Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murko, jakieś wieści od Ciapucha?
A, i poproszę jeszcze o rozliczenie za ostatni miesiąc.
Wpłynęły wpłaty od AlfyLS i Doroty - bardzo bardzo dziękuję, mam nadzieję, że to już ostatnie :)

Posted

Alez wiesci !!! A ja byłabym to przegapiła.
Murko, dawaj nastepne newsy ! Przestał warczec na dziecko ? Nie zawsze rodzic zniesie takie zachowanie i troche sie martwie.

Posted

Po weekendzie zadzwonię lub umówimy się na wizytę poadopcyjną. Póki co nie mam info, więc wnioskuję, że Ciapuch przestał warkotać...
A u nas bez Ciapka to jakby połowy psów ubyło z domu :)

No to rozliczenie końcowe:
[B]
Stan konta na 15 lipiec wynosił +108,50 zł[/B]

[B]Koszty:
-230 zł hotelowanie[/B] (16.07-07.08)

+108,50 zł - 230 zł = -121,50 zł.[COLOR=#ff0000][B]
Pozostałość po hotelowaniu Ciapka wynosi -121,50 zł.[/B][/COLOR]

Posted

Pieniądze za hotel przelane.
Dostałam też dziś przelew 190,70 zł od Pinczerki_i_Gizmo, z którą robiłyśmy bazarek w połowie dla Ciapusia - głownie z fantów od Doroty - jeszcze raz wielkie wielkie dzięki dla Niej i wszystkich kupujących dogomaniaczek :loveu:

Posted

Dzwoniłam dziś do DSu Ciapka: wszystko ok :) Warczenie było chwilowe i szybko minęło na szczęście. Teraz Ciapek wszystkich zalizywuje ;)
Od września będzie musiał zostawać sam parę godzin, więc za moją radą państwo już teraz go trochę zostawiają, np. na pół godziny. Trochę popiskuje na początku a potem jest cisza.
Chcą go oduczyć uporczywego gryzienia w zabawie (nieszkodliwego, ale męczącego); radziłam zaopatrzeć się w szarpak ze sznurka i tym się z nim bawić, przeciągać itd. Wówczas nauczy się gryźć tylko szarpak, a ręce zostawi w spokoju.

Nie wiem jak zrobić z wizytą PA, państwo zapraszają. TZ może podjechać kiedyś przy okazji jak będzie w Lublinie, ale nie wiem kiedy to będzie, może być w odległym czasie. Jakiejś osoby z Lublina do wizyty nie mam w tej chwili żadnej. Może ktoś ma? W sumie fajnie by było jakby pojechała tam obca osoba ocenić sytuację :) No i Ciapek nie przypomniał by sobie starych czasów i dzieciństwa ;)

Posted

Jejku, jakie dobre wieści z domu Ciapulka :multi:Tak się cieszę, że wszytko OK.
Poszukam kogoś z Lublina do wizyty pa. Jeśli się nie znajdzie, to sama spróbuję zorganizować wyjazd w któryś weekend.

Posted

Czy są wieści od Ciaptaka? Mam nadzieję, że wszystko ok. Na razie nie mam jak się ruszyć do Lublina, ale mam nadzieję, że w połowie września dam już radę :)

Posted

Murka napisał(a):
Na wizytę poadopcyjną zgłosił się DS Agatki :) Już dane podałam i jak wszystko dobrze pójdzie to w piątek Ciapek będzie miał gości :)

o matulu! ależ jestem ciekawa tego spotkania :)

Posted

Wizyta PA będzie po 15-tym, bo teraz w Lublinie został tylko Ciapek z samym panem, potem zjedzie reszta rodziny. Uznaliśmy, że najlepiej będzie odwiedzić Ciapka kiedy jego "stado" będzie kompletne :) Jak się Państwo zgodzą to Agatka też przybędzie z wizytą :)

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj odbyła się wizyta poadopcyjna :) No i się okazało, że Ciapek ma wspaniałą rodzinę, z którą się już bardzo zżył, zwłaszcza z panem, który wyprowadza go na długie spacery. Nadal ma masę energii, ale jest już to do opanowania :)

Agatki nie poznał, bo warczał na nią bardzo przez dłuższą chwilę, potem się trochę uspokoił. Państwo Ciapka i Agatki porównywali oba psiaki ile mają wspólnego w wyglądzie, gestach, zwyczajach :)

Okazało się także, że Ciapek to niezły cwaniaczek, bo w nocy śpi w swoim legowisku, ale jak wszyscy pójdą spać to przemieszcza się na bujany skórzany fotel. Pan Ciapka mówił, że kiedyś wstał rano i patrzy, a fotel się rusza, jest pusty, a Ciapek jakby nigdy nic śpi na swoim legowisku ;) Także cwaniaczek przemieścił się błyskawicznie z fotela do siebie ;) Najważniejsze, że wie gdzie jego miejsce :)

Na początku Ciapek na spacerach bał się innych psów, a teraz zważniał i już na nie szczeka, niektóre nawet chce zjeść ;) No i to jest dla mnie zagadka, bo socjalizację miał od malutkiego szczeniaczka, dorastał z różnymi psami itd. Wychodzi na to, że wylazł z niego taki charakter (u nas w sumie rządził całym domowym stadem, panoszył sie strasznie).

A, i teraz ma na imię DOLAR :) JUż na to imie reaguje.

Posted

Super wiadomości  :grins: .

Faktycznie Jacuś czy Ciaptak to imie dla malutkiego pieska a jak on musi teraz opiekować się całym domem i chodzić na męskie spacery to nie może mieć takiego "dziecinnego" imienia. Dolar to brzmi dumnie!

Ale żeby tak do własnej mamusi?????? :nono: