krótkie łapki ma poporstu na starcie ciut mniejsze szanse ale jak widać treningi dały dużo i można to na pewno jeszcze poprawić .
Wiadomo że te konkurencje na szybkość wygrały wysokie psy .
Dużo osób pytało nas o wage i każdy był zaskoczony gdzie on ma te 17kg , każdy myślał że z 16 max .
A on jest na prawde dobrze zrobiony , mocno osuszony już także za rok wage może poprawie ale o max 0,5 kg bo poporstu więcej jest nierealne z jego budową .
Już wiem i mam porównanie mój pies ma duży łeb który waży z 2 kg chyba:lol:
A TUG to przeciąganie się psów na linie lub na gryzakach , przegrywa ten który pierwszy puści .
[quote name='agutka']Gops gratuluję debiutu ;) Teraz mniej więcej wiesz co masz dalej robić aby sięgnąć złota :)
[/QUOTE]
Dzięki !
Na pewno się postaramy za rok o poprawienie wyników , biorę całą torbe zabawek bo już wiem że to było głównym probleme w wp.

Kilka zdjęć
[IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441268_10382641_657098137693423_8401835920276583060_n.jpg[/IMG]

A tak wraca, psy szczekały stąd mina
[IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441287_10304786_657098441026726_2561043322524353191_n.jpg[/IMG]

To tez mina na psy :lol:

[IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441290_10322819_657098267693410_7114352585063578170_n.jpg[/IMG]

Czekam na więcej zdjęć , pewnie przez kilka dni będą dodawać .

Posted

Gosia gratuluję debiutu! :)

Jak na pierwszy raz poszło wam dobrze z tego co piszesz :) Pierwsze koty za płoty, za rok wszystko poprawisz :)

Posted

[quote name='vege*']Gosia gratuluję debiutu! :)

Jak na pierwszy raz poszło wam dobrze z tego co piszesz :) Pierwsze koty za płoty, za rok wszystko poprawisz :)[/QUOTE]
Dzięki :)
Pewnie że dobrze , no przynajmniej Claykowi dobrze :evil_lol:

[quote name='agutka']no mina Claya nietęga :diabloti: tak w ogóle ma piękny komplecik smyczkowy ;)[/QUOTE]
Smycz polecam , serio tak wygodnej nie miałam !
Miękka , nie rani , on się tak rzucał mi na psy okrutnie a ja miałam taką plecionke ze sobą niestety paliła ki ręce ciągle , na szybko poszłam kupić do el perro smycz i okazała się mega fajna .
Miałam kiedyś taką tylko grubszą to była za ciężka a ta jest akuratna .

Posted

To i od nas gratulacje. Foty widziałam na wydarzeniu :diabloti:
I fajnie ze mieliście okazje się sprawdzić. Ja sobie tak po cichutku planuje w przyszłym roku pojechać i spróbować z Rudym. Szczególnie, że była PBS była suka, która wyglądała jak rodzona siostra Burbona i tak fajnie zrobiona, że jest motywacja dodatkowa :lol:

9 miesieczny pit na zawodach to mega pomyłka :-o. Powinno być jakies ograniczenie wiekowe. Ale widac komuś nie zależy na stawach i zdrowiu pieska :roll:

Posted

[quote name='Amber']Gratulacje :)[/QUOTE]
Dzięki !
[quote name='asiak_kasia']To i od nas gratulacje. Foty widziałam na wydarzeniu :diabloti:
I fajnie ze mieliście okazje się sprawdzić. Ja sobie tak po cichutku planuje w przyszłym roku pojechać i spróbować z Rudym. Szczególnie, że była PBS była suka, która wyglądała jak rodzona siostra Burbona i tak fajnie zrobiona, że jest motywacja dodatkowa :lol:

9 miesieczny pit na zawodach to mega pomyłka :-o. Powinno być jakies ograniczenie wiekowe. Ale widac komuś nie zależy na stawach i zdrowiu pieska :roll:[/QUOTE]
Jedź! koniecznie do Białegostoku .
Pity są tak nie wyrównane że Twój może być nawet rasowcem .

Właśnie jest ograniczenie .. od 9msc można startować . Dla mnie głupota ale cóż . Nie wiem jak on to zrobił , ale 9msc pies uciągnął 3300kg , trenował tak intesywnie psa od ilu miesięcy ? nawet jeśli od 3 msc to miał wtedy tylko 6 ... porażka .

Posted

[quote name='gops']Dzięki !

Jedź! koniecznie do Białegostoku .
[B]Pity są tak nie wyrównane że Twój może być nawet rasowcem .[/B]

Właśnie jest ograniczenie .. od 9msc można startować . Dla mnie głupota ale cóż . Nie wiem jak on to zrobił , ale 9msc pies uciągnął 3300kg , trenował tak intesywnie psa od ilu miesięcy ? nawet jeśli od 3 msc to miał wtedy tylko 6 ... porażka .[/QUOTE]

Weź nawet tak nie mow, przeciez to kundel a nie "spełnienie marzeń" :evil_lol:
A tak całkiem serio, to on na pita za spokojny jest. Ma korbę i ładnie się nakręca, ale żyje się z nim bezproblemowo. I tu teraz albo serio jestem taka zajebista i daje mojemu pieskowi tyle zajęcia, że w domu psa nie ma. Albo to podróbka i nie ma pitkowej ani nawet terrierzej natury.
W końcu nie od dziś wiadomo, że się na właściciela ttb nie nadaje, wiec pewnie to drugie :diabloti:

Powinni podnieść ten wiek minimalny, bo serio 3000kg to obciążenie spore nawet dla dorosłego psa, a co dopiero takiego gówniarza, który jeszcze się nie rozwinął. Ludzie od pitów mają dziwne pomysły. :roll: Serio przeraża mnie brak podstawowej wiedzy nt rozwoju/zdrowia psów, albo celowe olewactwo tej kwestii.

W każdym razie gratulacje jeszcze raz. I oby tak dalej ;)

Posted

A ja tak z ciekawości, nie znam się zupełnie ;) Ale te obciążenia mnie porażają, na jaką odległość pies ma te 3300 przeciągnąć? Jak to w ogóle wygląda? :D
Fotki świetne, [url]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441268_10382641_657098137693423_8401835920276583060_n.jpg[/url] to mi się najbardziej podoba :grins:

Posted

Przykładowy filmik WP
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=27FkpQ1gM54[/URL]

To się wydaje blisko jak pies idzie z 500kg owszem ale jak idzie z powyżej 1500kg to zaczyna być to bardzo daleko bo psy idą bardzo wolno wiadomo muszą się nieźle nagimnastykować :)

Posted

A jeszcze dodam w tym roku największa waga jaka poszła to 4300 kg i przeciągnął to pies z Węgier bardzo duży samczyk taki k. 35-40kg .
A najlepszym psem z najlepszym przelicznikiem była 13 kg pit bullka która uciągnęła 3000kg , ta suczka była podajże z Litwy .

Posted

wielu hodowców pitów(nie wymienię nazwy) trenują od 3 miesiąca życia tak więc 9 miesięczny jest już w niezłej formie:roll:
dane osobniki mają po 8 lat i faktycznie żadnych problemów stawowych ale jakoś mnie to nie przekonywuje aby psie dziecię nadwyrężało rozwijający się kościec.

Ja w piątek kupiłam nową parcianą smycz:roll: zobaczymy jak się sprawdzi bo bardzo nie lubię parciuchów najwyżej nabędę taką Claytową ;)

Posted

[quote name='wilczy zew']Gdzie mozna zobaczyc to wydarzenie?[/QUOTE]
Wpisz na fejsie european championship pit bull show bialystok .
[quote name='Besti']Fiu Fiu to Gartuluję Wam :) Co on ma napisane na szelkach "Biała..." co? :P[/QUOTE]
ŚWINIA !!
Musimy kupić nowe szelki , te są za mało podszyte a biała świnia to jego pseudomin artystyczny :lol: także na nowych szelkach tez musi być taki haft :p