Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ponieważ w naszym przytulisku mega tłok, pani weterynarz przy okazji, że odwoziliśmy dwa psiaki do Warszawy, wcisnęła mi takie małe coś. Musiała opróżnić jeden cały boks i znalazła frajera czyli mnie.

Sunia pogryzła panią weterynarz i zanim udało się ją TZ-owi wnieść do domu zachowywała się bardzo agresywnie. Przyznam się, że byłam przerażona.

W domu dałam suni kilka godzin, najpierw podstawiłam jej miski pod nos - skorzystała. Potem zasypiała na siedząco. Potem dała mi odpiąć smyczkę i przeszła kawałeczek po domu aby wybrać łazienkę na swoje lokum. W łazience ściągnęła sobie moje jeansy i spała na nich. Przyniosłam jej legowisko i ładnie się w nie wkomponowała. Kiedy poszłam na spacer z resztą ferajny, ponownie zdjęła z góry moje jeansy i leżakowała na nich.
Następny krok to było wzięcie potwora na ręce, udało się więc ćwiczyłyśmy co kilka minut. Przyszedł czas na spacer, wyniosłam to to na trawkę i mała powolutku dreptała za mną na fleksi. W tej chwili potwór leży przy mnie na kanapie i co chwilę zerka mi w oczy nie dowierzając chyba, że nic jej nie grozi.

Myślę, że mała się bardzo boi i potrzebuje dużo spokoju i głasków.

Edited by mestudio
  • Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mimiś napisał(a):
zrobicie z niej przytulankę i ktoś sie skusi na mikruska -mam nadzieję..

Nie wiem, ona nie może u nas być, nie wiem jak zareaguje na dziecko. Nie chcę mieć tylu psów. W tej chwili 11. Chciałabym mieć zwyczajne życie ze swoimi psami i jednym tymczasem.
Niestety z ogłoszeń nikt nie dzwoni.

Kupiłam dziś tabletki na odrobaczenie dla niej bo wszystkie psy z przytuliska mają robale.
Koszt 5 zł.
Jutro spróbujemy ją wykąpać, a za dwa dni odpchlenie.

Posted

asiuniab napisał(a):
jak się okazuje nie taki potwór straszny;)
a jak będzie mieć na imię??? (pasowałoby Besti trochę jak bestia i trochę jak najlepsza;) ale to tylko taki żarcik)

Proponuję: Wredzianka. :-D

Chciałbym zobaczyć kąpiel w wykonaniu mestudio jak poskramia bestię ;-)
TZmestudio

Posted

Malutka ładnie przespała noc, rano zastałam ją w jej prywatnym legowisku. Poszłyśmy na spacerek i zrobiła co trzeba. Przyszła do kuchni na śniadanko, chodzi za mną po całym domu. Warczy na inne psiaki, atakuje koty jeśli nagle pojawiają się jej przed nosem - wskakują do niej na kanapę.
Już sama wskakuje na kanapę, jest dużo lepiej.
Kąpiel...zobaczymy.

Odrobaczyłam ją dziś.

Posted

[quote name='mestudio']Malutka ładnie przespała noc, rano zastałam ją w jej prywatnym legowisku. Poszłyśmy na spacerek i zrobiła co trzeba. Przyszła do kuchni na śniadanko, chodzi za mną po całym domu. Warczy na inne psiaki, atakuje koty jeśli nagle pojawiają się jej przed nosem - wskakują do niej na kanapę.
Już sama wskakuje na kanapę, jest dużo lepiej.
Kąpiel...zobaczymy.

Odrobaczyłam ją dziś.
Będę kręcił film.....

Zobaczymy jak zaaraguje na mnie jak wrócę. Może mnie nie wpuści do domu???

TZmestudio

Posted

Wredota Besti kłapie mi zębiskami na kotecki. Wróciłyśmy ze spacerku i leży przy mnie, a koty wiadomo lubią się wtulać. Niestety nie mają szans przy tej zadziorze. Łypie na nie okiem i wytrzymuje chwilę po czym atakuje jak kobra jeśli któryś wskoczy na kanapę.

Posted

Mattilu napisał(a):
Mam imie: Czarna Mamba ;) wyobrazilam sobie jak sie czarne cialko spreza a potem rzuca swoje zwoje na kota;)

Bestia Czarna Mamba vel Kobra - nieźle

Jo37 napisał(a):
A to małpiszon jeden. Małe to i wredne . Imię jej
trzeba wymyślić - może Kropka.

Dokładnie, Kropkę już mamy.Głupiutkie to to, że hej. Szczeka nawet jak jej się wydaje, że coś usłyszała...

Ta mała jak do tej pory nie ujada.
Wyszłam do ogrodu ze sforą, a po powrocie zastałam małą na mojej bluzce, ściągnęła sobie na ziemię i tyle w temacie.

Posted

Nie zdążyłam jeszcze odkupić sobie firanek na to okno (2 tygodnie temu porwała je Czarusia z przytuliska), a tu następna dama jak widać lubi skakać po oknach.....

Atak się dziś cieszyła jak wrócił pan, wczoraj prawie go pożarła....

Posted

[quote name='Mattilu']No prosze, z Mamby mamy jagnie:)
A moze nazwiemy ja Jagodka? Taka czarna;)
Wy nie macie ogrodu za oknem...macie dzungle!

Za tymi oknami rosną wielkie modrzewie, cudne są.

Czarna Mamba Jagódka.

Tak naprawdę to przytuliska, schroniska i wszelkie tego typu miejsca robią z psiaków zupełnie inne istoty niż są w rzeczywistości. Psiaki są tam zdezorientowane, zagubione i przerażone. Chyba najgorzej działa na nie mały boks i brak spaceru, ręki człowieka.

I dla oka coś, cudnie pachnie....ech.

Posted

Mattilu napisał(a):
No prosze, z Mamby mamy jagnie:)
A moze nazwiemy ja Jagodka? Taka czarna;)
Wy nie macie ogrodu za oknem...macie dzungle!

powinniśmy już kosić???
TZmestudio