Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='katik']http://images30.fotosik.pl/260/edb16f03397c9547.jpg
co ten królik taki nieuczesany. :evil_lol:
Bo to wieśmak jest i sie czesać nie lubi:diabloti:
Anza on ma charakter azawakha:diabloti:, nawet jak nas nie ma to nie zauważy, czasem przyjdzie na mizianko, ale on wolo piłkę niż głaskanie:cool3:
Żani, ale ja cały zcas mogę spełnić Twoje marzenie:evil_lol:
Selkecikowa, Kinia witam!:multi:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A byłyśmy na wsi , nad wodą..no i wyęczyłysmy się.
Choroa nam nie dokucza, Kora bawi sie iżyje tak jak dawniej, czasem ja tylko stopuje.
Na zachete Kaja:

Kora nad wodą, niestety na lince bo tam nie wolno spuszczać psów:

Moje rudo czarne szczęście:

Takie cusik spotkałysmy w lesie:

Kaja:

Kaja wygladajaca w oknie:

Posted

Aaaa! Czy ostatnio wszyscy na dogo muszą wklejać zdjęcia pająków? Jakaś ogólna akcja żeby mnie wkurzyć? :evil_lol:

dobrze, że Kora czuje się OK ! Po prostu obserwuj...

Posted

Smutek, łzy, radość - takie kontrowersyjne uczucia powitały mnie dziś o poranku.
Ale zacznę od początku.
Wczoraj pojechałam sobie do naszego domku rodzinnego na wsi.
To miał być weekend odpoczynku.
Dziś rano jednak zbudził krzyk...
(Rano około 5 Kora została wypuszczona na podwórko, ktoś uchylił furtkę...).
Krzyk ten był mojego brata, który wołał Korę, pomyślałam, pewnie włóczy się gdzieś po placu, ale zbudziła mnie moja mama twierdząc, że Kora uciekła.
Pędem założyłam spodnie i nieuczesana, wybiegłam na podwórko, Kory nie było, nie było jej w domu, ani na dworze...wzięłam psy,rozdzieliliśmy sie i zaczęliśmy szukać rudzielca.
Idąc drogą z psami i nawołując Korę...przypomniałam co robi się z psami takimi jak Kora na wsiach takich jak ta....w najlepszym przypadku dostała by kulkę w łeb...bo ta rasa uznawana jest tu za morderczą...
Przemknęło mi całe życie wspólnie spędzone z Korą...nie wiedziałam juz gdzie jej szukać.
Wiedziałam, ze na pewno zwiała za psem.

W oddali mój brat zobaczył podkulona ryżą plamkę.
To Kora jej widok był żałosny...biegała jak w amoku, podkulona wystraszona...najeżona, szczekała..- te gruby szczek ja uratował bo ją usłyszeliśmy w porę.
Zapewne ludzie odganiali ją, rzucali w nia kamieniami...bo niby co ja tak wystraszyło...?
Gdy zobaczyła nas, na poczatku stanęła jak wryta, dopiero po ciełpym zawołaniu przybiegła do nas....była bardzo uradowana, a cała rodzina odetchneła z ulgą.

dziękuje Bogu, że ta sierota nie wpadła pod samochód, nikt jej nie uwiązał przy budzie, nikt nie wpakował jej kulki w łeb...ma korkinson szczęście.
Po 30minutowych poszukiwaniach, poszłam dalej spać, byłam wykończona

Z korkinsonem, nie da sie spokojnie przeżyć miesiąca..ba nawet tygodnia- a może i dnia?

Miałam ochotę j wycałować, a jednocześnie wtłuc:diabloti:

Posted

Nie zazdrosze pobudki:shake:
Cale szczescie ze w pore zauwazyliscie ze jej nie ma... ufff w pewnym momencie goraca mi sie zrobilo:oops:
Prosze wymiziac uciekinierke i przekazac zeby wiecej tak Panci nie straszyla;)

Posted

całe szczeście że to się skończyło tak jak się skończyło
aż strach pomyśleć co mogloby się stać
:roll:

pokiwaj jej palcem przed nosem ode mnie i powiedz że ma więcej tak nie robić :eviltong:

Posted

[quote name='jonQuilla']całe szczeście że to się skończyło tak jak się skończyło
aż strach pomyśleć co mogloby się stać
:roll:

pokiwaj jej palcem przed nosem ode mnie i powiedz że ma więcej tak nie robić :eviltong:

W najlepszym przypadku skończylła by na łańcuchu...:roll:

Uciekinierka ochrzan i tak dostała..a samo to, że się zgubiła samo z siebie jest nauczką.;)

Fur ryży debil wymiziany;):loveu: