ania91sc Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 (edited) Witamy, witamy serdecznie wszystkich tym razem u Tysi :) :) :) Tysia ma około czterech lat, no może pięciu :) Jest troszkę nieufna na początku. Musisz ją przekupić i poznać, aby spokojnie pogłaskać :) W schronisku jest bardzo smutna i przygnębiona... :( Jej schroniskowy numer to 281/13, mieszka w boks[SIZE=4]ie po Jadzi :D - 705. Waży niespełna 40 kg i ma 60 cm w kłębie. Tutaj jej opisik: Tysia to duża suczka wyglądem nieco przypominająca owczarka niemieckiego. Waży 32 kg i ma 60 cm w kłębie. Przyjaźnie nastawiona do ludzi, jednak w pierwszym kontakcie jest troszkę nieufna. Do psów nastawiona jest raczej obojętnie, neutralnie tzn. gdy jakiś idzie koło niej to nie ma żadnego problemu, ale gdy jest za bardzo natarczywy lub chce się bawić to potrafi warknąć, szczęknąć – jednak nie atakuje. Idealnie chodzi na smyczy, cały spacer idzie przy nodze i w ogóle nie ciągnie. Potrafi wykonywać komendę siad, łapa, druga łapa. Jest dużym obżarciuchem, jedzenie po prostu pochłania, jednak z ręki bierze je dość delikatnie. Po pewnym czasie, jak już przekona się do człowieka, wychodzi z niej duży pieszczoszek, który uwielbia głaskanie i mógłby zostać zagłaskany na śmierć :) Wówczas sama nadstawia pyszczek i czeka aby ją posmyrać. Najchętniej każdą wolną chwilę spędzałaby z człowiekiem. Sunia jest bardzo grzeczna, zrównoważona i ułożona. Nie będzie wymagała dużej aktywności, ale spacerki bardzo lubi. Szybko przyzwyczaiła się do opiekuna i dla niego mogłaby zrobić wszystko. Opiekun może bez problemu podnosić jej łapki, zaglądać do pyszczka, czy dotykać brzuszka. Tysia jest bardzo usłuchana, zawołana od razu wraca. Bardzo lubi kąpiele w jeziorze. Jest wesołym i pogodnym psiakiem, który może zamieszkać nie tylko w mieszkaniu, ale również w ogrodzie (lecz tylko wolno puszczona). Szuka kochających ludzi, którzy obdarzą ją miłością na jaką zasługuje. [SIZE=4] Kontakt do opiekuna: 668-452-677, mail: [email protected] Oraz kilka zdjęć (Dominika dziękujemy bardzo za nie :loveu:): A tutaj cały albumik: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Tysia281134Lata39Kg60Cm16032013RAniaNizio# POZDRAWIAMY I ZAPRASZAMY DO ODWIEDZIN :) Edited April 30, 2013 by ania91sc Quote
ania91sc Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Za Nami pierwszy spacerek :) Najpierw było zapoznanie no, a potem spacerek :) Dziwnie mi się chodziło z Tysią, bo ona cały czas przy nodze jest i nawet nie chwilkę nie odejdzie :) Pochłaniała jedzenie w dużych ilościach... Sunia jest taka grubiutka ale jednocześnie szczupła :roll: Na koniec spotkała Nas nieprzyjemna "akcja" z Karbonem, psiaki się "pożarły", obyło się na szczęście bez większych ran, no ale z łapki leciała Tysi lekko krew... :( Później jak widziała jakiegoś psa to chowała się za moimi nogami. W sobotę mam nadzieję, że Tysia chętnie wyjdzie do mnie z boksu :) Quote
maciaszek Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Tysia powędrowała na katowicki wątek. Ma też nową kartę na stronie schroniska i fundacyjnej :). Quote
ania91sc Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='maciaszek']Tysia powędrowała na katowicki wątek. Ma też nową kartę na stronie schroniska i fundacyjnej :).[/QUOTE] Dziękujemy bardzo :) Quote
ania91sc Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Też sobie tak pomyślałam :D Już trzecia :) Quote
ania91sc Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Ale powiem Wam, że Ona mi strasznie Fante przypomina... Quote
Romina_74 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 a wiesz Ania, tak sobie myślę nad imieniem - kto je wymyślił ... bo był taki Woli i Tysio ;) a u Was będzie Wolny i Tysia :):):) Quote
madziakato Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Piękna sunia, szybko znajdzie domek....oby dobry! Quote
ania91sc Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Hehehehe :D Imię ja wymyślałam :D No dokładnie zgrana para z nich będzie :D Też mam nadzieję, że Tysia znajdzie taki cudowny domek :) Najlepiej jakby mogła mieszkać w domu z ogrodem ale żeby mogła wchodzić kiedy chce do domciu :D Quote
choba Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Zapisuję... I przepraszam za ten wypadek z Karbonem. Mam nadzieję, że Tysia szybko przypomni sobie, że nie każdy pies jest taki jak on... Quote
ania91sc Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Na szczęście nic się nie stało więc nie ma co rozpamiętywać :) Tysia jutro pójdzie na spacerek z Wolnym, a on to siła spokoju więc może się zaprzyjaźnią i nie będzie pamiętać o przykrym incydencie :) Dziś był telefon w Jej sprawie, ale taki, że lepiej nie mówić... :/ Pan wyzywał do słuchawki i mówił dziwne rzeczy, ale chyba odradziłam im skutecznie Tysie - mam taką nadzieję!!! Quote
madzia.uje93 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Umknął mi wątek Tysi, ale już jestem:evil_lol: Po zdarzeniach z Arią to chyba jestem przewrażliwiona, ale na wcześniejszym zdjęciu na stronie co było, miała taki jakiś dziwnie zaogrąglony brzuszek, a teraz jeszcze mówisz, że jest żarłokiem i chudo/gruba:roll:może szczeniaki ma?? Quote
ania91sc Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Też tak myślałam i od razu o tym mówiłam, zresztą nie tylko ja... więc może faktycznie. Zgłosiłam to Pani Ani od razu, powiedziałam, że wygląda jak Fanta w tedy jak była w ciąży i wydaje mi się, że przez to tak dziwnie chodzi... No ale po tamtym wydarzeniu jak Fante zgłosiłam i wet ją oglądał i powiedział, że nie jest w ciąży, a za dwa dni urodziła to wiecie... :mad: Poza tym jak jest w ciąży to chyba końcówka, bo naprawdę brzuszek duży i tak chodzi... Nawet nie wiem jak jest w tedy ze sterylką, nie mam pojęcia :( Jednak wciąż mam nadzieję, że ona po prostu taka tłuściutka jest :D Quote
madzia.uje93 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 No najlepiej by było jakby się okazalo że to tylko ciałka trochę;) Jeżeli to już końcowka to chyba sterylki już się nie robi, ale co ja tam wiem:roll: Quote
ania91sc Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Więc pewnie wszystko się okaże "w praniu"... Quote
ania91sc Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 A więc weterynarz Jej jeszcze nie oglądał ale dziś jakoś moje przeczucia zostały rozwiane, że jest w ciąży :) Wydaje mi się, że ona jest po prostu taka grubiutka no ale mogę się mylić... Spacerek z Tysią to sama przyjemność idzie CAŁY CZAS przy nodze, nawet na krok nie odejdzie, jedynie czasami lubi dawać mi głowę miedzy nogi i w tedy trochę ciężko się idzie :D Poza tym sunia umie doskonale wykonywać komendę "siad" i "łapa". Jest bardzo grzeczna i posłuszna :) W ogóle dziś z boksu bardzo chętnie wyszła ale zaraz do niego wbiegła z powrotem i musiałam ją wołać ale zapinanie nie trwało 15 min tylko minutę :D Tysia ma w boksie po Jadzi spanko psie, widać, że cały czas w nim leży, bo jest nieźle brudne :) Ale nic nie zniszczone więc go nie gryzie :) Opędzlowała dziś miskę gotowanego i duuużą torebkę kiełbaski :) No, a do boksu w nagrodę dostała ucho do gryzienia :) Niestety powrót do boksu był nieprzyjemny tzn. zapierała się "nogami i rękami", aby tam nie wracać :( Cały spacerek w ogóle patrzyła na mnie żeby jej dać jedzonko albo żeby ją głaskać :) KOCHANA JEST :loveu: Kilka zdjątek ze spacerku: Quote
Recommended Posts