AlfaLS Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 zachary napisał(a):Koszty sterylki Agatki opłacone. Jackuś podzielił się z psipsiółką:loveu:. Agatka to ma szczęscie - najpierw dzięki Jackusiowi zaistniała w sieci i została uratowana a teraz dzięki niemu taki nowy mały-niemały Ciapulek nie będzie jej więcej męczył :multi::multi::multi:. Bardzo dziękujemy!!!! Quote
agat21 Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Wiekie dzieki zachary raz jeszcze! Agatka bardzo dziekuje :) Quote
Gosiapk Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Murka napisał(a):Pan od Jacusia ma być jutro w W-wce... zaraz TZ będzie do niego dzwonił żeby się umówić... i? Jedzie jutro Jacenty? Quote
Murka Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Niestety Ciapuś nie jedzie dziś, wczoraj pan nie odbierał telefonów, a wieczorem o 22.00 wysłał SMSa, że przeprasza, ale właśnie wczoraj zmarła mu matka i że nie chce blokować adopcji Ciapka, żeby mu szukać innego dobrego domu. Także Ciapuś nadal szuka domku :( Quote
zachary Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Czułam siódmym zmysłem,że to nie był domek dla Ciapka...Wchodzę dzisiaj i masz.....sprawdziły się moje odczucia... Quote
agat21 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Murka napisał(a):Niestety Ciapuś nie jedzie dziś, wczoraj pan nie odbierał telefonów, a wieczorem o 22.00 wysłał SMSa, że przeprasza, ale właśnie wczoraj zmarła mu matka i że nie chce blokować adopcji Ciapka, żeby mu szukać innego dobrego domu. Także Ciapuś nadal szuka domku :( O rany.. co za nieszczęśliwa sytuacja :( Quote
AlfaLS Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 O matko i córko... Jacuś dalej szuka domku... :-( Quote
agat21 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 zachary napisał(a):Czułam siódmym zmysłem,że to nie był domek dla Ciapka...Wchodzę dzisiaj i masz.....sprawdziły się moje odczucia... Mam nadzieję zatem, że niebawem pojawi się ktoś, w stosunku do kogo będziesz miała dobre odczucia :kciuki: Ciapulku Króweczku kochany, jeszcze trochę cierpliwości.. na pewno gdzieś jest twój kochany jedyny człowiek... Quote
doris66 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Z pozoru wygląda mi to na jakąś "ściemę", ale w wykonaniu starszego Pana....? Sama juz nie wiem, ale trzeba wierzyc, ze ciapusiwy domej jeszcze czeka na niego. Tylko nie moze go odnaleźc, ale wkrótce to sie stanie. A Ciapuś i Agatka mają aktualne ogłoszenia tak? Quote
agat21 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Ciapus ma, ale musze sprawdzic dokladnie do kiedy, a z Agat,ka sie wstrzymalam do czasu sterylki, ale teraz tez juz nic nie stoi na przeszkodzie, zeby ja oglaszac. Quote
Murka Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 agat21 napisał(a):O rany.. co za nieszczęśliwa sytuacja :( Myślę, że to wymysł z tą śmiercią matki... wcześniej też przecież "coś mu wypadło" i się wciąż ten wyjazd do W-wy przekładał. W dodatku napisał, że matka miała 76 lat, on 62 - to wychodzi, że urodziła go mając 14 lat... No nieważne... miałam trochę wątpliwości co do tego pana i się problem sam rozwiązał :) Quote
AlfaLS Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Murka napisał(a):Myślę, że to wymysł z tą śmiercią matki... wcześniej też przecież "coś mu wypadło" i się wciąż ten wyjazd do W-wy przekładał. W dodatku napisał, że matka miała 76 lat, on 62 - to wychodzi, że urodziła go mając 14 lat... No nieważne... miałam trochę wątpliwości co do tego pana i się problem sam rozwiązał :) To rzeczywiście wygląda na naciągane tłumaczenie :shake: Jednak jeśli Ty Murko miałaś jakieś wątpliwości to naprawdę lepiej, że wyszło jak wyszło. Lepsza późniejsza adopcja niż zła adopcja. Quote
Gosiapk Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Murka napisał(a):Myślę, że to wymysł z tą śmiercią matki... wcześniej też przecież "coś mu wypadło" i się wciąż ten wyjazd do W-wy przekładał. W dodatku napisał, że matka miała 76 lat, on 62 - to wychodzi, że urodziła go mając 14 lat... No nieważne... miałam trochę wątpliwości co do tego pana i się problem sam rozwiązał :) Miałaś przeczucie od początku widać, że to nie ten dom. Szósty zmysł. Quote
Dorota Rosiak Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Ciapulek przynajmniej uniknął ciągłych podróży pociągiem, już same te podróże wydawały się trochę dziwne... Nie oddawałabym Ciapka temu Panu, jeśli nawet ponownie się zgłosi. Quote
agat21 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Jak dwupaczek? Jak się czuje Agatka? Jeszcze z kołnierzem, czy już bez? Quote
Murka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Agatkę odkołnierzowałam już w czwartek, na brzuszku już prawie śladu nie ma :) Nie pamiętam czy pisałam, chyba nie: wet ocenił wiek Agatki na ok. 3 lata. Ciapek rozrabia, jak to szczeniak... domku nie widać :( Wysłałam dziś Agatkę cioteczce z dogo, która zgłosiła mi zapotrzebowanie na małą sunię... Quote
AlfaLS Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 To trzymamy kciuki żeby cioteczka się zakochała w Agatce :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:. Quote
agat21 Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Mureczko, posyłam Ci dziś 400 zł tytułem hotelikowania dwupaku na następne tygodnie - policz proszę według uznania, bo nie wiem, jak Ci wypadnie policzyć Ciapka Jacusia już teraz. I proszę o aktualne zdjęcia szczeniorka do nowych ogłoszeń. On się tak szybko zmienia ... Quote
Murka Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Oki, a ja tymczasem robię rozliczenie... decyzja zapadła, Ciapuś zostaje na BDT do czasu gdy znajdzie dom - on lub Agatka. Dodatkowo dostaliśmy dobrą karmę dla szczeniaków (Bosch), więc na razie kwestia wyżywienia jest załatwiona. Stan konta na 15 sierpień wynosił -10 zł Wpłaty: +295 zł agat21 +72 zł agat21 +157,50 zł zachary Razem: +514,50 zł Koszty: -263,50 zł hotelowanie -71,50 zł szczepienia Agatki i Ciapka wraz z dojazdem weta -3,50 zł odrobaczenie Ciapka (24.08) -157,50 zł sterylizacja wraz z dojazdami do lecznicy -3,50 zł odrobaczenie Ciapka (07.09) Razem: -499,50 zł +514,50 zł - 499,50 zł = +15 zł Stan konta na 15 września wynosi +15 zł. W tym tygodniu planuję wielkie Fiprexowie całego zoo, Agatce i Ciapkowie też sie dostanie, ale to będą niewielkie koszty. Quote
AlfaLS Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Murko, bardzo, bardzo dziękujemy!!!!!!!! Quote
agat21 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 dzięki Murko za szczodre serce :) :) :) Quote
Murka Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Agatka wybiera się DSu :D Dzięki Toli, której podesłałam info o suni, sunia trafi do sprawdzonego DSu, do młodych ludzi, którzy od dawna uczestniczą w pomaganiu zwierzakom (głównie kotom). DS w Lublinie, mieszkanie w bloku, mają przyjechać po sunię w sobotę. Obiecali szukać także lokum dla Ciapka :) Będzie info i zdjęcia po adopcji :) Quote
zachary Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 (edited) Wow!!! Superowo!!! Agatka będzie lublinianką:loveu: Edited September 17, 2013 by zachary Quote
Tola Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Bardzo się cieszę, że sunia będzie miała domek:) Przyszły DS nie może się już doczekać:) Quote
Recommended Posts