Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z wetem, powiedział, żeby kastrować w wieku 7 mies., czyli za ok. miesiąc :)

Rozliczenie:

Stan konta na 15 listopada wynosił +36,10 zł
Wpłaty:

+200 zł agat21
Razem: +236,10 zł

Koszty:
-300 zł hotelowanie
-7 zł odrobaczenie
Razem: -307 zł

+236,10 zł - 307 zł = -70,90 zł
Stan konta na 15 grudnia wynosi -70,90 zł.

Posted

Tola napisał(a):
Agatka spędziła święta w Zamościu w towarzystwie sporej sporej rodzinki i 3 kotów:)
Pozdrawiamy

Fajnie :) Suczynka kochana miała zatem prawdziwie rodzinne święta ;)

Posted

Też nie wiem czemu nie ma amatora na takiego sympatycznego łobuziaka. On ma teraz śmieszną sylwetkę, ogon mu się zakręca w rogal i sterczy nad grzbietem. Oczywiście pod warunkiem, że się chłopak nie rusza przez chwilę ;) Taki kundelos całkowitos :)
Koszyk zjedli z Hugo na spółkę dokumentnie, zostało tylko dno, które jeszcze im zostawiliśmy, bo się dobierają do progu i futryn...

Muszę sobie odetkać kość pamięci i będę na dniach fotki robić, to złapię też Ciapka :)

W tym tygodniu będę się z wetem umawiać na ciachanie (na przyszły tydzień). Myślę, że od razu zawieziemy też na zabieg Hugo, będzie raźniej chłopakom ;)

Posted

Ciachanie umówione na poniedziałek :) Postaram się jeszcze wcześniej zrobić parę ostatnich fotek Ciapusia z jajeczkami :)
Kastracja kosztuje 100 zł + koszty dojazdu 20 zł na spółkę z Hugo (czyli 10 zł na "łebka").

Posted

Pojawiła się szansa na DS dla Ciapka, a nawet dwie :) Zwłaszcza o tą jedną trzeba trzymać kciuki, bo to dzielna Pancia Agatki zadbała o nią i Ciapuś byłby - uwaga! - sąsiadem swojej mamusi :) dokładnie: koleżanka Pańci Agatki szuka psiaka i Pańcia Agatki będzie się starać, aby był to Ciapuś :) Jeśli się spodoba to mógłby już za ok. tydzień wybyć do domku (jak się wygoi po kastracji), bo ew. pańcia jest nauczycielką i chciałaby przyjąć pieska na ferie (u nas zaczynają się od 20-tego), żeby mieć więcej czasu dla nowego domownika.

Druga szansa jest trochę bardziej nikła: byli u nas wczoraj mili Państwo z Janowa Lubelskiego w poszukiwaniu pieska, Ciapuś spodobał się im. Warunki fajne, bo dom z ogrodem, wstęp do domu, w domu znaleziony kotek, pani w ubiegłym roku pożegnała dwa staruszki pieski - w obu przypadkach rak :( Tylko ludzie starsi i trochę się boję czy dadzą radę okiełznać temperament Ciapusia. W każdym razie mają się zastanowić i ew. przyjechać pod koniec przyszłego tygodnia (mówiłam, że Ciapuś będzie kastrowany). Nie wiem czy przyjadą, bo po wizycie u nas mieli jeszcze pojechać dalej do innego hoteliku-przytuliska i może tam coś wybrali.

A ja mam dla Was trochę fotek i nawet filmik chyba - tylko muszę obrobić :)

Posted

Bardzo mocno trzymam kciuki za domek dla Ciapka! I proszę innych też o kciuki! :thumbs:
Tak fajnie by było, gdyby znalazł swoje miejsce na ziemi :) I gdyby jeszcze blisko Agatki... Bardzo serdeczne dzięki Agatkowej Pani za "rajenie" Jacusia swojej koleżance :loveu:

Posted

Trochę fotów wyrośniętego już Ciapulka :)
Ciężko mu zrobić zdjęcia z innej perspektywy niż z lotu ptaka, bo jak wyciągam aparat to dostaje głupawki i podłazi pod nogi ;)
Na zdjęciach w domu widać w tle nadgryziony próg ;)

Posted

I jeszcze filmik pokazujący naturę jamniczą - mam piłkę i będę się nią sam bawił ;)
[video=youtube_share;ACo_iwfmtLM]http://youtu.be/ACo_iwfmtLM[/video]