rashelek Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Trzymamy kciuki za dobre wyniki! I sprawowanie ;) Mam nadzieję, że fotografa jakiegoś zabrałaś ze sobą :grins: Quote
Agnes Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Fotografem mialam byc ja :eviltong: ale zycie, w pracy mlyn i by mnie nie puscili:placz: Idzie im bardzo dobrze, nie bede za duzo pisac zeby nie odbierac przyjemnosci gops, ale jestem dumna z bialego prosiaka! Quote
agutka Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 a ja już kilka foteczek Clajtka widziałam:cool3: Quote
Agnes Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 (edited) Agutka pojawilo sie wiecej fot na fb? bo ja znalazlam tylko 1 album w wydarzeniu PBS edit: widzialam 2 albumy, ale foto claya jedno ;) Edited June 15, 2014 by Agnes Quote
Agnes Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Znalazlam kolejny album:evil_lol: gops wstawi jak dojedzie ;) Quote
agutka Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 a nie z PBS nie zaglądałam ;) Mam od prywatnej osoby na fb ;) Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Właśnie wróciliśmy :) Jestem prze dumna i prze szczęśliwa . Mój pies jest dla mnie mistrzem . Wróciliśmy bez trofeów ,ale z takim kopem do dalszej pracy , że za rok na pewno poprawimy wyniki ! Już się o to postaramy :P Pies dał z siebie wszystko , jednak mi zabrakło obycia i doświadczenia , tak niestety podejżewałam że będzie . Jednak teraz jestem bogatsza o to doświadczenie i za rok się poprawie . Pierwszy był Drag czyli ciągnięcie ciężarka (swoją wage) czyli jak się okazało na ważeniu psów 17 kg ! ( dla przypomnienia 3 miesiące temu było 18,5kg ) . Startował jako trzeci już bo szło zgodnie z wagą a były 2 samce lżejsze od niego (pit bulle) . Pierwsza próba pies usiadł w połowie drogi :evil_lol: bo za daleko odeszłam z zabawką więc stwerdził że i tak jej już nie złapie , musiałam się cofnąć żeby dokończył trase (moja wina za daleko odbiegłam , ale skąd miałam wiedieć jak biec kurde) . Za drugą próbą (są dwie i biorą pod uwage lepszy wynik) nauczona już po pierwszym raziem biegłam dużo bliżej z zabawką i pięknie robił całą trase jednak nie mogłam biec szybko bo bałam się że znowu oddale się za daleko . Nie wiem jaki mamy czas ten lepszy bo jeszcze nie podawali . Drugie było główne WP i znowu dałam ciała a jak .. To są takie emocje szczególnie właśnie pierwszy raz , że podobno zdarza się każdemu :lol: Dawałam go od małych wag bo bałam się że wystraszy się wózka , sporo psów tak ma za pierwszym razem . Na 500 poszedł jak piorun , na 700 super , na 900 fajnie , na 1100kg też jakoś poszło chociaż już z lekkim oporem . Przy 700 zaliczyłam dwa faule .. a trzy faule to koniec . Także przy 1300 spaliła mi się zabawka , z często ją miał i przestała być na tyle atrakcyjna , nie miałam drugiej ! mój błąd.. Próbowałam nadal na tą co mam i zrobiłam trzeci faul więc aut . Jestem pewna i dam se palca uciąć że z 1500 by poszedł spokojnie gdybym miała zabawke inną w zanadrzu a najlepiej boomera . Druga sprawa bał sie troche wózka bo szedł bokami ciągle(chyba bał się że w dupe mu wjedzie) a nie środkiem jak wszystkie , taki dziwka mój :) Kolejna sprawa mam wrażenie że bardo mocno dekoncetrowały go krzyki i szczekanie , dopingowali nas ale to niestety zadziało na odwrót . Za rok chyba poporszę o cisze jak będziemy startować , żeby się skupił . Trzeci był sprint i co znowu zrobiłam ? Dałam klape . Poszedł jak burza, przysięgam jak mały motorek nasze treningi z ciąganiem roweru dały świetne efekty . Niestety miałam zabawke na długim sznurku , przeleciałam przez mete , pies też więc zwolniłam i pies złapał zabawke zanim wózek przejechał mete dosłownie 5 cm !! FAUL . W sprincie nie ma poprawek , ale spytałam o czas bo wiedziałam że ma dobry 14,16 sekundy jestem mega dumna! Jak on to zrobił na tych krótkich łapkach nie wiem :evil_lol: Za rok jedziemy walczyć o pudło bo wiem że ma zapał i szanse . Po sprincie dosłownie kilka minut dostałam propozycje prywatnego TUGA z młodym pit bullem ( tuga nam odwołali więc chętnie skorzystałam żeby psa sprawdzić )nie mam wcale takich okazji bo nie mam w Elblągu z kim trenować tego , ostatnio miał TUGA rok temu z dużo większym psem . Poszliśmy na boczek i walczyły na prawde długo ! Byłam zaskoczona z jaką intesywnością to się działo , ktoś nagrywał filmik może go zdobęde . Clayek wygrał , no ale to już kwestia była nie doświadczenia bo ma zerowe a wieku poprostu głównie , mój jest dorosły i bardzo zacięty już a tamten to był młody pies . Zdjęć nie zrobiłam żadnych :evil_lol: Za to nam robili co rusz także na pewno jakieś wrzuce jak tylko coś ładnego wrzucą bo póki co średnio ładne :eviltong: Filimiki też ktoś kręcił , postaram się zdobyć . Także podsumowując mam zajebistego psa , musze pracować głównie nad sobą .. powiedziały mi to dwie bardzo doświadczone osoby . Pierwsze zawody udane , tylko on był z psów debiutantem i taki pitek młody 9miesięcy dla mnie totalna patologia wystawiać psie dziecko i pozwalać mu ciągać takie ciężary no , ale nie moja sprawa . Reszta to stare wygi doświadczone psy z wieloma zaliczonymi nagrodami także co się oszukiwać nie mogło być innych wyników . Jeszcze tylko się pochwale , że Clayek był ulubieńcem wielu osób nie tylko polaków :) Ciągle ktoś sobie z nim robił zdjęcia , podchodził , zagadywał , chwalił , usłyszłam z 10 razy " to mój ulubieniec/pupil" od różnych ludzi także obrosłam w piórka :lol: I jedno foto o tylko ono mi się podoba póki co :lol: To jest skupienie na piłke [IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/440479_10415607_722440471153324_8535117783467162411_n.jpg[/IMG] Quote
rashelek Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Świetnie, że jesteś zadowolona! Najbardziej wkurzające jest, kiedy człowiek wie, że to tylko jego wina i przez niego pies nie dał z siebie wszystkiego. Ale! Debiutowaliście, więc oboje nieobyci, za rok będzie lepiej, bo już wiesz co robić ;) Co to TUG? Walki psów? :lol: Quote
agutka Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Gops gratuluję debiutu ;) Teraz mniej więcej wiesz co masz dalej robić aby sięgnąć złota :) Rashelek- jakie walki psów?:grin: Taka oto konkurencja ;) [IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLmZcQhFkJges6pN384-8deQYMF73l8yY8_H1KvXaPZZrUWxpHVQ[/IMG] Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 [quote name='rashelek']Świetnie, że jesteś zadowolona! Najbardziej wkurzające jest, kiedy człowiek wie, że to tylko jego wina i przez niego pies nie dał z siebie wszystkiego. Ale! Debiutowaliście, więc oboje nieobyci, za rok będzie lepiej, bo już wiesz co robić ;) Co to TUG? Walki psów? :lol:[/QUOTE] Pewnie że będzie lepiej , za rok jadę poprawiać wyniki :) Jedno jest pewne Clayek przez swoje krótkie łapki ma poporstu na starcie ciut mniejsze szanse ale jak widać treningi dały dużo i można to na pewno jeszcze poprawić . Wiadomo że te konkurencje na szybkość wygrały wysokie psy . Dużo osób pytało nas o wage i każdy był zaskoczony gdzie on ma te 17kg , każdy myślał że z 16 max . A on jest na prawde dobrze zrobiony , mocno osuszony już także za rok wage może poprawie ale o max 0,5 kg bo poporstu więcej jest nierealne z jego budową . Już wiem i mam porównanie mój pies ma duży łeb który waży z 2 kg chyba:lol: A TUG to przeciąganie się psów na linie lub na gryzakach , przegrywa ten który pierwszy puści . [quote name='agutka']Gops gratuluję debiutu ;) Teraz mniej więcej wiesz co masz dalej robić aby sięgnąć złota :) [/QUOTE] Dzięki ! Na pewno się postaramy za rok o poprawienie wyników , biorę całą torbe zabawek bo już wiem że to było głównym probleme w wp. Kilka zdjęć [IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441268_10382641_657098137693423_8401835920276583060_n.jpg[/IMG] A tak wraca, psy szczekały stąd mina [IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441287_10304786_657098441026726_2561043322524353191_n.jpg[/IMG] To tez mina na psy :lol: [IMG]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441290_10322819_657098267693410_7114352585063578170_n.jpg[/IMG] Czekam na więcej zdjęć , pewnie przez kilka dni będą dodawać . Quote
vege* Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Gosia gratuluję debiutu! :) Jak na pierwszy raz poszło wam dobrze z tego co piszesz :) Pierwsze koty za płoty, za rok wszystko poprawisz :) Quote
agutka Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 no mina Claya nietęga :diabloti: tak w ogóle ma piękny komplecik smyczkowy ;) Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 [quote name='vege*']Gosia gratuluję debiutu! :) Jak na pierwszy raz poszło wam dobrze z tego co piszesz :) Pierwsze koty za płoty, za rok wszystko poprawisz :)[/QUOTE] Dzięki :) Pewnie że dobrze , no przynajmniej Claykowi dobrze :evil_lol: [quote name='agutka']no mina Claya nietęga :diabloti: tak w ogóle ma piękny komplecik smyczkowy ;)[/QUOTE] Smycz polecam , serio tak wygodnej nie miałam ! Miękka , nie rani , on się tak rzucał mi na psy okrutnie a ja miałam taką plecionke ze sobą niestety paliła ki ręce ciągle , na szybko poszłam kupić do el perro smycz i okazała się mega fajna . Miałam kiedyś taką tylko grubszą to była za ciężka a ta jest akuratna . Quote
asiak_kasia Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 To i od nas gratulacje. Foty widziałam na wydarzeniu :diabloti: I fajnie ze mieliście okazje się sprawdzić. Ja sobie tak po cichutku planuje w przyszłym roku pojechać i spróbować z Rudym. Szczególnie, że była PBS była suka, która wyglądała jak rodzona siostra Burbona i tak fajnie zrobiona, że jest motywacja dodatkowa :lol: 9 miesieczny pit na zawodach to mega pomyłka :-o. Powinno być jakies ograniczenie wiekowe. Ale widac komuś nie zależy na stawach i zdrowiu pieska :roll: Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 [quote name='Amber']Gratulacje :)[/QUOTE] Dzięki ! [quote name='asiak_kasia']To i od nas gratulacje. Foty widziałam na wydarzeniu :diabloti: I fajnie ze mieliście okazje się sprawdzić. Ja sobie tak po cichutku planuje w przyszłym roku pojechać i spróbować z Rudym. Szczególnie, że była PBS była suka, która wyglądała jak rodzona siostra Burbona i tak fajnie zrobiona, że jest motywacja dodatkowa :lol: 9 miesieczny pit na zawodach to mega pomyłka :-o. Powinno być jakies ograniczenie wiekowe. Ale widac komuś nie zależy na stawach i zdrowiu pieska :roll:[/QUOTE] Jedź! koniecznie do Białegostoku . Pity są tak nie wyrównane że Twój może być nawet rasowcem . Właśnie jest ograniczenie .. od 9msc można startować . Dla mnie głupota ale cóż . Nie wiem jak on to zrobił , ale 9msc pies uciągnął 3300kg , trenował tak intesywnie psa od ilu miesięcy ? nawet jeśli od 3 msc to miał wtedy tylko 6 ... porażka . Quote
asiak_kasia Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 [quote name='gops']Dzięki ! Jedź! koniecznie do Białegostoku . [B]Pity są tak nie wyrównane że Twój może być nawet rasowcem .[/B] Właśnie jest ograniczenie .. od 9msc można startować . Dla mnie głupota ale cóż . Nie wiem jak on to zrobił , ale 9msc pies uciągnął 3300kg , trenował tak intesywnie psa od ilu miesięcy ? nawet jeśli od 3 msc to miał wtedy tylko 6 ... porażka .[/QUOTE] Weź nawet tak nie mow, przeciez to kundel a nie "spełnienie marzeń" :evil_lol: A tak całkiem serio, to on na pita za spokojny jest. Ma korbę i ładnie się nakręca, ale żyje się z nim bezproblemowo. I tu teraz albo serio jestem taka zajebista i daje mojemu pieskowi tyle zajęcia, że w domu psa nie ma. Albo to podróbka i nie ma pitkowej ani nawet terrierzej natury. W końcu nie od dziś wiadomo, że się na właściciela ttb nie nadaje, wiec pewnie to drugie :diabloti: Powinni podnieść ten wiek minimalny, bo serio 3000kg to obciążenie spore nawet dla dorosłego psa, a co dopiero takiego gówniarza, który jeszcze się nie rozwinął. Ludzie od pitów mają dziwne pomysły. :roll: Serio przeraża mnie brak podstawowej wiedzy nt rozwoju/zdrowia psów, albo celowe olewactwo tej kwestii. W każdym razie gratulacje jeszcze raz. I oby tak dalej ;) Quote
rashelek Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 A ja tak z ciekawości, nie znam się zupełnie ;) Ale te obciążenia mnie porażają, na jaką odległość pies ma te 3300 przeciągnąć? Jak to w ogóle wygląda? :D Fotki świetne, [url]http://zmniejszacz.pl/zdjecie/142/441268_10382641_657098137693423_8401835920276583060_n.jpg[/url] to mi się najbardziej podoba :grins: Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Przykładowy filmik WP [URL]http://www.youtube.com/watch?v=27FkpQ1gM54[/URL] To się wydaje blisko jak pies idzie z 500kg owszem ale jak idzie z powyżej 1500kg to zaczyna być to bardzo daleko bo psy idą bardzo wolno wiadomo muszą się nieźle nagimnastykować :) Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 A jeszcze dodam w tym roku największa waga jaka poszła to 4300 kg i przeciągnął to pies z Węgier bardzo duży samczyk taki k. 35-40kg . A najlepszym psem z najlepszym przelicznikiem była 13 kg pit bullka która uciągnęła 3000kg , ta suczka była podajże z Litwy . Quote
agutka Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 wielu hodowców pitów(nie wymienię nazwy) trenują od 3 miesiąca życia tak więc 9 miesięczny jest już w niezłej formie:roll: dane osobniki mają po 8 lat i faktycznie żadnych problemów stawowych ale jakoś mnie to nie przekonywuje aby psie dziecię nadwyrężało rozwijający się kościec. Ja w piątek kupiłam nową parcianą smycz:roll: zobaczymy jak się sprawdzi bo bardzo nie lubię parciuchów najwyżej nabędę taką Claytową ;) Quote
Besti Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Fiu Fiu to Gartuluję Wam :) Co on ma napisane na szelkach "Biała..." co? :P Quote
gops Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 [quote name='wilczy zew']Gdzie mozna zobaczyc to wydarzenie?[/QUOTE] Wpisz na fejsie european championship pit bull show bialystok . [quote name='Besti']Fiu Fiu to Gartuluję Wam :) Co on ma napisane na szelkach "Biała..." co? :P[/QUOTE] ŚWINIA !! Musimy kupić nowe szelki , te są za mało podszyte a biała świnia to jego pseudomin artystyczny :lol: także na nowych szelkach tez musi być taki haft :p Quote
Recommended Posts