Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciapek-łobuziak pozdrawia :)

Nie wiem czemu nie ma nim zainteresowania... :(
Ostatnio przestał się podkopywać i wyprowadzać na spacery Tikę, ale teraz nurkuje w ziemi za kretami - pół ogrodu wygląda jak zryte przez stado dzików ;) Poza tym pozbawił kolejnego psiaka obróżki... Jego koleżanka Tika (ta wystraszona sunia) wybywa za 3 miesiące to może i on by się tak raczył wyprowadzić...

Rozliczenie:

Stan konta na 15 czerwca wynosił -285,40 zł
Wpłaty:

+300 zł agat21
+400 zł agat21
Razem: +414,50 zł

Koszty:

-300 zł hotelowanie
-6 zł Fiprex
Razem: -306 zł

+414,50 zł - 306 zł = +108,50 zł
Stan konta na 15 lipca wynosi +108,50 zł.

Posted

[quote name='Figunia']Ciociu Miła, zapewniam z ręką na sercu, że nie ma tam i być nie miało ani miligrama złośliwości. Tylko zrozumienie i współczucie.
Choć jestem emerytką, dobrze jeszcze pamiętam, jak zostawałam w pracy sama i także musiałam wykonywać, prócz swojej, pracę za urlopujące się koleżanki. Bywało, że siedziałam do wieczora (latem!!!).[/QUOTE]

Figuniu kochana, nie przejmuj się moim pisaniem. To był żart. Ja sama z natury lekko ;) złośliwa jestem, więc tak to czasem wychodzi, że spokojność ludziom zakłócam :)
Uściski!

Posted

Ciapek wpadł pod samochód... żeby sobie trawki poskubać. Jakoś taka z podsamochodowa lepiej smakuje ;)

[video=youtube;jCK3G1ftW0k]https://www.youtube.com/watch?v=jCK3G1ftW0k&list=UUEymdIMOgNST49lPh7T8iIw[/video]

A tutaj pobojowisko (już w miarę zakopane i wyrównane) - dzieło Ciaptaka oczywiście (i chyba Majcia mu pomagała trochę):

Tutaj też pozakopywane doły, niestety są już nowe w kolejnym miejscu :placz:

Poza tym jest bardzo sympatyczny ten nasz Ciapoch, tylko domku coś nadal nie widać :(

Posted

Wykupię teraz kilka pakietów ogłoszeń u Ziutki - może to coś pomoże
Oj, Ciaptaku łaciaty, kopaczu jeden, chyba myśliwskie jakieś instynkta masz w sobie..

• 2 weeks later...
Posted

Ciapek pojechał dziś do domku :D

Zaczęło się od telefonu wczoraj od Państwa z Lublina, zapowiedzieli się następnego dnia (czyli dzisiaj) na przyjazd i oglądnięcie Ciaptaka na żywo, zapytali od razu co mają wziąć ze sobą, gdyby chcieli go od razu zabrać. Wymieniłam parę SMSów z agat21 przebywającą za granicą i ustaliłyśmy, że jeśli Państwo będą ok i będą chcieli go adoptować to może jechać, a wizytę zrobi się poadopcyjną.
Ciapek już miał kilka wizyt zapoznawczych, więc jeszcze się nie cieszyłam... ale tym razem Państwo się nie zrazili jego energią i wielkością (przyznali, że na zdjęciach wyglądał na dużo mniejszego). Państwo wypytali mnie dosłownie o wszystko, o karmę jaką powinni mu kupić, ile podawać, o odrobaczenie i odpchlenie (jakie środki i kiedy), o kąpiel itd. Rozmawialiśmy długo o problemach jakie mogą wystąpić. Państwo obiecali, że jak coś się będzie działo to będą dzwonić. Póki co pani się najbardziej martwiła, że Ciapek będzie tęsknił za nami ;)
Wszystko już wczoraj dla niego kupili, posłanko, smycz, gryzaki. Na wizytę poadopcyjną zapraszają, prawdopodobnie TZ podjedzie tam w przyszłym tygodniu.

Ciapek zamieszkał w Lublinie, w mieszkaniu w bloku (na parterze), z rodziną 4-osobową (rodzice i dzieci: dziewczynka 4 lata i 19-letni chłopak). W domu będzie zostawał sam rzadko i na krótko. Cały sierpień wszyscy są w domu, ale radziłam, aby za niedługi czas zostawiali Ciapka choć na kilka,kilkanaście minut, żeby nie nauczył się, że zawsze ktoś jest.

Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, że Ciapek pojechał, jest pusto i cicho... Ale na razie jeszcze się boję, żeby jakieś problemy nie wystąpiły i żeby nie wrócił do nas łobuz. Państwo co prawda powiedzieli, że raczej będą chcieli takiej sytuacji uniknąć, ale różnie bywa... Póki co wiem, że podróż minęła super i Ciapek pozwiedzał cały dom.

Mam parę fotek z odjazdu, wstawię potem :)

Posted

Jeju, siedzę i ryczę od kiedy Murka mi napisała, że ludzie fajni, i Ciaptak pojechał do domu :placz: Tak bardzo bym chciała, żeby to byli JEGO LUDZIE. Mój maleńki Krówek.. Oby go docenili, pokochali. Murko, kochana, dzięki za relację, dzięki za smsy. Wieczorkiem wejdę do neta jeszcze raz - może zdjęcia będą? :cool3:
A na razie mocno mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, żeby Ciaptak zaaklimatyzował się w nowym miejscu, i żeby wszyscy zżyli się i porozumieli. Ciotunie kochane - Was też proszę o wielkie wielkie kciuki!!! Bardzo teraz potrzebne..

Posted

Pan dzisiaj dzwonił; ogólnie Ciapek się już fajnie zaklimatyzował. Jedyny problem to powarkiwanie na 4-letnią dziewczynkę. Podejrzewam, że chodzi o to, że ona jako ostatnia dołączyła do "stada" (nie była u nas, tylko wróciła z przedszkola parę godzin po tym jak Ciapek dotarł do Lublina) i Ciapek nie zaakceptował jej jeszcze jako członka rodziny. Jak Ciapek przyjechał do domu był tam 19-letni syn Państwa i było ok wszystko. Poradziłam Państwu, aby dziewczynka jak najczęściej częstowała łobuza smaczkami a nawet karmiła suchą karmą (zamiast podania mu normalnie w misce). Mam nadzieję, że będzie ok...

Posted

Strasznie się cieszę Ciaputkowym szczęściem!!!! Opis Państwa, ich podejścia do pieska daje nadzieję, że to ten dom.
Oby z dziewczynką zawarł przymierze, oby smaczki były skuteczną pomocą na początek...

Posted

W sumie o warczenie na dziecko Ciapka bym najmniej posądzała, bo u nas nigdy mu się to nie zdarzyło nawet jeśli chodzi o obce dzieci. No, ale to jednak dla niego ogromne zmiany, obce miejsce, obcy ludzie i różne mogą być jego reakcje. Mam nadzieję, że się przekona do malutkiej i będzie ją zalizywał tak jak naszą Hanię.