Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo proszę wszystkich odwiedzajacych mój wątek o pomoc w szukaniu odpowiedniego DT dla Rudej
Przekopiowuję dane z jej wątku , a łącze istnieje przez banner. Oto wstęp do jej historii:

"Oczy tej wystraszonej suni mówią same za siebie....

Jest malutka, jeszcze bardzo młoda, ma zaledwie 2 lata.
Ale wygląda tak, jakby już się poddała...

Ona tak bardzo nie chce być tam, gdzie jest...
Przeraża Ją schroniskowy boks, dziesiątki innych psów w pobliżu...

Od 13 grudnia 2007 roku siedzi wciśnięta w kącik i trzęsie się ze strachu :-(

Ruda mieszkała wcześniej w ruinie na polach, nie miała częstego kontaktu z człowiekiem.
Nie podchodzi do człowieka, kiedy inne psiaki przepychają się po odrobinę pieszczoty i ciepło ludzkiej ręki.

Ta cudna sunia potrzebuje cierpliwego, wspaniałego Domu i Ludzi, którzy nauczą Ją co to znaczy Miłość, Czułość i Bezpieczeństwo.

Jej adopcja nie będzie łatwa, bardzo przydałby się dom tymczasowy, który pokazałby Rudej, że człowiek może być przyjacielem.

Kto Ją zauważy w tym kąciku?? Jakie ma szanse, żeby została wybrana? Jest tyle śmiałych, chętnych do kontaktu z człwiekiem suń.

Czas działa na Jej niekorzyść, kolejne miesiące życia w takim strachu tylko pogorsza Jej stan...

Bardzo prosimy o pomoc dla Rudej!!"

PROSZĘ,POMÓŻCIE SZUKAĆ TAKIEGO DOMU TYMCZASOWEGO DLA MALUTKIEJ, W KTÓRYM NAUCZYŁABY SIĘ UFAĆ LUDZIOM I PÓŹNIEJ MIAŁA SZANSĘ NA NORMALNE ŻYCIE I DS

Posted

Ona jest malutka , taka jak moja Bri- ma 2 lata i jest półdzika , potrzebuje koniecznie DT , w którym mogłby się zsocjalizować i w ten sposób przygotowac do DS , to jej jedyna szansa.POMOCY:roll:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
duże podobieństwo do Brysi :loveu:
oby małej się udało
widzę,że objęłaś patronat medialny nad Rudą :loveu::calus:

Bardzo podobna, a ponieważ trochę im na watku namieszałam , a los suni nie jest mi obojetny , staram sie jakoś pomóc:oops:

Posted

czytałam czytałam. Kiepsko wyszło, no ale najważniejsze,że robisz teraz co się da żeby małej pomóc.

Wczoraj napisałam więcej ale wykasowałam, napiszę tylko w skrócie,że z 7 tymczasów, które były u nas tylko jeden z nich zmieścił się w kwocie poniżej 200 zł (bo ok 120) a pozostałe czasem nawet 350 zł. To nie były płatne tymczasy. Wiadomo, zawsze się chce zakładać, że zwierzak będzie zdrowy itd. ale nie zawsze to wychodzi jakby się chciało.
najważniejsze,żeby szybko trafił jej się dom.a dzieki Twoim ogłoszeniom na pewno jest to bardziej prawdopodobne ;)

Posted

Betel, a może by spróbować skontaktować się z tarnobrzeskim stowarzyszeniem, które oferowało nam pomoc w przechowaniu i socjalizacji dzikawych szczeniorów, może mogliby zająć sie też ta sunią:roll:.

Czarna_zaba rozmawiała z kimś od nich telefonicznie i ma namiary.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja tez mogę pomóc finansowo. 20-30 zł...
Ale poproszę na PW o konto OK? Dzisiaj/jutro będe robiła przelewy, t i dla Rudej od razu bym zrobiłam przelew.
Pzdr.

dzięki serdeczne Asiaczku:loveu:, wysłałam Ci konto na PV

Posted

andzia69 napisał(a):
Betelku - pozy suczek jak zwykle zarąbiste:lol:

a powiedz mi...co ty tam w doniczkach hodujesz????:crazyeye:

Oprócz kamieni??? :evil_lol:Araukarię, czyli po polsku igławę - takie cosik choinkowate:lol: