Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiyoshi napisał(a):
trzymam kciuki za dzisiejsze sterylki....bądżxie dzielne sunie i TY Pysiu..

a o mnie to się juz nikt nie martwi :obrazic: a też się stresowałam no!

Dziewuszki już po - Promka (o ile zniwu nie pomieszałam imion??? ta starsza :D ) miała nieładną macicę być może początki ropomacicza, Premka maciczka malutka i wszystko poszło gładko :) wysiedziałyśmy się tam strasznie długo - mam wrażenie, że cały dzień :lol: no a teraz trzymamy kciuki żeby dziewczyny nie panikowały i niech się pięknie i szybko goi!!!! :kciuki: Niunie panikują bo wetka im założyła opatrunki na ranki i plastry są straaaszne - ja to bym to zdjęła od razu :p
Dla jednej dałam Pysi kubraczek, drugiej kupiłyśmy kołnierz

A teraz csiiii i niech się dziewczyny wyśpią choć trochę bo Pysia po nocce nieprzytomna, a jeszcze niufka z nami była

Posted

danyww napisał(a):
A co z Niufką? :cool3:

własnie napisałam na jej wątku - ciąży na USG nie widać więc albo nie ma albo za wcześnie żeby było widać, ale uszy - straszne błoto i bolesne; po niufce capi mi w aucie :D

Posted

Dzięki. Właśnie doczytałam. :lol:

Oj tam, capi :crazyeye: Skrop perfumami to zapaszek się pomiesza i ..będzie jeszcze intensywniejszy :diabloti:

Posted

danyww napisał(a):
Dzięki. Właśnie doczytałam. :lol:

Oj tam, capi :crazyeye: Skrop perfumami to zapaszek się pomiesza i ..będzie jeszcze intensywniejszy :diabloti:

no mnie to tam rybka ale własnie wiozłam Mamę, sąsiadkę i Oliwię w białej sukience komunijnej na majówkę :errrr: nie omieszkały skomentować zapaszku :evil_lol: powiedziałam, że wracać mogą na piechotę jak zapaszek razi :D

Posted

malawaszka napisał(a):
no mnie to tam rybka ale własnie wiozłam Mamę, sąsiadkę i Oliwię w białej sukience komunijnej na majówkę :errrr: nie omieszkały skomentować zapaszku :evil_lol: powiedziałam, że wracać mogą na piechotę jak zapaszek razi :D

:evil_lol: no, spacer to zdrowie :p

Posted

bożesztymój właśnie dzwoniła Pysia z pracy i opowiedziała co jej Premka wywinęła tuz przed wyjściem do pracy :mdleje: dziewuszki nie chciały same wyjść z domu na siku iwęc Pysia wzięła Premkę pod pachę i wystawiła na podwórko, wróciła po Promkę, monał momencik a Premki nie ma :crazyeye: Promka się wysikała, kupkę zrobiła, a Premki nie ma :crazyeye: Pysia szuka i szuka, TZta zaciągnęła do pomocy, ciemnawo na dworze się robi, a tej małej pipki nie ma! Dopiero jak Seti wyszła i zaczęła pod krzaki zaglądać to spod jednego wydobył się warkocik :mdleje: ale trochę czasu minęło, Pysia już chciała brać wolne w pracy ale nie dali :mad: w końcu wyciagnęli maludę spod tui płożacej i pędem do pracy - Pysia się spóźniła przez tego małego trzpiota! Masakra - PP bardzo się zestresowały tym wszystkim i teraz są takie wylęknione, do tego te plastry i kubraczki - to wszystko dla suniek jest przerażające :mdleje: aaaaaa zwariować można z tymi psami!

Posted

strasznie smutne to wszystko:(
Pysi współczuje, bo wyobrażam sobie jakiego musiała mieć stresa...
widać Premia bardzo silnie przezyła tą całą sterylizacje, może odezwały sie znów stare lęki...biedna sunia, co ona musi mieć w tej swojej małej główce, żeby aż pod tują się chować...i to przed kim? przed Pysią naszą, która tak ją pokochała...

oby szybko doszła do siebie....

Posted

A Fraszka weszła w najgorszy okres cieczki, molestuje wszystkich i wszystko. Oczywiście orócz dużych psów te goni z głośnym szczekiem, obawiam się, że kiedyś się zdziwi jak ją uchapie w ten chudy tyłek. AA i jeszcze jedno Fraszka topies z tego gatunku, który się uśmiecha.

Posted

[quote name='ULKA12']A Fraszka weszła w najgorszy okres cieczki, molestuje wszystkich i wszystko. Oczywiście orócz dużych psów te goni z głośnym szczekiem, obawiam się, że kiedyś się zdziwi jak ją uchapie w ten chudy tyłek. AA i jeszcze jedno Fraszka topies z tego gatunku, który się uśmiecha.[/QUOTE]

łomatko miałam nadzieję, że już się kończy ta cieczka głupia :lol: aaa super, ze się uśmiecha :lol: uwielbiam to

Posted

No.... Wczoraj była jazda bez trzymanki.... W pracy chyba mnie stres trzymał bo nawet sekunde mi się spać nie chciało.
Oczywiście Premka jest mistrzynią w ściąganiu kołnierza. Jak ona to robi to sam diabeł wie. Obroża była tak mocno ściśnięta że na pograniczu uduszenia- i tak zdjęła. Na szczęście przewidująco wsadziłam jej kubraczek jeszcze. Wszystko ok.
U weta pościągaliśmy opatrunki. Rany ( tfu tfu tfu!!!!) śliczne. Czysciutkie, suchutkie. I oby tak dalej!
Promka wczoraj była słabiutka bardzo. Premka silna, ale fazy miała po narkozie straszne. Chować się! Ale rano jak wróciłam z pracy przywitał mnie normalny, radosny pies :) Promka rano nadal była senna, przy czym juz nie taka słaba. O 12-tej jak wstałam już było ok. Rano Premka pojadła a Promka nie chciała. W południe i Promka wszamała papu :) Teraz też szamały, bo daję im po trochu aby flaczki sie ułożyły na spokojnie ;) Po co nam sensacje.
Na jutro dostały tabletki p/b a w poniedziałek na zastrzyki i kontrole.

Monika nie napisała, że nasze dwa chudzielce już nie są takie chudzielce :) Są szczuplutkie, mają cudna linie, ale absolutnie juz im ciałka wiecej nie trzeba. Promka ważyła 8,5 kg ( to byl szkieletor! ) a teraz 9,6 kg ( chyba bo nie do końca pamietam). Premka ważyła 7,5 kg a teraz 8,6 kg ( też chyba- popraw Monika jakby co). Oczywiscie wiele z Was by stwierdziło podczas głaskania ze są chude nadal, ale ja wiem że szczupły pies to zdrowy pies ;) Szczupły a nie zagłodzony- a one były zagłodzone.
Wet ( właściciel) rzekł dzisiaj - 20 zł. Nie miałam kasy przy sobie i nie zapłaciłam. Powiedziałam że w poniedziałek dziwiąc się głośno że nie jest wliczone wszystko w sterylke. 20 zł za zastrzyki i za te tabletki p/b.

Fraszka typowy sznup z tym ganianiem hahahaha. Niech jej sie ta cieczka już skończy no!
I zrób zdjęcie uśmiechniętej Fraszki :)