Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też mam teraz taki trochę przymusowy nabytek - spore, wredne i tylko przerażone nie jest - przeraża za to naszą Gapcię :(

Kokota, a Ty się wykokosisz w końcu na swoje? Chyba najwyższy czas! ;)

Posted

Kokota wredota agresorka pospolita, atakuje jak szalona jednego z naszych kotów, oprócz tego ma jakiś amok na widok Lady, Fąfla i Fuksa - duże psy ją przerażają więc z zaciekłością do nich startuje.
Spacery odbywamy więc turami żeby wariatka nie narobiła sobie problemów. Duże psy ją ignorują, ale ja tam żadnemu nie wierzę.

Nikt nie dzwoni, Kokota nie w typie poszukujących.

Posted

Kokota dalej jest wredna dla psiaków i kotów, wykorzystuje każdą okazję aby się poszczerzyć, powarczeć albo rzucić się z zębami. Wpada w jazgot niekontrolowany na widok dużych psów - Fuks, Fąfel, Lady.
Musi być w domu jedynaczką bo zniechęci szybko do siebie właściciela.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ladniusia ta wredotka jest......:)

Ellig napisał(a):
Prawdziwa z niej "kokota", śliczna:)

Przypomnę mimochodem: jest do wzięcia od już.... :-D

TZmestudio

Posted

Kokota to dziwny pies... Wieczorem opiszę więcej (chwilowo jestem chmielowy i kiepsko składają mi się literki).

Podobnej do niej jeszcze nie mieliśmy dotychczas.

TZmestudio

Posted

[quote name='mestudio']Kokota to dziwny pies... Wieczorem opiszę więcej (chwilowo jestem chmielowy i kiepsko składają mi się literki).

Podobnej do niej jeszcze nie mieliśmy dotychczas.

TZmestudio

Namawiał, namawiał i .... namówił :evil_lol:

Posted

Kokota to coś jak pies o mentalności kota. Wskakuje na stos drewna jak nasze koty i stamtąd obserwuje nas. Jak siedzi z nami na kanapie wchodzi na kolana i dąży do tego aby mieć ryjek w odległości 1,5 cm od naszego. I nie po to ady wylizaś, tylko wąchać. Minutę, dwie, trzy, siedem.... Zawsze z dala od zbiegowiska psów....

I emocjonalnie związana z jednym człowiekiem. Ta więź jest bardzo mocna jak u kotów....

Inaczej nie potrafię tego opisać....

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
Kokota to coś jak pies o mentalności kota. Wskakuje na stos drewna jak nasze koty i stamtąd obserwuje nas. Jak siedzi z nami na kanapie wchodzi na kolana i dąży do tego aby mieć ryjek w odległości 1,5 cm od naszego. I nie po to ady wylizaś, tylko wąchać. Minutę, dwie, trzy, siedem.... Zawsze z dala od zbiegowiska psów....

I emocjonalnie związana z jednym człowiekiem. Ta więź jest bardzo mocna jak u kotów....

Inaczej nie potrafię tego opisać....

TZmestudio

Zatem totalny MIX ....

Posted

To do pary do mojego kota, który zachowuje się jak pies: nie miauczy, nie wskakuje nigdzie, śpi z psami, przychodzi na jedzenie do kuchni z psami.......

Posted (edited)

Wredna małpa Koko - zachowania naturalne.....

Tak Koko reaguje na duże psy - Fuksa, Fąfla, Lady. One na nią nie zwracają uwagi, a ona daje z siebie wszystko. Dopiero porządnie ofuknięta odpuszcza.

http://www.youtube.com/watch?v=dvCCkkix5oY&feature=youtu.be

W domu zaś jak kobra atakuje zwierzaki, które ośmielą się zbliżyć do mnie...

Dlatego powinna być jedynaczką w nowym domku :-).

Edited by mestudio