Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zachary napisał(a):
Koszty sterylki Agatki opłacone. Jackuś podzielił się z psipsiółką:loveu:.

Agatka to ma szczęscie - najpierw dzięki Jackusiowi zaistniała w sieci i została uratowana a teraz dzięki niemu taki nowy mały-niemały Ciapulek nie będzie jej więcej męczył :multi::multi::multi:.

Bardzo dziękujemy!!!!

Posted

Niestety Ciapuś nie jedzie dziś, wczoraj pan nie odbierał telefonów, a wieczorem o 22.00 wysłał SMSa, że przeprasza, ale właśnie wczoraj zmarła mu matka i że nie chce blokować adopcji Ciapka, żeby mu szukać innego dobrego domu.
Także Ciapuś nadal szuka domku :(

Posted

Murka napisał(a):
Niestety Ciapuś nie jedzie dziś, wczoraj pan nie odbierał telefonów, a wieczorem o 22.00 wysłał SMSa, że przeprasza, ale właśnie wczoraj zmarła mu matka i że nie chce blokować adopcji Ciapka, żeby mu szukać innego dobrego domu.
Także Ciapuś nadal szuka domku :(

O rany.. co za nieszczęśliwa sytuacja :(

Posted

zachary napisał(a):
Czułam siódmym zmysłem,że to nie był domek dla Ciapka...Wchodzę dzisiaj i masz.....sprawdziły się moje odczucia...

Mam nadzieję zatem, że niebawem pojawi się ktoś, w stosunku do kogo będziesz miała dobre odczucia :kciuki:
Ciapulku Króweczku kochany, jeszcze trochę cierpliwości.. na pewno gdzieś jest twój kochany jedyny człowiek...

Posted

Z pozoru wygląda mi to na jakąś "ściemę", ale w wykonaniu starszego Pana....? Sama juz nie wiem, ale trzeba wierzyc, ze ciapusiwy domej jeszcze czeka na niego. Tylko nie moze go odnaleźc, ale wkrótce to sie stanie.
A Ciapuś i Agatka mają aktualne ogłoszenia tak?

Posted

agat21 napisał(a):
O rany.. co za nieszczęśliwa sytuacja :(

Myślę, że to wymysł z tą śmiercią matki... wcześniej też przecież "coś mu wypadło" i się wciąż ten wyjazd do W-wy przekładał. W dodatku napisał, że matka miała 76 lat, on 62 - to wychodzi, że urodziła go mając 14 lat...
No nieważne... miałam trochę wątpliwości co do tego pana i się problem sam rozwiązał :)

Posted

Murka napisał(a):
Myślę, że to wymysł z tą śmiercią matki... wcześniej też przecież "coś mu wypadło" i się wciąż ten wyjazd do W-wy przekładał. W dodatku napisał, że matka miała 76 lat, on 62 - to wychodzi, że urodziła go mając 14 lat...
No nieważne... miałam trochę wątpliwości co do tego pana i się problem sam rozwiązał :)

To rzeczywiście wygląda na naciągane tłumaczenie :shake:
Jednak jeśli Ty Murko miałaś jakieś wątpliwości to naprawdę lepiej, że wyszło jak wyszło. Lepsza późniejsza adopcja niż zła adopcja.

Posted

Murka napisał(a):

Miałaś przeczucie od początku widać, że to nie ten dom. Szósty zmysł.

Posted

Agatkę odkołnierzowałam już w czwartek, na brzuszku już prawie śladu nie ma :)
Nie pamiętam czy pisałam, chyba nie: wet ocenił wiek Agatki na ok. 3 lata.

Ciapek rozrabia, jak to szczeniak... domku nie widać :(

Wysłałam dziś Agatkę cioteczce z dogo, która zgłosiła mi zapotrzebowanie na małą sunię...

Posted

Mureczko, posyłam Ci dziś 400 zł tytułem hotelikowania dwupaku na następne tygodnie - policz proszę według uznania, bo nie wiem, jak Ci wypadnie policzyć Ciapka Jacusia już teraz.
I proszę o aktualne zdjęcia szczeniorka do nowych ogłoszeń. On się tak szybko zmienia ...

Posted

Oki, a ja tymczasem robię rozliczenie... decyzja zapadła, Ciapuś zostaje na BDT do czasu gdy znajdzie dom - on lub Agatka. Dodatkowo dostaliśmy dobrą karmę dla szczeniaków (Bosch), więc na razie kwestia wyżywienia jest załatwiona.

Stan konta na 15 sierpień wynosił -10 zł
Wpłaty:

+295 zł agat21
+72 zł agat21
+157,50 zł zachary
Razem: +514,50 zł

Koszty:
-263,50 zł hotelowanie
-71,50 zł szczepienia Agatki i Ciapka wraz z dojazdem weta
-3,50 zł odrobaczenie Ciapka (24.08)
-157,50 zł sterylizacja wraz z dojazdami do lecznicy
-3,50 zł odrobaczenie Ciapka (07.09)
Razem: -499,50 zł

+514,50 zł - 499,50 zł = +15 zł
Stan konta na 15 września wynosi +15 zł.

W tym tygodniu planuję wielkie Fiprexowie całego zoo, Agatce i Ciapkowie też sie dostanie, ale to będą niewielkie koszty.

Posted

Agatka wybiera się DSu :D
Dzięki Toli, której podesłałam info o suni, sunia trafi do sprawdzonego DSu, do młodych ludzi, którzy od dawna uczestniczą w pomaganiu zwierzakom (głównie kotom). DS w Lublinie, mieszkanie w bloku, mają przyjechać po sunię w sobotę. Obiecali szukać także lokum dla Ciapka :)
Będzie info i zdjęcia po adopcji :)