agat21 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Murko, jakieś wieści od Ciapucha? A, i poproszę jeszcze o rozliczenie za ostatni miesiąc. Wpłynęły wpłaty od AlfyLS i Doroty - bardzo bardzo dziękuję, mam nadzieję, że to już ostatnie :) Quote
Murka Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Na razie nie mam wieści od Ciapka; sama nie dzwonię, chcę dać im trochę czasu. Rozliczenie zrobię lada dzień. Quote
AlfaLS Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Brak wiadomości to dobre wiadomości. Przynajmniej ja tego się trzymam :lol:. Quote
Figunia Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Trzymam kciuki za Jacusiowe szczęście!!!! Quote
bela51 Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Alez wiesci !!! A ja byłabym to przegapiła. Murko, dawaj nastepne newsy ! Przestał warczec na dziecko ? Nie zawsze rodzic zniesie takie zachowanie i troche sie martwie. Quote
Murka Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Po weekendzie zadzwonię lub umówimy się na wizytę poadopcyjną. Póki co nie mam info, więc wnioskuję, że Ciapuch przestał warkotać... A u nas bez Ciapka to jakby połowy psów ubyło z domu :) No to rozliczenie końcowe: [B] Stan konta na 15 lipiec wynosił +108,50 zł[/B] [B]Koszty: -230 zł hotelowanie[/B] (16.07-07.08) +108,50 zł - 230 zł = -121,50 zł.[COLOR=#ff0000][B] Pozostałość po hotelowaniu Ciapka wynosi -121,50 zł.[/B][/COLOR] Quote
agat21 Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Murko, wracam w środę z następnego wyjazdu, przeleję wtedy niedopłatę za Ciaptulka. Też mam nadzieję, że brak wieści to dobre wieści :) Quote
agat21 Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Pieniądze za hotel przelane. Dostałam też dziś przelew 190,70 zł od Pinczerki_i_Gizmo, z którą robiłyśmy bazarek w połowie dla Ciapusia - głownie z fantów od Doroty - jeszcze raz wielkie wielkie dzięki dla Niej i wszystkich kupujących dogomaniaczek :loveu: Quote
Murka Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Dzwoniłam dziś do DSu Ciapka: wszystko ok :) Warczenie było chwilowe i szybko minęło na szczęście. Teraz Ciapek wszystkich zalizywuje ;) Od września będzie musiał zostawać sam parę godzin, więc za moją radą państwo już teraz go trochę zostawiają, np. na pół godziny. Trochę popiskuje na początku a potem jest cisza. Chcą go oduczyć uporczywego gryzienia w zabawie (nieszkodliwego, ale męczącego); radziłam zaopatrzeć się w szarpak ze sznurka i tym się z nim bawić, przeciągać itd. Wówczas nauczy się gryźć tylko szarpak, a ręce zostawi w spokoju. Nie wiem jak zrobić z wizytą PA, państwo zapraszają. TZ może podjechać kiedyś przy okazji jak będzie w Lublinie, ale nie wiem kiedy to będzie, może być w odległym czasie. Jakiejś osoby z Lublina do wizyty nie mam w tej chwili żadnej. Może ktoś ma? W sumie fajnie by było jakby pojechała tam obca osoba ocenić sytuację :) No i Ciapek nie przypomniał by sobie starych czasów i dzieciństwa ;) Quote
agat21 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Jejku, jakie dobre wieści z domu Ciapulka :multi:Tak się cieszę, że wszytko OK. Poszukam kogoś z Lublina do wizyty pa. Jeśli się nie znajdzie, to sama spróbuję zorganizować wyjazd w któryś weekend. Quote
AlfaLS Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Bardzo się cieszę z takich dobrych wiadomości. Ciapulek pokazał się z dobrej strony i mam nadzieję że już tak zostanie na stałe :lol:. Quote
agat21 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Czy są wieści od Ciaptaka? Mam nadzieję, że wszystko ok. Na razie nie mam jak się ruszyć do Lublina, ale mam nadzieję, że w połowie września dam już radę :) Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Super wieści:) naczekał się chłopak .... Quote
Murka Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Na wizytę poadopcyjną zgłosił się DS Agatki :) Już dane podałam i jak wszystko dobrze pójdzie to w piątek Ciapek będzie miał gości :) Quote
Gusiaczek Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Murka napisał(a):Na wizytę poadopcyjną zgłosił się DS Agatki :) Już dane podałam i jak wszystko dobrze pójdzie to w piątek Ciapek będzie miał gości :) o matulu! ależ jestem ciekawa tego spotkania :) Quote
Figunia Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Czy Agatka również będzie sprawdzać domek swego Synka????:lol: Quote
AlfaLS Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Figunia napisał(a):Czy Agatka również będzie sprawdzać domek swego Synka????:lol: Byłoby super! Ciekawa jestem jak wyglądałoby to spotkanie... :lol: Quote
Murka Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 Wizyta PA będzie po 15-tym, bo teraz w Lublinie został tylko Ciapek z samym panem, potem zjedzie reszta rodziny. Uznaliśmy, że najlepiej będzie odwiedzić Ciapka kiedy jego "stado" będzie kompletne :) Jak się Państwo zgodzą to Agatka też przybędzie z wizytą :) Quote
agat21 Posted September 6, 2014 Posted September 6, 2014 Ale fajnie rodzinnie się dzieje na wątku :) Psiska oba kochane:multi: Quote
agat21 Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Jakieś wieści? Udało się wizytę zrobić? Quote
Murka Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Wczoraj odbyła się wizyta poadopcyjna :) No i się okazało, że Ciapek ma wspaniałą rodzinę, z którą się już bardzo zżył, zwłaszcza z panem, który wyprowadza go na długie spacery. Nadal ma masę energii, ale jest już to do opanowania :) Agatki nie poznał, bo warczał na nią bardzo przez dłuższą chwilę, potem się trochę uspokoił. Państwo Ciapka i Agatki porównywali oba psiaki ile mają wspólnego w wyglądzie, gestach, zwyczajach :) Okazało się także, że Ciapek to niezły cwaniaczek, bo w nocy śpi w swoim legowisku, ale jak wszyscy pójdą spać to przemieszcza się na bujany skórzany fotel. Pan Ciapka mówił, że kiedyś wstał rano i patrzy, a fotel się rusza, jest pusty, a Ciapek jakby nigdy nic śpi na swoim legowisku ;) Także cwaniaczek przemieścił się błyskawicznie z fotela do siebie ;) Najważniejsze, że wie gdzie jego miejsce :) Na początku Ciapek na spacerach bał się innych psów, a teraz zważniał i już na nie szczeka, niektóre nawet chce zjeść ;) No i to jest dla mnie zagadka, bo socjalizację miał od malutkiego szczeniaczka, dorastał z różnymi psami itd. Wychodzi na to, że wylazł z niego taki charakter (u nas w sumie rządził całym domowym stadem, panoszył sie strasznie). A, i teraz ma na imię DOLAR :) JUż na to imie reaguje. Quote
AlfaLS Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Super wiadomości :grins: . Faktycznie Jacuś czy Ciaptak to imie dla malutkiego pieska a jak on musi teraz opiekować się całym domem i chodzić na męskie spacery to nie może mieć takiego "dziecinnego" imienia. Dolar to brzmi dumnie! Ale żeby tak do własnej mamusi?????? :nono: Quote
Recommended Posts