Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alaa w kwestii zywienia psow to ja reflektuje na WSZELKIE takie prezenty typu dobra karma.:oops:
Ty chyba wiesz ile potrafia zjesc 4 wielkie zarloczne 40-kilowe mordy??
worek 15 kg mam srednio na 1 tydzien....:p
(plus kupuje ochlapy do tego i gotuje codzien)
tych pomniejszych mordek nawet juz nie doliczam...:shake:
a zupelnie nie wspominam o mordkach kocich, swinko-morskowych
oraz KONSKICH ktore wpylaja worek owsa 40 kg tygodniowo.

Brita chyba zaczne zamawiac bo dostawy dobrej a niedrogiej karmy z dojczland szwankuja...:shake:

Posted

No przypuszczam ze wiem, nie to znaczy nie wiem ale jakos chyba moge sobie to wyobrazic:razz:
Ja przyjezdzam do Istebnej w niedziele a Jacek bedzie jechal po mnie za dwa tygodnie to zloze zamowienie jutro - bedzie jak znalazl. Wiesz ja zawsze pytam bo z ta karma to roznie bywa, kiedys zaproponowalam mojej kolezance ze Jej przywioze - to mnie prawie zbesztala ze Ona to tylko Eukanuba i w ogole ze dlaczego ja karmie psy TAKIM TANIM SWINSTWEM:angryy:
Mysle ze to klimakterium, ale swoje uslyszala- no a ja pytam na wszelki wypadek zeby mi sie zas nie dostalo hihihihhi ze badziewiem psy karmie i na nich OSZCZEDZAM hihihihih

Posted

JA karmiłam Bewi Dogiem - płatkowym kilka lat ON i Briarda, bardzo fajna karma i zawsze swieza cena przystepna. Bewi Dog rozprowadza nasze Dorado z Wrocławia.
Teraz jestem na Best Choice ze wzgledu na bordery, bo młoda kaprysna i lubi małe granulki.

Bianka to wklej te koteczki :razz:

Posted

No wlasnie - granulki w Lamb und Rice sa duze - Bruniek wcina a Zuzka ma klopot bo ona jest miniON:evil_lol:
Patrz awatar.
Przetestuje jako nastepna Balance croc moze ma mniejsze granulki?
Ogolnie rzecz biorac to ja szukam jakiejs karmy po ktorej siersc nie bedzie MATOWA. Pare lat byl na Happy Dogu spokoj, teraz siersc mocno zbrzydla i sypia mi sie moje owczarki ogromnie, no to zmieniam. Eukanuby nie kupie bo nie lubie a po Hillsie tyja.
No to szukam.
LALUNA ktory to platkowy? Balance menue?
Czy moze Basic?
No bo mam broszurke przed soba i szukam i szukam i za cholere znalezc nie moge jaka jest karma dla takich malych szczurkoliskowniemieckich jak moja Zuzka.

Posted

Ja zdaje karmilam Bewi dog sport, ale to było ze 4 lata temu być moze wycofali płatkowy.

Teraz przeszłam na Best Choice i psy bardzo lubią, szczególnie ze dla bc biore drobny no i ja mocze moim psom. Nie tak całkiem na papke, ale 5 minut zamoczony

Posted

na glowe nie upadlam zeby karmic psy najdrozsza karma skoro mam ich 5, poza tym nie jestem snobem. :shake:
Ponadto od eukanuby to akurat bobtailom brazowieje siersc co na wystawach jest wykluczone :obrazic:
(a co to kogo obchodzi ze znam wystawy tylko od strony widza:evil_lol:)
KARME PRZYJME powinnam wywiesic na plocie...:p

Posted

Dziewczyny a możecie mi powiedzieć ,skoro o kotkach mowa , czy jest szansa aby dorosły, nieduży pies przestał "polować" na koty zwłaszcza te domowe?:mad: Jak się trafi odważny kot i da w pysk to polowanie się kończy:diabloti: , ale jak jest jakaś melepeta to koniec .Ruina w mieszkaniu..:placz:

Posted

figa33 napisał(a):
Dziewczyny a możecie mi powiedzieć ,skoro o kotkach mowa , czy jest szansa aby dorosły, nieduży pies przestał "polować" na koty zwłaszcza te domowe?:mad: Jak się trafi odważny kot i da w pysk to polowanie się kończy:diabloti: , ale jak jest jakaś melepeta to koniec .Ruina w mieszkaniu..:placz:

Szansa zawsze jest. To też zależy od charakteru psiaka. Ja miałem dwa dorosłe psy i do domu przyprowadziłem kota, na poczatku były awantury, ganianie po domach i tak dalej. A teraz śpią razme obok siebie i jest wszystko dobrze :)

Posted

figa33 napisał(a):
One zawsze takie grzeczne ?Czy tylko na zdjęciu?:razz:

Śliczne!!

Jakby to powiedzieć :cool3: Zdjęć nie dało się zrobić , ale za to jak śpią , to są bardzo grzeczne :evil_lol:

Posted

figa33 napisał(a):

nie wiem, wiesz ja sie juz poddalam. Od roku prawie mam kotke, wzielam ja bardzo mala, i tak: dwa psy kompletnie ja olewaja, Mordzianek tez, ale dwa pozostale, Bert i Hossa, czyli te najwieksze, po prostu... no nie moga przestac:placz: kazdy pobyt w mieszkaniu konczy sie polowaniem na kota, razem lub osobno. W tej chwili mam tu Berta, i po prostu dupa go swedzi, nie ulezy 2 minuty, caly w napieciu potrafi caly dzien spedzic pod stolem czatujac az Zoska sie pojawi, i nastepuje gonitwa. Wolam, zabraniam, uzywam palcata w celu lania psiej dupy- nic :-(
"zadanie na dzis - GONIC KOTA!!!!!!!!!!!!
To sie chyba juz nie zmieni... o wspolnym spaniu to slyszalam ale u mnie to bajki, nigdy sie nie zdarzylo...:shake:

Posted

no widzisz, ja tez bym chciala , mam to samo...:-(
to sobie pomysl jak mi sie serce kroi, kiedy moj Bazior goni wciaz tego slicznego nowego konika, ktory naprawde jest wzorem konskich cnot i ma wspanialy charakter. A ten kretyn stale go szykanuje :placz:
i nic nie zrobie, musze czekac, nie mozna zmusic nikogo do przyjazni....:shake:

Posted

A Bianka ma czarnego kotecka, CZARNEGO:evil_lol:

Koteczki śliczne nawet ten czarny, znaczy zwłaszcza ten czarny :lol:
A dobcia to chyba troszeczke za tłuściutka:razz:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Bianka, to tłuściutkie, to dobek?

Tłuściutkie :angryy: ...............on tylko dobrze wygląda :evil_lol:

Dobek to chłopczyk i ma 7 lat .